Miksi unduja usempi?

Yksi undu

En ymmärrä sitä, miksi kaikki puhuvat siitä, että unduja pitää olla kaksi, neljä, tai joskus jopa iso parvi. Itelläni on ollut yhteensä 4, yksi elänyt 10-vuotiaaksi, muut yli 13 vuotiaiksi. Koiraita kaikki, ja kaikki ollut yksinään. Tulleet luokseni aina noin 6-8kk iässä, oppineet puhumaan, laulamaan ja tekemään kaikenlaista. Jokaisella on ollut oikein antoisa elämä. Joten ei se iso parvi tee lintua onnelliseksi (välttämättä) eikä sekään tarkoita ettö lintu olisi apaattinen tai onneton jos yksin.

5

152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kameli123

      Undulaatti on parvieläin. Luonnossa ne elävät tuhansien lintujen parvissa. Sinun undulaattisi on kuitenkin syntynyt vankeudessa ,eikä osaa kaivata parvea ympärilleen. Kuitenkin jos ostaisit sille kavereita huomaisit eron. Undulaatti ei ole onnellinen kun se nököttää monta tuntia orrella. Undulaatti varmasti on onnellinen kun olet sen seurassa, mutta kun jätät sen yksin niin ei... Hanki ihmeessä kaveri. :)

      • Ei muuten pidä

        paikkaansa, että yksin oleva lintu on apaattinen.

        Undulaatti on mun kokemusten mukaan aktiivisempi yksinään, kuin parina. JA sehän on väistämätön tosiasia, että yksin olevasta linnusta tulee kesympi, kuin parvessa elävästä.


      • aktiivisuudesta..
        Ei muuten pidä kirjoitti:

        paikkaansa, että yksin oleva lintu on apaattinen.

        Undulaatti on mun kokemusten mukaan aktiivisempi yksinään, kuin parina. JA sehän on väistämätön tosiasia, että yksin olevasta linnusta tulee kesympi, kuin parvessa elävästä.

        Riippuu, miten määrittelet "aktiivisuuden". Sillä, että lintu toteuttaa luontaista käyttäytymistään, vai huhuilee jatkuvasti ihmisen perään. Undulaatti on parvilintu, ja undulaatin hankkivalla on mielestäni suoranainen velvollisuus hankkia linnulleen myös lajitoveri/tovereita.
        Ja tuo, että yksinäinen lintu olisi automaattisesti kesympi, on hyvin kaksipiippuinen juttu. Parvilintuna yksinäinen lintu hakee huomiota ihmiseltä aktiivisemmin, mutta ihminen ei korvaa lajitoveria. "Undulaatti on aktiivisempi yksin kuin ryhmässä"? Undulaattiparvi on kaukana epäaktiivisuudesta. Ne juttelevat ja laulelevat toisilleen, leikkivät, sukivat toisiaan, jne. Lisäksi jos yksi undulaatti on kesy, se usein houkuttelee muutkin luottamaan ihmisiin, sillä linnut uteliaina eläiminä ottavat usein toisista mallia. Näin villimpikin yksilö voi rohkeamman undun perässä tulla vaikka syömään kädestä. Jokainen lintu on tietysti oma persoonansa yksilöllisine käyttäytymismalleineen, mutta parvihenki löytyy undulta kuin undulta. Yksinoleva lintu ei välttämättä ole apaattinen, sillä ihminen voi tarjota omaa seuraansa (mutta vain ajoittain) ja antaa häkkiin monipuolisoa virikkeitä ja tarjota muutenkin mieluisan elämän linnulle. Siitä ei kuitenkaan päästä mihinkään, että ihminen ei loppupeleissä varmasti korvaa lajitoveria.


    • -M-

      Undulaatti on todellakin parvilintu, joka ei luonnossa ole ikinä yksin. Ihminen toki kelpaa useimmille papukaijoille hyvinkin kaverinkorvikkeeksi, mutta lähinnä ongelma tulee siinä että harva ihminen voi tai edes haluaa nököttää 24/7 kotonaan linnulle seuraa pitämässsä, tai perheen menot osuu muuten niin ettei lintu joudu olemaan yksinään. Kyllä papukaijat yksinäänkin "pärjäävät" eli ei ne yksinäisyyteen kuole, mutta kannattaa todella tarkkaan miettiä onko kovin eettistä pitää erittäin sosiaalista eläintä koko elämänsä ajan yksinään sen 8-10 tuntia tai enemmän päivässä mikä useimmilla ihmisillä töihin/kouluun/muuhun kodin ulkopuoliseen elämään menee.

      Sama kyllä sinänsä pätee useimpiin muihinkin papukaijoihin, ei se undulaatti tässä suhteessa mikään poikkeus ole.

    • riuttala76

      Ei toki pakko ole useampaa papukaijaa olla. Jos oikein ihmiselle kesyn mahdollisesti joitain sanojakin oppivan linnun haluaa kyllähän se yleensä ihmiseenkin tottuu, kesyyntyy ja voi ihmisen seurasta nauttia, mutta yleensä ne vain viihtyvät vielä paremmin toisen lajikumppanin seurassa olivatpa sitten samaa sukupuolta tai eri sukupuolta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      102
      7315
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      36
      2792
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2366
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      107
      2076
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      16
      1775
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1545
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1407
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1381
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      35
      1343
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1324
    Aihe