Seurantapannat eläinrääkkäystä

Laikuttaja

Oikein toimivat sonkajärviset kieltäessään, kun eivät sallineet susien pannoitusta maillaan. Panta painaa reilut puoli kiloa. Eli ihmiselle pitäisi vastaavasti laittaa puolentoistakilon kauluri pysyvästi. Rasitusvammoja ja hiertymiä tulee varmasti. Sudella paino kohdistuu vielä poikittain rankaan nähden.

Tutkijoiden mukaan laumakoot ovat viime vuosina pienenneet. Ja tiedot tulevat tietenkin lamoista, jossa alfat ovat pannoitettuja. Syytä olisi miettiä painavan pannan vaikutusta suden metsästyskykyyn ja yleiskuntoon. Luonto on armoton karsija. Hirven tappaminen ja kiinnijuokseminen on kova suoritus. Kakki ylimääräinen, mikä horjuttaa tasapainoa ja hidastaa, voi koitua tuhoksi.

Perhossa ei ole pantasusia ja siellä on todistetusti elinvoimainen ja metsästystä kestävä susikanta. Salakaatojenkin jälkeen melkein 20 yksilöä reviirillä.

6

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hittolainen1

      näin on. Olen odotellut greenpeacea, että missä viipyy.
      Tänä aamuna porukka meni häiritse teerien soitinta, kun piti laittaa joku lähetin linnun jalkaan.
      Herranen aika, mitä eläin rääkkäystä sekin on. Miksi ei laiteta silloin kun ei ole soitin aika, enhän saa harakkaakaan sen soitin ja pesintä aikaan häiritä.
      Millä luvalla nämä paljon lukeneet voivat sitten häiritä ja kiduttaa luonnon luomia elukoita. On siinä meillä kanssa vihreät, hyi hitto!!

      • ei vihteä

        Mistä vihreiksi tunnistit ? Ainakin sillä naispuoleisella tutkija on aktiivinen metsästäjä ja metsästyskoira harrastaja.


    • ouioijhij

      Ei voi olla kaksinaamaisempaa metsäjuttua kuin että sudenmyrkyttäjä on huolissaan pannan aiheuttamasta "haitasta".

    • En minä, mutta sinä

      Näissä asioissa toimitaan kaksilla säännöillä.Kun itse toimitaan luonnossa sääntöjen tiukkoina valvojina, niin "omien" kohdalla voidaan katsoa läpi sormien.

    • Halzwar

      Ja mikä onkaan esim. pannan hiertämien märkivien haavojen vaikutus näiden mahtavien petojen käytökseen ihmistä kohtaan. Kyllä se nalle sekä hukka sen kiinnioton, nukutuksen, käsittelyn ja ihmishajun pitävät takuulla mielessään. Puhumattakaan pannoituksen aiheuttamasta rääkistä ja haavoista yms. epämiellyttävästä kokemuksesta ihmisen taholta. Eiköhän se oriveden karhukin ollut juuri pannoituksen vuoksi häiriintynyt eikä muutaman metsästäjän, jotka mitään pahaa aavistamatta joutuivat valtion toimesta kidutetun karhun uhriksi.

      Koko suurpetotutkimushan on karannut täysin käsistä jo ajat sitten. Ei siinä ole enää mitään kontrollia. Se vain ruokkii valtion suojatyöpaikkalaisia, kun koko ajan vain tutkijoiden määrä karusellissa lisääntyy ja veronmaksajien taakka kovenee. Uusi hanke toisensa perään tietää aina hyvää extraa tutkijoille. Ja kuten on huomattu, näitähän muuten sitten riittää ja keksitään jatkuvasti lisää.

      Että kyllä se on niin että ne tutkijat ovat sisältä hyvin, hyvin punaisia, jotkut korkeintaan päältä vähän vihreitä hämäykseksi. Jeesustelevat ympäristön tuhoilla, puhuvat kestävästä kehityksestä ja saateista yms. Sitten kumminkin samaan aikaan pörräävät moottorikelkoin, helíkopterein ja autoin petojen villoissa kiinni.

      • Halzwar

        Ja mikä pahinta, rääkkäävät eläimiä kuristuspannoin!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1683
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1320
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1108
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      895
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe