Huippu-urh. muutosryhmän sekoilut ja törsäily on kohtuutonta

.................98

Huippu-urheilun muutosryhmän sekoilut ja törsäily on aivan täysin kohtuutonta! Miksei siitä puhuta, vaan aina vain Kataisesta ja Himasesta? Pelkäämmekö edelleen RKP:tä?

Poliittisen päävastuun HuMun sekoiluista kantaa edellisen hallituksen urheilu- ja kulttuuriministeri Stefan Wallin RKP, jonka aikana ryhmä asetettiin. Hän on jälkeenpäin ilmoittanut olevansa tyytyväinen sekä HuMun työhön että lopputulokseen.

Kylläpä Stefan Wallinn asettama työryhmä on törsännyt
meidän suomalaisten verorahoja!
Jokin vastuu pitäisi tällaiselle saada!

SK selvitti: Näin huippu-urheilun muutosryhmä törsäsi, kopioi ja petti lupauksensa
Viime vuonna loppuraporttinsa jättäneen Huippu-urheilun muutosryhmän (HuMu) rahankäyttö on ollut vielä holtittomampaa kuin tähän asti on tiedetty.

Tuoreessa Suomen Kuvalehdessä on liikuntatieteen tohtori Antti Laineen ja Nuorisotutkimusverkoston vastaavan tutkijan Mikko Salasuon laajoihin selvityksiin perustuva juttu, josta käy ilmi, että HuMu törsäsi suuria summia mitä kummallisimpiin tarkoituksiin.

HuMun vetäjänä toimi SLU:n entinen pääsihteeri Jukka Pekkala, ja ryhmässä oli hänen lisäkseen neljä muuta jäsentä: Tapio Korjus, Mika Kojonkoski, Antti Paananen ja Leena Paavolainen. Julkisuudessa on aikaisemmin kerrottu, että heille maksettiin lähes 10 000 euron kuukausipalkkaa. Laineen ja Salasuon tietojen mukaan HuMun viiden varsinaisen jäsenen keskimääräiset kuukausiansiot olivat sivukuluineen noin 11 500 euroa. Olympiakomitea paransi vielä palkkatasoa tarjoamalla muutosryhmäläisille autoedun.

Muutosryhmän ehtymättömästä kassasta liikeni muutenkin rahaa mitä kummallisimpiin tarkoituksiin. Ari Mennanderin viestintäyritystä pyydettiin esimerkiksi järjestämään ja taltioimaan HuMun tiedotustilaisuudet ja haastattelemaan sen jäsenet 39 000 eurolla. Hiihtosuunnistaja Anssi Juutilainen laskutti 46 000 euroa muutosprojektin käynnistyksen, vision kehittelyn ja HuMun jäsenten työnohjauksen konsultoinnista. Loppuraportistakaan HuMu ei selvinnyt omin voimin, vaan sen tekemisestä maksettiin ulkopuoliselle konsulttifirmalle 25 000 euroa.

HuMu ulkoisti myös ison osan ”muutostyöhön” liittyneistä urheilijahaastatteluista. Lomakkeiden suunnittelu annettiin Korjuksen tuttavapiiriin kuuluvien urheilumanageri Harri Halmeen ja valmentaja Mika Lehtimäen tehtäväksi. He muun muassa valmistelivat yhdessä Korjuksen kanssa 135 kysymystä sisältäneen kysymyspatteriston. Työ oli melkoista amatöörien puuhastelua, sillä kolmikko sekoitti jopa kyselyn ja haastattelun kaltaiset peruskäsitteet keskenään.

Lehtimäelle ja Halmeelle maksettiin yhteensä 29 520 euroa. Summa jäi muutamalla satasella alle kilpailutusrajan.

Urheilijahaastattelujen johtopäätökset luvattiin esittää muutosryhmän väliraportin liitteenä. Tällaista liitettä ei kuitenkaan löydy. Myöskään loppuraporttiin ei ole kirjattu haastatteluista mitään tarkempaa informaatiota. HuMu ei ole kertonut esimerkiksi haastateltujen valintaperusteita eikä heidän sukupuoli-, ikä- ja lajijakaumiaan.

HuMun oma panos urheilun muutostyöhön jäi muutenkin laihaksi. Useat sen toistelemat lausahdukset, kuten ”urheilija keskiössä”, esiintyivät jo edellisen, Risto Niemisen johtaman muutosryhmän mietinnössä. HuMun koko työn perustaksi noussut ”urheilijan polku” -käsite esiintyi tutkimuskirjallisuudessa jo 1990-luvulla.

Väliraportissa luvattiin rakentaa suomalaisen huippu-urheilun osaamisen, arvostuksen ja menestyksen mittarit vuoden 2012 aikana. Ne jäivät kuitenkin laatimatta.

Muutostyön toimeksiantoon ei edes kuulunut lisärahan hankkiminen huippu-urheilulle. Tästä huolimatta HuMu esitti loppuraportissa huippu-urheilun resursseihin kaikkiaan 2,5 miljoonan euron vuosittaista lisäystä vuosina 2014-2018. Laineen ja Salasuon hankkimista tiedoista käy ilmi, että ryhmä kokeili kepillä jäätä vielä paljon suuremman summan saamiseksi. Uskaliammassa hahmotelmassa se kaavaili noin 7 miljoonan euron lisäpanostusta vuodelle 2013 ja vuosille 2015-2017 kaikkiaan 19 miljoonan euron lisäystä vuoden 2012 tasoon nähden.

Poliittisen päävastuun HuMun sekoiluista kantaa edellisen hallituksen urheilu- ja kulttuuriministeri Stefan Wallin (r), jonka aikana ryhmä asetettiin.

2

100

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • RKP !!

   Poliittisen päävastuun HuMun sekoiluista kantaa edellisen hallituksen urheilu- ja kulttuuriministeri Stefan Wallin RKP, jonka aikana ryhmä asetettiin.

   • Minisrerin..palkoilla

    Suhteilla pidettiin urheilujohtajien törkeät palkat piilossa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Viiskymppisenä

   Ja alan olla kyllä aina vaan enemmän sitä mieltä, mikä on kyllä ihan tieteellinen faktakin, että elämä viiskymppisenä alkaa olla turhista turhinta. Uu
   Sinkut
   402
   1560
  2. Suomalaislääkäri katosi matkalla Pattayalle

   Ei siis tietoa pääsikö Pattayalle saakka vai minne suunnisti? Tuntomerkeistä päätellen ei ole kantasuomalaisia lääkäreitä. https://www.iltalehti.fi/ko
   Pattaya
   23
   1171
  3. Martinan häät

   Ottaako miehen nimen? Rouva Aitolehti -Bajamaja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   126
   852
  4. Kuka Turkulainen lääkäri kadonnut Thaimaassa?

   Lehdissä oli siitä juttua, mutta nimi on nyt Iltasanomista otettu pois
   Turku
   12
   806
  5. Pitäisikö lähettää lapsille viesti: älkää tulko jouluksi tänne sähköä tuhlaamaan?

   Kun kaikki työelämässä niin mitä varten niiden pitää tulla tänne tuhlaamaan kallista eläkeläisten sähköä? Pysykööt omillaan. Harmittaa koko joulu.
   Maailman menoa
   72
   802
  6. Olet mielenkiintonen ja kiehtova. Erikoinen epänormaali ihminen

   Siksi kiinnostava. Hyvää yötä. Saan kai sanoa ystäväni? Saanhan ?
   Ikävä
   34
   779
  7. Nyt mies ryhdistäydytään

   molemmat IRL. Jos molemmilla on tunteita. Ei heitetä niitä roskiin. Hyvää yötä.
   Ikävä
   92
   721
  8. Mikä nyt on

   Ihmisiä katoaa, ruumiita löytyy. Suntista löytynyt ruumis...
   Kokkola
   48
   586
  9. Selviytyjät-voittaja Sami Helenius juhli voittoa huvilalla finaalin jälkeen - Skoolaus "Mestarille!"

   Onnea Sami Selviytyjät-voitosta! Kyllä ansaitsit voiton! Ex-jääkiekkoilija Sami Helenius on Selviytyjät Suomi -voittaja vm 2022. Ex-NHL-tähti voitt
   Suomalaiset julkkikset
   13
   542
  10. Ajankohtainen TV-leffa: Lupaus kertoo suomalaisten lottien tarinaa sodassa - Iso kiitos lotille!

   Iso kiitos ja kunnianosoitus lotille, jotka tekivät tärkeää työtä kotirintamalla ja sodan keskellä Suomen ja Venäjän sodissa. Lupaus-elokuva kertoo
   Maailman menoa
   32
   500
  Aihe