Reilu 1v tyhjentää kaikki kaapit ja laatikot

Yksi äiti

Mitä tehdä? Ei tietenkään saa, aina kielletään ja viedään pois ja yritetään viedä huomio muualle. Mutta ei auta ollenkaan. Koko ajan uudestaan. Millä te estätte tollasen, siis ne kenen pienet ei millään usko ettei niin saa tehdä. Ostin jotain ovistoppareita ja ruuvasin ne kii mut ei hyödytä, saa ne silti auki. Hyvin vinkkejä kiitos :)

10

2112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kikkakolmosia

      Alakaapit ja laatikot, joita et saa lukittua, tyhjiksi. Kepeillä ja esim harjanvarrella olen laatikostoja sulkenut. Roskiskaapissa naru, jolla se solmitaan kiinni. Joitakin kaappeja saa sitten tyhjentää kun teen ruokaa, esim kattilakaappia tai muovikippakaappia.

    • tiedän

      Huoh, tiedän niin tunteen! meillä 1v7kk poika tyhjentää kaikki kaapit! ei tottele vaikka kuinka kiellän. en voi tyhjentää alalaatikoita kun ei ole oikein säilytystilaa keittiössä. vetolaatikoihin laitoin ne sellaset stopparit mitkä tulee sinne kaapin sisälle. eihän ne mitään auttanut, kerran ku poika veti niin ne petti.
      Harjanvarren saa pois. Jääkaappiin ostin gracon turvalukon, se on jopa pysynyt, et vaikka kuinka poika on ovea yrittäny aukasta niin se ei aukee. pakastin osaan pitäs saada vielä joku keksittyä ku on niin ahdas väli jääkaapin ja seinän tila että tuollanen lukko ei siihen mahdu.
      Samoin roskiksen oveen olis joku keksittävä. kaikki puukot olen ottanut korkealle niin sen puoleen ei haittaa vaikka kapustat lentelis laatikosta, mutta ei se ole kiva niitä kymmeniä kertoja päivässä korjata pois.

      Olenkin miettinyt et ostaisin iha normi salpoja oviin, mut tuo poika on sellanen houdini et se varmana saa ne auki :D

    • thyyne

      Onneksi meillä kumpikin neiti on tyytynyt siihen, että heillä on keittiössä laatikko ja kaappi, joita saa purkaa mielensä kyllyydestä. Jos muille laatikoille meinaa mennä, avaan oman laatikon ja mielenkiinto siirtyy siihen. Stoppareita meillä ei ole koskaan ollut käytössä. Ja into laantuu ajan kanssa, kun ei olla kokoajan kieltämässä :D

      • Nuru

        Järjestä laatikot joita saa purkaa ja joita ei saa niin joko ulottumattomiin tai lukkoon. Meidän lapsi sai levittää myös säilyketölkkejä ja olikin hurjan taitava tornien rakentaja ikäisiään aiemmin ;) levittelynkausi meni nopeasti ohi (kun sai levitellä!) ja sitten alkoi kaiken laatikkoon laitto kausi ja tavaroiden järjestelykausi. Kapustat ja kipot väri ja koko järjestyksessä. Ja pikkuautot jonossa maton raidoilla. Nyt nipin napin 4 vuotiaana laittaa tousinaan oma aloitteisesti pyytämättä lautaset ja aterimet paikoilleen astianpesukoneesta! Saattaa leikkiä kattiloillani keittiössä ruokaleikkejä siinäpä järjestyy keittiön kaapit samalla :) ja tämä on taivahan tosi! Ehkä just kun ei oo kielletty laatikoilla olemasta vaan on eliminoitu vaaralliset/luvattomat välineet ulottumattomiin.


    • nepsandaa

      Jos on nupit laatikoissa, niin kuminauhat aina nuppeihin parittain.
      Jos on kahvat, niin ikean tms. pitkä kenkälusikka pystyyn kahvojen läpi.
      Yhdestä lipastosta ruuvattiin kahvat irti, ettei saanut laatikkoja auki.

      • Niisku_10

        Kyllä tämä asia pitäisi saada menemään perille lapselle ilman noita älyttömiä jippoja? Ei meillä ainakaan lapset yrittäneet kuin sen muutaman kerran availla noita laatikoita. Kun asia tehtiin selväksi, ettei niihin saa koskea, se oli siinä. Kaikkein koomisinta on nykypäivänä on se, että kun lapsiperhe tulee meille kylään, aletaan nostella pöydiltä tavaroita ylemmäs. Mitä ihmettä tämä tällainen on?


      • Pisteet teille
        Niisku_10 kirjoitti:

        Kyllä tämä asia pitäisi saada menemään perille lapselle ilman noita älyttömiä jippoja? Ei meillä ainakaan lapset yrittäneet kuin sen muutaman kerran availla noita laatikoita. Kun asia tehtiin selväksi, ettei niihin saa koskea, se oli siinä. Kaikkein koomisinta on nykypäivänä on se, että kun lapsiperhe tulee meille kylään, aletaan nostella pöydiltä tavaroita ylemmäs. Mitä ihmettä tämä tällainen on?

        No se on hienoa, että te olette niin hyviä kasvattajia, että lapset kyllä tottelee teitä. Mutta mulla ainakin oli joko vikaa kasvatusmetodeissa tai sitten lapsessa... Yritin kyllä tehdä asian selväksi, mutta ei vaan uskonut. Kyse ei ollut siitä, ettenkö olisi kieltänyt. Niitäkin on jotka ei lainkaan kiellä lapsiaan.

        Vieraassa paikassa kyllä ei mennyt laatikoille tms. Mutta muistan kyllä meillä joskus olleen kylässä lapsen joka veteli meidän CD:t lattialle.


    • jjhgg

      Ei se kaikille vain mene perille,vaikka kuinka kielletään,ja monestihan juuri ne kiellot ja estelyt vain yllyttävät lasta lisää.Tämä vaihe on kuitenkin onneksi melko nopeasti ohi menevä,joten ei se vaadi kuin vähän hermoja vanhemmilta :) Ja vaihtoehtoinahan on tietenkin yrittää solmia vaikka naruilla jokin viritelmä oviin,ettei lapsi saa niitä auki,tai sitten tyhjentää lapsen ulottuvilla olevat kaapit kokonaan.

    • äitikonkari

      Ei noin pientä kannata vielä pahemmin kieltää, jos vasta on täyttänyt yksi. Parasta vain laittaa ympäristö sellaiseksi, että lapsi voi toimia lähes ilman rajoituksia vielä tässä vaiheessa.

      Yksi lapsista meillä repi kaiken alas melkein kaksivuotiaaksi, kaksi eivät koskaan tehneetä tätä ja yksi oli välimuoto eli saattoi joskus repiä.

      Kaikki ovat fiksuja nuoria nyt. No hätä.... siis.

    • maiskis vaan sulle

      Kuuluu kai ikään, että kaappien ja laatikoiden kaivelu ja tyhjentäminen kiinnostaa tuossa vaiheessa. Niin meilläkin. Ratkaisin asian niin, että kolmea alempaa keittiön laatikkoa saa kaivaa niin paljon kuin haluaa silloin kun teen keittiötöitä. Ylintä missä on veitset ja haarukat, ei saa kaivella. Tyttö tyytyi siihen. Nyt yli 2-vuotiaana saa tutkia vähän sitä ylintäkin, josta olen kieltänyt vain haarukka- ja veitsiosaston eikä hän ole niille pyrkinytkään. Lusikat vain vaihtavat aina laatikossa paikkaa ilman, että olen siirtänyt niitä itse lainkaan :D

      Kattila- ja kuppikaapin tyhjentäminen oli rasittavaa, mutta se meni aikanaan ohi. Tytöllä on nyt ikää 2 v 3 kk. En jaksanut kieltää sitä koko ajan, vaan annoin välillä tutkia sitä kaappia.

      Mummolassa oli käytössä harjanvarsi laatikoston kahvojen läpi laitettuna, jolloin laatikoita ei kaiveltu ollenkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 188
      2176
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      2012
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      159
      1751
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      147
      1644
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1247
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1234
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      12
      1155
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1148
    Aihe