Luontaistuotteet vaivojen ennaltaehkäisyyn?

2525252525252554525

Kannattaako nuoren (21 v. perusterve) ostaa luontaistuotteita nivelten ja ruston hyvinvointia ja mahd. vanhuusajan ongelmia ennaltaehkäisevästi silmällä pitäen? Harrastan rullalautailua, jossa saa selän huonoon kuntoon jos on välinpitämätön. Työni on pahimmillaan kantamishommaa, jossa sama juttu.

Jos pidän järjen päässä molemmissa ja huolehdin, että saan kalsiumia ruoasta tarpeeksi yms. niin onko nuoren ihmisen tarpeellista käyttää luontaistuotteita ennaltaehkäisytarkoituksessa? Eräs jos toinenkin vanhempi rullalautailija on maininnut syövänsä kalanmaksatabuja tms ja kuulemma pysyy paremmassa kunnossa. Itse en polta eli verenkierto pitäisi olla ok ja kun ravitsemus ja tavat kunnossa noissa aktiviteeteissa niin eikai kovin äkkiä ole tarvetta lisäravinteille. Vai mitä mieltä?

7

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .............

      nykyään saa mittautettua elimistön hivenainepitoisuudet jos haluaa......

    • nämä tarvitset

      C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos.

      C-vitamiinia 200-1000mg / vrk
      C-vitamiinia kannattaa tankata joka päivä. C-vitamiinin puutos altistaa sairauksille. Kun C-vitamiinia ei ole riittävästi, sitä ei riitä kaikkiin kehon soluihin ja kudoksiin. C-vitamiinin lisäämisestä ei ole haittaa, sillä sitä ei voi saada liikaa. C-vitamiini on vesiliukoinen ja ylimäärä huuhtoutuu pois virtsan mukana.

      D-vitamiinia 50-125µg / vrk

      Magnesium (sitraattia) 200-400mg/vrk, kalsiumin ja magnesiumin suhde on 2:1

      Omega-3 rasvahappojen tarve on jopa 1 gramma päivässä eli esim. villiä lohta 150-200 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä Omega-3 rasvahappoja lisäravinteena purkista.

      Vuoden D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä.

      Muut saa todella edullisesti Citymarketin luontaistuotehyllystä. Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.

      Ruuan merkitys D-vitamiinilähteenä on vähäinen: 90% ihmisen D-vitamiinista on peräisin iholta (ellei hän ota D-vitamiinia ravintolisänä). Suomalainen saa ruoastaan alle 10µg D-vitamiinia päivää kohti. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Auringosta saat D-vitamiinia, mutta vain silloin kun varjosi on lyhyempi kuin sinä itse. Siis lyhyen aikaa keskipäivällä, noin kello 10-16 vähintään kädet ja jalat paljaina.

      Huonoin tilanne on afrikkalaista syntyperää olevilla maahanmuuttajilla, joilla esiintyy usein erittäin vakavia D-vitamiinin puutoksia. Syynä tähän on tumma iho ja ruokavalio. Heidän kotimaassaan UVB-indeksi on lähes läpi vuoden 8-15, kun Suomessa se on keskikesällä 3-6. Talvella Suomen UVB-indeksi on 0.

      D-vitamiinia pitää syödä niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 125 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.

      Meillä "asiantuntijat" Christel Lamberg-Allardt ja Suvi Virtanen jatkuvasti mediassa toistavat iänikuista mantraansa 7,5-10 µg/vrk annoksesta, jota ei saa ylittää. Se on epäeettistä ja väärää. Sama jos hoitaisi päänsärkyä jalkarasvalla. Ainoastaan osa pienistä lapsista saavuttavat tällä annoksella veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l, jonka he väittävät riittävän kokonaisterveydelle. Muilla ihmisillä veren D-vitamiinipitoisuus on selvästi alle 50 nmol/l.

      Lisäksi he pelottelevat syövällä ja kuolemalla, jos annostuksen ylittää, vaikka D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70:een syöpätyyppiin ja lukuisiin eri sairauksiin (mm. I-tyypin diabetes, MS-tauti, reumataudit jne...), jotka Suomessa ovat erittäin yleisiä verrattuna päiväntasaajalla asuviin ihmisiin.

      Pelkästään luuston hyvinvoinnin kannalta suositeltava veren D-vitamiinipitoisuus on yli 80 nmol/l ja kokonaisterveyden kannalta 100-150 nmol/l.

      Nykypäivän lääkärin pitäisi ymmärtää, että veren D-vitamiinipitoisuuden määritys kuuluu tärkeänä osana potilaan hoitoon ja sairauksien diagnosointiin siinä missä perusverenkuva, kilpirauhasarvot sekä kolesteroli- ja verensokeritutkimuksetkin.

      Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

      Kannattaa seurata D-vitamiiniasioita Lääkäri Matti Tolosen sivuilta, vaikka ei hänen mainostamiaan vitamiineja söisikään.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/D3.htm

    • Järki käteen.

      Myös luontaistuotteissa yleistykset voivat olla vaarallisia. Kauppiaat suosivat niitä.

    • perusneuvot

      MInusta tuntuu, että saatat lähestyä aisaa väärästä päästä. Olen ymmärtänyt, että skeittauksessa ongelmana ei niinkään ole luuston haurastuminen sitten joskus. Eikös se ole pikemminkin alaselkäkivut, joita tulee huonoista asennoista, kaatumisista ja iskutuksesta? Jos näin on, niin asiaa voi auttaa paitsi paremmalla tekniikalla ja huolellisuudella, myös treenaamalla selän lihakset mahdolisimman vahvoiksi. Silloin ne tukevat rankaa paremmin. Jos työsi on pitkälti kantamista, niin voi olla, että tiedät tämän jo.

      Liikkuvuudesta huolehtimista venyttelemällä neuvotaan kanssa. Aika harva viitsii tehdä sitä ennenkuin selkä on ekan kerran oireillut.

      Jos menet luontaispuotiin, niin sieltä tulee kyllä neuvoa ostaa purkkeja ja purnukoita mutta ei tässä ole tullut esiin mitään sellaista, miksi sinun kannattaisi hankkia jotain kemikaaleja normaalin ruuan lisäksi.

    • ei lääkkeitä.

      Pelkkä liikunta ei riitä luustolle.

      Ei pelkästä monipuolisesta ravinnosta saa riittävästi

      C-vitamiinia

      Magnesiumia

      Omega-3 rasvahappoja

      D-vitamiinin lähde on aurinko.

      Magnesiumin puute väestössä on yleistä. Se ilmenee vähäisenä magnesiumin pitoisuutena veressä (seerumissa) ja myötävaikuttaa sydäntauteihin ja -kuolemiin, osoittaa uusi saksalainen 10-vuotinen seurantatutkimus. Valitettavasti suomalaiset lääkärit eivät yleensä mittaa potilaittensa veren magnesiumin pitoisuutta, jolloin puute jää huomaamatta ja korjaamatta.
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2121


      Magnesiumin puutteesta ei kuitenkaan yleisesti ottaen juurikaan puhuta. Sitä vastoin joka tuutissa ylistetään kalsiumia, jonka nauttimisen myötä on vaarana se, että meidän magnesium-ongelmat pahenevat entisestään. Tämä johtuu siitä, että liiallinen kalsium estää magnesiumin imeytymistä.


      Magnesiumvalmisteita löytyy useina eri yhdisteinä. Parhaiten imeytyvien joukkoon kuuluvat: Magnesiumöljy, Mg-aminohappokelaatti, Mg-sitraatti ja niiden jälkeen keskinkertaisesti imeytyvä Mg-karbonaatti sekä kaikkein huonoimmin imeytyvänä Mg-oksidi.


      "Hiljattain on julkaistu noin 15 vuotta kestänyt japanilaistutkimus, johon osallistui lähes 60 000 ihmistä. Se osoitti, että riittävä magnesiumin saanti vähensi sydänkuolemia peräti 50 %. "
      http://www.anttiheikkila.com/blogi/viralliset_diabetessuositukset_ovat_hengenvaarallisia_eika_niilla_parane_yksikaan_potilas/

      esim. Citymarketista saa hankintatukun sitraattia kympillä 3kk satsi eli halpaa on.
      http://www.hankintatukku.fi/fi/tuotteet/?-magnesia-sitraatti-300---&product=96


      "C-vitamiini on hyvin tärkeää luustolle. Jo luuston kunnon vuoksi kaikkien kannattaa mielestäni käyttää 500mg suuruista päivittäistä C-vitamiinilisää. C-vitamiinin hyödyistä luustolle on tutkimusnäyttöä."


      "C-vitamiinilla on myös merkittäviä luustohyötyä. Se on yhdistetty useissa tutkimuksissa parempaan luuntiheyteen, ja pitkässä 17 vuotta kestäneessä seurantatutkimuksessa C-vitamiinilisän käyttö yhdistyi 70% pienempään murtumariskiin."

      http://www.greenmedinfo.com/blog/osteoporosis-scurvy-bone-not-calcium-deficiency
      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22492364?dopt=Abstract

      "Omega-3 rasvahapot ovat välttämättömiä hermostolle, terveydelle ja hyvinvoinnin edistämiselle. Ne vaikuttavat sydämen, aivojen, kudosten, elinten, rauhasten – itse asiassa, jokaisen solun toimintaan. Ne ovat mm. osa solukalvon rakennetta ja pitävät solukalvon joustavana ja estävät haitallisia aineita pääsemästä solun sisään. Solukalvon toimiessaan normaalisti solu laskee ulos “kuona-aineet” ja pitää sisällään tarvittavan määrän nestettä sekä ravintoaineita toimiakseen hyvin. Mikäli solukalvo ei toimi optimaalisesti se estää soluja kommunikoimasta keskenään. Tämä altistaa sairauksille, hidastuneelle paranemiselle, tulehduksille ja vaikuttaa jopa geenien toimintaan."

      Kalaöljyä pidetään tutkimusten mukaan kiistattomasti terveyttä edistävänä. PubMed - tietokannassa löytyy tällä hetkellä yli 20000 tutkimusta ko. aiheesta.



      "Tutkimusten mukaan juuri EPA ja DHA ovat merkityksellisimpiä omega3-rasvahappoja terveydellemme. Kalaöljystä saatavat EPA ja DHA parantavat mm. hedelmällisyyttä, edesauttavat sikiön, sekä kasvavien lasten aivojen ja silmien normaalia kehitystä, ylläpitävät parempaa keskittymis- ja oppimiskykyä niin lapsilla kuin aikuisillakin, alentavat riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin, alentavat korkeaa verenpainetta, ehkäisevät rytmihäiriöitä, ennaltaehkäisevät astmaa ja allergioita, sekä lievittävät niiden oireita, helpottavat reumaattisen niveltulehduksen oireita. EPA ja DHA vähentävät kroonista tulehdusprosessia elimistössä, jolloin niillä on ennaltaehkäisevä vaikutus kaikkiin kroonisiin tulehdussairauksiin.
      Omega3-rasvahappojen päivittäisen saannin turvaamiseksi meidän tulisi nauttia esim. rasvaista lohta (ei rehulla kasvatettua, vaan luonnossa kasvanutta) 150 g päivässä. Useimmille se on mahdotonta. Niinpä helpoin ja turvallisin tapa turvata päivittäinen omega3-rasvahappojen saanti on nauttia rasvaisen kalansyönnin lisäksi kalaöljyä."

      http://www.amplia.fi/?x103997=143629

    • ei lääkkeitä.

      On osoitettu tutkimuksin, että C- ja D-vitamiinin liian vähäinen saanti on yhteydessä nivelrikkoon. Käytännössä kaikilla suomalaisilla on vajausta D-vitamiinista (jos ei syö sitä purkista riittävästi), puolella myös kesällä.

      Noh.

      Meillä syödään lisäravinteita, jotta ei enempää vaivoja tulisi.

      Mieheni lievää osteopeniaa parannetaan ravintolisillä.

      Auringostahan ei saa tällä hetkellä D-vitamiinia.

      Luuston haurastuminen vaivaa yhä useammin jo lapsuusiässä. Tuoreen tutkimuksen mukaan esimerkiksi helsinkiläislasten luunmurtumat ovat selvästi lisääntyneet. Luuston haurastumisen syynä on D-vitamiinin puutos.

      Dosentti Outi Mäkitie ennustaa, että osteoporoosista on tulossa merkittävä lastensairaus. Hänen mukaansa helsinkiläislapsista noin puolella on vakava D-vitamiininpuutos jo vastasyntyneenä.

      Mäkitien arvelee myös, että Suomessa on suuri joukko nuoria aikuisia, joilla on merkittävä riski sairastua osteoporoosiin jo ennen keski-ikää.

      Hauras luusto on riskitekijä osteoporoosin lisäksi myös varhaiselle nivelrikolle ja muille tuki- ja liikuntaelinsairauksille.

      Ympärivuotisen ja riittävän D-vitamiinin lisäksi luuston normaali kehitys vaatii liikuntaa.

      D-vitamiini on erittäin halpaa.

      Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Auringosta saat D-vitamiinia, mutta vain silloin kun varjosi on lyhyempi kuin sinä itse. Siis lyhyen aikaa keskipäivällä, noin kello 10-16 vähintään kädet ja jalat paljaina.

    • Näinkö on?

      Ravitsemus kunnossa. Onko?
      Nykyajan tavallinen kotiruoka ei ole terveellistä, valitettavasti. Hyviä rasvahappoja ja paljon kasviksia, riittävästi proteiinia.

      Mutta sanoisin, että D-vitamiini purkista riittänee sinulle, mutta syö myös sännöllisesti edamjuustoa, siitä saat K2-vitamiinia, joka vahvistaa luustoa yhdessä D:n kanssa. Kalsiumia saa ihan riittävästi ruuasta, sillä D tehostaa sen imeytymistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 97
      1824
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1815
    3. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1804
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1657
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1563
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1340
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1300
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1276
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1271
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1242
    Aihe