Miksi unduja usempi?

Yksi undu

En ymmärrä sitä, miksi kaikki puhuvat siitä, että unduja pitää olla kaksi, neljä, tai joskus jopa iso parvi. Itelläni on ollut yhteensä 4, yksi elänyt 10-vuotiaaksi, muut yli 13 vuotiaiksi. Koiraita kaikki, ja kaikki ollut yksinään. Tulleet luokseni aina noin 6-8kk iässä, oppineet puhumaan, laulamaan ja tekemään kaikenlaista. Jokaisella on ollut oikein antoisa elämä. Joten ei se iso parvi tee lintua onnelliseksi (välttämättä) eikä sekään tarkoita ettö lintu olisi apaattinen tai onneton jos yksin.

5

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kameli123

      Undulaatti on parvieläin. Luonnossa ne elävät tuhansien lintujen parvissa. Sinun undulaattisi on kuitenkin syntynyt vankeudessa ,eikä osaa kaivata parvea ympärilleen. Kuitenkin jos ostaisit sille kavereita huomaisit eron. Undulaatti ei ole onnellinen kun se nököttää monta tuntia orrella. Undulaatti varmasti on onnellinen kun olet sen seurassa, mutta kun jätät sen yksin niin ei... Hanki ihmeessä kaveri. :)

      • Ei muuten pidä

        paikkaansa, että yksin oleva lintu on apaattinen.

        Undulaatti on mun kokemusten mukaan aktiivisempi yksinään, kuin parina. JA sehän on väistämätön tosiasia, että yksin olevasta linnusta tulee kesympi, kuin parvessa elävästä.


      • aktiivisuudesta..
        Ei muuten pidä kirjoitti:

        paikkaansa, että yksin oleva lintu on apaattinen.

        Undulaatti on mun kokemusten mukaan aktiivisempi yksinään, kuin parina. JA sehän on väistämätön tosiasia, että yksin olevasta linnusta tulee kesympi, kuin parvessa elävästä.

        Riippuu, miten määrittelet "aktiivisuuden". Sillä, että lintu toteuttaa luontaista käyttäytymistään, vai huhuilee jatkuvasti ihmisen perään. Undulaatti on parvilintu, ja undulaatin hankkivalla on mielestäni suoranainen velvollisuus hankkia linnulleen myös lajitoveri/tovereita.
        Ja tuo, että yksinäinen lintu olisi automaattisesti kesympi, on hyvin kaksipiippuinen juttu. Parvilintuna yksinäinen lintu hakee huomiota ihmiseltä aktiivisemmin, mutta ihminen ei korvaa lajitoveria. "Undulaatti on aktiivisempi yksin kuin ryhmässä"? Undulaattiparvi on kaukana epäaktiivisuudesta. Ne juttelevat ja laulelevat toisilleen, leikkivät, sukivat toisiaan, jne. Lisäksi jos yksi undulaatti on kesy, se usein houkuttelee muutkin luottamaan ihmisiin, sillä linnut uteliaina eläiminä ottavat usein toisista mallia. Näin villimpikin yksilö voi rohkeamman undun perässä tulla vaikka syömään kädestä. Jokainen lintu on tietysti oma persoonansa yksilöllisine käyttäytymismalleineen, mutta parvihenki löytyy undulta kuin undulta. Yksinoleva lintu ei välttämättä ole apaattinen, sillä ihminen voi tarjota omaa seuraansa (mutta vain ajoittain) ja antaa häkkiin monipuolisoa virikkeitä ja tarjota muutenkin mieluisan elämän linnulle. Siitä ei kuitenkaan päästä mihinkään, että ihminen ei loppupeleissä varmasti korvaa lajitoveria.


    • -M-

      Undulaatti on todellakin parvilintu, joka ei luonnossa ole ikinä yksin. Ihminen toki kelpaa useimmille papukaijoille hyvinkin kaverinkorvikkeeksi, mutta lähinnä ongelma tulee siinä että harva ihminen voi tai edes haluaa nököttää 24/7 kotonaan linnulle seuraa pitämässsä, tai perheen menot osuu muuten niin ettei lintu joudu olemaan yksinään. Kyllä papukaijat yksinäänkin "pärjäävät" eli ei ne yksinäisyyteen kuole, mutta kannattaa todella tarkkaan miettiä onko kovin eettistä pitää erittäin sosiaalista eläintä koko elämänsä ajan yksinään sen 8-10 tuntia tai enemmän päivässä mikä useimmilla ihmisillä töihin/kouluun/muuhun kodin ulkopuoliseen elämään menee.

      Sama kyllä sinänsä pätee useimpiin muihinkin papukaijoihin, ei se undulaatti tässä suhteessa mikään poikkeus ole.

    • riuttala76

      Ei toki pakko ole useampaa papukaijaa olla. Jos oikein ihmiselle kesyn mahdollisesti joitain sanojakin oppivan linnun haluaa kyllähän se yleensä ihmiseenkin tottuu, kesyyntyy ja voi ihmisen seurasta nauttia, mutta yleensä ne vain viihtyvät vielä paremmin toisen lajikumppanin seurassa olivatpa sitten samaa sukupuolta tai eri sukupuolta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      127
      1694
    2. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      101
      1219
    3. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      201
      1078
    4. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1015
    5. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      54
      911
    6. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      833
    7. Aika haavat parantaa

      Hyvää huomenta ja mukavaa päivää. ☕🌾😊❤️🪷
      Ikävä
      171
      804
    8. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      52
      802
    9. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      50
      793
    10. Nyt jos haluat vielä jotain nainen

      Niin laita tähän nimikirjain. Muuten klousaan keissin. Liikaa aikaa kulunut.
      Ikävä
      96
      793
    Aihe