Sijaislapsi siirtynyt laitokseen.

Entinen sijaisäiti

Vajaa vuosi sitten sijaislapseni siirrettiin laitoshoitoon,koska viranomaiset ja lastenpsykiatri katsoi että yksinhuoltajana taakka on liian suuri. Lasta kuljetetaan usein elokuvissa, hampurilaisilla ym...mikä tuo julkisuutta. Nyt hän kulkee toisten vahoissa vaatteissa. Vaipat on laitettu housuihin ja pakko pitää. Mutta hammasrautoja ei tarvitse pitää. Ei kuulemma ole tarpeeksi sitoutunut asiaan. (Hm...moniko kysyy lapselta haluatko pitää hammasrautoja) Koulua kävi normaalin peruskoulun opetusohjelman mukaan. Nyt on kevennetty e-kirjoiksi. Kas kun kukaan ei auta läksyissä. Läksyt tehdään itsenäisesti omissa huoneissaan. Jalkapohjassa on känsä. Vein sinne jäädytysaineen joka loppu. No kun se loppu niin antaa olla. Olen pyytänyt bioäitiä puuttumaan asiaan. Hän ei vastaa. Toki hän ei käy tapaamassakaan lasta eikä soita. Olen ainut joka laitoksen ulkopuolelta ottaa lapsen luokseen. Minulla vain ei ole oikeuksia puolustaa häntä. Monta vuotta hoitaneena ei sossu enää kutsunut edes palaveriin. No minähän olin niin huono yksin. Toki lapsi kulki aina uusissa vaatteissa hänelle ostetuissa, puhtaissa. Hänen vierellään istuin ja opetin läksyjä jos hän ei ymmärtänyt. Vein erilaisiin terapia/tukitoimiin. Hoidin terveyttä ja ennenkaikkea opetin kehittymään. Hän pyöräili itsenäisesti kauppoihin ja kotiin takasin. Olemaan hetken yksin kotona ilman pelon vaaraa. Jne...Nyt ei uloskaan jollei aikuinen ole veirellä vahtimassa. Hmm....näinhän sitä oppii elämän siiville. Olin mielestäni huono sijaisäiti, mutta nyt tiedän että olin todella hyvä ja rakastava. No laitos on ihan varmaan myös hyvä. Heidän tapansa toimia poikkeaa vain niin minun toiveistani kasvattaa lapselle hyvä aikuisuus. Tähän loppuun vielä lisään, ettei tule väärinkäsitystä. Kun haen lapsen luokseni. Minulle maksetaan 13€ vuorokausi. Joten saattei itse päätellä pidänkö häntä rahasta vai rakkaudesta luonani.

14

797

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kurjaa lapselle

      Mikä dg lapsella on? Miksi hän käyttää vaippoja? Ymmärään, että sinulla on hirveä huoli lapsen kasvatuksesta ja hoidosta. Laitoksissa tehdään mitä sattuu, ja erityistuen tarpeessa olevat lapset jäävät tuetta.

    • entinen sijari

      Meillä kanssa kokemusta sijaislapsen sijoituksesta laitokseen . lapset olivat meillä useita vuosia mutta yht äkkiä biologinen äiti päätti et heidän parempi laitoksessa.
      lasten koulut sujui hyvin ,heillä oli tykätyt harrastukset ja paljon kavereita sit yht äkkiä kaikki pois ja laitos. emme saaneet edes heihin pitää aluksi yhteyttä. (kortinkin lähetin mut sitäkään ei saaneetposti hukkas). kahden vuoden laitos asumisen jälkeen lapset itse saaneet tahtonsa läpi ja saavat viettä lomiaan meidän luonaan.Tämä kaikki sairaan äidin syytäja mikä hämmästytt'ävintä et lastensuojeluviranomaiset menivät tähän mukaan!!!! koulumenestys ei tällä hetkellä mielestämme kovinkaa hurmaava ole mut kukapa ehtii katsoa perään.

      • YKSKAKS

        Meille maksetaan 7€ vuorokausi, kun nuori tulee lomille perhekodista, olemme siis entinen sijaiskoti!


      • 2+5
        YKSKAKS kirjoitti:

        Meille maksetaan 7€ vuorokausi, kun nuori tulee lomille perhekodista, olemme siis entinen sijaiskoti!

        Meillä sen verran laitoksen auvoisuudesta kokemusta, että kolme lasta on tullut kahdesta eri laitoksesta : 3-vuotiaalle oli laitettu vaipat, vaikka oli jo ollut kuiva, hampaiden harjauksesta ei oltu huolehdittu kenelläkään - koululaisilla oli hammaskiveä ja reikiä. Koulu alkoi sujua heti paremmin, koska meillä aikuinen ohjaa, valvoo ja kyselee kouluasioista. Laitoksessa on laitoksen tavat ja vaihtuva henkilökunta, ei siellä kukaan ota sellaista vastuuta lapsesta, sijaisvanhempi - se ainoakin tekee.
        Itsekin olen aikoinani työskennellyt kahdessa ja ollut harjoittelijan kolmannessa lastensuojelulaitoksessa, osittain näiden kokemusten takia perheemme on sijaisperheeksi ryhtynytkin, että edes joku tarvitseva lapsi saisi oikean kodin laitoksen sijaan. Eikä näillä meille sijoitetuilla lapsilla ole ollut ikävä laitokseen, vaikka harva se päivä valittavatkin kodin säännöistä.


    • niinpä1

      Minä saan 8 e ruoka rahaa vuorokaudesta kun oma biologinen lapsi kyläilee joten toi 13 e on paljon sillähän ruokitaan sinutkin.

      • entinen sijaisäiti

        Arvasin että joku tarttuu tuohon 13 € . Mutta en kertonutkaan että ostan vaatteita, lahjoja, kirjoja, jne....annan käyttörahaa jne...Joten .....Mikä asia oli tärkein tässäkin. Se raha. ..Ei lapsi.


      • Sijari

        Sinulle ei kuuluisi maksaa mitään, koska olet elatusvelvollinen.


    • oletko tavannut

      Entä lapsen isovanhemmat; eivätkö hekään välitä?

    • oletko tavannut

      Tai bioisä; eikö välitä?

    • veronmaksaja1

      Niinpä1: miksi sinulle maksetaan? Kyseessä on oma lapsesi? Käsittämätöntä.

      • perustulo sentään

        Kyllä se ruoka maksaa kaikille. Sijaisperhe kun on vienyt lapsilisätkin.


      • Veronmaksaja 2
        perustulo sentään kirjoitti:

        Kyllä se ruoka maksaa kaikille. Sijaisperhe kun on vienyt lapsilisätkin.

        Eikös lapsilisä ole tarkoittu lähinnä vaatteisiin ja muihin hankintoihin. Sinäkö ne hankit vai sijaisperhe? Kyllä jokaisella pitää olla varaa ruoka lapsilleen ostaa ilman lapsilisääkin!


    • näin vaan on

      Kyllä vaan ne lapsilisät köyhimmillä menee ihan perus elämiseen.

      Mutta sen sanon, että en ole pahempia moralisteja tavannut elämässä, kuin katkerat sijaisvanhemmat.

      Alkavat uikuttaa 8 euron maksusta. Käykö kateeksi?

    • Anonyymi

      Roskis
      Tuli taas pyyntö puhelin.
      Sisaislapsi perheet ulkomaan matkat,he haluaa itse päättää3 minne mennään, ryhmällä,heille ei tahdo käydä muiden ehdotus

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9696
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2837
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      169
      2620
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2049
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1816
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      15
      1637
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1501
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1439
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe