Dubrovnik

Tuskinmaltanoottaa

Lentoliput varattu Dubrovnikiin kesäkuun alkuun. Hakusessa on vielä hotelli. Suosittelepa jotain merenrantahotellia hyvien bussiyhteyksien varrelta vanhaankaupunkiin. Viikon aikana on tarkoitus majoittua samassa hotellissa ja tehdä päiväretkiä lähiympäristöön. Myös yön yli reissut ovat mahdollisia. Ehdotatko jotain kokemuksesi perusteella!

7

671

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kroatian kaunis luonto

      Hotelli Uvala, rantaan lyhyt kävelymatka ja bussi kulkee hotellin läheltä 4 km vanhaan kaupunkiin säännöllisin väliajoin. Merimaisema parvekkeelta kun varaa sieltä puolelta. Uvala on kylpylähotelli ,mutta ei käytetty palveluita joten niistä en osaa sanoa. Ystävällinen henkilökunta. Tehtiin reissuja mm.Montenegroon ja Bosniaan, auto haki hotellin ovelta. Henkilökunnalta saa apua päiväretkien suunnitteluun ja kyyteihin. Siisti hotelli ja runsas aamiainen. Oltiin aikaisin keväällä joten hotellin uima-allas ei ollut vielä silloin käytössä. Hyviä paikallisia ruokapaikkoja hotellin lähistöllä. Hotellin "yläpuolella" kukkulalla luontopolku josta upeat maisemat :)

      • Oispajokesä

        Kauanko kestää matka Bosniaan ja Monte Negroon? Tekeekö reissun päivässä vai pitääkö yöpyä? Entäpä Cavtat? Toivottavasti joku em. Paikoissa Dubrovnikista päin käynyt kertoo kokemuksiaan.


    • Siitä vain valitsemaan!
      http://www.booking.com/district/hr/dubrovnik/lapad.en.html?aid=318615;label=New_English_EN_ROW_District-uq1N0c86JIBO54MNB2J9uwS18358747225:pl:ta:p1:p2:ac:ap1t1:neg:kw_inurl:en.html#inurl:booking.com/district:ws=&gclid=CJPLzrvzobYCFQd6cAodYFQAdw
      Oma suosikkini olisi kompass, ovesta kun astut ulos, siinä on uimaranta, terassi, uima-allas ja illalla tanssiparketti!
      (Tanssit loppuivat 23.30, ja soittivat vanhoja kappaleita, joten mitään discoa ei tarvi pelätä).
      Itse olin yötä siinä lähellä, villa Sandrassa, joka oli privaattimajoitus.
      Uimarannalta sadan metrin päässä hotelli Dubrovnik, jossa spa ja iso uima-allas.
      Tässä meikäläisen number 2.
      Vanhaan kaupunkiin vartin bussimatka.

    • Suosituksia

      Suosittelen Kompas hotellia. Sijainti on kerrassaan mainio, kuten nimimerkki "Tapsu55" kirjoitti. Tosin muissa hotelleissa en ole käynyt;)
      Ennen matkaa suunnittelimme tekevämme retkiä moneen paikkaan, koska olin lukenut siellä käyneiden ihmisten kirjoituksia Dubrovnikista, että se on katsottu yhdessä päivässä. Noh, olen varmaan erilainen turisti, mutta minä ja myös tyttäreni nautimme todella paljon pelkästään Dubrovnikin luonnon katselemisesta ja kävelyretkistä eri paikkoihin, joten suunniteltu Montenegron, Korculan saaren näkeminen jäi seuraavaan kertaan;)
      Teimme opastetun päiväretken Elafiti saarille (Šipan, Lopud, Koločep). Pysähdysten aikana oli hyvin aikaa kävellä saaria pitkin ja katsella maisemia. Hieno retki. Kannattaa käydä.
      Samoin teimme opastetun päiväretken Mostariin, Hertsegovinaan. Matkan aikana pysähdyimme Medjugorjessa, joka on oppaan mukaan katolilaisten pyhä paikka sekä muutaman kymmenen asukkaan paikkaan, nimeä en valitettavasti muista, josta oli aivan huikaiseva näköala Neretva joelle ja ympäristöön. Pysähdyimme myös valokuvaamaan ja kahville. Maisemat ovat suurimman osan matkaa näkemisen arvoiset. Jos menette isolla bussilla, niin valitkaa bussista vasen puoli, niin näette hyvin. Itse Mostarin vanhakaupunki on upea. Se ei ole mitenkään iso, joten sen katselee aika nopeasti. Siellä oli paikallinen opas kertomassa historiasta, sodasta ja paikan jälleenrakentamisesta. Maksoimme myös eräälle nuorukaiselle, joka teki huiman hypyn Mostarin vanhalta sillalta kylmään jokeen. Viivyimme Mostarissa noin kolme tuntia. Koko reisuun meni aikaa noin 12 tunti, mutta kyllä kannatti.

    • tahtoo takaisin

      Valmisretket naapurimaihin kestää todella koko päivän, siinä 11 - 12 tuntia, tarkkaa aikaa ei voi sanoa, sillä ajankohdasta riippuen rajoilla saattaa mennä aikaa joko tovi tai sitten todella pitkään, riippuen ihan ruuhkasta ja rajavartijoiden asenteesta. Rajalla ei muuten kannata kuvata - muuan amerikkalainen kuvasi kun henkilöautoja tyhjennettiin ja tarkastettiin, tulipa tullimies bussiin ja poisti ao kuvat naisen kamerasta ;) Toivottavasti heinäkuun alun jälkeen rajatouhut helpottuu - tai sitten ei.

      Kävimme sekä Mostarissa että Montenegrossa (Kotor-Cetinje-Budva), jossa vuoristotiet olivat hiuksianostattavia kurvailtavia isolla bussilla. Pysähdyspaikkoja oli riittävästi, ehti niin vessaan kuin kahvillekin, mutta esim Mostarissa olisi toki voinut viipyä pidempäänkin, osa ajasta kun piti 'uhrata' lounaallekin. Suosittelen eliten retkiä, mahtavat oppaat ja voi varata netistä etukäteen. Toki retkiä saa kadulta Dubrovnikistakin ja ehkä halvemmallakin, mutta oli kiva etukäteen hoitaa homma ja laatu oli taattu. Myös Korculan saarella kävimme, kiva pikku-Dubrovnik, vielä sangen hiljainen. Samoin Cavtat, jonne pääsee sekä paikallisbussilla no 10 että veneillä, oli kiva paikka.

      Itse yövyimme vanhassa kaupungissa, mikä sopi meille oikein hyvin näin huhtikuussa, kun rantakausikaan ei ole vielä alkanut. Ruokapaikat olivat heti siinä nurkilla eikä tarvinnut enää bussilla raahautua kauas hotellialueelle (mikä muuten ei näyttänyt meistä ollenkaan houkuttelevalta alueelta, aika pimiää puskaa illalla molemmat niemet). Muutenkin oli mukavan rauhallista, mitä nyt valtavat risteilypaatit toivat katukuvaan massoittain porukkaa, mutta onneksi ne katosivat illan tullen.

      Ruoka oli joka paikassa erinomaista ja ihan kohtuuhintaista, mikä oli positiivinen yllätys, sillä Dubrovnikia sanotaan Kroatian kalleimmaksi kohteeksi. Hyviä perinne- ja äyriäisruokia sai reilusti alle 10 eurolla eikä viinilasillinenkaan maksanut kuin 2 euroa, paikallinen olut oli sitäkin halvempaa. Tuontijuomat olivat selvästi kalliimpia, samoin tuontilimut, mutta tuoreen virkistävän sitruunajuoman sai eurolla. Emme tosin koskaan ruokailleet kalleimmissa paikoissa Stradunin tienoilla, vaan puikahdimme pikkukujille pois ruuhkasta. Paikalliset viinit ovat aika kuivia, ei ihan meikäläisen makuun, mutta Mostarin alueen viinit olivat kerrassaan loistavia - mutta nämähän ovat niitä makuasioita ;)

      • Kotoriin Kotoriin

        Katsoin noita Eliten reissuja Monte Negroon. Ja ne näyttivät oleva 250-300 km pitkiä. Onnistuuko tuollainen reissu päivässä vai vaatiiko yöpymisen? Kotoriin Lahti kiinnostaisi, mutta ei viitsisi päivä tolkulla bussissakaan istua.


    • tahtoo takaisin

      Onnistuu päivässä, toki bussissa joutuu istumaan aika paljon, mutta taukojakin on pitkin matkaa ja omaa aikaa mm Kotorissa ja Budvassa, vuoristokylässä oli lounastauko, jolloin tarjolla oli maalaisleipää, ilmakinkkua ja juustoa. Hedelmiä ja juomaa evääksi! Näitä retkiä oli eri versioita, jotkut oli vain Kotorinlahden kyliin, itse kävimme pidemmän reissun, jossa näki sisämaatakin ihan kiitettävästi - tosin jokseenkin karuahan se on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      308
      3137
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      222
      1967
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1602
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1404
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      81
      1288
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      272
      1213
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1064
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1051
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      991
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      145
      867
    Aihe