Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

MIksi näin

Harrastajavalokuvaaj

Joo, mul on semmone nikon D3100 ja siin se alkuperäne objektiivi mutta meni rikki ilman syytä ei ollut kolhittu eikä mitään naksahti vaan eikä enään tarkentanut ja nyt ei enään toimi voiko sen viedä korjaajalle vai roskiin ja uus kehiin??
Itse olen ajatellut ostaa tämän objektiivin onko kokemuksia ja kannattaako ostaa uutta.

http://www.objektiivi.info/objektiivi-info/nikon/af-s-dx-micro-nikkor-40-mm-f-2-8g/557

3

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ex-D3100-kuvaaja

      Kameran mukana myydyn 18–55 mm:n ”kittiobjektiivin” rahallinen arvo on varsin vähäinen ja kamerahuoltojen työ vastaavasti kallista. Minä miettisin korjauttamisen mielekkyyttä kahdestikin.

      Nuo Micro-Nikkorit ovat lähikuvaukseen optimoituja laseja, ts. niillä voidaan tarkentaa niin lähelle, että kuvaussuhteeksi saadaan vähintään 1 : 1. Piirtokyky on yleiskuvauksessakin mainio, mutta valovoima ei ole mitään huippua.

      Ellet aio panostaa nimenomaan lähikuvaukseen, ehdottaisin 35 mm:n f/1.8 normaaliobjektiivia. Maksaa uutena noin 200 € ja on hyvinkin jokaisen euron arvoinen. Valovoimaa on 1½ aukkoa enemmän kuin tuossa ajattelemassasi makro-objektiivissa.

    • Käytettynä?

      Noita 18–55 mm:n kittizoomeja on ollut silloin tällöin tarjolla suoraan käyttäjiltä kohtuurahalla. Vajaa kuukausi sitten olin ostajan mukana silminnäkijänä, kun tuollaisesta syntyivät kaupat 50 eurolla. Ammattitaitoisessa kamerahuollossa ei samalla rahalla kummoisia hommia tehdä! Vakaajallisesta VR-versiosta saatetaan pyytää vähän enemmänkin.

      Kameraliikkeiden vaihtolaitehyllystä löytyy samoja laseja sitten satasen pintaan. Uudesta saat pulittaa (toki liikkeestäkin riippuen) n. 180 tai 230 € sen mukaan, onko kyseessä VR-malli vai ei.

      Jos kameran mukana ostamasi objektiivi tyydytti ennen rikkoutumistaan, voit yrittää löytää tilalle ehjän samanlaisen käytettynä. Uudesta pyydetään mielestäni liikaa hintaa.

      Työkalu käytetyn metsästykseen:
      http://www.omaetsin.fi/#?q=nikkor&c=

    • kjKSGJ

      Kittilinssit on vain kameran myyntiä varten. Pääasia, että ostaja pääsee kokeilemaan ja tulee himo ostaa uusia ja parempia linssejä.

      Hyvä linssi tuo 40 millinen ja kelpaa myös muuhun kuvaukseen. Makro-objektiivit on poikkeuksetta terävämpiä varsinkin reunapiirroltaan ja paremmin tehtyjä, kuin vastaavat tavalliset objektiivit.
      Ainut "huono" on se, ettei kuva-ala riitä kinokokoiseen kameraan, mutta eipä se riitä noissa halvoissa kittizoomeissakaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1337
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      69
      1216
    Aihe