Pikkuisten puolella isoja koiria!

ajattelemattomuutta

Pakko avautua tänne. Ärsyttää koiranomistajat jotka tuovat ison koiransa tieten tahtoen pienten puolelle puistossa! Miksei voi viedä sille puolelle mille kuuluukin jos puistossa se mahdollisuus. "Kun tää tulee niin hyvin toimeen pikkukoirien kanssa" ei yhtään ajatella että ehkä joku pikkukoira ei olekkaan tottunut isoihin koiriin! Sama varmaan ärsyttää jos pikkukoira tuodaan isojen puolelle.. ottakaa muutkin puistoiliat huomioon niin kaikilla mukavampi olla.

7

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • apapap

      Pahoittelen koneeni sekoili ja ketju tuli kolmesti. :(

    • Peppi Pitkäkossu

      Eikä pikkukoira koskaan totukaan isoihin koiriin,jos sitä ei niiden lähelle koskaan ole päästetty eikä päästetä. Pentuaikana on jäänyt sosiaalistaminen siis puolitiehen,jos ei ole hyväluonteisten ja rauhallisten isojen koirien läheisyyteen totutettu... tai omistaja on mahdollisen oman pelkonsa isoja kohtaan siirtänyt omalle pikkukoiralleen. Erittäin todennäköisesti vielä palkannut koiraa pelkokäyttäytymisestä tai rähinästä itse sitä tajuamatta.

      Mutta alkuperäiseen asiaan,kyllähän koirapuistoissa pitäisi noudattaa näitä koon mukaan meneviä jakoja aina silloin, kun se vaan on mahdollista. Koirien turvallisuutta siinä on ainakin yritetty ajatella,kun näitä puistoja on jaoteltu kahden eri koon mukaan,isot ja pienet.

      Toisaalta taas kaiken pitäisi olla keskusteltavissa. Moni pienten puolella kokoisiaan pomottava koira käyttäytyy paljon paremmin isojen puolella. Jos sen tuominen isojen puolelle sopii kaikille siellä olijoille,niin miksipä ei? Kannattaa kysyä.
      Isommissa koirissa löytyy erittäin rauhallisia yksilöitä,jotka viihtyisivät paremmin pienten kanssa kuin isojen kanssa. Ei kai kysymällä mitään häviä?

      Sitten on myös keskikokoisten koirien dilemma;kumpaan aitaukseen kuuluu koira,joka on liian iso pienten puolelle ja liian pieni isojen puolelle?!

      Jotkut kääpiökoirien omistajat olisivat aina häätämässä pienten puolelta kaikki muut koirat,koska ne ovat isompia kuin heidän koiransa. Ei siinäkään kovasti järkeä ole,että 6 .... kiloisia siirrettäis isojen puolelle,jotta nämä alle 5-kiloiset saisivat keskenään leikkiä.

      Ei ole helppoa koiraihmisen yrittää tulla toimeen muiden koiraihmisten kanssa...!

      • samaa oken ajatellut

        Oon apn kanssa samaa mieltä. Olen itse joutunut todistamaan missä ison koiran hyväntahtoiset leikit ovat olleet liian rajuja pikkukoiralle. Ja turha sosiaalistamista jauhaa. Sosiaalistaa sitten sen ison koiransa sitten niin että voi olla siellä isojen puolella niinkun pitääkin.


    • 2keskikok.

      itse olen keskikoisten koirien omistaja 20 ja 22 kilosia. me ollaan aina isojen puolella (tietenki) mutta ei pistetä pahaksi jos isojen puolelle tulee vaikka chihuja. se on hyvä opettaa koira tuleen kaikkien kanssa toimeen kokoon katsomatta, siinä oppii varsinki pienet ettei isoille tarvii räksyttää pelokkaana..

      itse en tosin voi mennä pienten puolelle, koska silloinhan mä saisin haukut päälleni vaikka koirani kilttejä ovatkin, ja minä kuulun niihin jotka sääntöjä noudattaa. mutta tosin jos ajattelen niin päin että olisin chihun omistaja ni en varmaa veis sitä tanskandogin kanssa leikkimään :D ihan jo kokoeron puolesta,ettei tule ruumita.

      MUTTA MUISTAKAAHAN SE ETTÄ PIENET KOIRAT TUOTTE OMALLA VASTUULLA ISOJEN PUOLELLE, vaikka kyllähän se koirapuistoilu on muutenki aina omalla vastuulla. ikinä ei voi tietää millasta koiraa ja ihmista siellä on...

    • huoh1

      Itse omistan 1 pienehkön(16kg)ja 3 isoa(47-60kg).Muistan aikoinani kun ensimmäistä kertaa menin meidän puistoon,2 puolta ja koon perusteella kävelin juuri mielestäni isoille tarkoitetulle päin.Mitä oli vastassa: 4 naista,yhdellä kultsi.toisella sheltti,kolmannella 2 pienehköä seropia ja 4:llä perhoskoira.Vastaanotto oli mitä mielettömin:Minulle huudettiin pää punaisena,kiellettiin tulemasta sille puolelle.Kiltisti kävelin toiselle puolelle ja kun sinne pääsin arvon rouvat häipyivät.Kävelin takaisin ja siltä istumalta päätin ottaa selvää kumpi puoli oli isoille kumpi pienille.Kun asiaa selvitin,pyysin että sinne myös laitettaisiin selkeät kyltit.Meni 2pvää ja kyltit olivat paikoillaan,sen jälkeen olen tyynesti kävellyt isojen puolelle,ja jos siellä on pieniä koiria ei se meitä haittaa.Omani osaavat olla pienten kanssa,silloin leikeissä ei käytetä tassuja ja yleensä leikki onkin niin että se pieni roikkuu omani karvoissa kiinni joka makaa maassa.MUTTA MUISTAKAAHAN SE ETTÄ PIENET KOIRAT TUOTTE OMALLA VASTUULLA ISOJEN PUOLELLE

    • Että näin

      Omistan ison kokoisen koiran ja valitettavasti olen syyllistynyt olemaan koirani kanssa pienellä puolella, kun pienemmät koirat olivat isojen puolella ja perustelut tälle oli se että hänellä oli 3 pientä koiraa ja isojen puoli on kooltaan hiukan suurempi. No vaihto ei tullut kuuloonkaan, jotenka olin pienten puolella ja varauduin poistumaan, jos pieniä koiria sinne olisi tullut.

    • apinaorkesteri!

      Ei,Peppi! Missään tapauksessa ei voi eikä kannata kysyä keneltäkään mitään koirapuistossa. Jos pienten puolella on todella pieniä ja isojen puolella todella isoja koiria,niin keskikokoisen kanssa saat seistä aitauksen ulkopuolella katselemassa muiden leikkejä.

      Eräät tahot järjestävät kaupungin koirapuistossa kääpiökoiratapaamisia,jolloin pienten puolelta ajetaan pois jopa bichon friset,ne kun ovat liian suuria leikkikavereita näille muille...

      Olen tutkinut nettiä ja mitään ajanvarausjärjestelmää rotutapaamisille julkisissa puistoissa ei ole,joten on ihan hävytöntä,että jotkut kehtaavat ajaa muita pikkukoiria pois oman porukkansa tieltä.

      Koiraihmisissäkin on oman napansa tuijottajia paljon ja se näkyy monellakin tapaa. Varmasti puistoissa olisi mukavampaa,jos kaikki osaisivat ajatella oman näkökulmansa lisäksi myös toisten näkökulmasta.

      Ei kokorajoituksia ole huvikseen keksitty ja vieraassa porukassa niitä olisi noudatettava. Tuttujen keskenhän voi sopia tapauskohtaisesti,menee vain sellaiseen aikaan,että tietää koirapuiston olevan hiljainen.

      Ja olipa koira kummalla puolella tahansa,jokainen vastaa vain omastaan/omistaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1174
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1006
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      13
      691
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      48
      687
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      674
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      604
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      602
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      35
      575
    Aihe