kissan lopettaminen

Mietteliäs2013

Kissa on jo todella iäkäs, yli 20. Pikkuhiljaa se on laihtunut hoikkaakin hoikemmaksi, ja reilun kuukauden aikana se on syönyt kovin huonosti. Päällepäin tai käsiteltäesä kissalla ei näyttäisi olevan kipuja, mutta olen miettinyt missä vaiheessa lopettaminen olisi välttämätöntä.
Kissa on omistajalleen kamalan rakas, ja hän selvästi on lykännyt päätöstä. Kissalla on ollut useita vuosia munuaisvika ja ruoka on ollut sen mukaista, nyt lääkeruoka jää jo kokonaan syömättä. Olisiko kenelläkään mielipidettä? Haluaisin tietää myös paljonko kissan eutanasia tuhkaus suunnilleen maksaa?

27

8890

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sulon mami

      Olet saanut nauttia kissastasi ihanan pitkän ajan! Itse kävisin tässä tilanteessa eläinlääkärin luona ja tarvittaessa kissan kunto ja nyt ikä huomioiden joutuisit ehkä tekemään sen vaikean päätöksen. Itse olen joutunut lopetuttamaan kaksi kissaa sairauksien takia, toinen oli 14 v ja sairastui munuaisvikaan, jota ei enää sitten voinut hoitaa ja kissa lopetti syömisen ja kärsi...tein silloin päätöksen ja Misu pääsi kivuistaan. Viki oli puolestaan vasta 11v ja kärsi vuoden oksentelusta...sairaus ei koskaan selvinnyt ja Vikin kohdalla päätös oli todella vaikea, joskus olen miettinyt, että mitä jos se ja se hoito....mutta nämä on näitä eläimen omistajan vaikeita päätöksiä. Kuitenkaan ei saa olla itsekäs eläimen kustannuksella. Maksoin muistaakseni eutanaasiasta, tuhkauksesta ja uurnasta noin 200e, ja tästä viimoisesta on aikaa nyt nelisen vuotta. Oikein paljon voimia sinulle!

      • 13v boy

        Otan osaa :'( meillä lopetettiin eilen rakas 6-7v vili kissa :'(


    • oksennuskissa

      Jouduin lopettamaan ihanan pörröpennun. Jalat oli niin vialliset.
      Lopetus oli jotain 110 egeä ja kissa on omassa pakasteessa odottamassa, että hautaan alppiruusun juurelle kesällä.

      Kärsimykset on pakko lopettaa. Kärsimystä on myös nälkiintyminen, jos ruoka ei maita eikä pysty syömään.

    • näin

      Lääkäri katsoo kissan kunnon ja voi ehdottaa viimeistä piikkiä sen perusteella. Lääkärikulut lääkkeineen ja tuhkauksineen maksoi meillä n. 200 e muutama vuosi sitten. Kissamme oli iäkäs (17v.) ja lääkärilausunnon mukaan diabeteksen lisäksi hampaat olivat hajonneet ja sisäelimet huonossa kunnossa. Lääkäri ehdotti viimeisen piikin miettimistä, koska kissa ei enää oikein elänyt normaalia kissanelämää. Ehkä olisi parempi, että omistaja ei näe viimeisen piikin laittamista ja silmien painumista kiinni - surutyö vie aikansa. Vuosi meni ja tuli löytöeläinkissa.

    • kissastaluopunut

      Tuskin kissa osaa tuntea oloaan yhtään arvokkaammaksi lopetetaanko se piikillä vai jääkö se auton alle. Pää asia on ettei eläin kärsi.

      • thimiotheus

        ajatteles jos olisi jaannyt karsimaan karsinyt..olisitko hakannut silla tikkarilla kuoliaaksi:) Tyhma


    • Viisas,kaunis,rakas

      Kerran täällä eräs aloittaja kysyi kuinka vanhaksi eläneitä kissoja tiedätte. Vastauksia oli paljon, ja osa varsin liikuttavia. Esim. Viiru,19v, kuoli rauhallisesti nukkuessaan... Misse,22v, torkkui pois omassa kopassaan... Miksi aina ajatellaan että kissa (siis varsinkin juuri kissa) pitäisi jossain vaiheessa ihmisen päätoksestä ja toimesta lopettaa? Tein hieman galluppia tuttavapiirissäni, eikä kukaan tainnut tuntea kissaa tai koiraa joka olisi saanut kuolla vanhuuttaan ns luonnollisen kuoleman. Miksei eläinkin saisi olla vanha? Ja vanhuuttaan raihnainen, hidas tai höppänä...Harvinaisen aitoja, arvostavia ja rakastavia olivat ne tarinat kissoista, jotka olivat saaneet elää vanhoiksi ja kuolla kenenkään tappamatta.

      • Thimiothea

        Ihan niin..meilla oli lapsuuden kodissa kissa,tama oli isoaitini kissa jonka kuolemnajalkeen jai meille.. ,reea vanhus kissa 24-28 vuotta kukaan ei tiennyt varmasti..viimeiset vuodet nukkui lahes aina, tarpeet ja ruokailun ajaksi nousi..i..ei tuntenut enaa ketaan, varmaa demetia ja sokeakin eika tullut lahelemme kun kutsusta ja rapsuttelusta piti kuitenkin. Kunnioitimme hanta kuten kissaa tulee kunnioittaa ja kun ei nakyvia merkkeja kivusta ollut annoimme vanheta kuolla rauhassa..yhtena aamuna ei enaan noussut korista.peitimme hanet lakanalla ja hautasimme korin kanssa..taman jalkeen kukaan ei halunnut kissaa moneen vuoteen..han oli aina meidan muistoissamme..Puhuimme hanesta..tyyliin tama oli rean nakoalapaikka ikkunalla tass rea tykkasi kollotella iltpaivalla..noin lapsuus meni reea muistelessa..nyt on kaksi kissaa..otin poikani kotoamuuton jalkeen kaveriksi minulle ja kummpanileni,,Poikani on allerginen elaimille ja hanen takiaan ei ollut kissaa tai elaimia..nyt on kaksi..


      • Anonyymi

        Kissa ei osaa kertoa kuvistaan! Saattaa kuoleman hetkellä kun kehrätä! Kuoleman sairaat ihmisetkin usein anoo eutanasiaa!...mut.....


    • Monta eutanasiaa

      Jos eläin kärsii, niin eutanasia on paras vaihtoehto.

      Aloittajalle sanoisin, että paijaa ja hemmottele herkuilla kisua.

      Jätä pahanmakuinen diettiruoka kokonaan pois.Anna hyvänmakuista ruokaa, sillä loppu on lähellä ja silloin ei pidä kiusata kissaa pahalla ruualla.

      Kun kissasi lopettaa kokonaan syömisen/oksentelee/huutaa kivusta jne tee palvelus ja tilaa heti aika eläinlääkärille, vaikkapa päivystysaikana!

    • Sapuskaa kissalle

      Kissa ei kestä paastoa. Jos kissa on vuorokaudenkin syömättä, niin silloin on kiire jo eläinlääkäriin.

      Jos kissa ei syö, niin kokeilkaa kaikkia mahdollisia herkkuja. Sheban puhdas kana pyöreässä rasiassa, tonnikalaa , keitettyä seitä jne.

    • Annu.

      Ei pidä lykätä päätöstä armopiikin antamisesta liian pitkään kun kyseessä on jo noin vanha kissa. Itsellä oli kissa jota emme tajunneet ajoissa viedä piikille ja kuoli kärsien. Toinen 20v. kissamme sai piikin mutta vielä 7 vuotta jälkeenpäin on huono omatunto kun olisi pitänyt tehdä se aiemmin. Meillä oli tällä vanhuksella samat munuais-sairauden merkit kuin sinun kissalla, vie pieni lääkäriin äläkä ajattele hintaa.

    • Vanha kissa tosiaan!

      Itse veikkaisin että laihtuminen voisi johtua madoista tai muusta suolistosairaudesta. o.O

      • Anonyymi

        Ai tuon ikäisellä seniorilla? Aikaa ei muuten voi ostaa kaupasta. Eläimelle voi vain antaa oman tilansa vanheta ja hiipua rauhassa, tutussa ympäristössä, jos ei kipuja. Tai lopetuttaa ennen sitä pahinta vaihetta. Voimia aloittajalle päätökseen. Ja murheeseen. Kauan ollut ystävä tuntuu ikuiselta, kunnes tulee se että huomaa tosiasian, ystävä onkin vähitellen lähdössä.


    • asidioosi
    • maajussitar#67

      Vanhan ja sairaan eläimen elämän pitkittäminen on eläinrääkkäystä. Lopettaminen tarpeettomien kärsimysten estämiseksi on armeliasta, sitä ei pidä siirtää vain sen takia, että omistaja ei kestä ajatustakaan eläimestä luopumisesta. Eläimelle ei ole mitään iloa viimeisistä ajoista, jos se on sairas ja kärsii. Lopettamisen voi tehdä eläinlääkärissä, tai sen voi antaa sellaisen ihmisen tehtäväksi, joka sen varmasti osaa. Esim. taitavasta pistoolin laukauksesta kissa ei kerkiä tajuta mitään. Vaikka jalat sätkivät hetken aikaa, on eläin jo samassa hetkessä tiedoton, vain lihakset tekevät refleksiomaisia liikkeitä. Mutta korostan, että eläimen lopettajan täytyy olla todella asiansa osaava, ei lemmikkiä oteta hengiltä epämääräisin keinoin ja taitamattomasti. Itsellä ollut maalla kymmenien vuosien aikana varmaan 10 koiraa, 20 kissaa ja näistä 3 on lopetettu eläinlääkärissä, muut lopetettavat on ammuttu. Yksikään ei ole kitunut eikä varmasti kärsinyt lopetuksessa. Samoin meillä on ollut karjaa, ja useita eläimiä on vuosien saatossa pitänyt lopettaa. Yhtään niistä ei ole eläinlääkäri lopettanut, vaan on ammuttu. Ampumista pidetään turhaan raakana ja eläimelle kärsimystä tuottavana toimenpiteenä, vaikka itse asiassa lopettaminen käy sillä tavoin nopeasti ja tuskia tuottamatta. Äänenvaimentimella varustetulla aseella edes laukauksen ääni ei ole iso, ja taitava lopettaja valitsee sellaisen kohdan, josta vertakaan ei ympäristöön paljoakaan roiskahda, sekä tarkoitukseen sopivan aseen ja ammuksen. Arvaan, että tämä mielipiteeni saa aikaan vastalauseryöpyn, mutta ihan faktoja nämä on.

    • Arvokasloppurakkaall

      Minusta rakkaan kissan lopettaminen on täysin henkilökohtainen ja herkkä, pyhä asia, eikä sitä todellakaan pidä tuoda tänne palstoille yleisesti räävittäväksi asiaksi, vaan kissalleen omistautunut omistaja kyllä tietää, hiljaa ja arvokkaasti, vaistoonsa luottaen, tai eläinlääkärin apuun tukeutuen, koska on aika päästää rakas, uupunut perheenjäsen Sateenkaarisillalle.

      • karppa boy

        näin on asia vaikka herkkä asia onkin luopuminen niin tulee ajatella YSTÄVÄN parasta. vaikka luonnollista on omistajan inhimilliset tuntet


    • Ei eutanasialle

      kissani kuoli pari vuotta sitten yli 18 vuotiaana. Ei tullut edes mieleeni viedä piikille koska kissa ei ollut kuin heikko ja vanha. Moni ihmetteli ja totesi ettei ole ikinä tavannut kissaa joka olisi itekseen kuollut vanhuuttaan ihan rauhallisesti.

    • Se sattuu kumpaakin

      Se ois jo aika antaa sen kissan mennä.Mun papan kissa lopetettii ihan just lähiaikoina.Se oli 12-vuotta ylpee herra joka kuitenkin alkoi laihtua eikä pystynyt enään syömään ja se oksenteli.Minun mielestä oli ihan reilua auttaa se ikuiseen uneen ettei se olisi kuollut nälkään.

      Se sattuu ihan ******.Mä oon 13 ja mul on ollu jo yhteensä 5 lemmikkii joist kaks on enää elossa.Se suru ei ikinä tuu loppuu ennen kun pääsee niden luokse mut se lieventyy.Mun poni joka oli 7-vuotias jouduttiin lopettaa kroonisen kaviokuumeen takia.Kerran se jo melkein lopetettiin mutta sit se lieveni taas.Olisin halunnut yrittää viel krran mutkun se kärsi niin paljon et en mä voinu aatella mun tunteita.
      Tarkotan siis et nyt ei kantsi aatella omia tunteitaan.Pitää aatella sen lemmikin kannalta.Se on eläny tosi pitkään ja ollu omistajansa tukena.Se on vuorovaikutteista.Se lemmikki auttaa sua ja sä auttat sitä.Nyt on omistajan vuoro auttaa uskollista lemmikkiään lopettamalla sen tuskat.

    • rakas pappa kissa

      Meidän rakas 17 vuotias pappa kissa pääsi lopulliseen lepoon eläinlääkärin toimesta. Olimme ajatelleet että annetaan toisen nukkua luonnollisesti pois ja antaa toisen olla rauhassa vanha höppänä kissa jolle annamme parhaan mahdollisen vanhuuden. Päädyttiin kumminkin eläinlääkärin puoleen eutanasiaan, koska viimiset päivät oli niin tuskallista katsottovaa kun toinen ei syöny mitään vaikka kaikkea herkkuja kokeiltiin. Takajalat alkoivat pettää ja löysin vatsankohdalta kiinteän kyhmyn joten päätettiin että ei tämä ole enää kissalle suotavaa elämää parempi päästää toinen menemään....Pappa kissa nukkui pois sylissäni rauhallisesti...Päätin että en ota enää koskaan lemmikkiä koska en kestä tätä tuskaa enää toiseen kertaan..Ikävä on kova ja kaipaus suuri.

    • lopullinenteko

      29v löytökissa joka oli 2-3v tullessaan, jos kissa ei kipeä vaan vain vanha niin anna sille arvoisensa loppu ja olla kotona Perheensä kanssa. Jos tarvetta Eutanasialle ei ole muuta kuin omistajansa mieltämä pitkä ikä, niin se on vain eläimen murha. Oireettomana ja jos vähänkin jota pystyy hoitamaan ja vain korkean iän tuoma Vanhuus ei ole syy lopettaa eläintä.
      Mieti itse että onko oikein kun olet 50-60v niin perheesi vie sinut iän vuoksi lääkäriasemalle ja tekee sinulle eutanasian, todella lohduttava ajatus ja "vain sinun parastahan siinä ajatellaan"?

    • 13v boy

      Meidän kissa jouduttiin eilen lopettamaan :'( ikävä

      • 20. v tyttö.

        Otan osaa! :( oma kissani lopetettiin 2 kuukautta sitten ja ikävä vasta ihan viikko tai kaksi sitten alkanut hellittämään.


    • jamppavaa

      Kissani oli 17v ja 7kk kun jouduttiin antamaan piikki. Oli pissaillut jo vuosia lattioille, mutta sitten iski laihtuminen,silmä meni kamalaan kuntoon, ja alkoi kuolaamaan j a kyyhötti nurkassa silloin tiesin että nyt on aika päästää se tuskistaan.

    • Anonyymi

      “Surullisinta on eläinlääkärin näkökulmasta nähdä loppuun palanut eläin, jota omistaja ei ole käyttänyt tarpeeksi ajoissa eläinlääkärissä, eikä halua itsekkäistä syistä myöskään eutanasiaa lemmikilleen. Sellainen ei mielestäni ole todellista rakkautta eläintä kohtaan.”

      Eläinlääkärinä voi joutua kohtaamaan myös tilanteita, joissa eläinlääkäriin menoa on pitkitetty, koska omistajat ovat odottaneet, että lemmikki nukkuisi luonnollisesti kotona pois.

      “Sellainen ajatus on minulle yhtä kuin harkittu hoitamattajättämispäätös, kärsimyksen tietoista tuottamista eläimelle ja pahimmillaan eläinrääkkäystä. Kuolemaa odotellessa liian monet eläimet kokevat kärsimystä. Miten omistaja silloin voi väittää, että välittää lemmikistään?”

      http://esyjenkummit.net/artikkelit/elainlaakari-elina-oros-seniorikissojen-hoitamatta-jattaminen-on-surullisen-yleista/

    • Anonyymi

      Kyllä eläimen omistaja tietää, koska aika on.
      Olen molempia eläimiä(kissa&koira) hoitanut kaikin keinoin n.20000e menny siihen, mutta joskus tulee aika että mikään ei hoito ei enään auta ja silloin päätös pitää tehdä.
      Kyllä eläimiä kuolee myös vanhuuteen rauhallisesti, mutta jos vaistoaa että on hankala olla, niin silloin ehdottomasti eutanasia.
      Pelkän vanhuuden takia ei tietenkään eläintä voi lopettaa.
      T: 19v leopardigekko, 14 vuotias koira ja 18 vuotias kissa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6432
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4153
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2567
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1518
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1377
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1090
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe