Käytössä halvin koiranruoka?

50/50

Mikä on käytössä halvin koiranruoka? En tarkoita pussin hintaa, vaan sitä, kuinka paljon 30 kg koiran ruokinta maksaisi esim. päivässä. Koira on siirtymässä 50/50-ruokavalioksi ja nappulan olisi tarkoitus olla pelkkänä aamupalana (puolet ruuasta nappuloina aamulla ja puolet raakatuotteina illalla). Mitään puutoksia en koiralleni kuitenkaan tahdo (D-vitamiini ja kalsium tulevat ensimmäisenä mieleen, jotka hoituvat kivasti luilla ja kalalla), joten ruuan vitamiinipitoisuudet saisivat olla reippaanlaiset. Tällä hetkellä koira syö Golden Eagle SP Adultia ja suunnittelin Jahti&Vahtiin vaihtamista, mutta annosteluohjeista laskien ruuat olisivat käytössä samanhintaisia. Hau-Hau Championiin en löytänyt annosteluohjetta, joten en voinut tehdä laskelmia (voiko joku kertoa sen kokemuksen syvällä rintaäänellä?). Friskies tulisi halvaksi, mutta olen kuullut siitä niin paljon pahaa, että jää hankkimatta.

Helppiä?

21

5716

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Riippuu ihan

      koirasta. Yks ruoka sopii toiselle ja toinen toiselle.

    • No ne merkit

      Hau Hau, Purina ja Jahti&Vahti on aika suositut...
      Meillä käytössä Golden Eagle Power lihan kanssa, halpuudesta en tiedä mutta sopii meille. :)

      • kolmenteininäiti

        Purina on entinen Serti :/


    • Muistin juuripa
    • asrdgyu

      kyllähän se pirkka ja rainbow taitavat olla ne halvimmat, mutta en niitä kovin suosittelisi syöttämään koirallesi, sillä niissä on niin paljon ainesosia jotka eivät millään tavalla sovellu ihmisellekään, niin miksi niitä sitten pitää koiralle syöttää?
      esim. jahti&vahti kanariisi tai extra energia ovat kohtuu hintaisia (30€/15kg)
      ja ne on säilötty luonnollisilla aineilla.

    • tiikeri_lilja

      Ihan turhaan teet vertailua säkkien annossuositusten perusteella. Niillä voi melkeinpä heittää vesilintua, sillä ne ovat vain suuntaa-antavia ja ne harvoin toimivat käytännössä.

      Jos haluat tehdä edes jokseenkin järkevää vertailua, kehottaisin ensin laskemaan koirasi energiantarpeen. Siihen löytyy kaavat mm. Katiska.infosta, mutta sekin on yhtälailla suuntaa-antava. Koirat ovat yksilöitä ja sellaisina niitä ruokitaan. Sitten tulisi laskea kuivamuonasta saatava energia, eli käytännössä rasvasta ja hiilihyraateista saatavat kalorit/joulet. Proteiini kun ei ole koiralle ensisijainen energianlähde ja normaalisti vain hyvin pieni osa proteiinista käytetään energiaksi. Näiden perusteella pystyt laskemaan kuinka paljon jotain muonaa tarvitaan, jotta saadaan koiran tarpeet täyttävä määrä energiaa. Sen perusteella taas voit laskea ruokinnan kustannuksen.

      Koiran energiansaannin tulisi aina perustua rasvalle, ei hiilihydraateille. Minulle 15% on minimi ja proteiiniakin tulisi olla vähintään 25% mutta mielellään enemmän, 27-30%. Oli nappula mikä tahansa niin lihaa se kaipaa aina kylkeensä.
      J&V on edullinen ja hyvä olettaen, että se koiralle sopii. Itse valitsisin joko Energian tai Extra Energian. Varsinkin Kevyt ja Junior on sellaisia ruokia joihin ei kannata rahojaan tuhlata. Muita saman hintatason vastaavantyyppisiä ruokia ovat Jeppe (K-maatalous), Hau-Hau ja Musch.

      Marketin halvimmat on käyttökelpoisia, jos niitä sotketaan rasvaiseen rehujauhelihaan vähintään 50/50-suhteella tai mieluummin 70/30-suhteella lihan hyväksi, mutta silloin pitää jo lisätä kalsiumia ja vitamiineja erikseen. Niissä on yleensä todella vähän rasvaa (alle 10%) ja melko vähän vitamiineja. Markettihalpiksista löytyy kuitenkin joitakin ihan ok ruokia, esim. http://www.rainbow.fi/tuotteet/rainbow/muut/koirille/rainbow-koiranruoka-sisaltaa-kanaa-ja-lammasta-3-kg/

    • Nappulakokeilija

      Rainbow:lla näyttää olevan vehnätön lammas-kana-kuivamuona, joiden sisältö on lähes sama kuin Eukanuban ja Joseran kanssa. Ostettiin koiralle, kun se kieltäytyi syömästä Canaganin country gamea, jonka sisältö tosin on proteiinipitoisempi ja rasvaisempi kuin Eukanuba tai Josera. Canagan haisee ihan hevosen lannalle, joten ihan kiva kuin löydettiin nappulat, jotka eivät haise. Siis nämä Rainbowit. Brit caresta myös kokemusta, oli pentuaikana koiran lemppari.

      Koira (2v, 13kg) on tosi nirso, mutta kokeillaan nyt tätä. Ei ole hinnalla pilattu (alle 2€/kg, muut 5-7€/kg)), lieneekö jonkun "merkkituotteen" sisar. Valmistusmaa on Tanska.

    • nöhvi007

      Kokemuksen mukaan ruuassa pitää olla energiaa reilusti ja siitä kannattaa jo maksaakin. Jos energiaa on niukasti niin ruuan kulutus ja kakat suurenee. En ole koskaan ajatellutkaan että voisi annossuositusten perusteella jotain vertailua tehdä.
      Mietin että jos aikoo puolet ruuasta antaa raakaruokintana niin onkohan minkään nappulan ostaminen tarpeellista? Ei ainakaan eläinlääkäri pitänyt vitamiinipuutosta todennäköisenä kun siitä joskus keskustelin. Varsinkin liikkuvilla koirilla ruokinta pitäisi lähteä nimenomaan riittävästä energiasta niin kaikki muu järjestyy siinä samalla.

    • jkust

      Mustista ja Mirristä on kuivaruoat aina haettu - viime aikoina olen tilannut netistäkin. Toimii minusta aika hyvin! http://bit.ly/19An1zA

    • MOI!

      ...kaikkein halvin koiranateria tulee perinteisellä tavalla, lisäät kattilaan pari pottua, jotta koirakselle on jämää ja raavit kastikkeen pohjat yms jääneet... Näin on koirat aina eläneet.. näin eläin saa samat mineraalit ja vitamiinitkin kuin sinäkin!

      ...on se kumma markkinointihöpö mennyt läpi koiranomistajiin, jotta kaupallisissa rehuissa olisi kaikki, mitä eläin tarvitsee... ei niin varmaan ole, vain muutamaa vitamiinia, ja kivennäisistä käy tuhka -HAH-

      • huo

        1. Koiran vitamiinien tarve on erilainen kuin ihmisillä.

        2. Koira on lihansyöjä, se ei saa perunasta yhtään mitään.

        3. Teollisissa koiranmuonissa on kyllä kaikki vitamiinit joita koira tarvitsee. Se ruuan sisältö on sitten asia erikseen.


    • Nappulakokeilija

      Rainbown nappulat osoittautuivat ylivedoiksi. Halpaa ja ilmeisen hyvää, kun koira ne halukkaasti syö. Jotain pientä makupalaa on laitettu lisää (raejuusto, kermajuusto, jauheliha, broilerin liha, kalaa esim.) n. ruokalusikallinen. Kakkaa tulee vähemmän kuin kalliimmilla, joten eipä harmita.

      • 1120

        Joo kuraa se on. Miksi syötät lihansyöjälle pääosassa viljaa? Ja ruokalusikallisen lihaa???


      • 14x4
        1120 kirjoitti:

        Joo kuraa se on. Miksi syötät lihansyöjälle pääosassa viljaa? Ja ruokalusikallisen lihaa???

        Miksi syöttää "lihansyöjälle" lihaa jos se ei sitä tarvitse! Aina kaikki mohaa miten paljo syöttää koiralleen lihaa ja miten kallista ruokaa ostavat ja kyllä koira voi hyvin! Jos nyt sattuu olla että jokin koira ei perunasta perusta niin ei se tarkoita ettei muut koirat siitä hyötyisi!


      • threeam
        14x4 kirjoitti:

        Miksi syöttää "lihansyöjälle" lihaa jos se ei sitä tarvitse! Aina kaikki mohaa miten paljo syöttää koiralleen lihaa ja miten kallista ruokaa ostavat ja kyllä koira voi hyvin! Jos nyt sattuu olla että jokin koira ei perunasta perusta niin ei se tarkoita ettei muut koirat siitä hyötyisi!

        Lihansyöjä tarvitsee lihaa. Tuskinpa esim hevoselle syötettäisiin pääosassa makkaraa, vaikka se sillä olisi ennenkin elänyt terveenä ja hyväkuntoisena. Heinänsyöjä tarvitsee heinää samalla tavalla kuin lihansyöjä lihaa.


    • Bottseria

      Luppahan oli yliverto yhdessä kuluttajatestissä pari vuotta takaperin... Taitavat maalla enimmäkseen Luppaa, Jeppeä ja JV:tä syötelläkin. Boosteri saa kuitenkin minulta äänen hinta-laatusuhteeltaan 40e/15kg ja on lihaisaa :)

    • Soini
    • 3060

      Golden Eaglea ei kannata vaihtaa mihinkään mitä tässä ehdotetaan. Kun annat laadukasta ruokaa, säästät määrässä ennen kaikkea eläinlääkärilaskuissa.

    • hannehyv

      Kokeileppa semmonen merkkiä kun Cibau . Nettisivulta sai näytepussejakin tilattua. Isot 12kg säkit oli 35-45e haarukassa ja suurimmilta täyteaineilta vältytty. Seuraavanapäivänä oli ovellakin :)

    • å2019

      Paljon on koiranruokia 1€/kg. Sen halvenmalla ei taida saada.

    • Koirulirouva

      Halvin koiranruoka on ihminen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      273
      2843
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1506
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1240
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1177
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1170
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      19
      1036
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe