Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Nikonin rungon elinikä ?

D80 tilt

Lokakuussa 2008 ostettu D80 tilttasi helmikuussa 2013. Korjausarvio ylitti alkuperäisen hinnan ( 400 e ), olisi pitänyt kuulema vaihtaa piirilevy. Eipä sitten korjattu.
Oli ollut kohtuullisen vähässä käytössä eikä ole käsitelty kovakouraisesti, joten tuo lyhyeksi jäänyt elinikä hieman harmittaa. Nyt sitten pitää lähteä uuden Nikonin ostoon.
D7000, D7100, D300s ?

Onkos muilla huonoja kokemuksia rungon hajoamisesta "ennenaikojaan" vai osuiko minulle vaan maanantaikappale ?

12

231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Canon Halvallla!

      Onko kameran aivan pakko olla Nikon? Jos käytät kameraa pelkkään kuvien ottamiseen niin täältä lähtis halvalla canon 1000D joka aivan alkuperäisessä kunnossa. Itse meinaan ostaa Canon 700D:n tai 650D:n kun tulisi kuvattua nytkin enemmän videoita kuin kuvia mutta tällä siihen ei pysty.

      • Jos olet jonkun merkin ottanut käyttöön ja hankkinut siihen sopivaa varustusta niin merkin vaihto saattaa tulla varsin arvokkaaksi. Esim. vanhat lasit toimivat hyvin samassa merkissä mutta merkin vaihdossa kaikki menee uusiksi ehkä reppua ja tripodia lukuun ottamatta.


    • Nikon elää

      Mistä noista ihmisen tekemistä teknisistä laitteista koskaan tietää, voi hajota milloin vaan, vaikka heti ostosta seuraava päivänä tai sitten kestää isältä pojalle. Varmaan aika monella on kokemusta kameran hajoamisesta ja aika monelle on varmaan osunut maanantaikappalekin, digikameroita kun on valmistettu miljoonia, niin joukkoon mahtuu monenlaista tapausta.

      Osta vaikka D7000 ja käytä sitä kameraa, kamera tykkää kun sillä otetaan kuvia.
      D7000 sulkimelle luvataan 150 000 laukausta ja kun ostat sen fotoliiga kauppiaalta, saat vielä 3 v. takuun.
      Älä nyt jumalauta ainakaan mitään käyttetyä Canonin 1000D mene ostamaan, sen verran valokuvaajan harrastajallakin pitää olla itsekunnioitusta.

    • Mainitsemistasi vaihtoehdoista ostaisin tuon D7100 jos raha ei hirveästi tee kiusaa eli pystyisin rahoittamaan sen käteisellä, jos on pientä nuusaa niin D7000 on hyvä vaihtoehto mutta jos on todellista pulaa odotettavissa niin D300s on ihan kelpo vehje jollaisella itsekin kuvaan.

      Olen ottanut Nikon rungoilla alkaen D70 kymmeniä tuhansia kuvia ilman yhtäkään vikaa toistaiseksi. Uudemmat Pro ja Semipro rungot on suojattu niitä elementtejä vastaan joita tavallinen kuvaaja kestää kunhan katsoo, että lasit ovat samaa luokkaa tiivisteineen.

      Sinulla on saattanut olla "maanantaikappale" tai muutoin huonoa tuuria, Onko tuo D80 ollut sadetta vastaan tiivistetty ja jos ei ja olet käyttänyt sitä kovassa vesisateessa niin pieni määrä vettä saattaa tehdä piirilevylle tuhojaan ajan kanssa.

      Piirilevyt lienevät niin "hienoa" tekniikkaa, ettei niitä täällä pystytä korjaamaan noissa huoltofirmoissakaan vaan tyydytään vaihtamaan koko osa. Sehän ei vaadi kuin yhden huonon liitoksen ja koko piirilevy on käyttökelvoton mutta osaava ja tietävä kaveri saisi sen hetkessä kuntoon. Noista kavereista vaan tuppaa olemaan puutetta ja jos löydät yhden niin nyt ale aikoina kun hyvän rungon takuineen saa alle 1000€ homma tulisi silti suhteellisen arvokkaaksi.

      Mehän elämme kulutusyhteiskunnassa jossa laitteita ei rakenneta korjattaviksi vaan vain käyttöön ja roskiin periaatteella. Toista se oli "vanhaan hyvään aikaan" kun jokainen oman "Opelinsakin" öljyt ja muut tavalliset huoltokohteet osasi hoitaa ja kameratkin toimivat akun sijaan vieterillä joka viritettiin aina uutta filmiä paikalle siirrettäessä.

    • maananataikapale

      jos mua haittaisi, että runko ei kestä kuin 5V, ostaisin panasonikin,.
      Ne kun kestää ehkä 2v.

      Tällöion voisin valittaa huonosta tuurista useammin.

    • hjafhwf

      Tuohan on hirveä ikä digikameralle, joka on kuin windows-tietokone, joka pitää vaihtaa joka toinen vuosi, että pysyy kelkassa mukana.
      Amerikkalaiset autotkin suunniteltiin aikoinaan vain yhden vuoden käyttöä varten.
      Malli näyttää olevan julkaistu Aug 9, 2006, joten se on jo täyttä antiikkia.

      Elektroniikka on sikäli kummallista tavaraa, että se vanhenee, vaikka ei käytettäisikään. Sitäpaitsi elektroniikkaa vanhennetaan jo tehtaalla.

      Maanantai kappaleita löytyy kaikilta valmistajilta, mutta tietämistäni tapauksista vie voiton Nikon D50, joka hajosi eräässä testissä ensilaukaisulla.
      Canonin 10D:n suljin hajosi usein 15 000 ruudun jälkeen ja 300D.ssä meni helposti peilinnostaja.
      Tuon hintaiset kamerat suunniteltiin kestämään vain noin 50 000 laukausta, mutta jotkut yksilöt kestää monin verroin toisten hajotessa melkein heti.

    • 2013-2008

      Jos saat Nikon D90 tai D5100 hintaan 399E tai D7000 Nikonin alle 700Euron (vanhentuita malleja) ne on aivan eri planeetalta jo kun toi mainisemasi D80 vaikka kaikki tietty jotakin sukua keskenään?
      Ei siis taida olla mitään järkeä korjata moista vanhusta edes halvalla?
      Koska minua ainakin kaduttaisi korjata edes satasella moista verrattuna uudempiin?
      Tajuatko ettei nykyään edes ennen laadukkaiksi koettuja kalliita merkkituotteita valmisteta nykyään kestäviksi? Vaan pelkästään kertakäyttörihkamaksi kaikkinensa?

    • 7+3
    • D80 tilt ->D7100

      Päädyin törsäämään ja hankin D7100 tuon tiltanneen D80 tilalle

      • huomenna on uusi päi

        Jos oikein kestävän kehityksen tielle lähit, niin valehtele kameralla päivämäärä. Tänään on 2005, kun sen oikeesti tahtoo. Eipä tiedä laite oikeaa tiltaus päivää.

        Paitsi, jos se pitää kirjaa, mutta näinhän ei ole?


      • salaa raaka
        huomenna on uusi päi kirjoitti:

        Jos oikein kestävän kehityksen tielle lähit, niin valehtele kameralla päivämäärä. Tänään on 2005, kun sen oikeesti tahtoo. Eipä tiedä laite oikeaa tiltaus päivää.

        Paitsi, jos se pitää kirjaa, mutta näinhän ei ole?

        Salaliittoteoriaa. hammhmm. Nii-i


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1397
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1364
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe