Kinkomaa/Ahvenlampi asuinalueena

eräs lapsiperhe

Hei! Olemme mieheni ja kahden reilusti alle kouluikäisen lapseni kanssa muuttamassa muualta Keski-Suomeen. Tarkoituksena on rakentaa omakotitalo, ja saisimmekin tontin Muuramen Ahvenlammelta. Nyt sitten kiinnostaisi tietää, millaista asuinaluetta tuo Ahvenlampi on. Kinkomaan alakoulu on ainakin lähellä. Onko koulusta hyvää/pahaa sanottavaa? Eihän se ole lakkautusuhan alla? Entä menisivätkö lapset aikanaan yläkouluun Muuramen keskustaan? Ja saako silloin koulukuljetukset? Muutkin kuin koulutiedot asuinalueesta toki kiinnostavat!

Kiitos jo etukäteen mahdollisista vastauksistanne!

17

3525

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jopokopo1

      Kinkomaan koulu on parakissa korjausten vuoksi.

      Tulevaisuudesta ei voi sanoa mitään. Kaikki voi muuttua puolessa vuodessa ja kukaa ei tiedä sitä missä lapset käy koulua vajaan kymmen vuoden päästä.

      Kuka tietää, vaikka kinkomaalaiset on säynätsalon kouluissa kuten 20v sitten.

      Kinkomaalta puuttuu lähipalvelut. Maitopurkikkin haetaan säynätsalosta tai keljosta, jos sikseen tulee... muuten ihan ok, vaikka onkin rakenettu turhan täyreen.

    • ketjun aloittaja

      Kiitos vastauksestasi, jopokopo! Enpä tullut miettineeksi kauppojen läheisyyttä, kun pohdin vain tuota lasten kouluasiaa. Hyvä pointti siis.

    • muuttaja2

      niinpä minäkin olen miettinyt miksi ei ole kauppaa eikä kioskia,ihmisiä muuttaa ja paikka laajenee kovasti,itsekin entisenä kinkomaalaisena haluaisin muutttaa takaisin mutta ei viitsi koska palvelut puuttuu.

    • jopotikopoti

      Kyllä kait kinkomaan ongelma entisenä asukkaana on se, että se kylä on vähän niinkun... raiskattu. Minkä hiton takia joka ainoa neliö on pitäny paalutttaa omakotitalotontiksi ja nyt vitapoliksen alue on kaavotettu....

      Ja lyödäänlö vetoa, kun sinne tulee nyt uusia taloja niille uusille tonteille... tontin koko on 1600-2000 neliötä ja rakennuslipaa 400-600 neliötä... paljonko tollanen lysti maksaa.... ja ennekaikkea..... kun tämä taloustilanne on mitä on, niiin miten niille uusille kalliille taloille käy kun ne laitetaan myyntiin...

      Ja miten käy muuramen kun joka ainoa yleinen viheralue on kaavoitettu omakotitalonpakaiksi.... voi olla tuskane tulevaisuus kunnallakin, eikä se helpota yhtään että tulee iso kuntaliitos..... Kunta jossa melkee kaikilla on kohtalaisen hyvä olla, nii kohta ei ole kellään hyvä olla.

      Ja kaupoista. Ei Kesko tai Keskimaa... saatika Lidl tuo kauppaa paikkaan joka on n. 5 km. päässä isosta ostoskeskuksesta ja toisesta kuntakeskuksesta... ja omankin kunnan keskustaan on vajaa 10km.

      Nyt jos sais toivoa, niin Muuramen kunta ja Jykes laittas pikkasen jäitä Kinkomaan rakentamiseen. Ei se raha lisäänny maata myymällä...päin vastoin.

