23-vuotiaana eläkkeelle

3647a

Kuinka pääsen mielenterveyssyistä työkyvyttömyyseläkkeelle? Ikää on 23 enkä ole koskaan tehnyt töitä tai opiskellut mitään ja nyt olisi työkyvyttömyyseläkkeen aika.
En nyt sen kummemmin ala tilittämään mistä syystä en kykene työntekoon, jätetään se psykiatrin huoleksi.
Paljonko kaltaiseni saisi eläkettä?

18

534

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Torso _ukko
    • entäs lääkkeet/terap

      Kovin helposti ei nykyään pääse työkyvyttömyyseläkkeelle ja saa olla aika painavat mielenterveydellisetkin syyt että pelkästään niistä pääsee.

    • Anja20

      Ennen eläkkeelle pääsyä täytyy olla sairautesi asianmukaisesti hoidettu lääkkeillä, terapialla, Kelan kuntoutus käytynä ja ammatillinen kuntoutus esim. työkokeiluna tehtynä kirjallisen palautteen kera. Takuu varmaa ei ole eläkkeen myöntäminen näidenkään toimenpiteiden jälkeen, mutta eläke tulee melko taatusti hylättynä, mikäli em. ei ole tehtynä.

      • Ei nyt aivan...

        Ei siihen noita kaikkia tarvi. Tiedän, koska olen 13vuotta, vuoden pätkissä kuntoutustuella ollut, mielenterveyssyistä. Sama asia kuin työkyvyttömyyseläke, mutta määräaikainen. Avohoidossa oleminen pitäisi riittää.


      • Ei nyt aivan...
        Ei nyt aivan... kirjoitti:

        Ei siihen noita kaikkia tarvi. Tiedän, koska olen 13vuotta, vuoden pätkissä kuntoutustuella ollut, mielenterveyssyistä. Sama asia kuin työkyvyttömyyseläke, mutta määräaikainen. Avohoidossa oleminen pitäisi riittää.

        En kylläkään suosittele enkä tykkää, että sitä yritetään kusettaa. Toiset oikeasti tarvii sitä. Ei se ole vaihtoehto sille kun mikään ei kiinnosta...


      • Lisäys...
        Ei nyt aivan... kirjoitti:

        Ei siihen noita kaikkia tarvi. Tiedän, koska olen 13vuotta, vuoden pätkissä kuntoutustuella ollut, mielenterveyssyistä. Sama asia kuin työkyvyttömyyseläke, mutta määräaikainen. Avohoidossa oleminen pitäisi riittää.

        Aikanaan olen kyllä osastolla ollut, en sitte tiedä onko sillä niin isoa merkitystä.


      • työykvytön

        "Kelan kuntoutus käytynä ja ammatillinen kuntoutus esim. työkokeiluna tehtynä kirjallisen palautteen kera. "

        Mites työkyvytön hoitaa tämän?


      • nykypäivääkö
        työykvytön kirjoitti:

        "Kelan kuntoutus käytynä ja ammatillinen kuntoutus esim. työkokeiluna tehtynä kirjallisen palautteen kera. "

        Mites työkyvytön hoitaa tämän?

        Vajaakuntoiset pakotetaan näihin kelan tai typin työkokeiluihin vaikka olisit ns.työkyvytön.

        Kunnallisella puolella niin p..askat lausunnot ettei mene läpi kelan vak.lääkäreiden syynäyksessä.


    • diiidii

      Aloittajalle: ymmärrän oikein hyvin mielenterveysongelmia, itse kärsin myös hyvinkin vakavasta oirehdinnasta. Nyt oli ensimmäistä kertaa elämässä pakko jäädä saikulle ( nyt 24-vuotiaana) vaikean psykoottisen oirehdinnan ja vaikeiden mielialan vaihtelujen vuoksi, hyvin todennäköisesti kärsin asiantuntijoidenkin mukaan kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä, joka ei milloinkaan parane. Toivoa ei siis paljon ole ainakaan häiriön muuttumisesta parempaan suuntaan, lääkityksellä voidaan pahimpia oireita hoitaa ja neuroleptien elinikäisestä popsimisestakaan ei varmaan kovin hyvää seuraa :(

      Silti on sanottava, että en kertakaikkiaan ymmärrä 23-vuotiasta ihmistä, joka ei ole edes yrittänyt koskaan mitään ja haluaa kovasti eläkkeelle. Et voi edes tietää, ovatko ongelmasi niin vakavia, ettet pystyisi tekemään mitään, kokeilematta? Siinä tapauksessa ymmärtäisin, että olisit monet kerrat koittanut ja kaikki olisi jäänyt kesken ongelmiesi takia, lannistuuhan siinä ajan mittaan, jos huomaa ettei vain kykene. Mikä estää sinua ensin yrittämästä tässä elämässä?

    • tiedäoikeutesinuori

      Juuri tuollaisen asenneongelman takia jota diidiikin hokee nuoret mielenterveysongelmaiset eivät pääse kuntoutukseen!

      Työkokeilut pitää järjestää lääkärin määräyksestä ja kuulua ns.kuntoutussuunnitelmaan eikä mennä noihin ilmaisorjatöihin joita niin innokkaasti vajaakuntoisillle tyrkytetään.

    • en missään

      vaiheessa viestiäni maininnut sanaakaan työharjoitteluista jne. Tarkoitin nyt esimerkiksi "oikean" opiskelun kokeilemista. Tai mitä ikinä tahansa. Jollei ole työ- tai opiskelukykyinen, niin pitäisi koittaa kuntouttaa itseään vaikkapa sitä varten, että pääsisi terapiaan käsittelemään asioita.

    • mutta kuten jo

      ensimmäisessä viestissäni sanoin, niin eri asia, jos aloittaja olisi ilmaissut tehneensä jo kaiken voitavansa tilanteen parantamiseksi. Hän vain heti ensimmäiseksi kertoi, ettei ole koskaan opiskellut eikä tehnyt mitään työtä, joten siitä päättelin. Ei silloin ensimmäinen vaihtoehto ole siirtyä eläkkeelle.

    • hakeuduterapiaan

      Oletko ajatellut että se tarkoittaa sitä ettei ole pystynyt päänvaivojen takia tekemään näitä asioita?

    • useimpien

      päänvaivojen kanssakin pystyy tekemään jotakin, eikä ole täysi invalidi. Sen sijaan se on pidemmän päälle hyvin invalidisoivaa, jos kaksikymppisenä on jo täysin ulkona kaikesta, ei ole koskaan esimerkiksi rahaa edes peruselämiseen tarvittaviin asioihin jne. Jää kaikesta ulkopuolelle, eikä ne ongelmat ainakaan yksinäisyydessä parane.

    • ++ eikä eläkkeelle

      päässyttä useimmiten mielitä edes kuntouttaa, vaikka itse haluaisi. Silloin se on jo yhteiskunnan silmissä päätetty toivottomaksi tapaukseksi, niin ikävältä kuin kuulostaakin, mutta mitä näitä joitakin tarinoita seurannut.

    • hullua touhua

      Moni jotunut käymään terapiat ja koonnut itsensä pienistä palasista, Terapia, lääkkeet ja työssäkäyminen, ne on olleet hoitokeinot ennen vanhaa.

      Ongelmat ei korjaannu kotisohvalla, kun monesti on kyse juuri vuorovaikutukseen ja itsetuntoon liittyvistä asoista. Mistä sitä itsetuntemusta saa jos ei ole ihmisten kanssa tekemissä. Se, että putoaa lopullisesti yhteiskunnan kelkasta ei kenenkään mielenterveyttä paranna.

      • en ole laiska

        eipä nin.mullakin oli työkykyä.psykiatri lemppas eläkkeen.lehdenjako,puistotyöt siivous ei ollut työtä hänen mielestään.ja mt sontaa!psyykesyyt.täyssontaa.en sit tee mitäån.makaan kotisohvalla.p psykiari.ottakoon vastuunsa tekosestaan jo!


    • Logiikka?

      Kun pääsisikin kuntoutustyöhön joka on ilmaista. Itse käyn kuntouttavassta työtoiminnassa josta maksan 65€ kuusta, ja se on vähimmäinen hinta. Se on pois eläkkeestä josta maksan myös opintolainaa takaisin, vuokrat ja elämiset päälle. Muuta tukea ei myönnetä, ei edes bussimatkoja työpaikkaan. Vaan jotain työtä on kuulemma tehtävä, muuten Kela ei usko työkyvyttömäksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1831
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1749
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1662
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1541
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1528
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      23
      1426
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1405
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1222
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe