APUA HYVÄN HIRSITALON RAKENTAMISEEN!!

fido33

Olen home -ja monikemikaali allergikko. Olen kuullut että hirsitalo olisi paras talovaihtoehto minulle. Olenkin suunnnitellut sellaisen rakennuttamista. Naisihmisenä en ymmärrä rakentamisesta mitään joten kaipaisin kipeästi hyviä neuvoja!! Mikä olisi luotettava rakennuttaja taho? Minkälaisia materiaaleja tulisi käyttää? Minkälainen tontti hankkia? jne. jne.

8

375

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ekoukko

      eiköhän ne vastaukset kannata hakea jostain allergialiiton sivuilta kuin suoli24:lta? Näiden sivujen ohjeilla ei ole muuta arvoa kuin viihdytysarvo 99,9x100:sta. Muumipapan vuoro ja tiiliä katolle ja paljon.

      Hullua että 2000-luvulla "terveellisin" asumusmuoto on lähes kivikauden aikainen hirsitönö joka ei täytä ensimmäistäkään energia- tms. vaatimusta? Niin että tee kesämökki jonne muutat sitten vakituiseen asumaan. Muut uudisrakennukset on jo hirsitaloissakin niin kovien vaatimuksien alla että ne alkaa olemaan pullotaloja vaikka "hengittäviä " olisikin teoriassa.

    • Talohankkeessa rakennuttajaksi sanotaan tilaajaa - siis tässä tapauksessa sinua itseäsi. Rakennuttajalla on syytä olla itseluottamusta tai hyviä apulaisia, joihin luottaa.

      Se kuka talon sitten aikoinaan rakentaa - voi vaihdella paljonkin ja laatu silti olla kunnossa, koskapa rakennuttajalla on suuri vaikutus lopputulokseen (vaatimalla ja vahtimalla tavallinenkin firma tekee kelvollista laatua).

      Mielestäni ensimmäinen asia onkin löytää hyvä pääsuunnittelija kokoamaan rakennuttamisorganisaatiota ympärillesi. Parhaimmat alan heput hoitavat sekä pääsuunnittelun, rakennuttamisen ja vastaavan työnjohtajan hommat samalla kertaa - eli tuo rakennuttamisorganisaatio on pienimmillään yksi apulainen sinun kanssasi - ja pääsuunnittelijaa taidat tarvita vaikka ostaisit jonkun valmiin mallistotuotteen.

      Käsittääkseni hirsitalo on pikkuisen ylimainostettu allergiapiireissä mikä saattaa johtua siitä, että aikoinaan eräs hirsitalofirma löi kovastikin rumpua yhteistyöstään allerhia- ja astmaliiton kanssa (nyttemmin näkyy heidän markkinointiviestinnästä häipyneen allergia- ja astmaliittoon viittaavat mainokset). Toki hirsitaloilla on joitain sellaisia ominaisuuksia, jotka edesauttavat allergeenivapaan talon totetuttamisessa, mutta ei se siis ainoa ratkaisu haasteeseesi ole.

    • Hirsi2

      Kuinka paha allergiasi on? Tässä linkissä puhutaan miehestä, jonka allergia oli niin paha, että joutui rakentamaan tavalla, jolla ei nykyiset hirsitalofirmat rakenna, kuten sammalta eristeeksi ja ylä-ja alapohjaan sahanpurua ja lattian käsitteli kurrilla jne. Tällähän konstilla ei muuten taloa saa menemään läpi energiamääräyksistä, mökin kyllä.

      http://www.iltalehti.fi/allergia/2012082615998382_al.shtml

      Mutta jos allergiasi ei ole aivan noin paha, niin varmaan kun ottaa paketin esim. Hongalta tai Kontiolta, niin ei tule pettymään. Itsellänikin on yliherkkyyttä sisäilmaongelmille, ja toiselta näistä valmistajista tulen paketin ottamaan.

      Lyhyesti sanottuna kaikkein parasta sisäilman kannalta on, että talossa on sisäpinnoilla mahdollisimman paljon puuta. Itse olen tullut siihen tulokseen että pelkkä hirsi ilman mitään lisäeristyksiä seinissä olisi turvallisin vaihtoehto. Tärkeää on, ettei hirren kosteuden sitomis- ja luovuttamiskykyä pilata muovimaaleilla sisältä eikä ulkoa, eli siihen pitää käyttää ns. hengittäviä maaleja. Sinun tapauksessasi voisi olla parasta jättää pintojen käsittely pois kokonaan?

      Hirsitaloon päätyminen on mielestäni oikea ratkaisu. Siihenhän on viime aikoina päätyneet monet kaupungitkin, jotka ovat rakennuttaneet homeongelmaisten koulujen ja päiväkotien ja liiketilojen tilalle hirsisiä ratkaisuja.

    • että sillee

      muistakaa myös tarkistaa että jos otatte hirsitaloonne lisäeristyksen että eriste on myös puukuitueristettä. Monella toimittajalla(lähes kaikilla) jotka tarjoavat lisäeristystä tahtovat tarjota ensimmäisenä lisäeristeeksi mineraalivillaa ja muovia, mikäs hirsitalo se enää on jos sinne erehdytään laittaamaan mineraalivilla ja muovi?

    • köh köh jne

      Jossittelulinjaa jatkamalla mikä hirsitalo on :
      A. Hirrellä ulkopuolella vuorattu rankorakenteinen talo?
      B. Rankorakenteinen talo joka on "sisustettu" hirrellä?

      Toisekseen :
      Nyt jo esim. sisäpuolisen lisälämmöneristysvahvuuden ollessa yli100mm(en muista tarkasti) ammattilaiset suosittelee höyrynsulkumuovin käyttöä (pullohirsitalo) kosteusteknisin perustein (jää ns. kastepiste rakennekokonaisuuden sisään --> kosteusonelmia).

      Kolmanneksi :
      Minimaaliset eristysvahvuudet ja vaatimuksien kompensoiminen muilla rakenneosilla.

      Neljänneksi :
      Kesämökki jota ei vielä tarvitse "ylieristää" tms. kuten ympärivuotiseen asumiseen tarkoitetut hirsiset asuinrakennukset.

      Viidenneksi :
      Rankorakenne "hengittävillä" materiaaleilla jolloin rakennemääräykset täyttyy.

      Kuudenneksi :
      Osta vanha (ehdottomasti peruspilaamaton eli alkup.) hirsitönö tontteineen jota ei ole pakko "korjata" vastaamaan voimassa olevien energia- yms. vaatimuksien tasolle. Tai rintsikka (peruspilaamaton). Hirsi parempi mm. lämmönvarauskyvyn yms. ansiosta. Tapauskohtaisesti luonnollisesti.

      • köh jne

        Jos ostaa vanhan hirsitönön jonka siirtää toiselle tontille, se on "korjattava" olemassa olevien määräyksien tasolle.


    • setiiri

      www.muovitontalo.fi

    • Kylläpä kesti?

      Tulihan se mainos sieltä. Miten eriste kahden panelin välissä muuttuu hirreksi?

      Rankorakenne paljon parempi kuin palapeli jossa on järetön määrä saumoja. Paneli sisäpintaan ja ulkopuolelle tuul.suojalevy, koolaukset ja ulkoverhous. Tuo "lämpöhirren" kastuttua ulkopuolelta vaikka vesisateessa eristeet on märkiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      246
      2369
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      166
      1494
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1366
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1085
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1079
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      970
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      218
      967
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      865
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      699
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      690
    Aihe