Kuinka mdf-kattopaneelia asennetaan, kuinka sitä leikataan

neuvoja kaivataan

Antakaapa ohjetta kuin mdf-kattopaneelia asennetaan siten että se on fiksun näköisesti ja asennus on mahdollisimman helppoa.

Ensimmmäinen ongelma on katkaisu/jiirisaha, joka ei riitä kuin 140mm leveydelle. Oletteko tällaisessa tilanteessa vain kääntäneet paneelin toisinpäin? (Veemäinen sihdata että tulee leikkaukset kohdakkain ja paneeli saattaa siinä kääntelyssä naarmuuntua.)

Mittailin vähän niin näyttäisi siltä ettei yhteenkään mene leveyssuunnassa kaikki täysiä paneeleja vaan esimerkiksi yhdesäs huoneessa viimeinen olisi n.20mm leveä (laskennallisesti). Aloitanko silloin vaikkapa puolikkaalla jolloin viimeinenkin on sitten hieman leveämpi eikä 20mm siivu.

Millä olette halkaisseet? Käsisahalla mdf-paneelia ei kaiketi voi sahata? Vai onko se kiinni vain sahan terästä? Vai pitääkö hankkia pöytäsirkkeli? Käsisirkkelillä ei taida onnistua kovin hyvin?

5

6700

Vastaukset

 • Ja missä vaiheessa laitetaan kattovalaistuksen rasiat...voiko ne laittaa jo etukäteen paikalleen vai kannattaako antaa vielä "elää" ja laitella sitten kun tietää miten paneeli tulee?

 • Ei sillä o väliä millä sen pätkii tai halkoo jos katto listoitetaan. Piiloon ne reunat jää kuitenkin. Käsisaha, kuviosaha, sirkkelit, kaikki käy.

  Rasioiden reikien äärimmäisellä siistiydelläkään ei ole väliä kun jäävät kansien alle. Ihan tavallisilla kuppiterillä saa riittävän siistin jäljen.

  Kiinnitys hakasilla, viimeistelynaula menee läpi ja panelit tulee alas ennemmin tai myöhemmin.

  Ensimmäinen ja viimeinen paneli kannattaa halkaista siten, että reunoille jää about saman levyiset soirot. Myös katon kiilautuvuus pitää ottaa huomioon pääosin reunapaloissa. Tässä kohtaa pitää kuitenkin tehdä pieni kompromissi, että kattopaneli ja listat/seinät menee about samassa linjassa. Pieniä heittoja voi toki säätää ihan laittamalla panelit ihan vähän "viuhkaan" pitkällä matkalla. Esim. jätetään kuudesta panelista toinen pää pontista puoli milliä auki niin saadaan korjattua kolmen millin kiilaus.

  Asennusta helpottaa kun valitsee jonkun porrastuksen joka täyttää asennusohjeen minimivaatimuksen sekä sopii jaoltaan panelin pituuteen. Sit vaan sahaa aina kaikki lähdöt valmiiksi tällä valitulla porrastuksella ja lätkii yhdeltä kohtaa paikalleen pisimmästä aloittaen. Ei tarvi siirrellä pukkia/tikkaita niin usein vaan pystyy vetämään esim 6 riviä kerrallaan alkuun ja sit siirtää tikkaita ja laittaa taas 6 riviä jne...

 • Niin tottakait käytän hakasia, mutta tuossa ohjeessa on ettei ensimmäistä ja viimeistä saa hakasilla kiinni....viimeisen ymmärrän mutta miksi muka ensimmäinen pitäisi laittaa naulalla kun senkinhän voi laittaa hakasilla...kun naarasponttihan siinä on tarjolla.

  Kyllä sillä on vähän väliä millä halkoo, kun ainakin yksi käsisaha repi leikkaus kohdan aivan repaleiseksi, kun saisi sahata tuolla katkaisusahalla...ehkä pitää hankkia sirkkeli.

  Joo pitää mitata katot tarkkaan.

  Onko jiiri/katkaisu/sahan tai sirkkelin terälle jotain "speksejä"?

 • Ite oon leikannu laminaatti leikkurilla ja laittanut ekan nauloilla kiinni muut hakasilla ja vikan nauloilla. Listat peittää naulat ja poltti hakaset. Koolinkina käytin normaalia lautaa ja loppu tulos on todellakin siisti. Valoille tein vain reijät kattoon josta tulee piuhat ulos sokeri pala päässä avot.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. 47
  1083
 2. Ota vielä kerran yhteyttä

  Ole kiltti. Koko ajan mietin miten voisin sanoa sulle että rakastan sua ja haluan sut ja meidät. Kun saisin siihen selvän merkin sulta niin en epäröi.
  Ikävä
  89
  839
 3. Samu Huberille myös syyte huumerikoksesta

  Pääseekö Samu samaan selliin Sohvi-bimbon kanssa?
  20
  407
 4. Vieläkin on taikaa...

  Juuri sinussa. Hyvä mieli tulee kun saan sinua aina nähdä. En tiedä miksi? Sinussa vain on jotain maagista. Mietin tässä tarkistettuani yhden jutun,
  Ikävä
  63
  403