O: HUOMIO! Täälläkin paljon huijareita ja pentutehtailijoita!

oikeus

Jos olet ostamassa esim. koiraa pidäthän huolta ettet tue pentutehtailua. Liian moni koira kärsii ja kuolee kurjalla tavalla koska sitä pidetään todella huonoissa oloissa ja teetätetään jatkuvalla syötöllä pentuja. Ethän halua tukea tällaista toimintaa?

Ohjeina annan että laittakaa mahdollisimman paljon kysymyksiä myyjälle pennusta, täytyyhän sinun tietää mm. minkälaisista oloista koira sinulle tulisi.

Käykää katsomassa pentua ennen ostoa ja älkää missään nimessä suostuko siihen että teille kuljetettaisiin pentu johonkin paikkaan jottei olisi mahdollista nähdä emää ja kotioloja!

Monet ovat menettäneet rakkaan pentunsa vain vähän ajan sisällä ostosta,koska koirista ei olla huolehdittu myyjän sanomien mukaan.Monesti lupaavat,madotukset,sirutukset ja kaikkien muidenkin asioiden olevan kunnossa vaikka näin ei ole. Ethän halua menettää juuri saamaasi pientä viatonta pentua ja tukea samalla tehtailua?

Kannattaa lukea tämä:
http://www.sey.fi/elaintietoa/lemmikkielaimet/pysayta_pentutehdas!_-kampanja

14

296

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sääli, sairautta?

      No mutta miten pennun käy, jos sitä ei kukaan osta/pelasta?

      • ran4

        Joka kerta, kun ostat pennun tehtailijalta, mahdollistat seuraavan pennun syntymisen siihen tilaan. SÄÄLI ON SAIRAUTTA TÄSSÄ ASIASSA. Niin surulliselta kuin se kuullostaakin.

        Pelastamalla yhden, tuomitset monta muuta. Älä osta edes säälistä.

        Poliisiin ja eläinsuojeluihmisiin yhteys heti kun on epäilys pentutehtailusta, älkää missään nimessä tukeko niiden toimintaa ja ostako pentua sielä. Jos haluatte koiran laillista tietä, ostakaa se virallisilta löytötarhoilta tai kunnon kasvattajilta.


    • Miksi kysyt kun tiedät itsekkin vastauksen?

      Aina löytyy joku idiootti (toivottavasti jossain vaiheessa ei enää suomesta)joka sen ostaa ja laittaa emän kärsimään (koska teetätetään aina vaan uudet pennut)samoin kuin pennunkin jolla monesti sairaus,josta pentu joutuu koko pienen ikänsä kärsimään kuolemaansa asti.

      • (nim. kokemusta on!)

        Rotukoirien jalostus ja myynti pitäisi lailla kieltää, kun ovat niin sairaita! Sekarotuiset ovat terveitä monesti läpi elämän, varsinkin oikeat koirasudet!


      • lol8
        (nim. kokemusta on!) kirjoitti:

        Rotukoirien jalostus ja myynti pitäisi lailla kieltää, kun ovat niin sairaita! Sekarotuiset ovat terveitä monesti läpi elämän, varsinkin oikeat koirasudet!

        Taas tietämättömyys huipussaa.

        Rotukoirilla on tarkat pevisa määräykset, joiden puitteissa kasvatusta suoritetaan. Geenipooli on joissain roduissa kapea, mutta ongelmien ratkaisemiseksi työskennellään koko ajan.

        Olisi myös mielenkiintoista tiedää, että mistä luulet niiden sekarotuisten maailmaan putkahtavan? SekaROTUISIAhan ne ovat. Ei ne taudit sieltä taustalta minnekkään häviä, tuplaantuvat pahimmassa tapauksessa, kun ei seurata vanhempien terveystuloksia millään tavalla.


      • (nim. kokemusta on!)
        lol8 kirjoitti:

        Taas tietämättömyys huipussaa.

        Rotukoirilla on tarkat pevisa määräykset, joiden puitteissa kasvatusta suoritetaan. Geenipooli on joissain roduissa kapea, mutta ongelmien ratkaisemiseksi työskennellään koko ajan.

        Olisi myös mielenkiintoista tiedää, että mistä luulet niiden sekarotuisten maailmaan putkahtavan? SekaROTUISIAhan ne ovat. Ei ne taudit sieltä taustalta minnekkään häviä, tuplaantuvat pahimmassa tapauksessa, kun ei seurata vanhempien terveystuloksia millään tavalla.

        Mikä ihme on sitten sukusiitosprosentti? Tehtaillaan lopussaan vain sairaita koiria, tai pahemmin pilataan koko rotu. Esim. Saksanpaimenkoirat on pilattu niin että ulostekaan ei tahdo mennä läpi lantion. Turha selitellä että sekarotuiset eivät olisi niitä terveimpiä, vaan päinvastoin mitä enemmän on sekarotuisempi, sitä terveempi on koira. Ei tietenkään aina, mutta nyrkkisääntönä kyllä pitää. Sairauksista sen verran vielä, että jos risteytät yhden koiran kaikista maailman roduista, niin sillä koiralla ei ole kaikkien rotujen sairauksia


    • heratysihmiset

      Niin kauan kuin näitä pentuja ostetaan, niitä tehdään lisää. Ostamalla varmistat siis sen, että emän kärsimykset jatkuvat lisää sairaita pentuja tehdään.

    • surusilmä12

      Olen itse tyhmyyttäni ostanut näin jälkeenpäin ajateltuna kissan mitä ilmeisemmin pentutehtailijalta. Heti kotiin tultuaan silmät vuotivat ja kissa aivasteli. Nyt kissa on vajaan vuoden ja sillä ikuinen ongelma silmien kanssa eli määrä ajoin ne tulehtuvat ja vaativat eläinlääkärillä käynnin. Kissa sairastaa jotain kissoille tyypillistä virusta :(. Olemme kiintyneet toinen toisiimme eli elämme tämän asian kanssa niin kauan kuin kissalla henki pihisee. En haluaisi kenellekkään tätä samaa eläinlääkäri rumbaa eli menkää tosiaankin katsomaan eläimen olot. Jos ovat likaiset niin kuin meidän tapauksessa niin jättäkää pentu ostamatta. Ehkä "kasvattaja" lopettaa toimintansa kannattamattomana. Tästäkin ihmisestä josta kerroin on netin mukaan tehty ilmoituksia eläinsuojeluun, mutta koska eläimet on ruokittu ei ole aiheuttanut toimenpiteitä.

    • koiransuojelija

      Apulan Koirat - myyntipalstalla myydään 4v phalene rotuista koiraa, joka sijaitsee Pirkanmaalla. Koirasta ilmoittaa Kipa- nimimerkillä oleva henkilö.

      Kyseiseltä henkilöltä ei missään nimessä kannata ostaa koiraa. Henkilö on saanut koiran ilmaiseksi, koiran vikojen vuoksi. Henkilö on myös aiemmin toiminut samalla lailla, eli yrittää ottaa koiria ilmaiseksi ja myy niitä kalliilla hinnoilla eteenpäin.

      Henkilö arvostelee mm. koiran entiset kasvattajat, vaikka itse kohtelee lemmikkejään kyseenalaisesti. Riuhtoo mm. hihnassa kovakouraisesti, alistaa, ei käytä lemmikkejä tarpeeksi ulkona jne.

      Älkää siis missään nimessä ostako koiraa, vaan pikemminkin levittäkää tätä tietoa myös eteenpäin. Kyseinen henkiö on nimeltään: Mari Ihatsu, mutta äitinsä nimellä usein internetissä liikkuu.

      Linkki myynti-ilmoitukseen:

      http://www.lemmikkipalstat.net/cgi-bin/apula/etsi.pl

      Esim. tuossa hän käyttää äitinsä nimeä: Kipa

    • Sannnnnni

      Ei sitä yhtä pentua kukaan pelasta jos joku ei sitä osta, mutta jos ostaa, niin tehtailija teettää sata lisää, eikä niille kaikille ole kellään aikaa eikä niiden sairauksiin rahaa. (Olisi kiva jos joku pelastaisi mutta pentutehtailua sinänsä ei ole kielletty. Sietäisi kyllä). Näissä asioissa on pakko kovettaa sydämensä ja ottaa iso, terve, onnellisen oloinen pentu jolla on aina ollut kaikki hyvin, eikä sitä aivastelevaa ressukkaa -se on ainut tapa varmistaa että tulevaisuuden eläinlapset ovat pikemminkin terveitä ja onnellisia, ei sairaita ja huonosti pidettyjä.

      Jos haluaa nimenomaan pelastaa jotain, niin eläinsuojelusta löytyy aika surkutapauksia, joiden kärsimyksellä kukaan ei ainakaan tee rahaa.

    • Näin varmistat, ettet hanki laitonta tai pentutehtaan koiraa:

      – Älä osta eläintä kadulta tai torilta.

      – Varmista rotukoiraa ostaessa, että myyjällä on kennelnimi ja että se on aito.

      – Älä osta yksityiseltä ihmiseltä koiraa, ellet tunne tätä entuudestaan tai ehdi tutustua henkilöön perusteellisesti.

      – Varo erityisesti lehti- ja internetilmoituksia, joissa sama myyjä kaupittelee monenlaisia koiria ja joiden ilmoittajalla on prepaid-liittymä.

      – Älä osta paperitonta rotukoiraa.

      – Vaadi päästä näkemään emo ja pennut pitopaikassaan.

      – Selvitä koiran taustat erityisen tarkkaan, jos koira on tuotu ulkomailta.

      – Tarkastuta paperit eläinlääkärillä. Ulkomailta tuodulla koiralla voi olla väärennetyt paperit.

      – Luotettava myyjä on kiinnostunut koiran uudesta kodista ja ostajasta.

      – Jos ostotilanteessa on mitään epäilyttävää, älä osta koiraa.

      – Älä ikinä osta eläintä säälistä.

      – Tee koirasta aina kirjallinen kauppasopimus.

      – Jos koiralla ilmenee vakavia sairauksia ja jos myyjä on tiedossa, perää virallista tietä oikeuksiasi.


      Lähde: Helsingin eläinsuojeluyhdistys, Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ry

    • <---------->

      Pentutehtailijat ovat luokassaan yhtä kuin turkistarhaajat. Että inhottaa kun ihmiset eivät tee oikeaa työtä elääkseen, vaan elävät häpeällisen elinkeinon turvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      93
      8157
    2. Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin

      Matti, 72, on myynyt jäätelöä Espalla 27 vuotta, mutta nyt hänelle riittää: "Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin". Rep
      Maailman menoa
      69
      2425
    3. J mies jos vain vielä voit

      Tule luo https://m.youtube.com/watch?v=F5pinBuBRwE&pp=ygUdam9zIHZhaW4gdmllbMOkIHZvaXQgdHVsZSBsdW8%3D Ikuisuutta ei van
      Ikävä
      20
      1373
    4. Nainen haluaisitko

      Mieluiten viettää mökkiviikobloppua viinamiehen, himogrillaajan, fitness-addiktin vai vauva kuumeisen miehen kanssa ?
      Sinkut
      51
      1262
    5. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      32
      1064
    6. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      89
      956
    7. Niin hyvä olo on

      kiitos, että olet tullut elämääni 🫂. Sä oot ylivoimainen. Mulla ei ole kiire mihinkään, tässä ja nyt on niin hyvä olla.
      Ikävä
      21
      953
    8. Nyt hylkään ajatuksen

      Ei siinä ollut mitään se oli vain minun harhakuvitelmaa. Yritän unohtaa sinut. Minä en halua pettyä tässä asiassa. Heitä
      Tunteet
      50
      866
    9. Olipa outo uni

      Näin unta sinusta. Istuin sun auton takapenkillä ja mökötin. Sanoit muru älä nyt viitsi olla tuollainen lellipentu ja m
      Ikävä
      43
      858
    10. Trump johtaa Harrisia miltei kaikissa uusimmissa tehdyissä mielipidekyselyissä !!!

      Silti Suomen lehdistö kusettaa kansaa ja julkistaa vain yhden mielipidekyselyn tuloksen, jossa Harris poikkeuksellisesti
      Maailman menoa
      19
      761
    Aihe