    • simpanssi1

      Voi apua mitä vastauksia olet saanut!
      Ihan huippukiva täällä on asua, ainakin nimenomaan Ahvenlammenalueella. Meilläkin alle kouluikäisiä lapsia ja niin on muuten varmaan joka talossa :) Leikkipuisto ja uimaranta löytyy melkein pihapiiristä. Vanhan koulun alueelle on tietääkseni tulossa myös uusi koulu. Kauppa on kaukana joo, mutta ei oo ollu kyllä varsinainen ongelma. Varmaan vastaus tulee myöhässä, mutta ärsyttää tollaset mollausviestit.

      • Yksi

        No voi apua! Ehkäpä nimimerkki simpanssi ei ole kotoisin kinkomaalta, eikä ole elänyt siellä silloin, kun historiallisesti arvokas ja ainutlaatuinen sairaala-alue ja elämä olivat vielä voimissaan... Itse olen sieltä kotoisin ja siellä oli myös mummola ja muita sukulaisia... onhan se varmasti mukavaa asua uudessa talossa uudella alueella, mutta... olen aivan täysin samaa mieltä edellisten mielipiteiden kanssa siitä, että kulttuurihistoriallisesti arvokas ympäristö RAISKATAAN viimeistä länttiä myöten, ajattelematta viittä metriä pidemmälle ja minkä takia? Ahneuden... ikävä sanoa, mutta pilalla on koko kaunis Kinkomaa.


      • Kinkomaa1

        Kinkomaalla on asuttu liki 10 vuotta ja aivan loistava paikka lapsiperheelle. Maalla kaupungin lähellä. Päijänne vieressä, isot tontit ja mukavat ihmiset. Uutta koulua rakennetaan , urheilukenttä remontoitu yms. Kauppakin on kohta tulossa sairaalan risteykseen. Tämä nimenomaan ei ole pilalla, vaan kehittyy koko ajan. Olisi mukava tietää mitä kirjoittajat tarkoittavat kulttuurihistoriallisesti arvokkaalla ympäristöllä? Vai tietävätkö edes mitä sillä tarkoitetaan? Tuota sanayhdistelmää kun on helppo käyttää, vaikka ei siitä mitään tajua. Tuo arvostettu sairaala on homeessa ja hankala korjata. Ympärillä oleva järvi ja mäntymetsämaisema säilyy, vaikka uusia taloja ja palvelumuototoja rakennetaankin...


      • Tervas
        Kinkomaa1 kirjoitti:

        Kinkomaalla on asuttu liki 10 vuotta ja aivan loistava paikka lapsiperheelle. Maalla kaupungin lähellä. Päijänne vieressä, isot tontit ja mukavat ihmiset. Uutta koulua rakennetaan , urheilukenttä remontoitu yms. Kauppakin on kohta tulossa sairaalan risteykseen. Tämä nimenomaan ei ole pilalla, vaan kehittyy koko ajan. Olisi mukava tietää mitä kirjoittajat tarkoittavat kulttuurihistoriallisesti arvokkaalla ympäristöllä? Vai tietävätkö edes mitä sillä tarkoitetaan? Tuota sanayhdistelmää kun on helppo käyttää, vaikka ei siitä mitään tajua. Tuo arvostettu sairaala on homeessa ja hankala korjata. Ympärillä oleva järvi ja mäntymetsämaisema säilyy, vaikka uusia taloja ja palvelumuototoja rakennetaankin...

        Ja ilman tuota mahdollista kyläkauppaakin: n. 3 km Säynätsalon markettiin, 5 km Keljon kaupoille, 7 km Muuramen keskustan kaupoille, n. 8 km Keljon supermarketeille (CM, Lidl, Prisma, Taloustalo, Motonet apteekit, pankit, koruliikkeet, vaateliikkeet, jne.) ja olikohan näin, että Sarvivuoreenkin (n. 3 km) on tulossa kauppa. Ei täällä sen puolesta nälkää nähdä. Rauhallinen alue ja lyhyt matka palveluihin.


      • Suosikkialue

        Kun jyvässeutu kasvaa entisestään (asukasmäärä),nin on ihan selvää,että Päijänteen rantaseudut on niitä halutuimpia alueita.Vitapoliksen alue on vetovoimainen terveyspainotteinen keskus,joka satavarmasti tuo kaikkea muutakin palvelua alueelle.Rantaan on jo nyt kaavoitettu 3 useampikerroksista kerrostaloa ,sataman liepeille.Tartteehan uudet asukkaatkin lähipalvelua.


    • puutarhuri palstan h

      Oliskohan Muuramessa vuokra-asuntoja, ja millaisia ja mikä hintataso?

      Kalustettuna en haluaisi, vaan sisustaisin kotini.
      Omakotitalo//rivari tai erillistalo.

      Minkälaista ihmistä näillä kulmilla asuu.

    • marjalis

      Ainakin voit Kinkomaalla kysyä naapurilta jos et itse tiedä mitä olet tehnyt tai meinannut tehdä. Eli juoruakat/ukot löytyy vaikka ei mitään muuta palvelua olekkaan.
      On oikein mörkölä muutenkin, äkkiä pitäisi päästä takaisin ihmisten ilmoille.

      • jopotikopoti

        Kinkomaalla on vielä paljon niitä sairaala-aikaisia ihmisiä jotka on tullut kylälle joskus ... jopa 50-luvulla.... ja ne tosiaan saataa tietää toisten asioista vielä enemmän kuin ihmiset itse tietää..... kyllähän niitä on jo poistunutkin paljon...
        Kirjoitin edelllisen kommentin 2v sitten ja mikään eile Kinkomalla muuttunut. Yleinen taloustilanne on vaan osotautunut sellaiseksi kuin sen silloin laitoin ja pelkään todellakin, että kohta kellään ei ole hyvä olla. Jokakoti sivullakin on muutamia taloja jotka on ollut siellä jo ainakin pari vuotta.... eli jos haluaa kivettyä paikalleen tulevaisuudessa, niin kannattaa ostaa satojentuhansien talot talot velkaksi tai pistää kaikki liikenevä käteinen taloihin.....
        Ei ne paljoo rakennetut rannat lohduta köyhää. On se nii kiva asua järven rannalla, kun mikää ei ole varmaa....


    • LehtoriV

      Ahvenlammen smurffikylässä on kyllä uudet talot, mutta muuten alueella asuu outoa porukkaa. Ovat varmaan alun perin asua hieman eristyksissä, mutta nyt sivistys on saavuttanut alueen ja pientä kitkaa on havaittavissa.

      Kinkomaan sairaalan pakolaiskeskus on lisäksi vain ajan kysymys.
      Talojen perustaminenkin on hankalaa, kun maa on niin kivistä (kinko)...

    • penkka

      Kinkomaa on rauhallinen ale asua. Tosin kunta ei osita paljoakaan mielenkiintoa korjata teitä ja vaatia asuinalueen asukkaita siistimään ojanpenkkoja. LIENEKÖ OSAMATTOMUUTTA VAI HALUTTOMUUTTA

    • Ex.kinkko

      Ei hyvä.ihan perseestä koko mesta.siihen päälle vielä lähellä säykin,lehtisaaren ja muuratsalon pahamaineiset asuin alueet.parempi asua jyskän pohjoispuolella.siellä lapsiperheen rauhallisempi olla.

    • Anonyymi

      Nyt on mennyt jo tovi edellisistä vastauksista niin mitä mieltä kinkomaalaiset ovat asumisesta kinkomaalla? Varsinkin lapsiperheiltä haluttaisiin kommentteja😊

      • Anonyymi

        On hieno paikka asua. Päijänne vieressä ja lyhyt matka kaupunkiin. Oma kauppa ja liikuntamahdollisuuksia. Palvelut löytyy muuramesta ja jyväskylästä.
        Jos jossain keskisuomessa asua haluaa niin veikkaan että kinkomaalla paras mahdollinen hinta/laatu suhde.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5098
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1016
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      918
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe