Niitä harmaapapukaijan kasvattajia

jakoja

Hei!

Haluaisin tietää harmaapapukaijojen kasvattajia. Mielellään pääkaupunkiseudulta. Häkki hankitaan kohtapuoliin, eli ei siis heti hankita jakoa.
En mielellään haluaisi, että tänne tultaisiin pätemään siitä, olenko valmis kasvattamaan jakoa. Nyt vaan niitä kasvattajien nimiä/nettisivuja.

8

217

  Vastaukset

  • Suomessa on kasvattajia melko harvassa, ja he ovat varsin valikoivia siitä kenelle kasvattinsa antavat. Kokemattoman ostajan tulee todella olla valmis osoittamaan, että pystyy pitämään linnusta huolta sen eliniän, elu usean kymmenen vuoden ajan, tarjoamaan sille sen tarvitseman tilat ja aktiviteetit, ja pystyvänsä käsittelemään sitä. Jako on haastava, elinikäinen ystävä.
   Voit tavoittaa kasvattajan tai jo aikuisen jakon myyjän lukemalla ahkerasti Kaijuleiden foorumia. Sieltä löytyy myös tietoa, jota tarvitset mikäli toivot jonakin päivänä omistavasi jakon. Suosittelen myös vaikka käymään harmaapapukaijan omistajan luona katsomassa lajia livenä, esim. Kaijuleiden foorumilla pyörii tutustumisrinki, johon osallistuneet käyttäjät ottavat mieluusti vieraita kotiinsa tapaamaan lintujaan.
   Onnea linnunhankintaan!
   PS. Ethän kannata käsinruokintaa.

   • Miksei? Emojen kasvattamako parempi?
    Tietysti,jos haluaa villin,ihmisiä pelkäävän yksilön. Minulla on käsin kasvatettu ja sekin puolikesy.


  • Huh! Siinäpä onkin harvinaisuus. Kuinka moni Jakon omistaja voi olla edes varma että elää yhtä pitkään kuin Jako. Voi olla vaikea löytää ja vielä vaikeampi hyvällä omalla tunnolla myydä eteenpäin.

  • Hei!

   Suomessa ei kyllä taida olla kuin pari jakojen kasvattajaa tällä hetkellä ja kumpaakaan näistä ei löydy Kaijuleitten kasvattajalistalta.
   On olemassa toinenkin yhdistys eli Suomen Papukaijayhdistys (SPY) jonka foorumilla voit käydä kyselemässä ja muutenkin lukemassa juttuja. Kaijuleitten foorumi ei ole ainoa paikka mistä tietoa saat.

   Mitä tulee tuohon ensimmäiseen vastaukseen sinulle niin kukaan ei voi tietää kun isomman papukaijan hankkii että onko elossa sen linnun koko iän...sillä perusteella jos lintujen kasvattajat valikoivat uudet omistajat niin kenelläkään ei olisi lintuja.

   Onnea linnun etsintään ja hankintaan.

   • Kuinka niin? Kyllä kasvattaja aivan varmasti pitää oletusajatuksena, että lintu saisi mahdollisimman pysyvän kodin. Jos menee ostaja hakemaan lintua "no kyllä minä ainakin pari vuotta voin hoitaa sitä", ei suurella todennäköisyydellä saa lintua.
    Onnettomuuksia, sairauskuolenia ja muita voi sattua, mutta jakon hankkijan tulisi mielestäni olla sitoutunut ajatukseen, että tämän kaverin mahdollinen, potentiaalinen elinikä on se 50-70 vuotta. Hyvällä hoidolla ja yksilöominaisuudet sekä monet muut muuttujat mukaanlukien.


   • "eka vastaaja" kirjoitti:

    Kuinka niin? Kyllä kasvattaja aivan varmasti pitää oletusajatuksena, että lintu saisi mahdollisimman pysyvän kodin. Jos menee ostaja hakemaan lintua "no kyllä minä ainakin pari vuotta voin hoitaa sitä", ei suurella todennäköisyydellä saa lintua.
    Onnettomuuksia, sairauskuolenia ja muita voi sattua, mutta jakon hankkijan tulisi mielestäni olla sitoutunut ajatukseen, että tämän kaverin mahdollinen, potentiaalinen elinikä on se 50-70 vuotta. Hyvällä hoidolla ja yksilöominaisuudet sekä monet muut muuttujat mukaanlukien.

    Toki myönnän sen, että olisi epäreilua, jos kasvattaja eväisi hyvältä ja motivoituneelta ostajalta esim. jo 40 vuotiaalta harmaan hankkimisen sillä verukkeella, että "et välttämättä elä yhtä pitkään kuin tämä lintu. Se olisi moraalitonta. Mutta muuten, ymmärrät varmaankin mitä ajoin takaa.


   • Totta. Suomalaiset jako-kasvattajat ovat joko lopettaneet tai muuten hävinneet.
    Onneksi sain ostettua toiselta vielä poikasen ennen sitä. Olivatkin varmaan hänen viimeisimpiä poikasia,taisi vielä yksi parvi tulla minun lintuni jälkeen.


  • ”En mielellään haluaisi, että tänne tultaisiin pätemään siitä, olenko valmis kasvattamaan jakoa.”

   Kai nyt ymmärrät että ne ”pätemiset” ovat ihan aiheellisia? Paljon vastuuta vaativa lintu, ei todellakaan sovi kaikille, pätemiset todellakin paikallaan. Sori, kai nyt vähän sellasta sun täytyy kestää jos jakon olet ottamassa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefan on puhunut Seiskassa: Naapurien juoruaminen ei häntä haittaa.

   Stefan kertoo, että rakentaa Sofian kanssa kotia tietoisena naapureiden katseista, eikä häntä haittaa, vaikka naapurit soittelevat heistä lehteen.
   58
   3588
  2. Stefu taas sekoilee instassa.

   Nyt on taas viesti kaikille luettavissa. Onko vieläkin kännissä, vai sekaisin?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   2458
  3. Stefu ja Sohvi - ero!

   Tämä on ilonpäivä 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   89
   1881
  4. Sofia pakeni yöllä kotonta Stefua.

   Uusi piirre näköjään löytyy Stefusta. Suutuessaan heittelee tavaroita.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   141
   1731
  5. Sofialla puhaltaa jo uudet tuulet

   Stefu on menneen talven lumia. Odottakaahan kun asia avautuu enemmän julkisuuteenkin... Hullu stefu jäi nyt sitten loppupeleissä aivan yksin, kukaan e
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   1409