Muutto Gran Canarialle, miten koulujutut?

Espana

Suunnitelmissa olisi muutto Espanjaan.. ilmaston puolesta Gran Canaria houkuttelisi enemmän mutta mietin että miten sinne muuttaneet suomalaisperheet ovat järjestäneet lastensa koulun käynnin..? Viime reissulla juttelin erään isän kanssa ja heillä lapset olivat yksinkertaisesti kotiopetuksessa sen talven, mitä saarella asumista oli suunnitteilla; onko tämä ainoa vaihtoehto jos espanjan kieli ei ole lapsella hallussa..?

Tässä mielessä Fuengirola olisi helpompi kohde mutta säät talvikuukausina eivät houkuta..

24

6693

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lanza-amiga

      Saarilla on myös kansainvälisiä ja brittiläisiä kouluja sekä ala- että yläasteen opetukseen. Esim. Lanzarotella niitä on muutamia. Brittiläisissä kouluissa opetuskielenä on englanti ja kansainvälisissä englanti, saksa ja espanja tai englanti ja espanja. Koulut ovat yksityisiä ja lukuvuosimaksu on 4000e paikkeilla riippuen lapsen iästäkin. Joissakin kouluissa on koulupuku käytössä.

    • maisteristäti

      Oliskohan parempi kun kävisit sen peruskoulun ensin loppuun Suomessa.

      • espana1

        Thanks for your support ;)


      • svensk-norsk
        espana1 kirjoitti:

        Thanks for your support ;)

        Ruotsalainen koulu, kirkko,seurakunta, ruokakauppa, ym. ovat San Agustinissa, pari kilometriä Las Palmasiin päin Inglesistä.
        Norjalaisilla vastaavia palveluita Arguineguinissa.


    • mie11

      Varmaan riippuu vähän lasten iästä, millaiseen kouluun kannattaa laittaa. Jos ihan pienet lapset, niin oppivat nopeasti espanjan kielen :)

      • do necesita ayuda

        Mikä sinut pistää suunnittelemaan Kanarialle muuttoa, jos sinulla on kouluikäisiä lapsia ja tekstin aloituksesta päätellen ainoastaan ilmasto on asiaan vaikuttava seikka? Ovatko asiat jotenkin sotkussa Suomessa?
        Voin vakuuttaa, etteivät ne Kanarialla korjaannu. Täällä on nähty kuinka nuorten suomalaisperheiden paratiisielämän usein käy. Pysy lapsinesi Suomessa.
        JOS sinulla tai puolisollasi on firma/työ jota voi hoitaa missä tahansa, niin Suomessa se hoituu varmasti helpommin kuin Kanarialla, ellei sitten tavoitteena ole yrityksen verotehokkuuden parantaminen työntekijöiden palkkakustannusten, hoitamattomien eläkemaksujen, vakuutusten yms. avulla.
        Avuttoman tuntuisesta aloituksesta päätellen et ole yrittäjä etkä edes realistinen muuton suunnittelija.


    • espana1

      Okei, ennemmin se on vielä haave -myös lasteni, joilla ikää nyt himpun vajaa 10v. Ja kyllä ilmasto mielestäni on jo ainakin hyvä syy vaihtaa paikkaa..lopullisesta muutosta ei olisi kyse vaan esimerkiksi 1 lukukausi/talvikuukausien ajaksi.
      Asiat eivät ole mitenkään solmussa täällä kotimaassa joten mitään emme "pakenisi"..muuta kuin kylmyyttä ja pimeyttä =)

      Kanaria on tuttu paikka 4lomareissun perusteella, Fuengirola 2n, siksi nämä paikat ovet vaihtoehtoina.

    • Perdone

      No näiden tietojen perusteella sanoisin, että ei onnaa juuri muuten kuin menemällä alueelle, jossa toimii suomalainen koulu. Tilapäinen muuttaminen vain sekoittaa täysin lasten kouluopiskelun, jos kielikin pitäisi hallita.
      Jos muutatte, älkää palatko ihan heti, ja koulu espanjakielinen joka talveksi vähintään usealle vuodelle, että varsinainen kouluaineiden oppiminen ei jää heikoksi kieliongelmien takia. Jos lapset pääsevät hyvin sisälle vieraaseen kieleen, se antaa mainiot pohjat usean kielen hallinnalle.
      Tämä ei kuitenkaan onnistu lyhytaikaisella reissulla. Kesällä voi tietysti poiketa Suomessa, mutta monta lukukautta pitää olla siellä uudessa kieliryhmässä.
      Täten petaa lapsille hyvän kansainvälisen pärjäämisen.
      Kaikki on tietysti viimekädessä kiinni yksilöstä, mitä lopputulos on.
      Auttaa kovasti, jos on hyvin jo hallinnassa suomenkielen ilmaisu/kirjoitustaito.

    • Estudiar..

      Kannattaako yhden lukukauden takia joutua espanjalaisen valtavan byrokratian hampaisiin? Koko posketon asuntoruljanssi, kaikki mahdolliset luvat mutkikkaine paperisotineen ym.
      Jo lasten sopeutuminen uuteen kouluun ja opiskelusysteemiin mennee pari kuukautta.

    • yrittäjä.yrittäjä

      Moikka, ei teidän tarvitse perustella miksi tänne olette tulossa, se on teidän oma yksityisasia. Me olemme asuneet lasten kanssa sekä Fuengirolassa, Thaimaassa Huahinissä, seekä täällä Inglesissä. Fuengirolassa on toki suomalainen koulu, mutta jos aiotte olla vain ns talvikauden, lasten opetus onnistuu erinomaisesti opetusministeriön nettipalvelun, Kulkurin kautta. Meillä oli lapset kotiopetuksessa Thaimaassa, ekaluokkalainen, ysiluokkalainen sekä lukion ekaluokkalainen. Kaikki meni ok. Täällä Inglesissä lapsemme on toista vuotta paikallisessa, kunnallisessa koulussa. Meni viime vuoden tammikussa kielitaidottomana, ja nyt reilua vuotta myöhemmin puhuu espanjaa erinomaisesti, ja on hyvin verkoittunut. Lasta ei kannata paikalliseen kouluun laittaa muutamaksi kuukaudeksi. Ongelmana on, että täällä lapset ns hyppäävät yhden luokan ylemmälle, kuin mitä ovat Suomessa. Byrogratiaa ei kannata pelätä, niistä kyllä selviää. Rohkeasti vain tänne. Lapsille kansainvälisyys hyvä pääoma tulevaisuuteen. Kieltä kannattaa vakavasti opiskella jo Suomessa vaikka olisi vain muutaman kuukauden täällä. Yleisurheiluseuraan pääsee helposti mukaan, mistä saa hyvin ikäisiensä ystäviä. Täällä ihmiset avoimia ja ystävällisiä.

      • espana1

        Minkä alan yritys sinulla on siellä Inglesissä? /Uskallatko ihan nimen laittaa =o ..Kuulostaa että samoja paikkoja olette kolunneet kuin me =)


      • puerto rico
        espana1 kirjoitti:

        Minkä alan yritys sinulla on siellä Inglesissä? /Uskallatko ihan nimen laittaa =o ..Kuulostaa että samoja paikkoja olette kolunneet kuin me =)

        Hei!!! Olemme muuttamassa Puerto Ricoon perheen kanssa, lapset käyvät kulkurikoulun, josta löydät lisää tietoa netistä. Elokuussa muuto ja vuosi olisi edessä siellä.


    • kouluunNyt

      Hei, muutto Playa Del inglesiin, ja pitäis löytää tytölle englanninkielinen koulu, hän on 11v ja puhuu täydellistä englantii, en löydä kokosaarelta mitään??

      • Jessussentaan

        Muutto Kanarialle eika osata edes googlata?
        British School of Gran Canaria vai pitaako linkkikin laittaa?


      • blues-brother

        Minä olen asunut täällä Inglesissä pitkälti yli kymmenen vuotta enkä minäkään ole löytänyt koko saarelta yhtään mitään. Paitsi ryypisekely kavereitani don luiksen, basuran, talviasukkaat ja muutaman muun canarioksen


      • Toluca

        No tulihan se sieltä, mutta feikki-nimimerkin käyttäjä taas asialla.


    • 2hola

      Aivan oikeasti,kannattaa vetää v.. pähän,jos ei ole sanottavaa. Kolme vuotta vanhaan kommentoin minäkin.

    • Vecindario

      Teidän persaukisten ei kannata suunnitella tänne Kanarialle muuttoa. Pilaatte vain meidä suomalaisten hyvän maineen torveilullanne. Totuus on että nyt täällä elää hyvin toimeentulevat, asiansa mallikkaasti järjestäneet ihmiset. Mitään onnenonkijoita ja asioita pakoon lähteviä emme tänne kaipaa.

      • CanaRiia

        Juuriin niin. Fuerten eteläosiinhan mm. Briteillä ei ole enää asiaa ja rauhaa riittää. Inglesiin en mene koska samaa menoa oisin nähnyt Kontulassakin. Suomalaisilla on vielä hyvä maine muualla, mutta tietyt ryhmät Härmästäkin alkavat enempi pistää silmään... Asiansa sössivien juoppojen lisäksi "pohjoismaalaiseen passiivimallin hyvinvointiin" tottuneet valittaja-lapsiperheetkin aikovat yhä useammin muuttaa Espanjaan, osa Kanariallekin. Neuvo on että älkää tulko!


      • Anonyymi

        Me asutaan granilla jo. Minäkin vietän miesystäväni kanssa kaikki talvet maspalomasin vehreässä paratiisissa.

        T: Eläkepappa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Me asutaan granilla jo. Minäkin vietän miesystäväni kanssa kaikki talvet maspalomasin vehreässä paratiisissa.

        T: Eläkepappa

        Oot sinä Eläkepappa kyllä ihan mahoton trolli.


      • Anonyymi

        Ai se on Eläkepappa kun trollaa palstalla koko ajan. Olisihan se pitänyt arvata.


    • Anonyymi

      Eläkepappa on kyllä ihan mahoton trolli. Ihan mahotonta trollausta.

      • Anonyymi

        Miten pappa jaksaa. Kiljunko voimalla trollaillaan koko päivä


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe