Poliisi haastattelu

dfgfdgdfgd

Moiro.
Viikon päästä olisi poliisi haastattelu aselupa asioista, joten hieman jännättää, että millaista settiä siellä käydään läpi.

Onko hieman kuulustelu fiilis jossain valkeassa huoneessa vai onko rento meininki?
Entä tämä "pällitesti" tarviiko mitään älyä vai onko ihan helppoja kysymyksiä "Oletko masentunut" jne..

62

21242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ¢

      vai pällitesti

      Miten sulla voi olla haastattelu jo selvillä, ennen kun olet edes läpäissyt sitä 'pällitestiä'? No voihan ne tietysti rupatella sun kanssa, jos sulla ennestään on aseita ja pällitestin perusteella olet seinähullu.

      Se pällitesti voi tuntua naurettavalta, mutta ei siinä tarvii kun pari vastausta vetää ristiin niistä 260, niin psykologin ohjelmistot alkaa vilkkua punaista. Siellä kysytään samaa asiaa moneen kertaan, mutta aina hieman eri tavalla.

      Vähän samoja juttuja on siinä haastattelussakin. Eikä pidä hermostua, jos se poliisi tuntuu kyselevän vähän liian henkilökohtasia. Tietenkin muistuttaa moneen kertaan, että kaikki tämä on täysin salaista tietoa, johon ei pääse käsiksi kukaan. Näennäisesti haastattelu on rento, mutta se poliisi todellakin yrittää hiostaa ja saada esiin sen vaimonhakkaajan sinusta.

      Psykologiaa nääs.

      • ¢

        ai niin siitä pällitestistä vielä

        Salaista tietoa. Siinä annetaan vastausaikaa tunti. Ohjeissa lukee että on vastattava nopeasti ja rehellisesti. NORMAALI ihminen (siis paino sanalla NORMAALI) vastaa niihin alle puolessa tunnissa.


      • ¢
        ¢ kirjoitti:

        ai niin siitä pällitestistä vielä

        Salaista tietoa. Siinä annetaan vastausaikaa tunti. Ohjeissa lukee että on vastattava nopeasti ja rehellisesti. NORMAALI ihminen (siis paino sanalla NORMAALI) vastaa niihin alle puolessa tunnissa.

        niin ja vielä siitä haastattelusta, jos se ei mene ihan lupsakkaasti ja poliisi lopuksi vain toteaa, että tästä tulee sitten päätös postitse muutaman päivän kuluttua, niin voit varautua että se päätös on kielteinen.

        Perustelut ainakin lyhyemmille aseille täytyy olla todella hyvät.


    • 35464646

      Aseetluvat hain metsästysperustein ja metsästyskortti löytyy. kuulun myös paikalliseen ampumaseuraan, joten rata on käytössä.

      Myös riskosrekisterini on täysin puhdas.

      En usko, että luvat kaatuu mihinkään enään...tai sitten kaatuu jos poliisi osaa puhua kokemattoman metsästäjän alun pussiin.

    • EU.nukki

      Haastatteluun mennessä kannattaa muistaa, että euro-Suomessa viranomainen on ihmisen vihollinen.

      Pitäkäähän lailliset puolenne.

    • pistoolin ostanut

      Lähinnä siellä kelataan läpi sitä että mihin asetta käyttäisit. Eli pällitestistä ei mene läpi jos järkevää syytä ei ole ja hyvä niin.

      • ¢

        on aika rajusti muuttunut luvanhaku.

        Parikymmentä vuotta sitten, kun ostin ensimmäisen ruutiaseeni, S&W .22 lr pienoispistooli, sellainen melkein taskumalli, niin ostoluvan sai yhdellä käynnillä. Vähän joutu odottamaan kun se kanslisti kävi nimismiehen huoneessa hakee jonkun allekirjoituksen. Lapun kanssa sitten aseliikkeeseen ja tunnin päästä menin sen aseen kanssa laitokselle uudestaan hakemaan hallussapitolupaa. Sanovat vaan että ei sitä asetta tänne olis tarvinnu tuoda ja sitten naputtelivat kirjoituskoneella sen pahvilapun lupakortiksi ja kiitoksia näkemiin.


    • jepjep314

      Pällitesti on nimensä mukainen, en ymmärrä miten joku ei sitä läpäise.
      No kaipa sillä siis oikeasti hullut saadaan tiputettua pois, mutta normaali ihminen sen läpäisee kevyesti.
      Kysymykset juuri tyyliin oletko masentunut, onko sinulla itsetuhoisia aikomuksia, jne.

      "kuulustelu" on suht virallisen oloinen, niinkuin pitääkin olla.
      Rehellisesti vastailet, niin ei mitään ongelmaa.

      Riippuu hakijasta kuinka pitkä haastattelu on, voi olla 0min tai 30min.

      Metsästyskortilla kun hakee metsästysasetta ensimmäiseksi aseeksi, ei pitäisi olla mitään ongelmaa siltä puolelta. Ja jos siis oikeasti metsästystä meinaat harrastaa /harrastat, niin varmasti tiedät siitä riittävästi jos poliisi kysyy.

    • Metsäkarhute

      Moiro.

      Itsellä oli myös haastattelu tänään ja ihan hyvihän, se meni, vaikka en osanut vastata 100% kaikkiin metsästykseen liittyviin kysymyksiin.

      60% tuntuu, että meni läpi ja 40% että ei mennyt, joten odotan pahinta. :)

    • metsäkarhuea

      ja lisäyksenä haastattelija puhui jatkuvasti, että "Jos ja kun" aselupa tulee niin alkoi hieman epäilyttämään..yleensähän ne sanoo suoraan, että tuleeko vai ei?

    • Jori ja .22kal.

      Olin viime viikolla pällitestissä poliisiasemalla. Ne laskutehtät oli kyllä aika vaikeita kun en mikään matikkanero ole. Luontotehtävät ja äidinkielen jutut menikin sitten aika hyvin. Nyt sitten lupia odottelen.

    • .......

      Annat naisesi sen poliisin nussittavaksi, niin johan irtoo lupa kuin lupa.

      • Ei muuten irtoo

        t: Jooseppi, 78 v ja Manta, 77 v


    • Kaakana3

      Tänään oli pyssylupa-haastattelu, aika mukavasti meni 40min. komisarion kanssa jutustellessa. Kyseli se missä miten ja mihin aseita käytän ja loppu menikin metsästys juttuja rupateltaessa:). Pelkkää plussaa lähi sheriffille!! Lupa laput tulee sit kuulemma postissa..

    • awprpwpwpwpwppw

      Kaakana3. Sanoiko poliisi, että luvat tulee 100% varmasti vai kuittasko vain että jos tulee niin tulee postissa.

      Itse kävin haastattelussa 25-päivää sitten ja ei ole vielläkään kuullunut. Ei sanonut, että luvat tulee postissa ja epäilyttää, että keksivät jotain syitä, että ei myönettäisi.

      • ­¢­

        mulla ainakin se poliisi sano ihan suoraan haastattelun lopuksi, että ostolupa ja päätös hallussapitoluvasta toistaiseksi tulee postissa kunhan sihteeriköt sen millon kerkii laittaa. Kaiken kaikkiaan ensimmäisestä luukulla käymisestä siihen kun oli muovinen lupakortti kädessä, vierähti noin 3 kk. Lupa oli .22 cal vakiopistolille ja tältä keväältä. Käytäntö lienee kaikenlaisen ohjeistuksen mukaan sama koko maassa.


      • noin voi käydä

        Kyllä se taisi sinun kohdalla tulla kieltävä päätös, koska eivät mitään sanoneet.


    • 4567890

      itellä oli noin 3vkoa sitten haastattelu aselupa asiassa joka tehtiin soveltuvuus testin yhteydessä. Aikaa meni aika noin 40 min ml. haastatttelu .Kivääri lupa .308 kaliiperissa oli hakemuksessa, peruste metsästys. Saas nähdä kuinka käy

    • ei hyvältä näytä

      Jos jo 3 viikkoa mennyt, niin on menny lupa harkintaan, huono juttu, joo.

    • 987609

      aselupa on aina harkinnan varainen ja aika yleistä on että ennen kuin saa tietää päätöksestä/luvasta niin aikaa menee helposti yli 1kk. Täytyy ottaa huomioon että käsittely ajat on viivastyneet joten meilläpäin ainakin käsittelyaika on 1-2kk. Joten pelkästään ajasta joka on kulunut haastattelusta ei kannata vetää johtopäätöksiä.

    • w343545t4tdsdsfd

      Aloittaja tässä terve.

      Elikkä homma meni niinkuin piti ja nyt olen ollut onnellinen aseiden omistaja ja pari kk.

      Löytyy piekkari ja haulikko.

      mutta muoviläpysköjä en ole viellä saanut..helvetti että kestää kauan.

    • ylitalon kustu

      Sepäe i olekaan helppo kysysmys se,oletko masentunut?

    • al781

      Itse kävin juuri hankintalupa-asioissa poliisiasemalla. Poliisimiehen ensimmäinen kysymys oli, että "mihinkäs tommonen ämmä tarttee haulikkoo?". Olen siis nainen, kyllä. Mutta ämmä. En myönnä olevani ämmä. Lapsistani hän puhui nulikoina ja kakaroina ja mieheni oli surkimus. En tiedä mitä ajatella. Jos tuollainen kuuluu hankintalupakäytäntöön niin huh huh. Ymmärrän kyllä, että provosointi on provosointia ja sillä haetaan reagointia, mutta jokin raja kai näissäkin pitäisi olla...

      • Ihme juttu

        Itse en kyllä ole jättänyt koskaan lupahakemusta poliisille, vaan toimistotyöntekijälle ja ovat aina olleet hyvinkin kohteliaita, lapsista tai puolisosta ei olle ollut kertaakaan juttua...


      • Tuostahan voisi

        jo miettiä, että täyttääkö tuommoinen käytös kunnianloukkauksen tunnusmerkit.


      • ­¢­
        Ihme juttu kirjoitti:

        Itse en kyllä ole jättänyt koskaan lupahakemusta poliisille, vaan toimistotyöntekijälle ja ovat aina olleet hyvinkin kohteliaita, lapsista tai puolisosta ei olle ollut kertaakaan juttua...

        no ei ihme että luvat on jääneet saamatta.


    • tsemmonen

      Joo mutta oliko kuulijoita vai onko keksitty juttu epäilen jälkimmäistä.

    • HumppaPete

      Itse olin turussa kyseisessä haastatelussa. Haastattelija oli erittäin epäkohtelias ja huonokäytöksinen. Odottelin aikaani rappukäytävässä jonne minut ohjeistettiin, siinä kelloa katsellessa haastattelija haki minut siitä 8minuuttia myöhässä ja puhui erittäin agressiivisella äänensävyllä, ei pahoitellut myöhästymistä eikä edes viitsinyt esitellä itseään. 15minuuttia kuuntelin hänen kysymyksiään ja vastailin "aha" koska oikein kiinnosta asioida epäkohteliaiden ihmisten kanssa. Lähdin kesken haastattelun pois, ja soitin eri piirin lupapalvelu numeroon jossa todettiin että odota päätöstä ja tee valitus päätöksestä. On mielestäni aivan perseestä että tämänlaisia ihmisiä päästetään virkoihin joissa voivat vaikuttaa muiden ihmisten elämään.

      • voisikohan

        tuollainen olla tarkoituksen mukaista, halutaan nähdä sinun luontainen käyttäytyminen hieman yllättävässä tilanteessa johon ei osaa varautua eikä näin ollen osaa myöskään näytellä muuta mitä on. jos todella lähdit nostelemaan kesken kaiken haastattelija varmasti muodosti näkemyksen, johon ei enää lupapäätöksen valitukset auta. jokainen varmasti jo tietää minkä päätöksen sinä saat.


      • tätäkö tarkoiti
        voisikohan kirjoitti:

        tuollainen olla tarkoituksen mukaista, halutaan nähdä sinun luontainen käyttäytyminen hieman yllättävässä tilanteessa johon ei osaa varautua eikä näin ollen osaa myöskään näytellä muuta mitä on. jos todella lähdit nostelemaan kesken kaiken haastattelija varmasti muodosti näkemyksen, johon ei enää lupapäätöksen valitukset auta. jokainen varmasti jo tietää minkä päätöksen sinä saat.

        Eli jos haasttattelija lyö turpaan ja haastateltava kuumenee niin aselupaa ei vai tule

        Ni voiko testimielessä tehdä mitä vaan ja käyttäytyä kuin moukka.


    • HumppaPete

      No voisihan tuo sitäkin olla, mutta ei se selitä sitä että miksi yleiset käytöstavatkin olivat puutteellisia. Kun kaksi ihmistä tapaavat toisensa ensimmäistä kertaa, kuuluisi siinä esittäytyä sitten toisilleen, ja jos sovitaan tapaaminen tiettyyn aikaan niin täytyyhän siihen tapaamiseen sitten edes pyrkiä ehtimään ajoissa, mikäli ei ehdi niin kuuluu myöhästymistäkin pahoitella.

      • men 4kk

        Millä asenteella itse olit, olikko vihoissas, kun oli aika vähän myöhässä eikä anteeksi sulta pyydelty?

        Oma negatiivinen asenne näkyy ulospäin.Kaipa siinä samalla koko olemusta ihmisessä katsotaan, niin kuin kaikissa haastatteluissa yleensäkin.
        Joka paikassa saa tottua odotteluun, ja siihen kannattaa varutua jo ennakkoon, asioi sitten missä tahansa.
        Ja kysymyksiin täytyy osata vastata, siksi niitä siellä kysytään.

        Mulla ihan päinvastainen kokemus käynnistäni kuin sulla.
        Kaikki sujui asianmukaisesti ja nopeasti.


    • joo1234856846948

      oo4

    • tepite

      Omasta mielestäni ihan asiallinen prosessi,riippuu tietenki myös kuulustelijasta,jos soveltuvuuskoe eli pällitesti sama kuin noin kaks ja puolvuotta sitten nii sitä jos ei läpäse ei varmast asiaa kuulusteluihinkaan,ensilupa voi viijäki aikaa,riippuu tietysti paikkakunnastakin ja hakuajankohasta

    • shtdsrhdrjdh

      Asiallinen ja suht rento haastattelu tilanne. Ei kannata jännittää yhtään sen koommin ja epäilen, jotka muuta väittä niin palturi puheeksi.

      • vähänhidas

        Tota...kaveri kyselia asiaa viisi vuotta sitten. Mahtaako olla ajankohtainen? Mitä luulet?


      • hyppääpituutta
        vähänhidas kirjoitti:

        Tota...kaveri kyselia asiaa viisi vuotta sitten. Mahtaako olla ajankohtainen? Mitä luulet?

        Lukee näitä muutkin myöhemmin ollessaan samassa tilanteessa.


      • hidassinäkin
        hyppääpituutta kirjoitti:

        Lukee näitä muutkin myöhemmin ollessaan samassa tilanteessa.

        Luuletko niin todellakin. Et ole tainnut huomata, että samoja asioita kysellää vuodesta toiseen kun ei viitsitä kaivaa vanhoja ketjuja. Näitä vanhoja kaivelee vain turhat vastailijat.

        ps. sullakin kesti neljä kuukautta...


    • neutraalisti

      Aloittajalle ohjeeksi,
      pohan asevastainen punavihersaastunta jyllää, pyri haastattelemaan se poliisi mahdollisimman neutraalisti.

      • nistitse

        "29.3.2013 1:03"

        Siis kuvitteletko aloittajan vielä tarvitsevan ohjettasi? Viisi vuotta on vierähtänyt, joten aloitttaja on tedennäköisesti jo haastateltu.


      • eihidas

        Älä viitsi. Vastaaja tuntee itsensä tärkeäksi kun vastaa johonkin. Ajattele nyt tätäkin ressua, joka on vuosia arponut uskaltaako julkaista vastauksensa ja nyt sinä aiheutat kasvojen menetyksen vastaajan tajutessaan olevansa vielä kaiken lisäksi vähän hidas.


      • samisti

        Ohje sopii hyvin tänäänkin, pohan punaviherasevastainen saastunta jyllää ja on levinnyt viidessä vuodessa tehokkaammin kuin jättipalsami. Kun menet POLIISI HAASTATTELUUN, pyri haastattelemaan se poliisi neutraalisti.


      • eiuusiasia
        samisti kirjoitti:

        Ohje sopii hyvin tänäänkin, pohan punaviherasevastainen saastunta jyllää ja on levinnyt viidessä vuodessa tehokkaammin kuin jättipalsami. Kun menet POLIISI HAASTATTELUUN, pyri haastattelemaan se poliisi neutraalisti.

        Aloittajan kysymys ei koskenut tämän päivän haastattelua. Kysymyshan oli viisi vuotta sitten edessä olevasta haastattelusta. Mikset pysy aiheessa?


      • Grykjgtil
        eiuusiasia kirjoitti:

        Aloittajan kysymys ei koskenut tämän päivän haastattelua. Kysymyshan oli viisi vuotta sitten edessä olevasta haastattelusta. Mikset pysy aiheessa?

        Ymmärrätkö mikä on keskustelupalsta?


      • järkevä
        Grykjgtil kirjoitti:

        Ymmärrätkö mikä on keskustelupalsta?

        Keskustelupalstalla on tarkoitus keskustella aloittajan kysymyksestä. Jos haluaa keskustella jostain muusta, niin jokainen vähänkin järkevä aloittaa oman keskustelun.


      • tyhymyyspaestaa
        järkevä kirjoitti:

        Keskustelupalstalla on tarkoitus keskustella aloittajan kysymyksestä. Jos haluaa keskustella jostain muusta, niin jokainen vähänkin järkevä aloittaa oman keskustelun.

        Vähänkin järkevä jatkaa samaan keskusteluun, niin ei ole sekamelskaa ja 10 tuhatta eri samasta asiasta olevaa keskustelua.

        Terveisin: Yhden foorumin ylläpitäjä


      • erittäinälykäs
        tyhymyyspaestaa kirjoitti:

        Vähänkin järkevä jatkaa samaan keskusteluun, niin ei ole sekamelskaa ja 10 tuhatta eri samasta asiasta olevaa keskustelua.

        Terveisin: Yhden foorumin ylläpitäjä

        Kyllä hyvin voi jatkaa vanhaan keskusteluun, mutta jos kaveri kysyy asiaa viisi vuotta sitten ja saa siihen muutaman vastauksen, niin miksi ihmeessä vastata ikivanhaan keskusteluun, jos vastaus ei tuo asiaan mitään uutta?

        Jos vastaajalla olisi asiaan, jotain ennen julkaisematonta ja uutta tietoa, niin silloin vanhaakin ketjuo kannattaa jatkaa.

        Terveisin: Monessa foorumissa mukana


    • sdhdjydjh

      Aivan turhaan jännitin. Kiitos tästä oli iso apu lukea täältä ja varsinkin uudemmille vastaajille, niin pysytään ajan hermolla mukana.
      Nämä turhanpäiväset tossun kuluttajat vois mennä muualle itkemään vaikeaa lapsuuttaan. :D

      • olenrobotti

        Älä viitsi trollata.


      • Anonyymi
        olenrobotti kirjoitti:

        Älä viitsi trollata.

        Tänään haastatteluun. Metsästyskortti löytyy ja perustelut aseisiin 223, 308 ja haulikko.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tänään haastatteluun. Metsästyskortti löytyy ja perustelut aseisiin 223, 308 ja haulikko.

        Ketä kiinnostaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketä kiinnostaa?

        Kiitos tästä vastauksesta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketä kiinnostaa?

        Jos ei legit kiinnosta nii Mitä teet täällä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ei legit kiinnosta nii Mitä teet täällä

        Miksi vastailet ikivanhoihin keskuteluihin?


    • Anonyymi

      Jokainen aseluvan hakija on poliisin silmissä lähtökohtaisesti koulu- tai ostoskeskussurmaaja, joten poliisin työ on varmistaa, että hakia ei sellainen ole. Jos vaikutat himpunkin masentuneelta etkä pidä hymyä yllä ja ylläpidä katsekontaktia poliisiin, hän tulkitsee sinut helposti riskiyksilöksi. Välillä hyväkään esiintyminen ei takaa lupaa, mikäli poliisilla on esim. ongelmia omassa perhe-elämässään ja hän haluaa heijastaa ne hakijaan. Tällöin on parempi miettiä muita harrastuksia.

      • Anonyymi

        Ei pidä paikkaansa. Suomessa on noin 700 000 aselipaa, joten luvan saa käytännössä jokainen joka sitä hakee. Koko maan hylkäysprosentti on noin 2%.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei pidä paikkaansa. Suomessa on noin 700 000 aselipaa, joten luvan saa käytännössä jokainen joka sitä hakee. Koko maan hylkäysprosentti on noin 2%.

        Lähdettä väitteelle?


    • Anonyymi

      Joulu loppuu huomena ja alkaa nautaviikot.

    • Anonyymi

      Hei, pitääks sielä vai jotain matematiikkaa osata paljon kun oon alle 15 ja haen papan kaa lupaa itse olen käynyt kurssin ja kortti löytyy mutta papalla ei ole mitään metsästys taustaa.

      • Anonyymi

        Matematiikkataitoja ei testata, vaikka sitä on kyllä hyvä osata elämässä selvitäkseen.
        Jos sinulla on metsästyskortti, pystyt osoittamaan alueet missä metsästät, ja annat itsestäsi vakaan ja muutenkin täysijärkisen kuvan, ei haastattelussa tule olemaan minkäänlaisia ongelmia.
        Pappasi ei tarvi omata metsästystaustaa, mutta muuten hänen asiansa pitää olla sillä tavalla kunnossa, että hän voi ottaa sinun aseenkäyttösi vastuulleen.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe