Vietnam 2014

eerika

Tulimme juuri Thaimaan lomalta ja ajattelimme ensi talvena lähteä Vietnamiin. Kiinnostaisi tietää, millainen hintataso on Vietnamissa verrattuna Thaimahan? Onko senkin maan jo valloittaneet itänaapurimme? Eläinrakkaana haluaisin tietää myös, näkyykö siellä paljon eläinrääkkäystä?

15

1631

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kalevikeihänen

      Vaikea juttu, suosittelisin Kanariansaaria, mutta se ei taas sovellu persaukisille. Mä luulen, että noilla lähtökohdeilla täytyy vähän hellittää kriteereissä. Jos ei ole varaa matkustaa muualla kuin kehitysmaissa ei voi luvata, ettei näe jotain mistä pahoittaa mielensä. Jos ei osaa matkustaa kuin valmismatkoilla ei voi taata, ettei siellä ole myös venäläisiä.

      • jffkufhgfklggigpiuit

        Meksikossa ei ole venäläisiä, ne ei saa sinne viisumia. Eikä siellä rääkätty eläimiä.


    • eerika

      Se että olenko persaukinen, vai en, ei taida tähän kuulua?? Mä ainoastaan kysyin, että näkyykö siellä katukuvassa eläinrääkkäystä ja tiedustelin venäläisten määrää.. Kun sinulla ei näytä olevan asiasta tietoa, niin pidä näsäviisaat vastaukset itselläsi.

      Olen ennenkin huomannut, että täällä vastataan asiallisiin kysymyksiin välillä todella v**tumaisesti. Onneksi on vielä niitäkin, ketkä osaavat vastata asiallisesti.

      • kalevikeihänen

        Mä en ymmärrä kiinnostaako joku hintataso muita kuin persaukisia, mitä sen on väliä, jokainen varmaan arvaa että halpaa on kun kehitysmaassa ollaan. Venäläiset taasen ovat pelkästään pakettimatkailijoiden ongelma. Tosin katsoisin ensin peiliin ennen kuin puhuisin arvostelevaan sävyyn muunmaalaisista. Pakettimatkalainen on aina pakettimatkalainen, sillä mikä kansalaisuus hänellä on ei merkitse juuri mitään. Pakettimatkalainen karkoittaa kaikki muut matkailijat paikalta oli hän suomalainen tai venäläinen.


      • Omat matkat
        kalevikeihänen kirjoitti:

        Mä en ymmärrä kiinnostaako joku hintataso muita kuin persaukisia, mitä sen on väliä, jokainen varmaan arvaa että halpaa on kun kehitysmaassa ollaan. Venäläiset taasen ovat pelkästään pakettimatkailijoiden ongelma. Tosin katsoisin ensin peiliin ennen kuin puhuisin arvostelevaan sävyyn muunmaalaisista. Pakettimatkalainen on aina pakettimatkalainen, sillä mikä kansalaisuus hänellä on ei merkitse juuri mitään. Pakettimatkalainen karkoittaa kaikki muut matkailijat paikalta oli hän suomalainen tai venäläinen.

        Kalevi kirjoittaa asiaa! Omatoimimatkalla ei tarvitse juuri katsella pakettimatkalaisia.


      • 15+13
        Omat matkat kirjoitti:

        Kalevi kirjoittaa asiaa! Omatoimimatkalla ei tarvitse juuri katsella pakettimatkalaisia.

        Muita omatoimimatkalaisia sen sijaan joutuu katselemaan. Ainakin jos reppureissaajat lasketaan omatoimimatkaajien jaloon joukkoon. Reppureissaajilla on suorastaan "oma alue" Saigonissa, pakettimatkailijat eivät ole ihan tähän yltäneet...


    • rakkaus aasiaan

      Osiossa matkakertomukset on muutamia vietnamin kertomuksia,lueskeleppa ne.
      Itse olen käynyt siellä reppuretkillä ja mielestäni ihana maa ja ihanat ihmiset.
      En kylläkään tiedä noista ns.turistikohteista koska yleensä kierrän ne paikat.

    • nili

      Vietnami on varmasti nouseva matkakohde, hintataso on edullinen ja paikalliset ihmiset ystävällisiä. Rantaloma kohteissa on paljon venäläisiä, eikä hyvistä käytöstavoista heitä voi kehua. Vietnamin historia on mielenkiintoista ja sotaisaa. Museoista löytyy sota-aiheista nähtävää. Saigon (vanhanimi) on hyvin kehittyvä kaupunki, mutta liikeenne on kaaosmaista. Kuitenkin maassa kannattaa käydä.

    • cfnhcnh
      • kalevikeihänen

        Suomessa näyttää maistuvan sianliha, lähes 40 kiloa vuodessa per persuuna. Melko häiriintynyttä, Israelin kaltaisissa sivistysmaissa sikaa ei saa edes laiduntaa, saati sitten syödä.


    • love vietnam

      Hei vaan. Venakkoja on maailmassa kaikkialla joten parasta vaan tottua. Ehkei russia ole kotonasi mutta muualla siis on.
      Vietnam on mahtava maa ja ihmiset ylitsevuotavan kivoja ja mukavia. Katsottavaa on paljon. Hotellit hintasuhtessaan ok ja oivallisia. Ja halpaa. Ruoka on erinomaista ja ravintolat jopa luxux sellaiset ovat suomalaisittain suorastaan ilmaisia. Paikalliset ovat aina auttamassa mukavalla tavalla. Matkamuistot ihan kivat tavarat ja vaatteet (jos vaan satut huomaamaan isoja kokoja, me suomalaiset olemme mammutteja heihin verratuna) myös halpoja.
      Olimme talvella Am matkalla Saigon New World hotelli Phan Thiet Saigon Muine hotelli ja kaiiki toimi ok. Palvelu pelasi. Matkastaja saimme kaiken odotetun irti ja enempikin. Lento on puuduttava mutta aikataulu on nyt tulevana talvena oikein sopiva. Voisimme matkata Vietnamiin toisenkin kerran. Mutta nyt ottaisimme comfort paikat. Kalliit ovat mutta kanattaa.

    • xin chao

      Vietnamin hintataso on noussut aika paljon. Thaimaassa selviaa ehka halvemmalla. Hyvat hoteelit uima-altaalla on kalliita ja ne on hảrvassa. Mutta jos on valmis tyytymaan minihotelleihin niin silloin vietnam saattaa olla halvempi.Ja kylla Thaimaassa enemman rahaa palaa helposti kun baareja on paljon ja bisse maksaa. Myos Bahtin kurssi on noussut.

    • chao chi oi

      Olen viettänyt elämästäni kolmisen kuukautta Vietnamissa, vaimoni kotimaassa. Olen nähnyt sekä turistipuolen että ihan arkitason vietnamilaisen elämänmenon mielestäni kohtalaisen kattavasti, myös ruokapuolen.

      En ole törmännyt varsinaiseen eläinrääkkäykseen, mutta vietnamilaisten maanläheinen suhtauminen eläimiin ja lähinnä eläinten hyötykäyttöön ruokana on hyvin erilaista kuin johon keskiverto suomalainen on tottunut.

      Olen mm. todistanut kanojen teurastamista paikallisen ostoskeskuksen ravintola-alueen käytävällä, siis en missään keittiön puolella vaan siinä käytävällä jossa asiakkaat liikkuvat.

      Kissa- ja koiranlihaa myyvien kauppojen/ravintoloiden läsnäolo saattaa myös tuntua joltakulta eläinrakkaalta suomalaiselta vähän oudolta.

      Eläinten kuljettaminen sullottuina todella pieneen tilaan esim. rekkojen ja mopojen kyydissä olevissa häkeissä voi vaikuttaa myös turistina ollessa hyvin erikoiselta.

      Kaikenlaisten otuksien käyttäminen ruokana voi olla sian jauhelihaan tottuneelle suomipojalle- ja tytölle vastenmieliseltä. Olen syönyt käärmekalaa, sammakkoa, koiraa, krokotiiliä, jänistä ja jonkinlaisia toukkia Vietnamin reissuilla. Toki osa noista oli ihan ok syötävää, ja sellaista mitä syödään monissa muissakin maissa, mutta ei yleensä Suomessa.

      Mutta varsinaista eläinten kiduttamista en ole reissuilla bongannut.

      • nili

        Aasialaisilla on ruokaan varsin käytännöllinen suhtautuminen; kaikki ruoka jolla nälkä lähtee, on syötävää.


      • pakettimatkalainen
        nili kirjoitti:

        Aasialaisilla on ruokaan varsin käytännöllinen suhtautuminen; kaikki ruoka jolla nälkä lähtee, on syötävää.

        Olen tehnyt jo vuosia pakettimatkoja niin idässä kuin lännessä, en tunne olevani mitenkään huonompi.Olen nauttinut jokaisesta reissusta ja nähnyt myös omatoimisesti kulkien mielenkiintoisia tapahtumia. Joskus myös surullisia.Aasiassa vältän eläintarhassa käyntiä, mutta basaarit ja torit tarjoavat kyllä mielenkiintoista nähtävää vaikka ei aina niin mukavaa.Vietnam on ensi talven suunnitelmissa, pakettimatkana ..heh.
        Venäläisiä on ollut Karibian risteilyä myöten, mutta mitäs niistä ei anneta lomaamme pilata, maassa maan tavalla ja kukuin tyylillään. Mukavaa reissua aloittajalle!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe