Opetusministerin pitäisi ottaa kantaa Alppilaan

kes4

4

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • otti kantaa

      Gustafsson oli eilen a-studiossa ja hänen mielestään varoitus opettajalle olisi ollut oikean tason rangaistus ja olen tasan samaa mieltä. Toimittajatkin ovat monessa haastattelussa sotkeneet nämä kaksi käsitettä; irtisanominen ja purku, ne ovat kaksi aivan eri asiaa.

      Jos työlainsäädännön mukaan mennään, työsuhteen purku on todella kova keino ja potkut saadakseen pitäisi tehdä jotain todella selkeää, jonka vuoksi työsuhdetta ei voida jatkaa edes irtisanomisaikaa (vrt valelääkärit, kavallus tms). Tähän ei riitä edes kännissä töihin tulo (paitsi autonkuljettajilla tai vastaavilla). Eri asia on sitten koeajalla purku, jos henkilö ei lainkaan sovi tehtäviinsä tai jotain muuta ratkaisevaa sinä aikana ilmenee.

      Yleensä jos työntekijä tekee virheen (tai jatkuvasti, huomautuksista huolimatta syyllistyy velvollisuuksiensa laiminlyöntiin), siitä seuraa kirjallinen varoitus, jossa selvitetään mitä tuli tehtyä väärin ja annetaan työntekijälle mahdollisuus korjata asia. Vasta varoituksen jälkeen voi irtisanoa, mikäli työntekijän virhellinen toiminta siitä huolimatta jatkuu. Irtisanomisessa noudatetaan irtisanomisaikaa.

      Tämä on se normaali tie, purku on äärimmäinen keino jossa tapaus pitäisi olla täysin selkeä niin, että sen voi jokainen ulkopuolinenkin oikeudenmukaiseksi käsittää. Olen hoitanut työssäni henkilöstöasioita 29 vuotta eikä meillä kertaakaan ole purettu palvelussuhdetta, lukuun ottamatta joitakin koeaikapurkuja.

      Toivotaan, että tämä päätös vielä muuttuu. Minkä rangastuksen muuten tuo oppilas tuosta tilanteesta sai, siitä en ole kuullut missään mainittavan.

      • jatkoa vielä

        Ja vielä jatkan, konsultoiko tuo opetusvirasto Helsingin kaupungin henkilöstöpäälliiköä lainkaan ennen päätöksentekoaan koska nythän sitten koko kaupungissa pitää ottaa sama linja joka koulussa, jotta työnantaja noudattaa tasapuolisuuden velvollisuuttaan.

        Alkaa tulla opettajan virkoja auki, koska en lainkaan usko että tämä tapaus on ainutkertainen ja kohta oppilaiden kännyt kuvaa taukoamatta, näin saadaan ei-mukavat-opet kaikki ulos.


    • tsemppiä Antille

      Nyt Heinäluomakin on ottanut kantaa blogissaan, että potkupäätös pitää perua koska He3lsingin kaupunki tulee häviämään jutun oikeudessa kun se sinne menee. Maksaa sitten kaikkien osapuolten oikeudenkäyntikulut ja ison korvauksen opettajalle laittomista potkuista ja kaikesta tästä julkisuudesta, henkisestä kivusta ja särystä.

      Meille Antti Korhonen olisi täysin tervetullut ope töihin ja uskon että moneen muuhunkin kaupunkiin.

    • Loppu hymistelylle!

      Opetusministeriötä ei näytä kiinnostavan järjestyshäiriöiden lopettaminen kouluista. Siitä on todisteena uusi koulurauhaa käsittelevä laki, joka on tulossa.

      Opetusministeriö on kovasti kehunut lakia, mutta siinä ei ole mitään sellaista, jolla olisi mitään vaikutusta koulurauhan palauttamiseen.

      Lääkkeiksi tarjotaan oppilaskuntien perustamista, oppilaiden osallistumista järjestyssääntöjen ja opetussuunnitelmien laadintaan ja kasvatuskeskusteluja.
      Kaikki nämä ovat vain ympäripyöreita projekteja, joiden vaikutus näkyy aikaisintaan kymmenien vuosien kuluttua, jos silloinkaan. Itse asiassa ne ovat vain vastuun pakoilemista.
      Tarvittaisiin konkreettisia toimia tässä ja nyt tilanteeseen.

      Järjestyshäiriöiden kannattajien taholta kuulee usein sanottavan, että nykyinenkin laki antaa jo opettajille mahdollisuuden poistaa häiritsevä oppilas luokasta.
      Tämä väite on kuitenkin vain silmälumetta. Jos joku opettaja poistaa oppilaan luokkahuoneesta voimakeinoja käyttäen, lain mukaisella tavalla, hän voi joutua syytetyksi väkivallasta, pahoinpitelystä tai liiallisesta voiman käytöstä. Aina löytyy joku "porsaanreikä", jonka perusteella opettajan voidaan katsoa syyllistyneen liialliseen voiman käyttöön ja voi siten tulla erotetuksi virasta, kuten tässä Alppilan tapauksessa on nähty.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      203
      8248
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4668
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2240
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2148
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1945
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1825
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1746
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1736
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1653
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1458
    Aihe