pelkoa?miksi?

yh-mama

meidän peto se onkin varsinainen verikoira.tien vieressä istuu löysässä hihnassa ja katselee maailman menoa.jopa päästää lajitoverit kulkemaan ohitsensa vain kirsu väpättäen.eipä paljoa noteeraa ihmisiin eikä menopeleihin.kunhan vain pällistelee.eikä ole tullut minkäänlaisia kahakoita lenkeillä ja ohitukset menneet normaalisti.enkä jaksa muistaa koska olisi kenellekkään haukkunutkaan.eikä ole hampaitaan kehenkään upottanut saati yrittänyt.koira on mielestäni ihan yhteiskunta kelpoinen.
silti lähes kaikki omistajat koirineen luikkivat kauemmaksi jos mahdollista.
me emme valikoi helppoja reittejä ja paikkoja muitten parhaaksi koska siihen ei ole tarvetta.meillä keskenään on luja luottamus.
kyllä minä koirastani vastaan aivan varmasti.
pelätäänkö rotikkaa todella näin paljon?eikös tämä ole roturasismia?:(

19

167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pit bull

      Jo ja sitä saa myös jos sulla on joku pitin näköinen molossi tuutin täydeltä! Voin ymmärtää että moinen katkeroittaa ja syventää vihaa ihmisiä kohtaan!

      • yh-mama

        ok.mä olen ihan ihmis- ja eläinystävällinen karvoihin katsomatta.enkä ole edes mörön näköinenkään.


    • kilttikoia-mulla

      valitettavasti tämä on ihasn totta että rotikat,molossit ja kaiken maailman sakasanpaimenkoirat on sairaita henkisesti...tappajakoiria jotka tulisi kiletää suomessa.

      • pit bull

        Henkisesti sairaat ja rajoittuneet ihmiset on kiellettävä myös!!


    • yh-mama

      arvasin että tätä shaissea tulee,heh.tämä kun ei olekkaan tavan tahvon rotu..sulla tuskin on edellytyksiä hoitaa mitään koiraa,saati itseäsi ; )rauhoitu nyt,sulla tulee "kirotusvirheitäkin"..

      • virrrrhe

        väsyneenä ku painaa niskalimassa töissä...pitäs rauhottua,tiedän. elämässä muutakin ku työ.


      • yh-mama
        virrrrhe kirjoitti:

        väsyneenä ku painaa niskalimassa töissä...pitäs rauhottua,tiedän. elämässä muutakin ku työ.

        ymmärrän että työelämä vie mehut.jos sulla koira niin rapsutappa sitä.sillä on terapeuttinen vaikutus,tutkitusti.


      • Tarkkana:))))
        yh-mama kirjoitti:

        ymmärrän että työelämä vie mehut.jos sulla koira niin rapsutappa sitä.sillä on terapeuttinen vaikutus,tutkitusti.

        Pisteen jälkeen tulee iso kirjain. Se opitaan viimeistään peruskoulun ensimmäisellä luokalla ;)


    • Haukku

      Heips.
      En usko, että pelko kohdistuu vain rotikoihin. Minulla oli koira, jossa oli Etelävenäjänpaimenkoiraa, Pyrenneittenkoiraa ja Saksanpaimenkoiraa. Koira oli maailman kiltein, mutta siitä huolimatta, tai ulkonäöstä ja roduista johtuen kaikki pelkäsivät häntä. Koira oli todella kiltti "pahis"roduista huolimatta,mutta syöpä vei pojan ennen aikoja1v 1kk. Ikävä jäi ja mietteet mitä pojasta olisi voinut tulla. Nyt uuden koiran kanssa elelemme edelleen. Koira on iso, siinä on; Berninpaimenkoiraa, Estrelanvuoristokoiraa, Briardia, Bordercollieta ja Saksanpaimenkoiraa. Mielestäni ihmisten pelko johtuu ennakkoluuloista. Rotikka on pelottava ja musta iso laumanvartiakoira on pelottava, vaikka molemmat olisivat maailman kilteimpiä koiria. Nykyinen iso koirani painaa vajaa 50 kg, mutta on niin kiltin näköinen, muistuttaa Berniä, ettei kukaan pelkää sitä. Ei se kyllä osaa olla ollenkaan vihainen vaikka kissa kuinka kiusaisi.

      • rotumääritelmä

        Esim.laumanvartijan rotumääritelmässähän lukee,on varautunut vieraita kohtaan...onko nyt sitten ihme jos ei kaikki rotumääritelmän tietävät halua koiraa rapsutella...Laumanvartija on kiltti omille ihmisille,mutta ei mailman kiltein koira vieraille.Siinä on se ero.


    • rotuvalinta

      Syynä voi olla nämä julkisuuteenkin tulleet tapaukset.Joissa koulutettu ja hyvin käyttäytynyt koira on hyökännyt omistajansa kimppuun täysin yllättäen ja ennalta arvaamattomasti.Parempi siis varoa etukäteen ,ettei tarvitse kuunnella selityksiä"ei tämä koskaan ennen ole mitään tehnyt"...

    • sosiaalinen++

      On täälläkin päin muutama rotikka.En heidän kohtaamisiaan välttele,mutten myöskään päästä suurta koiraani ohituksessa tutustumaan.Miksikö? Toinen näyttää niin jäykältä ohituksessa,etten luota siihen koiraan.Ja toinen....kiertää jostain syystä meidät kaukaa.Minä annan mielummin koirani kaveerata muun rotuisten kanssa,täällä kun on varaa valita niistä spanieleista ja kultsikoistakin vain ne kiltit ja hyväntahtoiset.

    • 3+3

      Ei se varmaan ole kuitenkaan Rotiksen omistajalta mitenkään pois jos ihmiset kiertävätkin tiedät . Jokaisen oma-asia kuitenkin . Eikä siitä pidä itseensä ottaa .

    • koiranomistaja2

      Olen huomannut samanlaisen erikoisen "pakoilun". Olen tehnyt merkintöjä, siitä että ne ketkä eivät hallitse omia koiriaan, eivätkä osaa ohjata koiraansa ohittamaan toista koiraa haukkumatta, kääntyvät mieluummin eri reitille.

      • pelkuriomistajat

        Ei mitään merkitystä koiran rodulla,osa taluttelijoista vaan haluaa päästä helpolla,ja välttää kaikenlaisen temppuilun ohituksissa.Niin lähtevät karkuun, vaihtavat suuntaa tai kääntyvät ennen kohtaamista.Myös metsään ja pelloille menevät karkuun.On kyllä huono tapa se välttelykin,koiransahan huomaa että omistaja pelkää,ja silloin jos tulee tilanne ettei voikkaan paeta varmasti koira puolustaa pelkuri taluttajaansa raivokkaasti.Eikä koiraa sosiaalisteta ihmisiin ja koiriin pakenemalla tilanteita,mutta näitä on paljon.Et tarvitse rotikkaa,pikkukoiriakin vältellään.


    • yh-mama

      kyllä mä tiesin ihmisten asenteellisuuden jo ennen kuin tyty meille muutti.tiesin myös faktaa rodun päänsisustasta.eikä ole ensimmäinen rottis mun elämässä.haastava rotu ja pilata voi todella helposti niinkuin minkä vaan koiran.no onneksi me kaikki voidaan valita itse elämänpolkumme muita häiritsemättä.tärkeintä on että tytyllä ja meillä on hyvä elämä ja kanssaihmisillä hyvä olo.
      on todella tyrmistyttävää huomata kuinka paljon koirat aiheuttavat murheita ja suuria menetyksiä.syitä on monia..
      kiitos mielipiteistä,siihen meillä jokaisella on täysi oikeus.

    • helpotus?

      Eikö se ole mukavaa kun saa rauhassa lenkkeillä? Itsellä ainakin aiemmin oli lähes tulkoon ongelmaksi asti niitä ihmisiä joiden koirat tulivat 5metriä omistajaa edellä suoraan luokse. Nyt on pieni rwn mörkö kasvamassa ja toivonkin että sen sivutuotteena saisin lenkillä hieman enemmän rauhassa olla. Sosiaalistamisen hoidan kyllä muualla, kuin teiden varsilla täysin vieraiden koirien kanssa. Ja taitaa tuo "pelko" olla muiden ihmisten tietämättömyyttä rodusta ja myös median luomaa kuvaa. Ja uskon että ne ihmiset, jotka koirista jotain ymmärtävät eivät todellakaan pelkää.

      • 2222222222222222222

        niitä kun on huonostikäyttäytyviäkin rotikoita ynm. molosseja niin monet mieluimmin kiertää ja varoo. joskus tullut vastaan hitonmoinen akressiivinen möhkäle ja omistaja parka liukunut koiran perässä. voihan hommata jonkun esim. kultaisen noutajan, niin saa koirakamuja. oma valinta!


      • hympsistä
        2222222222222222222 kirjoitti:

        niitä kun on huonostikäyttäytyviäkin rotikoita ynm. molosseja niin monet mieluimmin kiertää ja varoo. joskus tullut vastaan hitonmoinen akressiivinen möhkäle ja omistaja parka liukunut koiran perässä. voihan hommata jonkun esim. kultaisen noutajan, niin saa koirakamuja. oma valinta!

        Hah,älä tollasia puhu.Täällä päin on pari kultsikkaa jotka räyhää ihan sekopäänä ohitus tilanteissa,tai tarhassa pihallaan.Ei täällä kukaan päästä koiriaan niiden luo.Eli on kultsikoissakin eroja,tiedän kyllä muutaman ihan kiltin ja hyvin käyttäytyvänkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2890
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1870
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1532
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1310
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1208
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      258
      1144
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      983
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      79
      930
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      794
    Aihe