Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Islanninhevosvaelluksista/ratsastusretkistä kysymyksiä

heppailemaankin

Hei! Olen lähdössä kesemmällä Islantiin, ja tarkoitus olisi osallistua islanninhevosvaellukselle - sellaiselle aloittelijallekin (ei ennen ratsastaneelle) tarkoitetulle vaellukselle.

Onko kenelläkään kokemuksia vaelluksista? Pysyykö selässä, vaikkei olisi koskaan ennen ratsastanut? :)

Entä sitten ratsastusvaatteiden desinfiointi, mitä se käytännössä tarkoittaa? Saga Matkojen (joka järjestää reissuja Islantiin) sivuilla lukee seuraavaa:
"Ratsastusvaatteet (ratsastussaappaat, -housut, -takit, -hatut, -käsineet jne.) tulee pestä vähintään 40 asteessassa tai kuivapestä. Ratsastusvaatteet, joita ei voi pestä vähintään 40 asteessassa tai kuivapestä, tulee desinfioida vähintään 5 vrk ennen saapumista Islantiin." Siis pitääkö vain sellaiset vaatteet pestä, jotka ovat olleet tekemisissä hevosten kanssa, vai ihan kaikki vaatteet? Ja riittääkö, jos pesee vaatteet kotona Suomessa ennen lähtöä?

Kiitos, jos osaatte vastata ehkä vähän typeriltäkin kuulostaviin kysymyksiini. :)

3

433

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • menoksi vaan!

      Kaikentasoisille ratsastajille on retkiä! talli kyselee mitä kukin osaa ja haluaa, ja porukka jaetaan sen mukaan. Aivan ensikertalainen voi vaikka pyytää, että mennään käyntiä koko ajan.Tosin matkan edetessä voi olla että tekee mieli kokeilla esim. tälttiä tai laukkaa, jotka on mukavan tasaisia askellajeja islanninhevosella.

      Islantilaisilla hevostalleilla edellytetään erityistä hygieniaa siitä syystä, ettei ulkopuolelta tulevat taudit tarttuisi näihin hevosiin. Desinfiointi- ja muut jutut koskevat siis sellaisia tallivaatteita, joilta on pidetty hevostalleilla esim. Suomesta ja niitä käytettäisiin myös Islannissa. Jos olet aloitteleva ratsastaja ja aiot tehdä jonkun pikku vaelluksen, niin otat mukaan ihan tavalliset (ratsastukseen käyvät) vaatteet joilla et ole käynyt millään tallilla Suomessa. Eli nuo erikoismääräykset koskevat vain kamoja jotka on olleet tekemisissä hevosten kanssa. Issikkatalleilta saa lainata ainakin kypärän, yleensä myös kengät sekä hyttysverkon kasvojen suojaksi jos sellaista tarvitaan.

      Kannattaa kokeilla ratsastusta, siihen voi jäädä koukkuun!

    • heppailemaankin

      Kiitos paljon vastauksestasi, "menoksi vaan!"! Hyvä, että tuo desinfiointiasia selvisi: ei tarvitse huolehtia siitä, kun en ole Suomessa ollut tekemisissä hevosten kanssa. Matka- ja ratsastuskuumekin on kova, matkaa odotellessa siis! :)

    • menoksi yhä vaan

      Oleppa hyvä! Ja toivottavasti saat hienon, ikimuistoisen matkan.
      Korjaan vielä oman kirjainvirheeni tuosta yltä: islanninhevosen yksi askellaji joka on ominainen vain tälle rodulle on siis töltti. Se on mukavan keinuvaa ja tasaista, toisin kuin monesti pomppiva ravi. Tosin kauniissa maisemassa ihan vain hevosen selässä istuminen ja käymäjalkaa liikkuminenkin on elämys.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe