Mitä tarvitsen ensimmäiseen asuntooni???

helppii1

Olen 16 (kesällä 17) vuotias tyttö ja olen lähi aikoina (1,5 kk päästä) muuttamassa erittäin pieneen yksiöön, sanotaanko näin että on ALLE 20 neliötä. Ja en tosiaankaan tiedä nitä tartten sinne. Joo mukaan kulkeutuu sänky, telkkari, peili ja vaatteet muista tavaroista ei ole tietoakaan mitä tarvitsen sinne, enkä löydä kunnollista "listaa" netistä mitä perustarpeellisia tavaroita must have ekassa kämpässä. Ettäs voisiko joku kiltti kertoa mitä

169

5627

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oikeioletouto.fi

      Öööh.. etköhän itse tiedä mitä asunnossasi tarvitset? :D

      • eiseEISE

        TIEDÄ,- ETTÄ KUN SYÖ JOTTAE. ETTÄ PITTÄÄ MENNÄ SITTE PASKALLE.-
        NOIN UUSAVUTTOMIA ON NE, JOTKA VALITTAVAT EUUHUN, KUN EIVÄT NÄE LUONNOSSA SUSIA MIELINMÄÄRIN, JA HE ON NIIN SUVAITSEVAISIA, ETTÄ ÄÄNESTÄVÄT HOMOJA,-ku se on niin IHKUU, VAIKKA SEURAUKSISTA O IHAN SAMA !!!
        SEURAUKSILLA EI OO MITTÄÄ VÄLIÄ, KU SE ON VANAHOJEN ONGELMA !!!


      • onneauuteenkotiin
        eiseEISE kirjoitti:

        TIEDÄ,- ETTÄ KUN SYÖ JOTTAE. ETTÄ PITTÄÄ MENNÄ SITTE PASKALLE.-
        NOIN UUSAVUTTOMIA ON NE, JOTKA VALITTAVAT EUUHUN, KUN EIVÄT NÄE LUONNOSSA SUSIA MIELINMÄÄRIN, JA HE ON NIIN SUVAITSEVAISIA, ETTÄ ÄÄNESTÄVÄT HOMOJA,-ku se on niin IHKUU, VAIKKA SEURAUKSISTA O IHAN SAMA !!!
        SEURAUKSILLA EI OO MITTÄÄ VÄLIÄ, KU SE ON VANAHOJEN ONGELMA !!!

        tyttö hyvä kysy äidiltä vaan eikö sekään osaa neuvoa.Tai pysy kotona ,ei kukaan osaa sanoa mistä sinä tykkään mutta kun on pieni asunto niin sellaista jonka voi laittaa seinälle.Minun pojalla on kiva pöytä saa isommaksi ja pieneksi porukan mukaan.tv-taso sellainen jossa on hyllyköitä johon voit laitaa valokuvia rakkaistasia koriste esineitä ym ym.Ja todella seinälle hyllyjä saat laitetua kirjoja ja muuta kivaa.Kysele ja katsele kavereiden asuntoja mikä vois sinulle käydä kirpputoreilta löytyy kivoja juttuja.


    • Pikku hiljaa....

      Ruokapöytä ja pari tuolia jos mahtuu. Matto, kylppäriin pesuaineet ja wc-paperit ym. Jos pikku sohva vielä mahtuu niin alkaa olla ihan ok. Lisää tavaraa voi hommata sitä mukaa kun huomaa mitä oikeasti tarvii.

      • sthshsrh

        KEITTIÖÖN:
        - leivinpaperia, foliota, pakastepusseja
        - juustohöylä, paistinlasta, kauha, vispilä
        - paistinpannu, keittokasari
        - lautasia, laseja, mukeja, haarukoita ja muita aterimia
        - iso ja pieni veitsi
        - mikro, kahvinkeitin, vedenkeitin

        KEITTIÖN KUIVAKAAPPIIN:
        - suolaa, sokeria, grillimaustetta, kanelia
        - puurohiutaleita, vehnä- ja perunajauhoja
        - leipää, makaronia, spagettia, riisiä
        - keksejä, korppuja

        JÄÄKAAPPIIN:
        - perunoita
        - ketsuppia, sinappia, majoneesia
        - maitoa, mehua

        PAKASTIMEEN:
        - leipää
        - jauhelihaa
        - einesvihanneksia


    • Joka tapauksessa tarvitset tietokoneen, läppäri lienee fiksuin vaihtoehto. Näin ollen et pienessä asunnossa tarvitse telkkaria viemään tilaa, ihan tarpeeksi ohjelmia näkyy netinkin kautta.

      Koko pienen asunnon toimivuus perustuu siihen, että minimoidaan rojujen määrä. Sohvaa ei tarvitse, päiväpeitto ja muutama tyyny sängyllä ajaa saman asian. Ruokapöytää ei tarvitse, syöminen onnistuu mainiosti kirjoituspöydälläkin, ja työnteon/opiskelun kannalta kirjoituspöytä on järkevämpi valinta kuin ruokapöytä.

      Lisäksi tarvitset muutaman lautasen (myös syviä lautasia), aterimet, vähintään yhden terävän ruuanlaittoveitsen (kokkiveitsi soveltuu kohtuullisesti kaikkeen, esim. leipäveitsi ei sovellu), leikkuulaudan, käsivispilän, kauhan, paistolastan, kattilan ja paistinpannun, muutaman lasin ja mukin. Noilla pysyy jo hengissä.

      Siivousvälineet tarvitset, jos rahaa ja säilytystilaa on vähän niin jätät matot pois, slloin pärjäät ilman imuria (lakaisu ja moppaus riittää). Kattovalaisin on tarpeellinen, muuthan sinulla oli jo valmiina (kuten vaatteet).

      Muista, että pienikin asunto toimii kun ei yritä tunkea sinne mitään turhaa. Sohvat, ruokailuryhmät, kirjahyllyt yms ehtii sitten hankkia kun on isompi asunto :)

      • ja mikä yleensä jää huomiotta keittiössä niin kuorimaveitsi, helpottaa kummasti.


      • valitse ruokapöytä

        Kirjoituspöytä ei ole se oikea valinta, vaan kunnon ruokapöytä, jossa voi tehdä töitä ja ruokailla. Kirjoituspöydällä ei voi tehdä muuta kuin pitää läppäriä, mutta ruokapöydällä voi tehdä monenlaista askaretta. Pitää läppäriä, askarrella, syödä, jne. Se on myös kodikkaampi vaihtoehto. Kämppä ei näytä niin koululaishuoneelta vaan ihan oikealta kodilta.


      • järki käteen
        valitse ruokapöytä kirjoitti:

        Kirjoituspöytä ei ole se oikea valinta, vaan kunnon ruokapöytä, jossa voi tehdä töitä ja ruokailla. Kirjoituspöydällä ei voi tehdä muuta kuin pitää läppäriä, mutta ruokapöydällä voi tehdä monenlaista askaretta. Pitää läppäriä, askarrella, syödä, jne. Se on myös kodikkaampi vaihtoehto. Kämppä ei näytä niin koululaishuoneelta vaan ihan oikealta kodilta.

        Minulla on sekä ruokapöytä että kirjoituspöytä. Ruokailen lähes joka kerta kirjoituspöydän ääressä.

        Väitteesi että, "Kirjoituspöydällä ei voi tehdä muuta kuin pitää läppäriä" on täyttä roskaa.

        Pöytä kuin pöytä. Kunhan on riittävän tukeva.


      • tree lesbos
        Wildfire86 kirjoitti:

        ja mikä yleensä jää huomiotta keittiössä niin kuorimaveitsi, helpottaa kummasti.

        ...paitsi ettei niillä kuorimaveitsillä ja muilla keittiötyökaluilla tee yhtään mitään, jos ei osaa laittaa ruokaa.....paras ostos lienee microaaltouuni ja purkinavain


    • askeetti 2000

      Ihminen pärjää yllättävän vähällä. Itse kun muutin solusta omaan asuntoon, minulla oli ruoanlaittovälineet, lamppu, vaatteet ja nukuin patjalla. Kirjaston kirjat piti huolen että viihdyin. Nyt sitä on sitten vähän jo kertynyt sitä mukaa kun on voinut hankkia.

    • * * * * *

      Samalla linjalla välittäjä LKV:n kanssa.

      Pienessä asunnossa, ja muutenkin ekaan asuntoon muuttaessa, olisi hyvä heti ottaa tavaksi asia, jonka oivaltamiseen itseltäni meni yllättävän kauan:

      Älä hommaa asuntoon mitään tavaraa, josta et tiedä missä on sen oma paikka !

      Siivoappa siinä sitten kun pöydät ja lattiat tursuu tavaroita jotka eivät kuulu oikeastaan mihinkään. Siirtelet niitä siivotessasi paikasta toiseen ja lopulta sullot ne kaappeihin ja laatikoihin. Tämän jälkeen asuntosi saattaa näyttää jopa siistiltä (jos tosiaan sait minnekään kuulumattomat irtoroinat pois lojumasta), mutta kun tarvitset jotain piilotettua tavaraa, niin parin tunnin päästä näyttää kuin ei olisi viikkoon siivottu.

      Tavaraa vain kaappitilan mukaan. Kirjahylly tai seinille kiinnitettäviä hyllyjä tavaroille jotka saavat olla näkyvillä. Sen mitä ajattelit laittaa seinälle, laita se heti äläkä ensivuonna, ettei se jää ajelehtimaan. Jollet keksi paikkaa jollekin, älä edes osta/ota sitä, et sinä sitä tarvitse.

      En tiedä kokkaustaidoistasi, mutta keittiövälineitä tarvitaan yllättävän paljon monenlaista. Astioita ei kuitenkaan välttämättä kannata haalia koko 12 hengen astiastoa, koska niin paljoa vieraita sulla tuskin tuohon asuntoon useinkaan kerralla tulee :) Kun pikku keittiöön pesiytyy tiskivuori, sitä onkin sitten kiva alkaa purkamaan, etenkään kun kaikille ruokailuvälineillekään ei riitä kaappitilaa.
      Mutta tietenkin kannattaa varautua pariin kaveriin (eli jokunen ylimääräinen kahvimuki) sekä johonkin "arvovieraaseen", sellainen kuitenkin joskus tulee käymään kylässä.

      Kannattaa ihan oikeasti opetella alusta asti pitämään kämppä suhteellisen siistinä, koska se taito kun tulee automaatioksi, se helpottaa arkea kummasti. En siis tarkoita mitään himosiivoamista enkä kliinisyyttä, vaan ihan perusjärjestystä.

      Tuo matottomuus on hyvä pointti. Tekstiiliä mieluummin seinille, jos akustiikkaa ja viihtyisyyttä kaipaa. Verhot siis tarvitset myös.

      Onnea ensimmäiseen asuntoon @-}-

    • Fytugugj

      Löytyiskö Martat sivuilta? Ainakin ruokailuvälineet javehkä jonkun pöydän ja tuolin. Muita ehdit hankkia sitä mukaa kun tarvetta tulee.

    • tuittuilija:):):)

      Heippa,

      muutin itse 16-vuotiaana pois kotoa ja näin jälkiviisaana voin todeta, että ihan turhaa tavaraa sinne hankin. Vasta nyt yli parikymppisenä olen ostanut kaikenmaailman kahvikupit ym. Mutta tuossa iässä hyvin vähällä pärjää eikä kannata tuhlata rahojaan - mieluummin säästää ja ostaa sitten kun menee naimisiin tai muuten vain aikuisena mieluiset astiat ja näin pois päin.

      Mutta asiaan. Yritän tehdä lyhyen mutta sopivan listan. Eli mielestäni nämä nyt ainakin tarvitaan ja riittävät hyvin alkuun:

      1. Wc/suihku: peseytymisvälineet (päästä hampaisiin ja varpaisiin saakka), vessapaperia, wc-harja ja omat rasvapurnukat, meikit ym. Pari käsipyyhettä ja pari isompaa pyyhettä.

      2. Olohuone/makkari: sänky, tv-taso jos tv:tä ei seinään saa/halua kiinni, työtaso/koulupöytä, läppäri, lamppu, tyynyjä, peitto, pari lakanaa, pari pussilakanaa ja muutamat tyynyliinat (riittää kun yksi lakana on aina käytössä ja toinen pesussa/pestynä kaapissa).. Verhotkin olis kivat ettei KAIU koko ajan. (kaikuu)

      3. Keittiö: talouspaperi on aika kova juttu, tiskiharja, tiskirätti, astianpesuaine, pari matalaa ja syvää lautasta, pari lasia ja mukia, paistinpannu, kattila ( kansi), pari kauhaa/lastaa, haarukoita, veitsiä, lusikoita, yksi hyvä kokkiveitsi ja leikkuulauta mikäli sitä asunnosta ei löydy. Tämän jälkeen ostat jotain jos tarvitsee esim. lävikköä ym. Patakintaat mikäli teet uunissa jotakin ruokaa ja uunivuoka tai jos teet vain ranskalaisia/pizzaa niin kämpästä varmaan löytyy uunipellit johon voit ostaa leivinpaperia. Mikäli kokkaat paljon niin ostat sitä mukaan kuin tarvitset desimittoja, kulhoja ym.

      4. Siivous: wcankka, kiilto yleispuhdistusaine, monitoimirätti (siis yksi rätti millä voi pyyhkiä kaikkea paitsi vessojen tiloja siihen kannattaa olla oma rätti), se vessarätti, sini monitoimimoppi ja ämpäri sekä mäntysuopa. Ikkunanpesuvälineet sitten myöhemmin.

      5. Muut: omat henkilökohtaiset tavarasi (minimoi turha pois!) ja vaatteet sekä kannattaa olla pieni lääkekaappi jossa esim. laastareita ja särkylääkettä. Ei tarvitse mitään ensiapupakkausta olla :)

      Jos jotain unohdin niin sori mutta toivottavasti tästä jotain vinkkiä tuli. Itselläni ei ollut muuten pesukonetta ekaan vuoteen vaan kävin äidilläni pesemässä ja välillä maksullisessa pesutuvassa. NIIN NE PYYKINPESUAINEET UNOHTUI MAINITA!

      P.S. Kunhan pystyt tekeen ruokaa, peseytyyn, pitään kämppä siistinä ja nukkua hyvin niin siinä se sit on :)

    • 7+9

      Pari lamppua olisi jees pimeänä vuodenaikana ja pyykkikone jos ei ole pyykkitupaa

    • stuckhome

      Älä muuta, jos on asiat vielä noin hakusessa!!! KIESUS!!
      Pysy äidin ja iskän helmoissa pyörimässä, kunnes korvantaukset ovat kuivuneet.....

    • hospoti pospoti

      Vai pitäis olla valmis lista nyky avuttomille.

      • yh-mama

        höpö höpö kaksi ylempää.neito kysyy asiaa!!


    • akka vaan

      Telkkarikin joutaa pois, läppäri tilalle, sänky kelpaa sohvaksi ja tuoliksi. Pöytä, ellet syö tiskipöydällä. Yksi tuoli, esim konttorituoli, joka käy kaikkeen istumiseen. kaksi kattilaa, toinen 1 litra ja toinen 3, jotta saat tehtyä parin päivän ruuat kerralla, juustohöylä, joka käy myös paistinlastaksi, jos on valurautapannu. Tuoppi ja pari kahvikuppia. Sängynaluslaatikot, jolloin sängynalusta tulee hyötykyttöön. Joku verho ikkunaan antamaan kodikkuutta. Puukko ja filerausveitsi jolla voi leikata kaikkea, kuorimaveitsi, haarukka ja lusikka ja kauha, ja käytäntö sanoo, mitä muuta tarvii, esin tiskiainetta, pyykkipuvetia, vessapaperia... Jos on ahdasta, kannattaa katsoa, ettei hanki liikaa vaatteita. arkivaatteet, rönttärääsyt joilla mennään maalla, ja juhlakamppeet, eikä muuta, paitsi kasa alkkareita.

    • kolme tärkeintä

      JENKKISÄNKY JA KÄNNYKKÄ ja NETTIYHTEYS!

      • et tarvii sänkyä

        KÄNNYKKÄ ja NETTIYHTEYS!


    • Meiltä saisit ilmaiseksi kaksi punaista ja siistiä nojatuoli, kotiinkuljetuksena jos asut pirkanmaalla.

      • Ei roskaa kiitos!

        Ja ilmoituksessasi lukee: "toisessa pieni koiranpissa läikkä".
        HYI HELVETTI!!!


      • Ei roskaa kiitos! kirjoitti:

        Ja ilmoituksessasi lukee: "toisessa pieni koiranpissa läikkä".
        HYI HELVETTI!!!

        juu niin lukee koska se on totuus ja meitä ei ole haitannut.

        Onkö köyhällä varaa valita? Nyky suomessa tuntuu olevan.

        Sitäkään et tietäisi ellen olisi omalla nimimerkillä kirjoittanut, sekin on ihmeellistä kun nykyään kaikilla on kova tarve keskustella asioista anonyymisti vailla vastuuta omista sanoistaan.


      • ....
        markku-81 kirjoitti:

        juu niin lukee koska se on totuus ja meitä ei ole haitannut.

        Onkö köyhällä varaa valita? Nyky suomessa tuntuu olevan.

        Sitäkään et tietäisi ellen olisi omalla nimimerkillä kirjoittanut, sekin on ihmeellistä kun nykyään kaikilla on kova tarve keskustella asioista anonyymisti vailla vastuuta omista sanoistaan.

        Nojatuoleja ei kannata markkinoita siisteinä, jos niissä on koiranpissa läikkiä. Ainakaan minun käsitykseni mukaan siisteissä huonekaluissa ei ole pissaläikkiä, vaan ne tekevät tuoleista epäsiistejä.

        Minä en ainakaan ottaisi toisten pissaisia huonekaluja kotiini, vaikka köyhä olenkin. Parempaakin tavaraa saa halvalla tai jopa ilmaiseksi.


    • simoenska

      Tarviit astiat, siivousvälineet. Noin pieneen kämppään ei kannata ostaa ylimääräisiä huonekaluja. Et todellakaan tarvii mitään listaa, vaan hommaat kamaa sitä mukaan kun tarviit. Huomaat ite, kun olet vähän aikaa asunut, mitä tarvitset välttämättä. Pesukone on hyvä hankinta samoin imuri, mut antasin sulle kuitenkin ohjeeksi että hanki tavaroita tarpeen mukaan. Rupeen näämmä toistamaan itteeni, mut ONNEA UUTEEN ASUNTOON !!!

    • äiti viidelle

      Ruokailuryhmä
      Sohva
      Matto
      Verhot
      Tv
      Hylly tai taso tv:LLE
      sohvapöytä
      Leivänpaahdin
      Kahvinkeitin
      Astiasto
      Juuresveitsi
      Kuorimaveitsi
      Pullonavaaja
      Purkinavaaja
      Puukko
      Raastin
      2 kattilaa
      Paistinpannu
      Juustohöylä
      Talouspaperiteline
      Ka uhoja ja lastoja
      Imuri
      Moppi
      Ämpäri
      Wc harja
      Tiskiharja
      Rättejä
      Kuivauslasta
      Patalaput
      Henkareita
      Taulukoukkuja
      Vasara
      Ruuvari
      Mittanauha
      Jakoavain
      Kuusiokoloavain
      Suihkuverho kiinnikkeillä
      Pesukoneen
      Petivaatteita
      Takki ja tyyny
      Sänky
      Mikro
      Pyykinkuivausteline
      Silitysrauta
      Silityslauta



      Tässä on lista mitä hankimme omalle pojallemme kun muuttaa 2014. Valmiina on jo paljon lisäksi tulee työpöytä, tietokone, iso komero, yöpöytä ym.

      • .......

        Pieneen kämppään ruokailuryhmä, sohva, sohvapöytä ja hylly ei ole käytännöllisin vaihtoehto. Sänky on paljon mukavampi nukkua ja siihen voi laittaa päiväpeiton, niin sängyllä voi istua.

        Kannattaa selvittää onko talossa pesutupaa, sillä pesukonetta on turha hankkia, jos voi käyttää pesutupaa. Vie turhaa tilaa ja rahaa.


      • paaponpaapon

        Ai että te hankitte? Eikös se ole poika joka muuttaa ja hankkii?


      • Mämmikoura

        Miksi sinulla ei ole listalla taskulamppua? Kun sähköt on pois, sitä tarvitaan. Kuvittele vaikka vessakäyntiä pimeässä.

        Kaikki eivät ole valopäitä, jotka loistavat pimeässä, tai heillä ei ole luuvaloa tai tai heillä ei ole järjenvaloa.


      • yh-mama
        paaponpaapon kirjoitti:

        Ai että te hankitte? Eikös se ole poika joka muuttaa ja hankkii?

        sut varmaan heitettiin ulos yöllä,pakkaseen ja alasti ; )


      • ....
        paaponpaapon kirjoitti:

        Ai että te hankitte? Eikös se ole poika joka muuttaa ja hankkii?

        Varmaan aika montaa opiskeluaikana kotoa pois muuttavaa vanhemmat ja ehkä isovanhemmat auttaa taloudellisesti, jotta kotiin saadaan kaikkea tarvittavaa.

        Aikanaan opiskelija-asuntoon muuttaessani sain sukulaisilta jotain tarpeettomia huonekaluja ja sitten vanhemmat ostivat osan. Astiastoa ja muita kodin tavaroita olin kerännyt jo aiemmin. Esim. astioita olin saanut erilaisina lahjoina mm. ylioppilaslahjaksi.

        Ja kun muutin seuraavaan kotiin isovanhempani ostivat pesukoneen kun tuli siinä vaiheessa tarpeelliseksi. Ja tässä vaiheessa ostin huonekaluja jo itse kun ei ollut niin paljoa hankintoja ja rahaa hieman enemmän käytössä.


    • Ralf Go-Tonic-Wasser

      Flyygelin tarvitset ensimmäiseksi. Se on onnellisen kodin perusta.

      • Niksi Pirkkanen

        Totta kyllä. Mutta hyvin pärjää, kun hankkii prepaidliittymän, patjan, kortsuja, liukuvoidetta ja laittaa asianmukaisen ilmoituksen nettiin. Ei tule vuokraongelmia.


    • 5+5

      Laastari, varalamppuja, sulake, sakset, jatkojohto...
      Joka tapauksessa parin vuoden päästä tavaraa on ihan liikaa.

    • nyrok city

      Muutama viikko takaperin oli juttu Helsingin Sanomissa siitä, millaista on asua oikeasti ahtaasti. Jutussa oli yhden kokosivun juttu nuoresta miehestä, joka asui alle 20 neliöisessä yksiössä. Tila oli oikeasti tosi pieni. Siellä hänellä oli parvisänky ja parven alla muistaakseni sohva. Jos parvea ei ole, niin ei mahdu asuntoon sekä sänkyä että sohvaa. Myöskään ruokapöytää hänellä ei ollut, vaan hyvin kapea sivupöytä, läppäripöytä, jota hän käytti myös syömisessä. Kuulemma jos oli kavereita syömässä, niin sitten piknik-tyyppisesti söivät lattialla viltin päällä.

      Astioita älä osta turhaan kovin paljoa. Pienessä asunnossa turha tunkea kaappeja täyteen, koska tarvitset todennäköisesti niitä kaappeja myös muiden tavaroiden säilyttämiseen, koska tilaa erilliselle kirjahyllylle ei ehkä ole. Esim. astiat 6 henkilölle (samat astiat arki- ja juhlakäyttöön) riittää. Osta mieluummin liian vähän kuin liikaa. Leipäveitsen, pienemmän pilkkomisveitsen ja mahdollisesti kuorimaveitsen tarvitset ainakin. Myös sakset. Juustoraastinta tai juustohöylää osta vain, jos niitä käytät. Kattila (1-2) ja paistinpannu sekä paistolasta sentään lienee tarpeellisia paitsi, jos asunnossasi on vain mikro eikä liettä. Jokunen muovinen säilytysrasia ruoalle voisi olla hyvä.

      Silityslautaakaan ei ole pakko hommata, koska silittää voi vaikka pöydän päällä. Tai osta vain trikoovaatteita, joita ei tarvitse silittää.

      Verhot ja matot kannattaa ostaa sitten vasta, kun on muuttanut sisään. Pärjäät ilman niitäkin ja väärän kokoisista on vain harmia, joten osta sitten vasta, kun siihen on rahaa ja tiedät, että minkä kokoista pitää ostaa.

      Karsi myös vaatteitasi. Pikkukämpässä esim. monta talvitakkia ei mahdu kaappeihin ja kenkävuoreenkin ärsyyntyy, koska eteinen on yleensä vain noin neliön tila näissä pikkuasunnoissa. Samoin kosmetiikassa ja siivousvälineissä pärjäät yllättävän vähällä (esim. siivouksessa auttaa alkuun Fairy ja jossain vaiheessa voi hommata lattianpesuainetta, jos lattia on muuta kuin muovimattoa, sillä muovimatollekin kuten myös WC:n pesuun Fairy käy hyvin).

      Hommaa pari pussilakanaa, lakanaa ja tyynyliinaa (toinen pesussa ja toinen käytössä). Myös pari kylpypyyhettä, pari käsipyyhettä vessaan ja pari keittiöpyyhettä ovat tarpeelliset.

      Imuria en noin pieneen tilaan hommaisi, koska helposti vaikka pyyhkäiset kontiltaan lattian rätillä puhtaaksi tai lakaiset roskat. Mahdollisen maton voi vaikka kerran kuukaudessa ravistella ulkona matontamppaustelineellä puhtaaksi.

      Pyykkien kuivaus kannattaa selvittää. Jos taloyhtiössä on pesutupa ja kuivausmahdollisuus, niin käytä sitä. Silloin ei tarvitse pienissä neliöissä kuivatella pyykkejä. Pikkupyykkiteline on tosin näppärä, jolloin ei tarvitse jättää esim. pesutupaan kuivumaan alusvaatteita muiden katseltavaksi.

      Telkkari saattaa olla hyvä juttu, mutta alkuun pääset läppärilläkin. Pöytäkone vie liikaa tilaa.

      Itselläni on jäänyt mieleen kyläilyreissu poikaystäväni kanssa n. 20-v ikäisen pariskunnan ensimmäiseen omaan kotiin. Saimme kahvia ja teetä, mutta pariskunta käytti vain yhtä pikkulusikkaa yhteisesti, koska heillä oli pikkulusikoita yhteensä vain 3 kpl. Hyvin pärjättiin eikä siitä tullut mitenkään sellainen olo, että kauheaa kun on ankeeta. Ei kaikkea tarvitse olla heti hirveitä määriä.

      Jos tavaraa on liikaa, tuskastut ahtauteen ja säilytystilan puutteeseen. Yllättävän vähälläkin pärjää. Sitä paitsi sillä tavalla saat rahaa säästymään muihin asioihin vaikkapa parempaan ruokaan, leffassa käyntiin tai vaikka säästöön pahan päivän varalle.

      • myyyyyyyuuuuup

        toi silityslautajuttu on niin totta. itekkään en ostanut kun muutin omaan kotiin vaikka tää onkin iso kaksio niin ei tilasta oo puutetta.

        Monet kun on sanoneet että "et tarvi listaa osta sitä mukaa kun huomaat tarvitsevasi" niin listanhan tarvii jos esim. asuu jossain pikkukylässä ja lähtee kaupunkiin ostamaan tavaroita ja ei halua aina lähteä uudestaan ostaan : " ainiin mä tarvinkin vielä kuorimaveitsen!"


      • muuuuuyyyyp
        myyyyyyyuuuuup kirjoitti:

        toi silityslautajuttu on niin totta. itekkään en ostanut kun muutin omaan kotiin vaikka tää onkin iso kaksio niin ei tilasta oo puutetta.

        Monet kun on sanoneet että "et tarvi listaa osta sitä mukaa kun huomaat tarvitsevasi" niin listanhan tarvii jos esim. asuu jossain pikkukylässä ja lähtee kaupunkiin ostamaan tavaroita ja ei halua aina lähteä uudestaan ostaan : " ainiin mä tarvinkin vielä kuorimaveitsen!"

        ainiin ja astianpesuainetta kans käytän lattianpesuun (muovimatto) , ikkunanpesuun ym :) ainoot siivousaineet mitä mulla on : astianpesuaine, yleispuhdistusaine ja vessanpesuaine jota ei kyllä välttämättä tarvis


    • Jussi_51

      Tota, mikset kysy äiskältä ja iskältä?

    • .....

      Jos et tiedä mitä ensimmäiseen omaan kotiin muuttaessa tarvitset, niin et ole vielä valmis muuttamaan. Kyllä siinä vaiheessa kun muuttoa suunnittelee, pitää jo tietää mitä tavaroita normaali elämä kotona vaatii.

      • vittuilusta sakkoa

        Miksi pitäisi? Kyllä se elämä ihan varmasti opettaa. Ärsyttää nämä joka paikkaan nenänsä työntävät "viisastelevat" vittuilijat.


      • Niinpäniiiiiin
        vittuilusta sakkoa kirjoitti:

        Miksi pitäisi? Kyllä se elämä ihan varmasti opettaa. Ärsyttää nämä joka paikkaan nenänsä työntävät "viisastelevat" vittuilijat.

        Opettaahan se elämä, mutta onko nykynuori elänyt 16 ensimmäistä vuottaan säkki päässä ja läppäri nenässä kiinni?
        Pikkuisen kun sielä kotonaan katselee mitä ne äippä ja iskä siihen elämisen ylläpitoon tarvitsevat niin aika pitkälle selkiää. Kyllähän tuo on niin puhdasta uusavuttomuutta aloitus kuin olla ja voi. Ei se netti kävisi kouluja puolestasi, tiskaisi ja siivoisi, tekisi ruuat ja pyyhkisi persauksetkin?


      • Riittäää14
        Niinpäniiiiiin kirjoitti:

        Opettaahan se elämä, mutta onko nykynuori elänyt 16 ensimmäistä vuottaan säkki päässä ja läppäri nenässä kiinni?
        Pikkuisen kun sielä kotonaan katselee mitä ne äippä ja iskä siihen elämisen ylläpitoon tarvitsevat niin aika pitkälle selkiää. Kyllähän tuo on niin puhdasta uusavuttomuutta aloitus kuin olla ja voi. Ei se netti kävisi kouluja puolestasi, tiskaisi ja siivoisi, tekisi ruuat ja pyyhkisi persauksetkin?

        Voi vittu :D Mä olen "vasta" 14-vuotias tyttö ja ei me tollasia tolla... Joo ei, saan tehdä kotitöitä, pyykkään itse, aamupalaa äiti ei ole koskaan tehnyt mikä on mielestäni vain hyväksi, viikkorahaa 5 e jos teen extrakotitöitä, mulla on tietsikkajat.. Mua ärsyttää nämä niin "kaikentietävät" joilla ei ole parempaa tekemistä kuin yleistää kun ovat kerran nähneen hemmotellun lapsen! -..- Ymmärtäkää jo, aikuiset ihmiset! Ette tekään kaikkea tienneet tuossa iässä ja elämä opettaa.


      • forever young
        Riittäää14 kirjoitti:

        Voi vittu :D Mä olen "vasta" 14-vuotias tyttö ja ei me tollasia tolla... Joo ei, saan tehdä kotitöitä, pyykkään itse, aamupalaa äiti ei ole koskaan tehnyt mikä on mielestäni vain hyväksi, viikkorahaa 5 e jos teen extrakotitöitä, mulla on tietsikkajat.. Mua ärsyttää nämä niin "kaikentietävät" joilla ei ole parempaa tekemistä kuin yleistää kun ovat kerran nähneen hemmotellun lapsen! -..- Ymmärtäkää jo, aikuiset ihmiset! Ette tekään kaikkea tienneet tuossa iässä ja elämä opettaa.

        joo suomi24 keskustelu palstat on aina täynnä kaiken tietäviä negatiivisia viisastelijoita..... ikä ei aina tarkoita samaa kuin viisaus tai henkinen kypsyys. Kannattaa aina vaan kylmästi ohittaa ja ignoorata kaikki muut kuin rakentavat viestit ja vastaukset.


      • ....
        Riittäää14 kirjoitti:

        Voi vittu :D Mä olen "vasta" 14-vuotias tyttö ja ei me tollasia tolla... Joo ei, saan tehdä kotitöitä, pyykkään itse, aamupalaa äiti ei ole koskaan tehnyt mikä on mielestäni vain hyväksi, viikkorahaa 5 e jos teen extrakotitöitä, mulla on tietsikkajat.. Mua ärsyttää nämä niin "kaikentietävät" joilla ei ole parempaa tekemistä kuin yleistää kun ovat kerran nähneen hemmotellun lapsen! -..- Ymmärtäkää jo, aikuiset ihmiset! Ette tekään kaikkea tienneet tuossa iässä ja elämä opettaa.

        Eiköhän jokainen järkevä ihminen tiedä, ettei jokainen 14-vuotias ole samanlainen.


    • reture

      - 30 litran käymissanko
      - vesilukko
      - lappoletku
      - lämpömittari

      - Hiivaa
      - Sokeria

      • reture2

        Niin ja muutama muki ( ei tarvitse olla muumiaiheisia )


    • kikkara

      No olipas tossa edellä tavaraa, 20 neliön yksiöön ei varmaan mahdu sohvaa, sohvapöydästä puhumattakaan. Työkalut oli hyvä huomio, milläs laitat taulun seinälle ellei ole vasaraa tai ruuvimeisseliä? Ne tosin voi hankkia vasta, kun tarvitsee, eli aika vähällä pääsee alkuun..
      Tässä hieman listaa, mitä taisin itse hankkia ensimmäiseen omaan asuntoon:
      Vaatteet ym. henkilökohtaiset tavarat, siivousvälineet: moppi, luutuja, pesuämpäri, yleispesuainetta (Fairy käy kaikkeen muuhunkin siivoamiseen tiskauksen lisäksi),vuodevaatteita , eli pari lakanaa, pari pussilakanaa, muutama tyyynyliina, tyyny ja peite, sekä tietenkin sänky patjoineen. Verhot ikkunaan, matto lattialle kodikkuutta antamaan. Keittiöön välttämättömät astiat: muutama muki, lasi, muutama lautanen, haarukat ym. aterimet, hyvä yleisveitsi, kauha, paistinlasta ja pannulaput. Kahvinkeitin, jos juot kahvia. Mikro, jos tykkäät lämmittää sillä ruokia, mutta aluksi pärjää ilmankin, ruuat voi lämmittää paistinpannulla tai uunissa. Syvällä vokki-tyylisellä paistinpannulla voi sekä paistaa että lämmittää keittoja ym, hanki enemmän keittoastioita, jos todellakin kokkaat itse, etkä lämmitä vain valmista. Pieni paistinpannu ja 1-2 litran kattila riittää, tuskin teet ruokaa suurelle joukolle, ja jos teet, osta tai lainaa astiat sitten. Pyykkikone ei ole heti välttämätön, pesusoikko ja käsinpesuun soveltuva pesuaine käy, ja yhden ihmisen vaatteet on aika näppärä pestä käsinkin. Kuivatusteline on kätevä, jos kuivatat pyykit sisätiloissa.
      Työpöytä käy myös ruokapöytänä, ellei keittiössä ole työtasoa, jolle voi kattaa aterian. Silloin tarvitset korkean jakkaran, koska työtaso on 90 cm korkea. Pari tuolia. Vaatekaapit asunnoissa on, samoin keittiössä liesi ja jääkaappi, pakastinta et tarvitse, ellet todellakin aio pakastaa jotain (ruokapakasteet säilyy vähän aikaa jääkaapin pakastelokerossa, jos selllaista ei ole, niin osta pakasteita sitä mukaa kun aiot syödä.) Pyykinpesukonetta tai tiskikonetta ei välttämättä tarvitse, eikä niitä vuokra-asunnoissa valmiiksi ole. Ota selvää, onko talossa saunaa ja pyykkitupaa.
      Onnea omaan kotiin!

      • ....

        Lakanat on tosi mukavaa pestä jossain soikossa.


      • esim. näin
        .... kirjoitti:

        Lakanat on tosi mukavaa pestä jossain soikossa.

        Jos vanhemmat asuvat lähellä ja välit ovat OK, niin todennäköisesti ihan heti ei tarvitse pesukonetta hankkia varsinkin, jos vuokra-asunnossa ei ole pesukonetta varten viemäriä, niin tuskinpa 16-vuotias sitä ensitöikseen alkaa hommaamaan.

        Voi myös olla, että tämä 16-v ikäinen omistaa edes yhden ystävän, jolla on pyykkikone tai että hänen vanhemmillaan on lähistöllä pyykkikone, joten voisi sitä käyttää tarvittaessa esim. parin euron hintaan per koneellinen tai vaikka vastineeksi pestä ikkunoita tai jotain.

        Soikot on 50-luvun juttuja. Nyrkkipyykkiä voi pestä alle 20 neliön asunnossa esim. tiskialtaassa keittiössä, kunhan vaan se on huolellisesti pesty, ettei ole rasvajäämiä.

        Paras vaihtoehto on pyykkitupa, tokana kaverin pesukone ja kolmantena pesula.


      • Bunte Kuh
        esim. näin kirjoitti:

        Jos vanhemmat asuvat lähellä ja välit ovat OK, niin todennäköisesti ihan heti ei tarvitse pesukonetta hankkia varsinkin, jos vuokra-asunnossa ei ole pesukonetta varten viemäriä, niin tuskinpa 16-vuotias sitä ensitöikseen alkaa hommaamaan.

        Voi myös olla, että tämä 16-v ikäinen omistaa edes yhden ystävän, jolla on pyykkikone tai että hänen vanhemmillaan on lähistöllä pyykkikone, joten voisi sitä käyttää tarvittaessa esim. parin euron hintaan per koneellinen tai vaikka vastineeksi pestä ikkunoita tai jotain.

        Soikot on 50-luvun juttuja. Nyrkkipyykkiä voi pestä alle 20 neliön asunnossa esim. tiskialtaassa keittiössä, kunhan vaan se on huolellisesti pesty, ettei ole rasvajäämiä.

        Paras vaihtoehto on pyykkitupa, tokana kaverin pesukone ja kolmantena pesula.

        Ns. nyrkkipyykki on asiallista pestä kylppärin altaassa eikä kyökissä. - Ap:lle tiedoksi että ei kannata eka kämppään hommata mitään sellaista mitä ei osaa tai voi käyttää.


      • ....
        esim. näin kirjoitti:

        Jos vanhemmat asuvat lähellä ja välit ovat OK, niin todennäköisesti ihan heti ei tarvitse pesukonetta hankkia varsinkin, jos vuokra-asunnossa ei ole pesukonetta varten viemäriä, niin tuskinpa 16-vuotias sitä ensitöikseen alkaa hommaamaan.

        Voi myös olla, että tämä 16-v ikäinen omistaa edes yhden ystävän, jolla on pyykkikone tai että hänen vanhemmillaan on lähistöllä pyykkikone, joten voisi sitä käyttää tarvittaessa esim. parin euron hintaan per koneellinen tai vaikka vastineeksi pestä ikkunoita tai jotain.

        Soikot on 50-luvun juttuja. Nyrkkipyykkiä voi pestä alle 20 neliön asunnossa esim. tiskialtaassa keittiössä, kunhan vaan se on huolellisesti pesty, ettei ole rasvajäämiä.

        Paras vaihtoehto on pyykkitupa, tokana kaverin pesukone ja kolmantena pesula.

        Mää ainakin pesen nyrkkipyykin vessan lavuaarissa. Ei tulisi mielenkään pestä sitä keittiössä, mutta jokainen tyylillään.


    • money2

      Kassillinen rahaa,voit sitten ostaa jotain mitä huomaat tarvitsevasi!!!!!!

      • Halpaa ja hyvää

        Etsi kirppiksiltä kaikki mahdollinen. Huuto.nettiäkin voit seurata.


      • Zep``on hiippari

        olen ihmisten yläpuolella, vailla vakinaista asuntoa ei mulle ole diagnosoitu, mutta kokeile hiipparia paria,


    • ilman

      Televisio on lopulta turha väline. Vie tilaa asunnostasi ja aikaa elämästäsi. Selviät ilmankin.

      • viekö taulu tilaa?

        No ei nämä nykyiset televisiot juuri tilaa vie. Voi laittaa vaikka seinälle.


    • *****

      http://www.martat.fi/rahat/ensimmaiseen-kotiin/
      1.Keittiön tavarat: astiat, työvälineet ja kotitalouskoneet
      2.Kodin tekstiilit
      3.Lompakko
      4.Ompelulaatikko
      5.Ruokakaappi
      6.Siivouskaappi
      7.Työkalupakki
      8.Ensiapulaatikko

      Vinkkejä omaan kotiin muuttavalle
      •Aloita välttämättömien tavaroiden kerääminen ajoissa. Pyydä esimerkiksi lahjaksi kodin tavaroita.
      •Kerää sukulaisilta heille tarpeettomia, käyttökelpoisia tavaroita. Muista mummun vintit.
      •Hyödynnä kirppiksiä, nettitoreja, kierrätyskeskuksia.
      •Opettele valmistamaan ruokaa.
      •Huolla kodin tavaroita ja laitteita ja opettele tekemään pieniä kodin huoltotöitä.
      •Suunnittele rahankäyttöäsi ja hoida sopimukset kuntoon.
      •Satsaa kunnon siivousvälineisiin ja oikeisiin aineisiin, niin siivous sujuu helpommin.
      •Muistathan tarkistaa palovaroittimien patterit!

    • Jeesa

      Passi, hammasharja tahna pankkikortti, näillä pärjää missä vain.

    • niinpä_niin

      se kiltti listan kertoja voisi alkuun olla vaikka omat vanhemmat. Tuossa iässä vielä aika paljon vanhemmilla pitäisi olla vastuu sun poismuutosta kotoa.
      Tee itse oma lista ja pähkäile mitä kaikkea tarvitset. Tai sitten olet liian aikaisin menossa omaan kämppään.

      • hmmm...

        Joskus omien vanhempien kanssa ei olla puheväleissä.


    • Olet saanut paljon hyviä vastauksia.

      Itse lisäisin vielä sen, että kannattanee hankkia tavarat Tori.fi:stä tai kierrätyskeskuksesta. Saatu säästö on valtava.

    • tässä vinkkejä

      120 cm tai leveämpi sänky, paljon kortsuja ja seksikkäitä yöasuja sekä alusvaatteita.

      • käytöstapoja pervo!

        Kyseessä on 16-v ikäinen. Säästä törkypuheesi täysikäisille naisille, eikä teineille.


      • impi siviä
        käytöstapoja pervo! kirjoitti:

        Kyseessä on 16-v ikäinen. Säästä törkypuheesi täysikäisille naisille, eikä teineille.

        Aivan, kortsuja ei tarvita vaan teinit voi vetää vielä paljaalla.


      • Kortsuja säästyy
        impi siviä kirjoitti:

        Aivan, kortsuja ei tarvita vaan teinit voi vetää vielä paljaalla.

        Ja ainahan voi opetella anaaliseksin salat. 16v muuten on seksin suhteen täysi-ikäinen, poislukien maksulliset tapahtumat.


    • nnnnuuuukkka

      4 €urolla saat viikon ruoat:
      ketsuppipullo 1,45€
      makaronipussi 0,25c kpl

      • listaaaaaaaa

        -mikroaaltouuni
        -kahvinkeitin, leivänpaahdin
        -palovaroitin, sammutuspeite
        -kertakäyttöastiat
        -pari kattilaa, paistinpannu
        -pari kauhaa, paistinlasta, kunnollisia veitsiä (ruoanlaittoon pihviveitset)
        -petivaatteet (tarviiko varalle myös pöytäryhmästä pedattavaan sänkyyn?)
        -tiskiaine ja -harja, pesuvati
        -sakset, puukko, ilmastointiteippiä, pari ruuvimeisseliä, pihdit, vaunuun käypiä sulakkeita
        -telkkari, digiboxi, dvd-soitin (läppäri tv-kortti korvaa nämä kaikki, siihen vielä GPRS-kortti niin nettikin pelaa...)
        -muistiinpanovälineet
        -pelejä (Yatzy, UNO, Monopoli, pelikortit...)
        -luettavaa (käyttöohjekirjasta voi aloittaa, seuraavaksi vaikkapa Päätalon koko tuotanto...)
        -karttoja, leirintäopas
        -pieni harja rikkalapio
        -pyyhkeet, saippuat, hammasharjat, partavehkeet yms henkkoht hygieniaan tarvittava
        -ensiapupakkaus
        -pefflettejä
        -sisä/ulkolämpömittari
        -itikkamyrkkyä
        -vara-avaimet jemmaan vaunun ULKOpuolelle
        -kaasua
        -sähköjohdot, myös adapteri suko -> CEE
        -vaunun jalkojen alle vanerilätkät tms.
        -harmaavesiastia
        -kastelukannu tai mieluummin "öljy-pekka" vesisäiliöiden täyttämiseen
        -kemssa-aineet
        -"ruohomatto" ulko-oven eteen
        -etuteltta/katos/markiisi, puutarhatuolit, grilli
        EA:
        Astiat
        Astioiden valutusteline
        Esiapulaukku
        Haarukka [RST]
        Henkaria [6 kpl]
        Juomalasi
        Juustohöylä [RST / Muovikahva]
        Kahvimuki [Muovia]
        Kahvinsuodatin
        Kauha [Muovi]
        Keittolautanen [Muovia]
        Kumihanskat
        Leikkuulauta [Muovia]
        Leipäveitsi [RST / Muovikahva]
        Mitat
        Muovirasia [4 kpl kannellista]
        Paistinlasta [Muovi]
        Paistinpannu [Teflon]
        Pannunalunen [2 kpl]
        Patalappu
        Pesuvati
        Pikkuveitsi
        Pullon- ja viinipullonavaaja
        Rikkalapio ja harja
        Ruokailuväilineiden kuivausteline
        Ruokalautanen [Muovia]
        Ruokalusikka [RST]
        Salaattikulho [Muovia / RST]
        Salaattiottimet
        Siivilä [Muovia / RST]
        Säilykepurkinavaaja
        Säilytyskori [noin 25cm x 25 cm]
        Teelusikka [RST]
        Termoskannu
        Teräskattila [3 litraa]
        Teräskattila [5 litran]
        Tiskiharja
        Veitsi [RST]
        Vesipannu [RST / Alumiini]
        Vispilä

        Muut varusteet
        Asunto-osan matot
        Ehjä vararengas
        Huoltokirja
        Käyttöohjeet
        Liitosjohto
        Ohjaamon matot
        Parkkikiekko
        Rekisteriote
        Rengastyökalut
        Sähköjotko min. 15 m
        Teräs kaasupullot [2 x 11 kg]
        Vara-avaimet
        wc kemikaali septitankissa
        wc paperirulla
        Vesiletku
        Navigaatio


      • ei-karavaanari
        listaaaaaaaa kirjoitti:

        -mikroaaltouuni
        -kahvinkeitin, leivänpaahdin
        -palovaroitin, sammutuspeite
        -kertakäyttöastiat
        -pari kattilaa, paistinpannu
        -pari kauhaa, paistinlasta, kunnollisia veitsiä (ruoanlaittoon pihviveitset)
        -petivaatteet (tarviiko varalle myös pöytäryhmästä pedattavaan sänkyyn?)
        -tiskiaine ja -harja, pesuvati
        -sakset, puukko, ilmastointiteippiä, pari ruuvimeisseliä, pihdit, vaunuun käypiä sulakkeita
        -telkkari, digiboxi, dvd-soitin (läppäri tv-kortti korvaa nämä kaikki, siihen vielä GPRS-kortti niin nettikin pelaa...)
        -muistiinpanovälineet
        -pelejä (Yatzy, UNO, Monopoli, pelikortit...)
        -luettavaa (käyttöohjekirjasta voi aloittaa, seuraavaksi vaikkapa Päätalon koko tuotanto...)
        -karttoja, leirintäopas
        -pieni harja rikkalapio
        -pyyhkeet, saippuat, hammasharjat, partavehkeet yms henkkoht hygieniaan tarvittava
        -ensiapupakkaus
        -pefflettejä
        -sisä/ulkolämpömittari
        -itikkamyrkkyä
        -vara-avaimet jemmaan vaunun ULKOpuolelle
        -kaasua
        -sähköjohdot, myös adapteri suko -> CEE
        -vaunun jalkojen alle vanerilätkät tms.
        -harmaavesiastia
        -kastelukannu tai mieluummin "öljy-pekka" vesisäiliöiden täyttämiseen
        -kemssa-aineet
        -"ruohomatto" ulko-oven eteen
        -etuteltta/katos/markiisi, puutarhatuolit, grilli
        EA:
        Astiat
        Astioiden valutusteline
        Esiapulaukku
        Haarukka [RST]
        Henkaria [6 kpl]
        Juomalasi
        Juustohöylä [RST / Muovikahva]
        Kahvimuki [Muovia]
        Kahvinsuodatin
        Kauha [Muovi]
        Keittolautanen [Muovia]
        Kumihanskat
        Leikkuulauta [Muovia]
        Leipäveitsi [RST / Muovikahva]
        Mitat
        Muovirasia [4 kpl kannellista]
        Paistinlasta [Muovi]
        Paistinpannu [Teflon]
        Pannunalunen [2 kpl]
        Patalappu
        Pesuvati
        Pikkuveitsi
        Pullon- ja viinipullonavaaja
        Rikkalapio ja harja
        Ruokailuväilineiden kuivausteline
        Ruokalautanen [Muovia]
        Ruokalusikka [RST]
        Salaattikulho [Muovia / RST]
        Salaattiottimet
        Siivilä [Muovia / RST]
        Säilykepurkinavaaja
        Säilytyskori [noin 25cm x 25 cm]
        Teelusikka [RST]
        Termoskannu
        Teräskattila [3 litraa]
        Teräskattila [5 litran]
        Tiskiharja
        Veitsi [RST]
        Vesipannu [RST / Alumiini]
        Vispilä

        Muut varusteet
        Asunto-osan matot
        Ehjä vararengas
        Huoltokirja
        Käyttöohjeet
        Liitosjohto
        Ohjaamon matot
        Parkkikiekko
        Rekisteriote
        Rengastyökalut
        Sähköjotko min. 15 m
        Teräs kaasupullot [2 x 11 kg]
        Vara-avaimet
        wc kemikaali septitankissa
        wc paperirulla
        Vesiletku
        Navigaatio

        Ööh, siis eihän ap. mihinkään asuntovaunuun/-autoon ole muuttamassa!


      • fdgdsgsdgsdgdgsdg

        "4 €urolla saat viikon ruoat:
        ketsuppipullo 1,45€
        makaronipussi 0,25c kpl"

        No ei varmasti maksa makaronipussi 0,25c! Juuri tänään ostin ja maksoi 25,0c eli 0,25€.

        Moni varmaaan haluaa tosin syödä muutakin kuin makaronia ja se ketsuppikin on turha jos kunnolla halutaan säästää.

        Opettele kunnolla tekemään eri ruokia. Kun teet itse etkä osta valmiita niin säästät todella paljon.
        Ja yleensä kannattaa ostaa vähän reilumpia paketteja, ruokaa voi sitten vaikka pakastaa. Usein pieni paketti on lähes saman hintainen kuin isompi


      • mullekansnoitanappei
        listaaaaaaaa kirjoitti:

        -mikroaaltouuni
        -kahvinkeitin, leivänpaahdin
        -palovaroitin, sammutuspeite
        -kertakäyttöastiat
        -pari kattilaa, paistinpannu
        -pari kauhaa, paistinlasta, kunnollisia veitsiä (ruoanlaittoon pihviveitset)
        -petivaatteet (tarviiko varalle myös pöytäryhmästä pedattavaan sänkyyn?)
        -tiskiaine ja -harja, pesuvati
        -sakset, puukko, ilmastointiteippiä, pari ruuvimeisseliä, pihdit, vaunuun käypiä sulakkeita
        -telkkari, digiboxi, dvd-soitin (läppäri tv-kortti korvaa nämä kaikki, siihen vielä GPRS-kortti niin nettikin pelaa...)
        -muistiinpanovälineet
        -pelejä (Yatzy, UNO, Monopoli, pelikortit...)
        -luettavaa (käyttöohjekirjasta voi aloittaa, seuraavaksi vaikkapa Päätalon koko tuotanto...)
        -karttoja, leirintäopas
        -pieni harja rikkalapio
        -pyyhkeet, saippuat, hammasharjat, partavehkeet yms henkkoht hygieniaan tarvittava
        -ensiapupakkaus
        -pefflettejä
        -sisä/ulkolämpömittari
        -itikkamyrkkyä
        -vara-avaimet jemmaan vaunun ULKOpuolelle
        -kaasua
        -sähköjohdot, myös adapteri suko -> CEE
        -vaunun jalkojen alle vanerilätkät tms.
        -harmaavesiastia
        -kastelukannu tai mieluummin "öljy-pekka" vesisäiliöiden täyttämiseen
        -kemssa-aineet
        -"ruohomatto" ulko-oven eteen
        -etuteltta/katos/markiisi, puutarhatuolit, grilli
        EA:
        Astiat
        Astioiden valutusteline
        Esiapulaukku
        Haarukka [RST]
        Henkaria [6 kpl]
        Juomalasi
        Juustohöylä [RST / Muovikahva]
        Kahvimuki [Muovia]
        Kahvinsuodatin
        Kauha [Muovi]
        Keittolautanen [Muovia]
        Kumihanskat
        Leikkuulauta [Muovia]
        Leipäveitsi [RST / Muovikahva]
        Mitat
        Muovirasia [4 kpl kannellista]
        Paistinlasta [Muovi]
        Paistinpannu [Teflon]
        Pannunalunen [2 kpl]
        Patalappu
        Pesuvati
        Pikkuveitsi
        Pullon- ja viinipullonavaaja
        Rikkalapio ja harja
        Ruokailuväilineiden kuivausteline
        Ruokalautanen [Muovia]
        Ruokalusikka [RST]
        Salaattikulho [Muovia / RST]
        Salaattiottimet
        Siivilä [Muovia / RST]
        Säilykepurkinavaaja
        Säilytyskori [noin 25cm x 25 cm]
        Teelusikka [RST]
        Termoskannu
        Teräskattila [3 litraa]
        Teräskattila [5 litran]
        Tiskiharja
        Veitsi [RST]
        Vesipannu [RST / Alumiini]
        Vispilä

        Muut varusteet
        Asunto-osan matot
        Ehjä vararengas
        Huoltokirja
        Käyttöohjeet
        Liitosjohto
        Ohjaamon matot
        Parkkikiekko
        Rekisteriote
        Rengastyökalut
        Sähköjotko min. 15 m
        Teräs kaasupullot [2 x 11 kg]
        Vara-avaimet
        wc kemikaali septitankissa
        wc paperirulla
        Vesiletku
        Navigaatio

        Ai ajattelit että yksiössä on hyvä olla esim vararengas ja parkkikiekko. 15m sähköjohtokin menee vaikka koko kämpän ympäri.
        Navigaatio on tosin hyvä sitten kun baareihin pääsee


    • Vanhemmat auttavat

      Sinua varmasti... äitisi tietää takulla mitä tarvit keittiöön yms... jä isä neuvoo elektroniikassa ja isommissa kalusteissa

    • Arkitavaraa

      Tarvitset täytettä keittiön kaappeihin. Ruokailuvälineet, kupit ja muut astiat, myös parille vieraalle, kattiloita ja paistinpannun.
      Kahvinkeitin ja siivoustarvikkeet!

      Katso kotisi kaapistoja. Kaikkia et tarvitse, mutta kyllä yhdenkin hengen taloudessa on aika paljon välttämätöntä tavaraa siivouskomerossa ja astiakaapissa.

      Kun ostat maton, niin katso, ettei se ole täyttä tekokuitua, sillä siihen tarttuu kaikki roskat. Älä myöskään osta yksiväristä mattoa, sillä siinäkin ne roskat näkyvät. Joudut ravistamaan sitä aina, tai sitten nolostelemaan roskaista mattoasi.

    • rauhallisesti vaan

      Ei sitä niin paljoa tarvitse, että pitäisi listoista lukea. Noiden lisäksi ruokailutarvikkeet ovat välttämättömiä. Sitten vaan shoppailemaan, jos huomaa tarvitsevansa jotakin.
      Suurempi ongelma on se, että ostellaan kaikkea tarpeetonta. Etenkin, kun kyseessä on erittäin pieni asunto.

    • 3971

      Jos listaa kaipaat niin kirjoita ylös kaikki mitä käytät viikon parin aikana. Siinä on sun essentiaalilista tse;) kukin tarvitsee hiukan eri juttuja. Helpointa on hankkia ensin vain välttämättömät ennen muuttoa ja sitten täydentää pikkuhiljaa, kun huomaa puutteita.

    • Puhelin, nettihteys, patja, muutama vaihtolakana, kosteuspyyhkeitä ja runsaasti kortsuja. Niillä pääsee alkuun. Parin vuoden kuluttua voit ostaa isomman asunnon ja paaaaaaljon sekalaisia huonekaluja ym. ym......

    • vbcbcb

      Mun neuvo on et älä haali mitään etukäteen, hommaat sitä mukaa tavaraa kun huomaat tarvitsevasi. Onnea uuteen elämäntilanteeseen.

    • lapset kotiin

      heehee voi näitä nykylapsia !

      olisko sinne äitee se kaikkein tärkein mukaan otettava.

      • 1111111

        Joo, selväti aloittaja tarvii äidin mukaan.


    • ......
      • vähän rajaa

        Jo on kattavat hamstrauslistat. Paljon tavaraa mitä en ole koskaan tarvinnut. Voihan sen astianpesukoneenkin hankkia 20 m2 luukkuun, jos tuntuu järkevältä. Mielummin kuitenkin pyykkikone siihen.


    • 700W

      Onhan kaikenmaailman värkit jo tarjottu. Flyygelistä kiljusangon kautta campingvarusteisiin, mutta kukaan ei tainnut huomata yhtä kaikkein tärkeimmistä:

      Se on MIKROAALTOUUNI!!!

      • mikro ei niin tärkeä

        Mikroaaltouuni ei ole tärkeä. Tavallisella hellalla hoituu ruuan lämmitys. Jos kämppä on pieni, ei kannata mikroa jhankkia ensimäisenä pöydälle tilaa viemään. Mutta jo tilaa on, onhan se mukava ylellisyys. Mutta - mikroaaltouuninlla lämmitetty ruoka on epäterveellistä, siihen jää säteilyä. Itselläni on mikroaaltouuni, mutta käytän sitä aika harvoin.

        Nuoriso on kyllä tottunut mikroon, eikä osaa muuten valmiita eineksiä lämmittää, eikä osaa tehdä ruokaa hellalla, joten voihan se jollekkin olla erittäin tärkeäkin. Ilman mikroa kuitenkin tulee ihan hyvin toimeen.


      • iuytrdfgh

        Joo ja jääkaappi. Mikro on nykyään itsestäänselvyys. Toivottavasti mahtuu keittokomeroon.


      • vcxvcxvcxvcxvcx
        mikro ei niin tärkeä kirjoitti:

        Mikroaaltouuni ei ole tärkeä. Tavallisella hellalla hoituu ruuan lämmitys. Jos kämppä on pieni, ei kannata mikroa jhankkia ensimäisenä pöydälle tilaa viemään. Mutta jo tilaa on, onhan se mukava ylellisyys. Mutta - mikroaaltouuninlla lämmitetty ruoka on epäterveellistä, siihen jää säteilyä. Itselläni on mikroaaltouuni, mutta käytän sitä aika harvoin.

        Nuoriso on kyllä tottunut mikroon, eikä osaa muuten valmiita eineksiä lämmittää, eikä osaa tehdä ruokaa hellalla, joten voihan se jollekkin olla erittäin tärkeäkin. Ilman mikroa kuitenkin tulee ihan hyvin toimeen.

        Ai jääkö mikroaalloilla lämmitettyyn ruokaan säteilyä? Tiedätkö edes miten mikro toimii?

        Toki ilman mikroakin pärjää, mutta ei ole kovinkaan ekologista eikä tee hyvää ruualle lämmittää koko ruokamäärää jatkuvasti. Toki voit ottaa osan ruuasta toiseen kattilaan, mutta astioita sotkeutuu enemmän puhumattakaan siitä kuinka paljon tuo vie aikaa verrattuna mikroon.

        Mikro on erittäin kätevä, mutta ei tietenkään välttämätön.


      • mikroa ei vieläkään
        vcxvcxvcxvcxvcx kirjoitti:

        Ai jääkö mikroaalloilla lämmitettyyn ruokaan säteilyä? Tiedätkö edes miten mikro toimii?

        Toki ilman mikroakin pärjää, mutta ei ole kovinkaan ekologista eikä tee hyvää ruualle lämmittää koko ruokamäärää jatkuvasti. Toki voit ottaa osan ruuasta toiseen kattilaan, mutta astioita sotkeutuu enemmän puhumattakaan siitä kuinka paljon tuo vie aikaa verrattuna mikroon.

        Mikro on erittäin kätevä, mutta ei tietenkään välttämätön.

        No, joo. Kyllähän minä tiedän miten mikroaaltouuni toimii. Siksi käytänkin sitä niin vähän. En jaksanut alkaa kirjoittamaan että mikroaaltouunin toiminta perustuu vaihtuvaan sähkömagneettiseen kenttään. Yksinkertaisempaa oli todeta että säteily jää ruokaan. Piti säikytellä. Vesimolekyylien liike lämmittää aineen (ruuan) mikä mikroon laitetaan. Siis se liike aiheuttaa energiaa ja ruoka lämpenee. Liike on niin huimaa että se tuhoaa valtaosan ruokien vitamiineista ja muista hyödyllisistä aineista.


      • Foliopipo
        mikro ei niin tärkeä kirjoitti:

        Mikroaaltouuni ei ole tärkeä. Tavallisella hellalla hoituu ruuan lämmitys. Jos kämppä on pieni, ei kannata mikroa jhankkia ensimäisenä pöydälle tilaa viemään. Mutta jo tilaa on, onhan se mukava ylellisyys. Mutta - mikroaaltouuninlla lämmitetty ruoka on epäterveellistä, siihen jää säteilyä. Itselläni on mikroaaltouuni, mutta käytän sitä aika harvoin.

        Nuoriso on kyllä tottunut mikroon, eikä osaa muuten valmiita eineksiä lämmittää, eikä osaa tehdä ruokaa hellalla, joten voihan se jollekkin olla erittäin tärkeäkin. Ilman mikroa kuitenkin tulee ihan hyvin toimeen.

        Ei siitä mitään säteilyä ruokaan jää, mutta se saattaa aiheuttaa häiriöitä siihen siruun, jonka EU on asentanut salaa päähäsi.


      • tosiasia on
        Foliopipo kirjoitti:

        Ei siitä mitään säteilyä ruokaan jää, mutta se saattaa aiheuttaa häiriöitä siihen siruun, jonka EU on asentanut salaa päähäsi.

        Lämmitetty ruoka säteilee ihan samalla tavalla täysin riippumatta millä tai miten se on lämmitetty, eikä asiaan liity mitään jäännössäteilyä.
        Mitään muuta haittaa ko säteilystä ei ole kuin että ruoka jäähtyy ja maistuu usein tästä johtuen huonommalta. Kannattaa siis syödä ruoka ennen jäähtymistä, jolloin se vielä säteilee riittävästi. Jäähtymistä voi hidastaa muotoilemalla ruoka palloksi ja/tai lämmittämällä ruoan lisäksi myös lautanen.

        Tästä lisätietoa aiheesta :
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Stefanin–Boltzmannin_laki


    • lapsi maailmalle

      Siivousvälineet (ämpäri, lattialuutu tai moppi ja pöytäluutuja, astianpesuharja, vessanpyttyharja, astianpesuaine riittää aluksi kaikkeen siivoukseen). Vasara ja ruuvimeisselit, ristipää- ja lattakärkiset.Sakset. Ompelulankaa ja neuloja.

      Ruokatarpeet tietenkin ja astioita (muutama lautanen ja muki, aterimet eli siis lusikat haarukat veitset ja terävä leivänleikkuuveitsi, pari kattilaa, kahvinkeitin, paistinpannu).

      Sänky, televisio, peili ja vaatteet sinulla olikin. Sänkyyn tarvitset vuodevaatteet. Patja pari-kolme lakanaa, tyyny ja siihen pari-kolme päällistä, peitto ja siihen vähintään kaksi pussilakanaa. Pyykinpesukone pitäsi olla, ellei talossa ole pesutupaa.
      Pöydän tarvitset ja pari tuolia. Mutta sängyn päälläkin voi vieraat istua. Matto lattialla antaa kodikkuutta, mutta mainitsemillani pääset alkuun ja lisää voi hankkia sitten tarpeen mukaan.

    • Kyllä se selviää!

      Muutin omiin oloihini yksiöön 19-vuotiaana syksyllä 1970. Yksiö oli 1. kerroksessa (katutasossa), joten verhot oli hyvä saada. Kävin hakemassa kaupasta ruskeaa voimapaperia ja teippailin sillä ikkunan umpeen.

      Sukulaisten nurkista kahmaisin kainalooni paksun nipun Hesareita. Lehtihän oli vielä siihen aikaan broadsheet-kokoinen ja parempaa paperiakin kuin nykyinen sanomalehden irvikuva. Niitä kun levittelin lattialle patjaksi, niin kämppähän oli tip-top-kalustettu ensimmäistä yöpymistä varten!

      Kyllä ne fiinimmät tarpeet ja mielihalut siitä valkenivat sitten ihan itsestään.

      Nykyisin suurin ongelma on se, että yli 100-neliöisen luukun nurkat ovat tupaten täynnä tavaraa, joka sopisi paremmin täyttämään kaatopaikkoja.

    • niillä pärjää

      Läppäri tai kännykkä nettiyhteydellä, niin voit sitten entissä kysellä esim:

      - Mitä pitää tehdä kun ei ole puhtaita vaatteita?
      - Mitä teen kun on nälkä? Miten ruokaa voi laittaa?
      - Mistä saa rahaa, kun kaikki ruokarahat meni viikonloppuna bilettäessä?
      - jne.

    • Niin...

      20 neliöä on kyllä aika pieni....

      Tässä jotain kun itse muutin ensimmäisen kerran:

      Läppäri
      Mikro
      Pari kpl lautasia, haarukoita, veitsiä yms.
      Kertakäyttölautasia laseja
      Kattila
      Lamppu
      Pari patjaa, peitto, tyyny lakanat
      Verhot
      TV
      Peili
      Pöytä
      2 tuolia
      WC-paperia

      Muuta rojua tuli hankittua aina tarpeen mukaan.

    • äiti viidelle

      Minä tein tuon ison listan. Yksiö voi löytyä tupakeittiöllä missä on makuri, siksi laitoin kaiken mahdollisen huonekalut. Yksi hyvä on esim. Oikean sohvasänky kunnollisella patjalla. Sitä ei yksin nukkuessa tarvitse avata kokonaan ja muhkeilla tyynyillä siinä on mukava istua tai käyttää divaanina.
      Pöytäryhmä voi olla klaffipöydällä tai baarijakkarat seinään kiinnitetyt tason vieressä. Hemnesin sohvasänkyyn saa paljon säilytystilaa.
      Hyllyt voi olla seinähyllyjä ja tv:n saa myös seinälle.

      • Loistavaa...

        ...mistähän löydät yksiön tupakeittiöllä jossa makuuhuone ja joka mahtuu 20m2?


      • ei poliisi
        Loistavaa... kirjoitti:

        ...mistähän löydät yksiön tupakeittiöllä jossa makuuhuone ja joka mahtuu 20m2?

        toi hyvä havainto ohjaa sua varmaan poliisi-opistoon joo


      • pikkutilat käytössä
        Loistavaa... kirjoitti:

        ...mistähän löydät yksiön tupakeittiöllä jossa makuuhuone ja joka mahtuu 20m2?

        Tarkoitti varmaankin yksiötä jossa on se huone ja keittiö samaa tilaa, eli siis tupakeittiö. Makuri ilmeisesti on makuualkovi. Hyvä sanalyhenne.


    • TaZa

      Hans Reuterskiöld: OMAN KÄMPÄN KÄSIKRJA..voi lainata kirjastostakin, siinä on hyviä neuvoja Sinulle, Hyvää jatkoa ja Onnea elämääsi :)

    • Imuri ehdoton!

      On se kämppä kuinka pieni tahansa, imuri on melkein välttämättömyys. Ihana arkipäivän ylellisyys, joka helpottaa siivousta huomattavasti. Hiekat, leivänmurut, pölypallot sun muut roskat huomattavasti helpompi siivota imurilla, kuin rätillä tai rikkakihvelillä. Pari siivousrättiä, vessaharja ja pullo tolua.

      Sitten tietysti sänky, pöytä ja muutama tuoli.

      Keittiöön pakollisten aterimien ja astioiden lisäksi yksi kattila ja yksi paistinpannu, paistinlasta, kauha ja raastin. Patalappuja muutama ja pannunalunen. Kahvinkeitin jos juot kahvia.

      Kolme viherkasvia. Puhdistavat ilmaa ja luovat kodikkuutta.

      Valoa tarvitaan, eli muutama lamppu.

      Päiväpeitto vain jos todella petaat sänkysi, muuten ei.

      Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle, mutta tuossa jotain välttämättömiä tavaroita. Ja jätä sisustaminen myöhemmäksi, tiedät vasta jonkun aikaa yksin asuttuasi, mitä todella tarvitset ja mitälopulta haluat.

    • vesihyppy

      Hanki Ikeasta taiettava puinen ruokapöytä samaan sarjaan kuuluvat kaksi tuolia. Ne tulee mukana kun ostat kys. pöydän. Itselläni on sellainen. Siinä voi syödä, käyttää läppäriä yms. ja kun tulee vieraita, nostat pöydän taittosysteemin pöytään ja saat pöytätilaa useammalle. Älä osta sohvaa vaan kunnon nojatuoli sillä jos asunnossa on neliöitä enintään 20 niin sohvaa sinne ei todellakaan mahdu. Kunnollinen korkea, tukeva hylly kannattaa hankkia ja laatikoita joissa on pyörät ja kannet ja jotka mahtuvat sängyn alle niin saat kertyvät tavarat säilöön pois kulkureitiltä ja näkösältä. Mikroaaltouunin tarvitset ja korkeatasareunaisen pannun kaikenlaiseen ruuanlaittoon (ei siis wokkipannu vaan kattilamaisempi malli) ja pikkukattila. Kahdet lakanat tarvitset (toiset sängyssä kun toiset pyykissä), 2-3 kylpypyyhettä, pieni kahvinkeitin ja pieni pölynimuri, moppi, siivousämpäri ja pesurättejä. Missä aiot pestä pyykkiä? Tarvitset ehkä myös pyykinpesukoneen.

    • mummo 50 wee

      Hei helppii 1: olet saanut mukavasti asiallisia vastauksia. Toivotan sinulle onnea uuteen kotiin jo näin etukäteen :)

    • åiihgfgd

      tuossa asiassa on mualaesjären käättö sallittu :) sorry vuan, mutta kaaet sinä ite tiijät mitä tarviit. tämä varmaan suomi24:n alotus, ee muuten voes näen typerä olla :P

    • kansalaisuus

      laskiessamme minä asuminen tai minä ei asuminen - asua tarvittiin silloin ja tällöin, mutta asunto/minä, eipä juuri muuta. asuminenhan on vain siinä missä luonnon olosuhteilta sijaa, muuten olisi nähdään

    • Visio asunnosta

      No joo. Et tarvitse erillistä sohvaa ja sänkyä vaan sellainen joka toimii molempina. Säästyy tilaa pienessä asunnossa. Pöytä joka toimii ruoka ja työpöytänä. Muutama tuoli. Voi olla varatuoleja jotka menee pinoon tai kasaan vieraita varten. Jos syöt muualla kuin kotona esim. koulussa et tarvitse paljon astioita. Nuo perus pesuaineet ja paperit talous wc paprut.Tiskiharja ja siivous pyyhkeitä. Ajan kanssa voi hankki hankkia mitä tarvitsee. En suosittele paljon tavaraa pieneen asuntoon tai vaatteitakaan joita ei käytä tai tarvitse. Ne tietokoneet tai läppäri tai tabloid lienevät tarpeellisia nykyisin. Tietokoneelta näkee tv-ohjelmia ja kuulee radioata. Lisäksi ehkä jotain muuta elektroniikkaa jos haluaa. Lamput on tarpeelliset. Pienen asunnon siivoaa ilman koneitakin, mutta imuri jos vaikeaa siivous!
      Tee asunnosta tilava ilman turhia kalusteita ja muuta tavaraa. Järjestele tavaroita kaappiin niin siistiä tulee. Vain jotain kivaa esillä!

    • Vain tarpeellinen

      Moi! Tämä on hyvä neuvo ;mieti mitä tarvitset?Älä hanki pieneen asuntoon mitään turhaa,niin pysyy siistinä.Ostaa voi tarpeen mukaan, kaupoissa on kaikkea.Jos sinulla on sänky kanna se huoneeseen ja mieti mitä muuta tarvitset älä kanna sinne mitään ylimääräistä.Kokemusta on.Nyt jo ylimääräiset tavarat mitä sinulle on myy kirpparilla.Ja vastaavasti jos haluat kirj.päydän/pöydän ym. kiertele kirppiksillä.Tee persoonallinen koti ,jossa ei turhia tavaroita ole.Hyvää muuttopäivää ja nauti omasta rauhastasi.

      • haistattaja

        haista sä liika viisas pitkä v i t t u .


    • Welcomet maailmaan

      Pesetkö hampaitasi koskaan,,ei hammasharjasta olisi iloa? Pyyhkäisetkö paperiin vai havuun persauksesi wc-istunnon jälkeen?
      När mamma och pappa betalar kan livet vara hårdt.
      Silmät auki.

    • 3redsf

      Hanki ehdottomasti YHDEN HENGEN SÄNKY - säästää tilaa kummasti tollasessa ahtaassa kämpässä. (:

      • juup

        näin on. tai koottova patja jonka voi taittaa yön jälkeen kasaan. Yksi hyvä vaihtoehto on pieni 2 hengen sohva, jonka saa vedettyä sängyksi.
        Normaali sänky on siitä hyvä, että sen alle mahtuu laatikkoja ja tavaraa säilytykseen...ja pienissä kämpässä säilytystilasta on aina pulaa.


    • ääliöolenminäkin

      Hei! Tuolta löydät sen listan:

      www.musthavelistakaikkeenmitäelämässätarvitaan.com

      Eli kopsaa tuo saittiosoite niin löydät vastaukseen kaikkeen.

      Mä löysin sieltä kuukausi sitten loton 7 oikein numerot, kauan siinä meni mutta oli se sen vaivan väärtti :=)

      Nyt elellään kuin roope ankat :=))))))))))))))

      • roope-toope

        Siis ilman housuja...


    • Viljami Vaakkulainen

      Ja muista kortongit.

    • vinkki

      No ei noin pieneen asuntoon paljoa muuta mahdu, kuin mainitsemasi asiat.

      Vinkkinä annan, että ota/osta kaikki mahdollisimman pientä, mitä asuntoon viet, äläkä ota mukaan mitään ylimääräistä jol et aivan välttämättä sitä tavitse.

      Ota/osta pieni kahvinkeitin, pieni kattila setti, pieni mikro, muutamat astiat/paistinlasta, mahdollisimman pieni imuri, pieni kuivaus teline vaatteille ja mahdollisimman paljon pieniä hyllyköitä seinälle, jotka eivät vie lattia tilaa mutta joissa voit pitää tavaroitasi ja joku ihan pieni pöytä tai taso on tarpeellinen.

      Ei kannata todellakaan paljoa mitään viedä ensi asuntoon, ostaa sitten pikkuhiljaa, kun näkee mitä tarvitsee ja mitä puuttuu.

      Vähällä pärjää.

    • fdsfdsfsdfsdfsfsd

      Itse en hankkisi ruokapöytää, koska siinä ei ole mukava pidemmän päälle istua ja vie todella paljon tilaa. Tietokonepöydällä pystyy hyvin syömään ja siihen hyvä tuoli, johon saa hyvän työasennon.

      Mitä vähemmän tavaraa niin sitä parempi jos kerran tilaa ei ole juurikaan. Hyvä jos kaikki huonekalut olisivat hyviä tavaran säilytykseen, koska säilytystilasta tulee helposti puute. Esimerkiksi tv-taso kannattaa olla lipasto syvillä laatikoilla, koska noihin saa lakanoita ja pyyhkeitä ym. Pelkkään avoimeen tv-tasoon ei voi laittaa oikein mitään.

      Katso, että kaikilla ostamillasi tavaroilla on mahdollisimman monta käyttötarkoitusta.

      Mitään varsinaista listaa et tarvitse (paitsi muistilistan tietenkin). Käyt ostamassa sen mukaan kun huomaat niitä tarvitsevasi ja luulisi sinun pääosin tietävän mitä asunnossasi tulet tekemään.

      • istun tuolilla

        Kuka ihme istuu ruokapöydällä?


      • pikku hilja

        Ruokapöytä on parempi kuin tietokonepöytä. Ruokapöydällä voi tehdä useita toimintoja ja ovat tukevia. Ja ruokapöytiä on monen kokoisia. Jos pieneen kämppään hommaa vain niitä tavaroita, joita opiskelijat tarvii, on tuloksena huone joka ei näytä kodilta.

        Lapseni lähti omaan pikkuyksiöön 17-vuotiaana ja heti jouduimme koulupöydän vaihtamaan, koska huone ei näyttänyt eka kodilta. Pyöreä ruokapöytä, jonka ympärille mahtui paljon porukkaa, mutta ei vienyt suurta tilaa ja jossa saattoi syödä, tarjota kahvit, opiskella, pitää läppäriä, osottautui kelvolliseksi huonekaluksi. 17 neliön huoneesta tuli niin kodikas, että jopa vuokranantaja ihastui ja kertoi ettei se kämppä ole milloinkaan ollut niin kodikas ja kaunis.

        Huoneessa oli kolme tuolia pöydän ympärillä ja sänky seinustalla jossa kaunis päiväpeite. Palveli myös sohvana. Lisäksi kirjahylly, jonka hankimme kirpputorilta. Se oli tilaihme, johon mahtui kirjat, televisio, pari patsasta koristeeksi. Verhot ja matto toivat kodikkuutta. Muuta huoneeseen ei mahtunutkaan. Kitara oli nurkassa, siivousvälineet kylpyhuoneessa, jonne hankimme muovisen rattailla olevan laatikoston. On muuten vielä vuosienkin jälkeen käytössä, vaikka koti on vaihtunut. Työkaluja ja astoita sekä siivousvälineitä ja kodin teksiilejä tarpeen mukaan. Niit ävoi hankkia pikkuhiljaa.


    • Joku kommentoi, että miksi vanhemmat hankkivat, eikä lapsi itse? Eipä kuule opiskelijalapsukaisella ole tarpeeksi rahaa hankkia itse. Opintotuki, vaikka on opintolainakin nostettuna, ei riitä mihinkään (opintolainasta pitää säästää osa kesästä selviytymiseen sen varalta, ettei mitään kesätyötä löydy). Opintotukea ei saa kesäajalta pl. ne, jotka voivat opiskella myös kesällä. Kesätöitä ei tänä päivänä riitä kaikille halukkaille!!

      Minusta vanhempien velvollisuus ei lopu siihen, että lapsi täyttää 18, vaan velvollisuus on kasvattaa, auttaa ja tukea siihen asti, että lapsella on omat siivet ts. koulut käytynä ja työpaikka tiedossa. Lapsen velvollisuus on opiskella ja tehdä tulevaisuutensa eteen itsekin työtä. Apu loppuu, jos lapsi jää vain kotiin olla öllöttämään - mutta ei jää, koska on jo lapsesta asti oppinut oikean ajatusmaailman.

      Me hoksasimme jo vuosia ennen lapsen kotoa pois muuttamista varten ruveta keräämään omasta käytöstä poistuvia mattoja, petivaatteita, verhoja, astioita ym ym, niin että juuri mitään ei tarvinnut ostaa sitten kun lähdön hetki tuli. Pääsipä lapsi hyvin alkuun ja tekemään opiskelijalle kuuluvaa työtään = opiskelemaan, ressaamatta mistä rahat ja kamat. Mielestäni se ei ole paapomista, vaan välittämistä aidoimmillaan. Nyt eletään eri lailla kuin josku vuosikymmeniä sitten, jollon töitä sai helposti. En muutenkaan ymmärrä eräiden ihmisten ajatusmaailmaa, jossa lapsia ei saisi tukea siksi, kun hekään eivät saaneet aikanaan apua vanhemmiltaan. Joku sairas kostonhenki?

      • fdsfsdfdsfdsfds

        Itsekin sain vanhemmiltani kaikki huonekalut matkaan kun heillä oli ylimääräisiä varastossa lojumassa. Kannattaa ehdottomasti hyödyntää vanhempien ylimääräisiä tavaroita eikä pyrkiä ostamaan pelkästään uutta jos ei siihen ole varaa.


      • mikä tärkeää

        Minä hoksasin, että kun lapsi lähtee kotoa, en anna mitään omasta käytöstä poistettuja tavaroita, vaan ostin pikkuhiljaa uusia. Esim. yhtenäinen astiasto, ruokailuvälineet ja liinavaatteet.

        Lapsella oli sitten ensimmäisessä kodissaan kauniit huonekalut ja astiat sekä liinavaatteet. Astiat ovat vieläkin käytössä, vaikka kotoa lähdöstä on aikaa jo 10 vuotta. Ei lapsellekkaan tarvi laittaa mukaa niitä käytöstä hylättyjä tavaroita. Jotain lapsuudenkodista tärkeää voi laittaa mukaan, mutta se tärkeä pitää voida valita itse.


      • 3+16

        Meillä myös hommattiin pikkuhiljaa astioita, liinavaatteita, keittiövälineitä yms ja ainoat mitä tyttäreni tarvitsi ostaa muuttaessaan omilleen oli sohva ja pari lamppua, kaikki muu oli jo valmiina.


      • mikä tärkeää kirjoitti:

        Minä hoksasin, että kun lapsi lähtee kotoa, en anna mitään omasta käytöstä poistettuja tavaroita, vaan ostin pikkuhiljaa uusia. Esim. yhtenäinen astiasto, ruokailuvälineet ja liinavaatteet.

        Lapsella oli sitten ensimmäisessä kodissaan kauniit huonekalut ja astiat sekä liinavaatteet. Astiat ovat vieläkin käytössä, vaikka kotoa lähdöstä on aikaa jo 10 vuotta. Ei lapsellekkaan tarvi laittaa mukaa niitä käytöstä hylättyjä tavaroita. Jotain lapsuudenkodista tärkeää voi laittaa mukaan, mutta se tärkeä pitää voida valita itse.

        Minä tykkään uusia mattoja, verhoja, lakanoita, muita kofin tekstiilejä, astioita ja sen sellaista muutaman vuoden välein, joten lapsi sai kaunista, tyylillisesti yhtenäistä ja varsin käyttökelpoista tavaraa. Ei siis mitään roskia, kuten ilmeisesti käsitit. En tarkoita todellakaan sitä, että jotkut rähjäiset kaatopaikkaromut kipataan lapsen kotiin!


      • Piukka
        Piukka kirjoitti:

        Minä tykkään uusia mattoja, verhoja, lakanoita, muita kofin tekstiilejä, astioita ja sen sellaista muutaman vuoden välein, joten lapsi sai kaunista, tyylillisesti yhtenäistä ja varsin käyttökelpoista tavaraa. Ei siis mitään roskia, kuten ilmeisesti käsitit. En tarkoita todellakaan sitä, että jotkut rähjäiset kaatopaikkaromut kipataan lapsen kotiin!

        Niin ja jatkan vielä, että lapsi sai valita tarjoamistani tavaroista ne, jotka hän itse halusi. Loput annoin tutuille ja vein kierrätykseen.


      • ....

        Minä hoksasin muutama vuosi ennen kotoa pois muuttoa, lähteväni muutaman vuoden päästä. Joten esim. astiasto tuli kerättyä sukulaisilta saatuina lahjoina. Esim. ennen lakkiaisi käytiin äidin kanssa katselamassa astioita, jotta voitiin sukulaisille kertoa mitä haluan lahjaksi.

        Isovanhemmat ja vanhemmat osti pikkuhiljaa kaikanlaista tarpeellista tulevaan kotiini, joten ihan kaikkea ei tarvinnut muuton yhteudessä hankkia. Ja ei tarvinnut ottaa jotain vanhoja naarmuisia astioita, vaan sain juuri mieleiseni.


    • fdsfdsfdsfdsfds

      Valaisimissa kannattaa huomioida se, että onko uudessa asunnossa pistorasialliset valaisimet vai ruuvataanko suoraa sokerinpalaan.

      • 9uy876

        Senpä vuoksi kannattaakin ensiksi muuttaa asuntoon sisälle tai ainakin käydä perusteellisesti vuokrasopimuksen kirjoittamisen jälkeen tutustumassa asuntoon, jotta voi ottaa esim. pohjapiirrustuksen mitat ylös metrimitalla, katsoa kattopistokkeiden määrät (esim. onko keittokomerossa, WC.ssä ja eteisessä omat valopaikat.

        Jos saat vanhempiesi nurkista ilmaiseksi tavaraa, niin OK, mutta ei kannata kauheasti ostaa mitään ennenkuin tiedät, että mitä tarvitset. Tarvitset toki nukkumista varten paikan, mutta hätätilanteessa pääsee ihan pelkällä patjallakin alkuun. Kannattaa miettiä, että olisiko sinulle paras ratkaisu parvisänky, vuodesohva vai runkopatja. Itse melkein mieluiten ottaisin runkopatjaan, jossa hyvä nukkua ja joka tyynyjen avulla toimisi myös sohvana. Jos tila on ängetty tupaten täyteen tavaraa, niin sekin harmittaa, jos ei ole yhtään tyhjää lattiapinta-alaa.


      • valoa

        Valaisimiiin voi laittaa pistokkeet jos tarvii, niitä saa sähköliikkeistä ja tavarataloista. Tai voi ottaa ne pistokkeet pois jos lamppu pitääkin liittää ns. sokeripalaan. Olen aina tehnyt tämän itse, kun olen muuttanut paikasta toiseen. Ja huom. olen nainen.

        Lampun asentaminen kattoon on ihan helppo homma. Samoin pistokkeen vaihto tai sen laittaminen johotihin. Kannattaa opetella näitä perusjuttuja, että osaa tehdä asiat itse. Aluksi voi kysyä neuvoa, ja kun alkaa olla taitoa ja tietoa enemmän, selviytyy monesta asiasta itse.


    • Tarvitset kaiken

      Aika vaikea sitä on neuvoa mitä sinä tarvitset.

      Aika äkkiä sitä huomaa mitä kaikkea puuttuu. Vanhempien kodissa sitä on tottunut että kaikki tarvittava löytyy.

      Muistan kun nuorena alkoi tekemään ruokaa, niin ensin piti katsoa että löytyykö ruokaan tarvittavat raaka-aineet ja sitten vielä että löytyykö tekemiseen tarvittavat välineet. Yleensä piti lähteä ostamaan jotain tavallisia mausteita ja joku vispilä. Tuli lättytaikannallekkin yllättävän paljon hintaa :)

    • apuaapuaapua

      Jos olet kehitysvammainen - pyydää apua sosiaalityöntekijältä.

      • apuaapuapua

        Siis pyydä


    • Ikeafani

      Mun mielestä Ikean starttipaketti keittiöön on sopiva (myös hinnalta) ja heidän kehittämiään pienen tilan sisustusideoitakin saa netistä katsella, jos haluaa hyödyntää tilan mahdollisimman hyvin.

    • 30v mies

      Pesuaineita ja välineitä kämpän hoitoon. Eli vessansiivuosaineita, vessaharja, ikkunanpesuvehkeet, lattiapesukamat, tiskausvälineet, pälynimuri ja mattopiiska. Mikro, ruuanvalmistus kattiloita, pannuja ja leivinpaperia. Ruokailuvälineitä. Omat hygienia välineet. Silitysrauta olis kans ihan jees ja vaatteiden pesuun nyt ainakin pesuainetta. Liinavaatteita sänkyyn jne,..

    • t. Jani 18 v.

      Tee Excel-taulukko johon sarakkeet esim. asuminen, ruoka, huvitukset, matkat, vaatteet, puhtaus, muut menot. Huom. sarakkeeseen voi vielä kirjoittaa muistiin jos on joku erityinen hankinta.
      Ota aina kuitti ostoksistasi ja merkkaa ostokset silloin tällöin tai päivittäin taulukkoon.
      Voit tehdä taulukosta toimivan siten että alarivi laskee menoja yhteen ja joku solu laskee käytettävissä olevat rahat kun olet syöttänyt tulosoluun kuukauden käyttövarat.
      On todella käyttökelpoinen työkalu silloin kun rahaa ei ole ylettömästi. Näet mihin rahat hupenevat ja mistä kenties voi tinkiä. Taulukosta on helppo katsoa jälkikäteenkin monta asiaa jotka mietityttää. Vaikka koska ostin jotain tms.
      Minulla on ko. taulukko ja yllättävän usein käyttövarasolu alkaa loppukuusta hälyyttämään punaisella. Taulukko on ollut suureksi avuksi taloushallinnan hoidossa. Taulukosta voi hioa niin hienon kuin exceltaidot sallivat mutta joku perusseuranta on hyvä olla olemassa.
      Hyvää opettelua talousasioissa.

    • AsunYksiössäMyös:P

      Kannattaa ottaa mukaan vaan kaikista välttämättömimmät tavarat, joita luulet, että tarvitset, ei mitään turhia purnukoita tai keittiövälineitä. Paljon helpompaa on sitten ajan kanssa ostaa taikka saada muilta tarvittavat kamppeet, niitä tulee sitten myös käytettyä eikä ne vie turhaa tilaa.

      Sama juttu pätee myös huonekaluihin, jonkinlainen hylly kannattaa olla, koska se säästää tilaa, mutta esim. ruokailupöydän ostamista kannattaa harkita, sillä se vie tosi paljon tilaa alle 20 neliöisessä kämpässä, kyllä ilman sitäkin pärjää.

      Hyviin siivousvälineisiin ja aineisiin kannattaa satsata, sillä siistissä kämpässä on kivempi asustaa :)

    • 1+14

      Sen kokoiseen kämppäään ei saa paljon tavaraa mahtumaan. Itse aikoinaan muutin noin 17 neliöiseen soluasuntoon ja sain sinne kuitenkin sänkyn, pienen sohvan, työpöydän tulin ja kirjahyllyn. Vaatekaappi oli asunnossa valmiina.

      Peruskeittiövälineet ja astioita...

    • kymmeniävuosia

      oikeestaan alkuun tarttet: Ruoanlaittovarusteet, eli jokin 2 litran kattila,paistinpannu. Kuorimaveitsi, kokkiveitsi, juuresveitsi. Muutama kutakin, syömävälineet, kuten haarukka, lusikka...
      Puisia paistamis- hämmennyslastoja, ja puuharukoitakin, pari kumpaakin. kapusta eli orthexin esim, isompi ja pienempi.
      Raastin, vispilä.
      Kulhoja, esim. orthexin muovikulhoja, 2 eri kokoista.
      Muutama suljettava isompi rasia, esim. vihanneksille, salaatille...
      Lävikkö. Vedenkeitin/kahvinkeitin.
      jos leivot, taikina-astiaksi suuri kulho tai elintarvikemuovivati.
      Purkinavaaja, pullonavaaja.
      Uunivuoka- osta sopuhintainen kyllin kookas, että voit tehdä kunnon satsin ruokaa us.päiväksi.

      Keittiöpyyhkeitä muutama. Lakanajuttuja 2x sänkyyn tarvittava satsi. Pari kylpypyyhettä, jokunen pienempi pyyhe.
      Ruokapöytä! Ja osta kunnon tuoleja pari, ja keittiöjakkara heti kun pystyt!
      Kuramatto eteiseen, ja ostat muun maton kun pystyt.(Jos kaipaa mattoa, mutta kodikas kyllä matolla!)
      Pientä tarpeellista?
      Vasara, puukko, pihdit, kuusiokoloavainsarja, jakari. Metallilankaa, talousnarua, muutama koukku/seinäkiinnitin jne...
      Jos nikkaroit, äkkiä sinulle selviää mitä tarttet, mutta tärkein ensin. Pyykinkuivausteline.Kattovalaisimen ehdit ennen syksyä. ja osta siihen energialamppu.
      Säilytyslaatikoita, säilytyspusseja, sekalaisille- esim. toisen kauden vaatteille, kengille. Pikkutavaroille saa joistain kauppaliikkeistä tyhjentyneitä karkkilaatikoita- ilmaiseksi. Samoin ainakin Tokmanni-ketju antaa pois käytettyjä henkareita- kaikkea et tartte ostaa kalliilla tai ollenkaan.

      Talvipeitto on hyvä! Kerrostaloissa säästetään syksyisin lämmityskautta pitkittämällä- Ja päiväpeitto, ei sänky pölyynny.
      Oikeestaan ihan perusjuttuja lukuunottamatta, jopa osassa niitäkin voit soveltaa tarpeittesi mukaan. Juttele lähimmän aikuisen omaisesi kanssa- Ja kysele sukulaisilta heille tarpeetonta.
      Siivousvälineet: Rikkasetti/imuri. Lattiankuivain on kätsy, eli teräväkuivain, maksaa, mutta sen päälle kun heität siivouspyyhkeen, moppaat, ja pyyhit seinät. Sillä voit lakista isommat kurmut kätevästi, kuivaat kylppärin. Muutama hyvälaatuinen mikrokuituliina. Se halvin ei ole välttämättä hyvä! ainakaan shokkitarjous-kolmen satsit! Kuivana pyyhit pölyt. Kosteana keittiössä(omansa sinne). Yksi kylppäriin. Ja neljäs varalle.

      Ns. ilmastointiteippi ja maalarinteippi on kotona kova sana- et tartte sinitarraa.
      Joitakin pikkurojupurnukoita, tms. mitä tahansa vaikka kirppikseltä nättejä pöydälle, mihin kynät yms...

      oikeestaan äkkiä hankalakin ajatella mikä on ihan pakollista.

      Ruokajutut, puhtaus, nukkumisasiat ensin tulee mieleen.

      Osta oma pesukone kun voit. Taloyhtiöissä on kalliit jutut! Ja pese pikkupyykki esim. suihkureissulla.

    • oiva ketju...

      uusavuttomille!

    • puihbiub
    • orgasmselibaatti

      suunnitellaan meille kohtalainen varustus, siinä ensiksi yhteiskuntakelpoisuutta varastossa, mutta ei hyväntekijä, ei löydy muualta suomesta ei huippupalkalla, eikä huippua näkö alaamme alaa sijaa oleskella, ei siis, voisi olla erilaista ja parempaa, suunnittelua nämä ... ei vielä myynnissä/markkinoilla, vilpittömästi hyvää kaikille, joilla on varaa yksityisyyteen ... no niin hajuja varastoon tunkeilevia keikareita ja uskoivaisia varten, ettei yllätyksiä yhtiössä Herrat kiiruhtaa, vailla vakinaista asuntoa oleskelevien silmien alla .... ainakin varmaa ja ehdotonta loukkua, kiikkiä, varasto vara osaa asioitta liikuskeleville heidän kiihottuneisuuden tilassa virittäytyä - lyhyesti, jos sulla on vinguttaa ja kokeilla valmis ruumisarkku mukavuuksilla, sijaa ensin täytyy otta reilu rentoutuminen, remontti, neliöissä saa ottaa käyttöön mukavuuksin ympäriinsä eurooppaa muuttaa olosuhteita, oleskeluun tarvitsen vesisähkölläkäyvän kannun/pannun cappuccino kaupunkilaisen tapaan ja ... osaltani en katuisi mitään, jos olisin älynnyt saanut viisautta ja ymmärryksen alttarin koti alttarin siinä missä kaikki on minun, niin, orgasmit mukaan ja siinä tapauksessa ei orgasmeja mukaan, jos on aiheellistunut/ilmaisuissa vakoilijana toimiva HÄIRIKKÖ häärää talo yhtiön osake omistajan pornografisessa jaostossa ... odotettavissa kehitysnäkymissä tiellä aikuisuuteen/itsenäisyyteen ......... lyhyesti Jumala suomalaiset suhteen olisi otettavissa piiri portaissa Isä Saatanan Tapaan, muistan Taivaallista Isääni ja hänen kehityssuunitelmissaan olen ymmärtänyt henkilöisesti piintynyt tarkkailijana vain kodissamme - olen mahdollisen hyväksikäytettävänä luopunut täysin kaikesta julkisuudessa liikennöivästä ja siirtynyt rukouselämän ja johdatuksen ylhäiseen yksinäisyyteen, mukaan olen ottanut vesijuoman ja KARKIT poistanut käytöstä, mitäpä tässä pannu jatkaa kuumana ... luulottelenko mitä enää tarvitsisin ... aihetta Isän ja Äidin kotona .... Jeesus auta ja johdata ja vaikuta ja tee Hyvää ja tee Hyvää ... Hyvää tehdä .... Jeesus rakkauskirjeeni, julkisuudessa, ole hyvä osoitukseksi ettei kai se mikä on olemassa olekkaan hyvää kenellekkään, toivon ja toivon ja toivon

      • sexin exin mexin

        ex sex rekisterissäsi ----- niin ---- ja dildohyllymetrejä ------- ja erilaisia vapaa-aikaa --- omaa vapaa-aikaa - parhaintahan meissä kaikissa on juuri tämänlaiset mailmanmarkkinatkin, ne ei salattavissa voi olla, siis, dildotietämys ja käyttö salassapidettäväksi, kysyn nyt, kuinka? siis salassapidettäväksi dildohyllymetrit ja käyttö kohtuudella omaan käyttöön ja poikana samaa, vaikka tytöt ja pojat ovatkin aivan erilaisia ja verrattoman temppuisia itse kukin, siis, mukaan hyvin paljon Viisautta ja ............. ravitsemustietoisuuden mukana, makupussi, makuu-alustaa ja kirjoittelua ja kuvailua ja harrastuksia varten monitoimi äly, ymmärrys, viisaus ... ota paljon mukaan salattavaa ja myös ei salattavaa, parhainta jättää talouslaskelmat varantoa myöten, riippuu onko partnerisi maksumies, vai ei osakeyhtiötä ja moniavioisuus avopuolisoryhmiä ei todellakaan, ... siis, mitä tässä kuin ottamaan itsensä mukaan, siinä missä näissä kiireissä enää ennättää


    • Jos oot nii avuton sä tarviit jotain listaa sun kämppääs, niin asu sun vanhempies luona! Sun ei kanzi muuttaa muualle, jos oot noin avuton!

      • ex sex

        fonde on hyvä - rehellisyys/vilpittömyys mittarilla - näkyyhän se pakkasella ja keväällä ja kesällä ... en ole fonde, mutta naisia tässä iässä alkaa varustuksena olla kuin sillä tällä tuolla americallaisella ... arvaan kyllä kutkuttelevat aikeesi, mutta olen varman päällä, se on nyt niin ............. fondelle (sivumennen)


      • myrrkkyä munkiikans
        ex sex kirjoitti:

        fonde on hyvä - rehellisyys/vilpittömyys mittarilla - näkyyhän se pakkasella ja keväällä ja kesällä ... en ole fonde, mutta naisia tässä iässä alkaa varustuksena olla kuin sillä tällä tuolla americallaisella ... arvaan kyllä kutkuttelevat aikeesi, mutta olen varman päällä, se on nyt niin ............. fondelle (sivumennen)

        joo, mailma on myrkyllinen tai ei - joo, mailmassa on myrkkyjä ja on varmasti tai ei - joo, mailman myrkyt sijoitetaan sitten niin ettei tule mukaan, ne myrkylliset kuvitelmien seurapiirissä pyörii mahdollisuus ja varma valinta, ei siinä saa huomaamatta jäädä omaan käyttöön tarkoitettu, mutta kysyn sinulta omaan käyttöön tarkoitettua, ei se niin saa menna ---- joo, mailmassa


      • YKSINÄISYYTTÄ
        myrrkkyä munkiikans kirjoitti:

        joo, mailma on myrkyllinen tai ei - joo, mailmassa on myrkkyjä ja on varmasti tai ei - joo, mailman myrkyt sijoitetaan sitten niin ettei tule mukaan, ne myrkylliset kuvitelmien seurapiirissä pyörii mahdollisuus ja varma valinta, ei siinä saa huomaamatta jäädä omaan käyttöön tarkoitettu, mutta kysyn sinulta omaan käyttöön tarkoitettua, ei se niin saa menna ---- joo, mailmassa

        Mailmamme tila huolestuttavaa todeta, onnistuu yksin oleskelu sitten vielä, ohjeeksi nämä yksinäiset hetket pienessä elämässä sexin kuvioissa, jos vielä saisin ainakin tietäisin eläneeni hyvin. Sex-ladattu omatila. Ota Sex-mukaan omakotitilaan ei murheita perheen oleskelusta huolineen ja työttömyyksineen ja työttömyysuhan alla, omakohtaisesti voin todeta, täysin epä onnistuneeni, joten mitähän mukaan ensitilaan - kysytäänpä tässä? Kiitä olemassaoloamme, siinä missä vielä voit!


    • neuvomänn

      kortsuja,siideriä jos et tykkää oluesta

    • 12 + 1
    • Panokaveri vois

      olla ensimmäinen hakinta, sillä pääsee jo alkuun.
      Kandeisko sun levyttää vielä hetki äitis kainalossa kun perussetti on kateissa netissä?

    • Reklamoi heti

      vanhemmillesi, mitä ne noin pienen luukun sulle osti? 130 neliöö opettelutilaa sitä lapsella olla pitää.

      • usko veli sisar usko

        Niin no meillä oli Russakat ja tänään tuli Lude ja sitten äidin oli vaikeaa, mutta Hyvä Jumala Hyvitä ja Korvaa perheillesi ja onnistuneina ainakin tähän asti, Jeesus ole minulle se ainoa, joka voi .... kuule Jumala Poikaasi, me emme voi, armahda meitä


    • Pari vinkkiä

      Tässä pari vinkkiä:

      Imuriksi sellainen varrellinen pikaimuri, riittää varmaan noin pienessä kämpässä, eikä vie paljoa tilaa.

      Jos sänky on 120 cm leveä, se toimii hyvin sohvanakin ja sen alle kannattaa hommata muoviset pyörälliset sängynaluslaatikot, niin sängynalusta tulee hyödynnetyksi säilytystilana.

      • Eronnut mummo

        Tuo imuri, aivan hyvin pärjää sillä pienellä käsi- imurillakin joka imee vain muruset nurkista ja pöydältä noin pienessä asunnossa. muuten kyllä pärjää rikkalapiolla ja vaikka teepaidalla josta tehdä luutuja joilla pyyhkiä pöytia, kukkalautoja ja silloin tällöin pyyhkäistä lattiat ja vessanponttö. Sitten vain luutu käytön jälkeen roskiin.


    • listaaa

      Kondomeja. dildo, liukastusvoidetta, stringit, vaahtoa, höyliä, push upit, pesukoneen, verhot ainakin aluksi!

      • Tserep

        Mistä näitä seksihulluja tai muuten vain hurahtaneita joka keskusteluun ilmaantuu? Ylläpidon pitää poistaa kokonaan moiset kommentit eikä vain kirosanoja.


    • veronmaksaja*

      Millä aattelit rahoittaa asumisen, ei kai vaan erilaisilla tuilla?

    • eronneena ajatellut

      Onnea omaan asuntoon vaikkakin pieneen. Älä ota sitä telkkaria, ennekin läppäri edullisella liittymämaksulla hyvät kovaääniset läppäriin niin et tarvitse edes radiot tai stereota. Käsipuhelin vaikka prepaid liittymällä.
      Vesikeitin on hyvä ja pari kattilaa, yksi pieni ja toinen vaikka kolmen litran, paistinpannu. Jos asunnossasi sähköhella niin et tarvitse pientä keittolevyä. Jos asunnossasi jääkaappi pakastelokerolla niin et tarvitse sitä. Mikro on hyvä olla olemassa kun lämmität eineksiä.
      Muutama kokoontaitettava tuoli, pieni pöytä jonka voit suurentaa. ( vaikka puutarhakalusteryhmä) . Kapeahko hyllykkö ellet saa tehdä asuntosi seiniin reikiä.
      Eteiseen hattuhylly . tai vapaasti seisova naulakko yksi kapea laatikollinen kaappi jossa säilytät hanskoja, huiveja, ym.
      Muutama valaisin. (kattoon sekä lattialamppu) otsalamppu ellei ole taskulamppua.
      Tupaantuliaisiksi voit pyytää sitä mitä sinulla ei ole.
      Varrellinen rikkaharja ja lapio. Siivousluutuja voit tehdä rikkinäisistä alusvaatteistasi tai teepaidoistasi.. Vessanpytynharja on hyvä olla olemassa.

      Tupaantuliaiset kavereillesi joihin toivot lahjaksi sitä mitä tarvitset. Silmät avoimena kirpputoreilla

      Sitten tarvitset myös rahaa vuokranmaksuun, asunnon ja irtaimiston vakuutukseen, prepaid liittymään, sekä läppärin liittymään ja ruokaan tietenkin.
      Muista tehdä muuttoilmoitus.

    • naapurinpoika ahmed

      KONDOMEJA ELI SUOMEKSI KORTSUJA ALKAA ÄHLÄMIT JUOSTA OVEN RAOSSA JA SAIPPUAA ETTÄ VOIT PESTÄ LIEMET POIS NAAMALTA.

    • omakotikullankallis!

      Pääset jo melko pitkälle noilla mitä sinulla on. Tärkein esine mitä kotiin tarvitsee on varmaankin sänky. Ihminen tarvitsee unta ja missä nukkuu jos ei sängyssä? Telkkari tuo luksusta, ajanvietettä, sekin on mukava olla olemassa. Peili, onhan se hyvä tietää minkänäköisenä ulos lähtee, sillä joskushan sieltä kotoakin on poistuttava. Ja vaatteet, ei varmaankaan tarvitse kertoa miksi : )

      Okei, sitten pääsemme siihen listaan mitä sinun kannattaisi vielä hankkia että pääset alkuun. Muutenhan sinulla on koko loppuelämäsi aikaa hankkia, mitä milloinkin satut tarvitsemaan, se kyllä selviää sinulle ajanmyötä.

      - Kattila ja paistinpannu, jotta saat tehtyä ruokaa. Jos sinulla on varaa ja tilaa, niin mikro helpottaa myös elämää paljon.
      - Astioita, kuten laseja, lautasia, ruokailuvälineitä ja jonkinlainen lasta ruonlaittoon.
      - Lamppu, jotta saat valoa. Helpoimmalla pääset alussa pöytälampulla, joka tarvitsee vain kytkeä töpselillä seinään (ja muista ostaa siihen lamppu!). Myöhemmin voit etsiä kivan kattovalaisimen, mutta pyydä sen asentamiseen apua tarvittaessa ettei tapahdu vahinkoja.
      - Siivoamisvälineet, kuten imuri ja luuttuja sekä pesuaineita. Tiskirätti ja tiskiharja.
      - Perusruoka-aineita, kuten suolaa ja sokeria, mausteita (jauhelihamausteella ja pippurilla pärjäät jo hyvin).
      - Wc- paperia, voi muuten tulla "hätä" tositilanteessa ; )
      - Lakanoita ja pyyhkeitä (kannattaa olla useampia, niin saat vaihdettua ajoittain)

      Tässäpä tärkeimmät. Näiden jälkeen voi keskittyä muihin vähemmän oleellisiin asioihin, kuten sisustamiseen ja ruokakaapin täyttämiseen oman maun mukaan.

      Vaikka sisustaminen on toisarvoista, niin se tekee kuitenkin kodista sinunnäköisesi, kodikkaan, KODIN : ) Matolla ja verhoilla tekee jo ihmeitä, kaikki muu on vaan plussaa.

      Voi olla, että unohdin jotain mutta eiköhän tässä tullut kuitenkin tärkeimmät.
      Onnea uuteen kotiin ja tsemppiä itsenäiseen elämään! Kaikki järjestyy ja kaupat on keksitty, hyvin sinä pärjäät!

    • 2+14

      Mistä' ihmeestä 16v saa rahaa asunnossa asumiseen? tuossa iässä me vedettiin pussikaljaa ostarilla ja hiivittiin salaa oksennukset rinnuksilla kotiin nukkumaan. ja saatin ensimmäiset siemensyöksyt lakanoille. kyllä on maailma muuttunut sitten oman nuoruuden. kun koulut kesken muutetaan jo pois kotoa.

      • muuttamaan vaan

        Koulujen lukumäärä suomessa on tippunut koko ajan entisiä lakkautettaessa.
        Ei kukaan viitsi 100 km koulumatkaa jatkuvasti reissata.

        Mitä aiemmin pääsee pois kotoa, sitä paremmin ne koulut sujuu. Onhan se nyt jo nähty.
        Valitettavsti siihen ei aina ole ollut taloudellisia mahdollisuuksia. Hyvä vain jos nykyään jo on.


    • JIHAD!

      "Mitä tarvitsen ensimmäiseen asuntoon?"

      Ihan ekaks vaikka googletustaitoa. Sitten, jos jää kysyttävää ja itsekunnioitus on jossain lomalla, niin sitten vasta kannattaa tulla kysymään S24:stä.

    • 11819

      säälittävää. Suomi valuu alas ja jengi keskustelee jonkun toisen WC paperin ostamisesta..Katainen & Co voi rauhassa kähmiä ja hymyillä olemattomaan partaansa.

    • 1 kpl oikein

      kiimainen kolli johan ei aika käy pitkäksi

    • pieni on suniteltava

      Onko asunnossa WC, vaiko suihku WC.?
      Onko asunnossa; hella, jääkaappi, tiskiallas?
      Onko asunnossa jonkin tyypin parveke montako ikkunaa.
      Onko asunnossa säilytys kaappeja astioille keittiö tarvikkeille... Vaatteille, kuuluuko asuntoon varastokomero..

      Ymmärrän ettet huomaan näiden vaikuttava siihen mitä tarvitset, ne vaikuttaa ratkaisevasti.

      http://www.iltasanomat.fi/videot/asuminen/vid-1288334512657.html
      Videona < > sama sanallisena.
      http://www.city.fi/artikkeli/Helsingin pienin/184/
      Asunnot ovat kiven alla kaupungin keskustassa. Ja kun on oikein pula, ei pientäkään huoneistoa sovi moittia. 23-vuotias opiskelija Antti Asikainen uskoo, että hänellä on kaupungin pienin asunto. Toimitukseen lähettämässään meilissä hän kirjoittaa:

      "Vessaan mennessä pitää miettiä, mille tarpeelle on menossa, kun siellä ei voi kääntyillä. Suihkussa pitää käydä vessanpytyllä istuen."

      Päätimme tutustua Antti Asikaisen 11 neliön punavuorelaisboksiin, jonka omistaa Antin äiti.

      "Äitini peri asunnon. Enoni oli kuollut huoneistoon, joten ennen muuttoa teimme remontin."

      "Parvi uusittiin, koska siinä oli jo matoja", Antti kertoo.

      Nyt Antin kotona on kaikki tarpeellinen: tietokone, jääkaappi, cd-soitin, uuni, hella, mikroaaltouuni, pesukone.

      "Tosin lähes aina kun pesen pyykkiä, etenkin lakanoita, lähden vanhempieni luoksen Sysmään vierailemaan."

      Kun lakanat ovat kuivamassa, ihminen on liikaa.

      "Ei täällä varmaan nainen pystyisi asumaan, mutta kaikki miespuoliset ystäväni ovat sanoneet että täällähän on kaikki tarpeellinen."

      Parhaimmillaan Antin kodissa on ollut kuusi vierasta.

    • PYSY HYVÄ IHMINEN

      KOTONASI NIIN pitkään, että opit ees alkeelliset taidot !!!

      Muuten joudut AIVAN TAATUSTI huijareiden kynsiin !!!

      kUUNTELE JOKA SANA, MITÄ VANHEMPASI NEUVOO, JA PAINA NE SYVÄLLE TAJUNTAASI !!!

      NE ON ÄÄRIMMÄISEN TÄRKEITÄ NEUVOJA, SUORASTAAN TIMANTTEJA MATKASI VARRELLE, KOSKA HE OVAT JOUTUNEET TYHMYYDESTÄÄN MAKSAMAAN, JA HALUAVAT SINUN NIISTÄ VÄLTTYVÄN !!!

      RIIPPUU TIETYSTI VANHEMMISTA,-JOTEN OTA SEKIN HUOMIOON, ELIKKÄ OLE MIELUUMMIN VIISAS, JA ÄLÄ OTA MITÄÄ ASKELTA, ENNEKUN TAJUAT, MIKÄ SEN SEURAAVAN ASKELEEN SEURAUS ON !!!

    • äiti auttaa

      Vanhemmat auttaa ja kultainen sääntö = älä osta vielä mitään!
      Olet alaikäinen, eli vanhempasi ovat sinusta vastuussa ja elatusvelvollisia.
      Keskity käymään koulu loppuun ja hanki ammatti.
      Saat jo kotoa mukaasi (ilmeisesti aika hyvin) kaiken tarpeellisen.
      Oikeasti, älä ala shoppailemaan vähiä rahojasi missään ikean keittiö- ja huonekaulumaailmassa.
      Sinulle riittää alkun kaikki se, mitä saat kotoa mukaasi ja jos huomaat tarpeellisia puutteita, voit pyytää niitä lahjaksi, joulu- ja synttärit jne.
      Ihminen ei paljon tarvitse, katto päällä, ruoan ilmeisesti syöt koulussa, joten sänky, pöytä, vaatteet. pari pyyhettä, hygieniatuotteet, 2 lautasta ja mukia, ruokailuvälineet, siinä ne melkeen jo onkin.

      Kaikkea voi haluta ja haaveilla, ei ole mitään pakkoa omistaa 40" taulutelkkaria ja nahkasohvia, 12 hengen astiastoa, omakotitaloa ja farmariautoa.
      Harva niitä oikeasti tarvitsee.

      Less is more.

    • Onnea uuteen kotiin

      24 hengen astiastolla ei kyllä ole usein käyttöä. Sanoo nimimerkki Kokemusta on.
      Kunhan kerrot muutostasi lähipiirissä, niin tädit, mummot ym tyrkkää tavaraa sulle ihan liiankin kanssa.
      Ekat tarvikkeet on vessapaperi, vesimuki, käsipyyhe.

    • joohhhhhhhhhhhhhhhhh

      Tiukkaa viinaa, 9mm pistooli (mieluiten automaatti), luoteja, tupakkaa ja kannabista.

    • onnea siulle

      Mikä siinä on, että jos kysyy ihan asiallisen kysymyksen niin heti alkaa ragepostia tulemaan?

      Itse heittäisin pari:

      Sänky, tyyny(t), pari peittoa, pari lakanaa,TV (jos tarvetta), sohva/sänky, pöytä, kello(!!!), sakset, narua, liimaa, paperia, kyniä (suht paljon), pari kolme jokaista aterinta(haarukka, veitsi, lusikka, teelusikka), pari terävää veistä, kauha, pyyhkeitä, patalaput, leivinpaperi, uunipelti, uuniastia, astiasto (pari kolme syvää, matalaa ja tassia), mukeja, kuppeja, laseja.

      Siinä nyt on joitakin mistä aloittaa. Mutta vanhemmilta, kavereilta saa ja kannattaakin kysyä

    • 1919

      jotkut jotka tätä listaa tekee tavaroista mitä tarvii on ollut turhia :) hyviä vinkkejä antaa mutta tarpeettomia yhdelle opiskelijalle.. Jos se on alle 20 m2 sinne ei voi mahtua kaikkea tota. Itse asuin alussa pienessä yksiössä ja ei sinne mitään pöytiä ja tuoleja mahtunut vaan ihan piti pienessä tuolissa syödä. Puhumattakaan kaikesta turhasta :) Tietysti kannattaa sukulaisilta kysellä jos he auttaisivat joidenkin tavaroiden suhteen. Ja kaikkea mitä tarvitset et välttämättä etukäteen tiedä , sen takia kannattaa odottaa eka muuttoa ja ostaa kaikki pakollinen pesuaineita, astioita, pyyhkeet ja sen jälkeen mitä tarvitset. Ainakin mä tein niin ja on toiminut tosi hyvin. (mutta se pitää sanoo että jos tykkäät/teet itse alusta asti ruuat, kannattaa panostaa veitsiin ja paistinpannuihin ) Mutta niin välttyy ns. turhilta ostoilta mitä ei tarvitse.

    • moomies

      Mokkula ja älypuhelin!

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1241
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1130
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1115
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe