Päätyminen usein seksiorjaksi

Mihin rahasi viet?

Päätyminen usein seksiorjaksi

Moni siirtotyöläinen löytää itsensä myös kukoistavan seksiteollisuuden vastahakoisena uhrina. Moni intialainen tai itä-afrikkalainen nainen saapuu köyhyyden raastamasta kotimaastaan lupauksilla tarjoilijan työstä kimmeltävässä hotellissa Dubaissa tai Qatarissa huomatakseen olevansa korvamerkitty prostituoiduksi, jonka tehtävä on palvella varakkaita arabi- tai länsimaalaisia asiakkaita.

Yleisesti käytettyjä kaunistelevia termejä ovat "vierailijatyöläiset" (guest workers), "maastamuuttajatyövoima" (expatriate labourers), "siirtotyöläiset" (migrant workers) sekä "ulkomaalaisperäiset työntekijät" (foreign labourers). Nämä kaunistelevat määritelmät yhdessä "työnantajan" ja "sponsorin" kanssa peittävät sen tosiasian, että Persianlahden talouksien järjestelmä on orjuuden moderni versio.

Työläisillä ei ole mitään laillisia oikeuksia ja usein heidän surkeat palkkansakin pidätetään. Jo heidän saapuessaan passit takavarikoidaan. Heillä ei ole mitään mahdollisuutta vaatia oikaisua ja niin heistä tulee pelkkää ihmisistä koostuvaa irtainta omaisuutta.

Usein ainoaksi ulospääsyn mahdollisuudeksi jää lopettaa itse kurja elämänsä.

Historiallisesti orjakauppa kukoisti arabimaissa kahdeksannelta vuosisadalta (7th century) 1800-luvulle (19th century). Siellä sijaitsivat maailman vanhimpiin ja suurimpiin kuuluneet orjamarkkinat. Ne edelsivät eurooppalais-amerikkalaista orjakauppaa 700:lla vuodella. Jälkimmäisen aikana lasketaan orjuutetun 11 - 15 miljoonaa afrikkalaista. Arabiorjakauppiaiden arvioidaan sitoneen orjuuden kahleisiin vielä useampia miljoonia, pääasiassa Itä-Afrikasta.

Afrikan itärannikolle tehdyissä, Zanzibarin ympäristöön keskittyen, nuoria naisia ja tyttöjä kaapattiin alueilta, jotka nykyisin tunnetaan Mosambikina, Keniana, Etiopiana, Eritreana, Somaliana ja Sudanina, ja myytiin seksiorjiksi Persianlahden valtioihin. Virallisesti arabien orjakauppa loppui 1800-luvulla, ja YK:n ihmisoikeuksien julistus teki virallisesti lopun kaikesta orjuudesta vuonna 1948.

Kuinka ollakaan, siirtotyöläisten kurjien olosuhteiden perusteella voimme kuitenkin päätellä orjakaupan olevan täysissä voimissaan Persianlahden maissa ja koskettavan miljoonia ihmisiä.

3

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ewrwerw

      näin on

    • Dubain sheikki

      Dubaissa kannattaa siis tehdä töitä hyvällä palkalla. Ahkerat työntekijät mahdollistavat meille hyvän loman vieton. Mainio lomapaikka, josta löytyy jokaiselle jotain.

      • 34tewg

        Eli myöskin osaltasi kannatat ihmiskauppaa ja prostituutioon pakottamista. Sinähän mainio olet, olehan varovainen kehumiesi kanssa, joku niistä voi liippasta lain väärälle puolelle vielä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe