Homoseksuaalisuus

7 + 7

Miten idän uskonnot lähestyvät homoseksuaalisuutta? Mitä on homouden taustalla, miten homoseksuaalin tulisi elää ja miten homoon neuvotaan suhtautumaan?

24

240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos kiinnostaa
    • nimimerkin haltija

      Itäisissä uskonnoissa ei juurikaan tavata homoseksuaalisuutta. Emme siis joudu pohdiskelemaan tällaista länsimaiseen kulttuuriin kuuluvaa ilmiötä.

      • Tietäväinen

        Kristityt lähetyssaarnaajat olivat järkyttyneitä 1500-luvulla kun näkivät idässä avoimesti homoseksuaaleja ihmisiä eikä se ollut paikallisista mitenkään ihmeellistä. Heidän ensimmäinen strategiansa olikin saada ihmiset näkemään homoseksuaalisuuden luonnottomana. Vasta sen jälkeen alkoi aktiivisempi käännyttäminen.


      • jhiu

        Täh? Onko homoseksuaalisuus siis sittenkin vain kulttuuri-ilmiö? Jos kerta Aasiassa ei ole homoja eikä lesboja (paitti korkeintaan nykyään, kun Aasia on länsimaistunut)?


    • jotta silleen

      http://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_topics_and_Hinduism

      "Although some Hindu dharmic texts contain injuctions against homosexuality, a number of Hindu mythic stories have portrayed homosexual experience as natural and joyful.[1] There are several Hindu temples which have carvings that depict both men and women indulging in homosexual sex.[2] Same-sex relations and gender variance have been represented within Hinduism from Vedic times through to the present day, in rituals, law books, religious or so-called mythical narratives, commentaries, paintings, and sculpture. The extent to which these representations embrace or reject homosexuality has been disputed within the religion as well as outside of it. In 2009, The United Kingdom Hindu Council issued a statement that 'Hinduism does not condemn homosexuality'"


      http://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_topics_and_Buddhism

      "Early Buddhism appears to have placed no special stigma on homosexual relations."
      "Among Buddhists there is a wide diversity of opinion about homosexuality. Buddhism teaches that sensual enjoyment and desire in general, and sexual pleasure in particular, are hindrances to enlightenment, and inferior to the kinds of pleasure (see, e.g. pīti, a Pāli word often translated as "rapture") that are integral to the practice of jhāna. However, most Buddhists do not pursue skill in meditation or aim for enlightenment. For most, the goal is a pleasant life and, after death, a pleasant rebirth. For these Buddhists, enjoying sensual pleasures in a non-harmful way is normative."

    • suvaitsevainenhetero

      Homoja suvaitaan kiinalaisissa uskonnoissa hyvin verrattuna länsimaihin.

    • pakanax

      Kristinuskoon se on joutunut homofobisten juutalaispappien kautta. Muissa uskonnoissa asiaa kannattaa vältellä, elleivät suoraan käy asiaan.

    • Ystävyydestä

      Kristinuskossa luodaan syntejä, jotta voisi synnintunnossa olevia ihmisiä alista ja viedä heiltä rahaa ja saada valtaa uskonnion varjolla. Kyse on kristinuskossa ja muissa järjestyneissä uskonnoissa rahasta ja vallasta. Pieniä epäitsekkäitä pesäkkeitä saattaa olla siellä täällä kaikissa uskonnoissa.

      Nepalissa käydessäni huomasin, että sherpat kävelevät käsi kädessä. Siellä ystävyyden osoittaminen miesten kesken ei ole tabu, seksin harjoittaminen ehkä. he ovat luonnollisia, viimeisiä luonnonkansoja. Osoittivat aitoa ystävyyttä toisillee, ja nautin kun näin käsi kädessä käveleviä nuorukaisia. heillä ei välttämättä mitään seksualista ajatusta tuon takana.
      Länsimaissa käsi kädessä miesten kesken kadulla käveleminen tulkitaan seksuaaliseksi ja kristityt synnin luojat ja alistajat luulevat sitä synniksi. Harmi.

      Antaa palaa vain, ystävyyden osoittaminen levitköön länsimaissakin julkiseksi, riippumatta sukupuolesta. Jos kerran naiset saavat kävellä käsi kädessä, miksei miehet, jos ovat ystäviä?

      Lopputulos on siis, että tabuinen Nepalkin on mukavampi paikka vähemmistöille kuin esim. Suomi. Tällaselta ainakin näytti sherpakylissä.

    • re-incarnation

      Tiibetin buddhalaista näkökulmaa.

      1. heterot syntyvät, koska a) ajautuvat syntymiseen ja kohtuun, koska ovat liian lähellä seksuaalista aktia (seuraavat bardossa aktin etenemistä) tai b) tahtovat vapaaehtoisesti muuten vain syntyä
      2. homot syntyvät, koska tahtovat syntyä. Homo ei ole kiinnostunut heteroerotiikasta, joten homo syntyy vain tahtoessaan, ilman seksuaalisia motiiveita.
      Homoja onkin sanottu tästä syystä boddhisattvoiksi.

      Lähde:
      http://www.tobyjohnson.com/gayreincarnation.html

      • ...

        "2. homot syntyvät, koska tahtovat syntyä. Homo ei ole kiinnostunut heteroerotiikasta, joten homo syntyy vain tahtoessaan, ilman seksuaalisia motiiveita.
        Homoja onkin sanottu tästä syystä boddhisattvoiksi."

        Eikö se aseksuaali, jolla ei ole seksuaalisia motiiveja?


      • re-incarnation
        ... kirjoitti:

        "2. homot syntyvät, koska tahtovat syntyä. Homo ei ole kiinnostunut heteroerotiikasta, joten homo syntyy vain tahtoessaan, ilman seksuaalisia motiiveita.
        Homoja onkin sanottu tästä syystä boddhisattvoiksi."

        Eikö se aseksuaali, jolla ei ole seksuaalisia motiiveja?

        Synnytään naisen kautta, ja homomiehellä ei ole seksuaalisia motiiveita naista kohtaan.
        Voisi siis tarkentaa, että homomiehellä ei ole seksuaalisia syntymismotiiveita naista kohtaan. Homonaisesta l. lesbosta tämä teoria ei kerro.

        Tämä on ontuva teoria minusta, koska voi olla niinkin, ettei syntyvällä ole muutenkaan seksuaalisia motiiveita. Seksuaalisuus ei liene vielä herännyt syntymättömällä??


      • ....................
        re-incarnation kirjoitti:

        Synnytään naisen kautta, ja homomiehellä ei ole seksuaalisia motiiveita naista kohtaan.
        Voisi siis tarkentaa, että homomiehellä ei ole seksuaalisia syntymismotiiveita naista kohtaan. Homonaisesta l. lesbosta tämä teoria ei kerro.

        Tämä on ontuva teoria minusta, koska voi olla niinkin, ettei syntyvällä ole muutenkaan seksuaalisia motiiveita. Seksuaalisuus ei liene vielä herännyt syntymättömällä??

        Syntymätön lapsi kyttää tulevien vanhempiensa seksiaktia ja haluaa syntyä näiden lapseksi? Enpä jaksa uskoa.

        Ennemmin uskon että sielut tekevät välitilassa sopimuksia siitä kuka ottaa seuraavassa elämässä minkäkin roolin, ja missä suhteessa ollaan toiseen sieluun. Vanhempi vai lapsi vai kumppani jne.

        Eiköhän tuollainen "kiihotuin ihmisten välisestä parittelusta ja halusin syntyä" -hommeli kosketa enemmän jotain niin nuoria sieluja ettei niillä ole vielä minkäänlaisia menneitä ihmiselämiä ja täten suhteita muihin sieluihin koettuna. Ja eiköhän ihmiskunta jo sen verran varttunut ole että on itsekullakin useita erilaisia suhdeverkostoja ed. elämien takia olemassa.

        Joskus "pyhätkin" kirjoitukset laahaavat ajasta jäljessä. Ja perimätieto.


    • lumene1

      miksi te puhutte homoseksuaalisuutta en ymmärrä :(

      • hetero1

        Ja miksikäs ei?


      • kamala asia

        olen samaa mieltä, mielestäni asiasta puhutaan nyt liikaa.


      • kyssäri
        kamala asia kirjoitti:

        olen samaa mieltä, mielestäni asiasta puhutaan nyt liikaa.

        Miksi kamala asia?


    • ärräpää

      Mitkä ovat homoseksuaalisuuden historialliset juuret, ne ovat uskonnossa, sillä se on erotellut jo kouluisssa pojat ja tytöt erilleen,
      Seurauksena kun ei olla oltu kosketuksissa toisen sukupuolen kanssa,
      se, että on syntynyt kiinteitä ystävyyssuhteta samaan sukupuoleen.
      Se kulkee sitten perimänä seuraavalle sukupolvelle, joka sitte tiedottomasti tuntee kiinnostusta samaan sukupolveen, ja saattaa kehittyä seksuaaliseksi suhteeksi
      Tuon psykologista perimää, ei perimää isältä pojalle

    • hope.this.helps

      Homoseksuaalisuus lienee ihan hyvää hindulaisuudessa ja buddhalaisuudessa. Näissä idän uskonnoissa ei ajatella asioita moraalisesti. Ei ole hyvää eikä pahaa, joten vaikka varastaminen, murhaaminen ja anaaliseksi on neutraaleja tekoja.

      • Buddhaprkl

        Anaaliseksi verrannollinen murhaamisen ja varastamisen kanssa? Selitäs hieman.


      • entä

        Murha ja varkaus tuovat karmaa.


      • ppgp
        entä kirjoitti:

        Murha ja varkaus tuovat karmaa.

        Eivät tuo. Kaikki on suhteellista.


    • hyisaasta

      Ruskean reijjän ritarit ovat yhtä ällöttäviä sekä idässä että lännessä.

      • Heterosapiens

        Vika on korviesi välissä.


    • Taomies

      Ennen nykyisiä uskontoja siellä missä nykyään on Kiina, oli luonnonuskontoja joista tuotiin aika paljon taolaisiin juttuihin. Noiden luonnonuskontojen shamaanit oli yleensä miehiä jotka oli kosketuksissa femiiniseen puoleensa ja heitä pidettiin kokonaisempina ihmisinä ja suuremmassa arvossa. Ja oli vastuutakin ja seurauksia jos sääloitsut ym ei menny putkeen. Mutta siis joskus nää shamaanit eli wuji:t muistaakseni,"tyhjyysihmiset" koska ennen taoo on se tyhjyydeks kutsuttu, nää wujit oli siis joskus transseksuaaleja eli miehen ja naisen värkit, ja heitä arvostettiin vielä enemmän.

      Lähde: Jerry Alan Johnson, eka osa viidestä isosta, alkuosio.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4702
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1472
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1452
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      344
      1430
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1367
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1257
    Aihe