Rättipatteri toimintaan

vastatkaa tietäjät

Putkimies nimitti rättipatteriksi sellaista pyyhkeen kuivatustelinettä, jossa kiertää kuuma vesi. Nyt alkaa putkiremontti ja putkimies sanoi, ettei rättipatteriin voi enää liittää kuumaa vettä ts. pyyhkeen kuivatus ei onnistu lämmöllä enää. ONKO TÄMÄ TOTTA???

11

210

  Vastaukset

  • Tätäkin muutetaan varmaan muutaman vuoden välein. Ennenhän (60-luvulla) kiertovesipatterit, eli "rättipatterit" joissa kiertaa lämmin käyttövesi, olivat ihan yleisiä ja joka kylpyhuoneessa ja monesti ei muuta lämmitystä ollutkaan. Sittemmin ne kiellettiin, eipä löydy ainakaan 80-90-lukujen kylppäreistä. 2000-luvulla niitä taas alettiin asentamaan. Vielä 2009 tänne sellaiset putkiremontin yhteydessä kaikille laitettiin. Onko määräys taas muuttunut ja nämä kielletty?

  • Eihän niitä kielletty ole, mutta jos putkiremontti on suunniteltu niin, että niitä ei laiteta, niin ei niitä silloin laiteta.

  • Juu mut ainahan voit pyytää lisätyötarjouksen semmosen asentamisesta.

  • laittaa ,meillä poistettiin viimevuonna kylpäristä huonokuntoinen patteri ja sen tilalle laitettiin "rättipatteri".

   • Jaa, että tavallisen lämpöjohdossa olevan vesipatterin tilalle tuosta vaan "rätti"- eli kiertovesipatteri? Tuskinpa. Ettei vain olisi ihan perus vesipatteri, mutta vain erehdyttävästi kiertovesipatterin näköinen.


  • Pistä nyt suosilla sähköllä toimiva. Semmosia laitetaan meilläpäin putkirempan yhteydessä.

   • Juu, ehdottomasti kun rakennetaan putket kiertovesiputkineen uudestaan, niin sähköllä toimiva pyyhekuivain tottakai. Ei v... mitä järjen jättiläisi.


  • Tämä on laitettu vuonna 2004, aiinä kiertää vesi, tavallinen vesikiertoinen lämpöpatteri on alla ja siinä lämmitys jatkuu. Mutta haluaisin, että pyyhkeetkin saisi kuivattua vesikiertoisella patterilla. ONKO MAHDOLLISTA?

   • ..kannattaa varmaan kysyä niiltä, jotka sen remontin siihen sun kylppäriis on tekemässä!


  • kyllä se on mahdollista laittaa.

   • Tai sitten ei. Asuuko aloittaja taloyhtiössä vai omakotitalossa? Taloyhtiössä kun voi olla pikkuisen hankalaa lähteä muuttamaan suunnitelmia yhden osakkaan takia, eikä yhdenvertaisuuskaan päde siinä tapauksessa. Tai mitäs sitten kun kaikki haluavat rättipatterin? Tehdäänkö kaikki suunnitelmat uusiksi?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Järkyttäviä Paljastuksia Nikon TV-sarjasta

   Tänään se sitten alkaa, sarja nikosta ja katiskasta. Ennakkotietojen mukaan sisältö paljon ikävämpää kuin luulin. Niko käyttänyt huumeita jo 13 vuotia
   Kotimaiset julkkisjuorut
   160
   4841
  2. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   156
   4604
  3. Henna ja Tauski jälleen yhdessä onnellisina

   Kihlatkin hankittu. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/503fdd42-5bef-4519-ae07-de01ca6aa9ba
   Viihde ja kulttuuri
   24
   2440
  4. Suomi olisi itse tarvinnut kehitysapua

   suomen koronatalous ja sannan lahjarahat italiaan on kestämätön setti. Suomen julkinen ajetaan alas, teitä ei kunnosteta, omaa taloutta ei elvytetä..
   Maailman menoa
   218
   2231
  5. Heti alkoivat "asiantuntijat" sössöttämään

   ettei hallituksella ole oikeus pistää ihmisiä pakkokaranteeniin https://yle.fi/uutiset/3-11487500
   Maailman menoa
   224
   1562