Kesälomat

Heinäkuu haaveena

Miten teillä saatteko pidetty lomanne kun päiväkoti on kiinni vai joudutteko viemään varapäiväkotiin? Ja lomailetteko samaan aikaan puolisonne kanssa?

Harmittaa, kun joutuu joko viemään varapäiväkotiin tai pitämään eri aikaan koko loman miehen kanssa tai suuren osan lomasta. Kumpikohan on pahempi... Olisi kiva, kun koko perhe saisi pitää loman yhtä aikaa. Toisaalta lapsi saa tietysti pidemmän loman, jos on ensiksi isän ja sitten äidin kanssa. Varapäiväkodissa on vieraat hoitajat ja lapset, jos ei satu tulemaan tuttuja. Ja lapsi parivuotias vasta (ja älkää alkako, että miksi veit alle kolmivuotiaan päiväkotiin). Työpaikalla muut haluaa pitää ehdottomasti heinäkuun lomaa ja osa osan kesäkuusta ja elokuusta. Oli lapsia tai ei, oli puoliso silloin lomalla tai ei. Ei mitään joustoa eikä ymmärrystä vaikka toiset on joustaneet aiemmin, kun heidän on tarvinnut saada pitää lomaa tiettynä aikana.

Kaikilla ei tietysti ole lomaa lainkaan, joten ei pitäisi valittaa... Saahan lapsi lomansa kuitenkin joskus pitää vaikkei heinäkuussa. Ja voihan kelit olla vielä hyvät vielä elo/syyskuussakin.

3

228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Heinäkuu haaveena

      Miten teillä on mennyt varapäiväkodeissa, kuinka lapsi on sopeutunut? Ja onko minkälaista kaaosta?

      Isommalle ehkä helpompaa, mutta pienempi voi olla hämmentynyt, kun yhtäkkiä joutuu outoon paikkaan, vieraiden lasten ja hoitajien keskelle. Meillä onneksi on oma päiväkoti varapäiväkotina, joten paikka on tuttu. Mutta hämmentääkö se vielä enemmän, jos ihmiset ovat siellä vieraita. Voi olla, että ehkä on tuttuja hoitajiakin ja lapsia, mutta ei välttämättä. En saa välttämättä palkatontakaan lomaa töistä.

    • yhden äiti

      Meillä oli viime kesänä 2v täyttänyt varahoidossa päiväkodissa. Normaali hoitopaikkana on perhepäivähoitaja eli vierasta oli paikka, isoryhmä, kaverit ja hoitajat. Hyvin meni. Lapselle meni ehkä pari päivää ihmetellessä miten homma toimii, mutta sen jälkeen oli innoissaan touhusta ja tuntui sopeutuvat hyvin.

      Perhepäivähoitaja oli käynyt lapsien kanssa kevään mittaan (kun kuuli, että lapsemme tarvitsee varahoitoa hänen lomansa aikaan) useamman kerran ko. päiväkodin pihalla leikkimässä. Kun selvisi ketkä hoitajat jää päivystämään eli hoitamaan näitä varalapsia ottivat he lapseemme enemmän kontakteja tutustuivat siten paremmin. Sisällä päiväkodissa ei kuitenkaan käynyt ennen ensimmäistä varahoitopäivää.

      Hoitossa oli vähän levotonta, kun lapset vaihtuivat koko ajan (siis joku oli vain alkuviikon, toinen koko ekan viikon, mutta ei enää sen jälkeen jne). Toisaalta hoitajia oli lapsien määrään nähden monta (moni oli kuulemma varannut hoitopaikan, vaikka sitten lapsi ei tullutkaan hoitoon tai tuli vain osaksi aikaa). Lapsien ikäjakauma oli suuri, pienempien ryhmässä oli 1-4v ja isompien ryhmässä 3-7v (ikäjakauma, noin koska halusivat samoihin ryhmiin mahdolisuuksien mukaan kaikki saman ryhmän/saman perhepäivähoitajan lapset).

      Varsinaista viikko-ohjelmaa ei ollut vaan toiminta perustui enemmän vapaaseen leikkiin ja vähän tilanteen mukaan järjestettyihin toimintatuokioihin (tai ainakin siltä tuntui, kun kyseli tekemissitä hakiessaan). Toisaalta sylittelyä ja henkilökohtaista huomiota lapsen tuntuivat saavan tosi paljon, kun hoitajia oli niin monta lapsien määrään nähden.

    • werso123

      Meillä on tähän kesään asti ollut niin hyvä onni lomien kanssa, että lasta ei ole tarvinnut viedä varahoitoon. Olemme lomailleet heinäkuussa ja isovanhemmat ovat hoitaneet viikon sitä ennen (päiväkoti kiinni 5viikkoa).
      Tänä vuonna lomat on vasta heinäkuun puolivälistä, joten joudumme viemään lapsen myös varahoitopaikkaan. Mummo on luvannut hoitaa lasta ainakin viikon, mutta 2 tai 3 viikkoa lapsi on varahoidossa. Emme ole edes harkinneet lomailla eri aikaan tämän hoidon tarpeen takia. Minusta lapselle on tärkeää saada lomailla yhdessä perheen kanssa. Silloin molemmat vanhemmat ovat vapaalla ja yhdessä voidaan retkellä, matkustella tai muuten vaan olla jouten kotona. Meillä miehellä ei edes ole lomaa yhtä paljon kuin äidillä, joten äiti ja lapsi lomailevat vuoden aikana myös kahdestaan parin viikon ajan. Meillä lomat pidetään silloin äidin lomien mukaan, isä pystyy pitämään lomaa silloin kun haluaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1485
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      156
      1179
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1050
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      927
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      860
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      783
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      757
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      57
      706
    Aihe