Kuinka mdf-kattopaneelia asennetaan, kuinka sitä leikataan

neuvoja kaivataan

Antakaapa ohjetta kuin mdf-kattopaneelia asennetaan siten että se on fiksun näköisesti ja asennus on mahdollisimman helppoa.

Ensimmmäinen ongelma on katkaisu/jiirisaha, joka ei riitä kuin 140mm leveydelle. Oletteko tällaisessa tilanteessa vain kääntäneet paneelin toisinpäin? (Veemäinen sihdata että tulee leikkaukset kohdakkain ja paneeli saattaa siinä kääntelyssä naarmuuntua.)

Mittailin vähän niin näyttäisi siltä ettei yhteenkään mene leveyssuunnassa kaikki täysiä paneeleja vaan esimerkiksi yhdesäs huoneessa viimeinen olisi n.20mm leveä (laskennallisesti). Aloitanko silloin vaikkapa puolikkaalla jolloin viimeinenkin on sitten hieman leveämpi eikä 20mm siivu.

Millä olette halkaisseet? Käsisahalla mdf-paneelia ei kaiketi voi sahata? Vai onko se kiinni vain sahan terästä? Vai pitääkö hankkia pöytäsirkkeli? Käsisirkkelillä ei taida onnistua kovin hyvin?

5

22178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neuvoja kaivataan

      Ja missä vaiheessa laitetaan kattovalaistuksen rasiat...voiko ne laittaa jo etukäteen paikalleen vai kannattaako antaa vielä "elää" ja laitella sitten kun tietää miten paneeli tulee?

    • helppoa_ön

      Ei sillä o väliä millä sen pätkii tai halkoo jos katto listoitetaan. Piiloon ne reunat jää kuitenkin. Käsisaha, kuviosaha, sirkkelit, kaikki käy.

      Rasioiden reikien äärimmäisellä siistiydelläkään ei ole väliä kun jäävät kansien alle. Ihan tavallisilla kuppiterillä saa riittävän siistin jäljen.

      Kiinnitys hakasilla, viimeistelynaula menee läpi ja panelit tulee alas ennemmin tai myöhemmin.

      Ensimmäinen ja viimeinen paneli kannattaa halkaista siten, että reunoille jää about saman levyiset soirot. Myös katon kiilautuvuus pitää ottaa huomioon pääosin reunapaloissa. Tässä kohtaa pitää kuitenkin tehdä pieni kompromissi, että kattopaneli ja listat/seinät menee about samassa linjassa. Pieniä heittoja voi toki säätää ihan laittamalla panelit ihan vähän "viuhkaan" pitkällä matkalla. Esim. jätetään kuudesta panelista toinen pää pontista puoli milliä auki niin saadaan korjattua kolmen millin kiilaus.

      Asennusta helpottaa kun valitsee jonkun porrastuksen joka täyttää asennusohjeen minimivaatimuksen sekä sopii jaoltaan panelin pituuteen. Sit vaan sahaa aina kaikki lähdöt valmiiksi tällä valitulla porrastuksella ja lätkii yhdeltä kohtaa paikalleen pisimmästä aloittaen. Ei tarvi siirrellä pukkia/tikkaita niin usein vaan pystyy vetämään esim 6 riviä kerrallaan alkuun ja sit siirtää tikkaita ja laittaa taas 6 riviä jne...

    • neuvoja kaivataan

      Niin tottakait käytän hakasia, mutta tuossa ohjeessa on ettei ensimmäistä ja viimeistä saa hakasilla kiinni....viimeisen ymmärrän mutta miksi muka ensimmäinen pitäisi laittaa naulalla kun senkinhän voi laittaa hakasilla...kun naarasponttihan siinä on tarjolla.

      Kyllä sillä on vähän väliä millä halkoo, kun ainakin yksi käsisaha repi leikkaus kohdan aivan repaleiseksi, kun saisi sahata tuolla katkaisusahalla...ehkä pitää hankkia sirkkeli.

      Joo pitää mitata katot tarkkaan.

      Onko jiiri/katkaisu/sahan tai sirkkelin terälle jotain "speksejä"?

    • Anonyymi

      Ite oon leikannu laminaatti leikkurilla ja laittanut ekan nauloilla kiinni muut hakasilla ja vikan nauloilla. Listat peittää naulat ja poltti hakaset. Koolinkina käytin normaalia lautaa ja loppu tulos on todellakin siisti. Valoille tein vain reijät kattoon josta tulee piuhat ulos sokeri pala päässä avot.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6689
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4330
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2760
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2080
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1633
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1071
    Aihe