Muutama lastenohjelma 90-luvun lopulta

QQQQQQQ1

Moiks,

olis hakusessa pari lasten ohjelmaa 90-luvun lopulta. Moni lapsuuden piirretty on tunnistettu, mutta tässä olis muutama miltä puuttuu nimi.

Ensimmäinen on perinteisesti piirretty animaatio, jonka päähahmona oli pieni elefantti(eikä siis neljällä jalalla konttaava elefantti vaan enemmänkin eläin jolla on ihmisen ominaisuuksia). Sarjassa oli yksi kohtaus jossa tämä päähenkilö oli jossain kartanossa keskellä yötä ja siellä oli kait joku kirja. Ja kohtauksen ilmapiiri oli uhkaava. Hirveästi muuta en tästä sarjasta muista....Tuli YLE.ltä 90-luvun aikana, uskoisin.


Ja sitten vielä olisi yksi ohjelma mikä nyt ei ole piirretty mutta miltä puuttuu nimi.
Kyseessä siis peliohjelma, jota veti Jaana Pelkonen . Ei siis ole Tilt, vaan tämä ohjelma tuli jonkun aikaa Nelosen aamuissa 90-luvun lopulla, samoihin aikoihin kun tulivat esimerkiksi Tosi Viilee Haamujengi ja Pikku Lulu. Ohjelmassa alakouluikäiset pelasivat kilpaa esimerkiksi Running Wildia ja Diddy Kong Racingia, pääpalkintona oli yleensä pleikkari tai N64-konsoli.

Kiitoksia vastauksista,

5

2407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pesvul

      Ensimäisestä hakukohteesta tulee eitämättä ensimäisenä mieleen Babar, mutta se se tuskin on sillä kaikkihan tietää Babarin :). Ei myöskään mene ihan yhteen tuon uhkaavan ilmapiirin kanssa. Mieleeni pälähti toisaalta sellainen ohjelma kuin ''Ernesti vamppyyri''. Se sopisi tuohon ''uhkaavaan ilmapiiriin'' En tiedä oliko ihan tuolla nimellä suomessa mutta se nyt ei liene pääasia. Tosiaan piirretyssä esiintyy vamppyyri, joka toisaalta muistuttaa aika paljon elefanttia. Jokaisessa jaksossa esiintyy jonkinlainen tilanne, joka loppuu siihen että Vamppyyrifantti herää sängystään huomaten nähneensä vain unta. Tässä olisi video yhdestä jaksosta: http://www.youtube.com/watch?v=PjXBLxRFi3M

      Toisesta ohjelmasta sen verran, että eikö kyseessä ollut yksinkertaisesti vain ohjelma nimeltä ''Game''. En ole ihan varma mutta näin muistelisin :)

    • QQQQQQQ1

      Hei, tattis vastauksista =). Ensimmäinen saattoi hyvinkin olla tuo Ernest-vampyyri, varsinkin jos se tuli Yleltä.

      "Game" peliohjelman nimenä... kuulostaa jotenkin niin itsestäänselvyydeltä, että todennäköisesti sen nimi oli juurikin se. Eihän noihin aikoihin tullut muita peliaiheisia ohjelmia kuin Tilt, Game Over, ja tämä Game.

    • QQQQQQQ1

      Enpä nyt lähtenyt uutta ketjua tekemään...

      Nyt olisi eräs toinen piirretty hakusessa. Kyseessä on Yleltä 90-luvun alkupuolella tullut piirrossarja. Jaksojen teemana toimi yleensä kansansadut, yhtenä esimerkkinä Tulilintu. Siis tämä tarina jossa jousimies joka löytää Tulilinnun sulan. Lopussa tämä hahmo astuu kiehuvaan pataan, josta hän sitten nousee pois entistä uljaanpana. Kuningas on ihmeissään ja hyppää itse pataan ja kuolee. Näin jousimiehestä tulee kuningas.

      Toisen jakson teemana oli avaruus. Siinä joku perhe matkustaa avaruuteen, mukanaan tohtori nimeltä Sputnik. Mutta tämä tohtori onkin huijari ja jossain kohtaa yrittää hankkiutua muista retkikunnan jäsenistä eroon, muttei kuitenkaan onnistu siinä. Lopussa ryhmä palaa maahan ja kaksoisolento pidätetään.

      Mahtaisiko ollut venäläistä tuotantoa tai itä-eurooppalaista tuotantoa...

    • Anonyymi

      Nelosen peliohjelma oli Blast.

    • Anonyymi

      Kultaiset sadut oli yks kansansatu sarja tuohon aikaan. Poika oli ivan nimeltään ja ratsasti taikaponilla. Lopulta tsaari hyppäsi itse niihin kiehuviin patoihin joista ivan nousi uljaana mutta tsaari ei.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      201
      4783
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      279
      2912
    3. 134
      1747
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      211
      1480
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1421
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1186
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1154
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1119
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1087
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1081
    Aihe