Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Itärannikko kiertue

Sari M.

Olemme kesäkuuksi matkalla itärannikolle; Orlando, Fort Myers, Fort Lauderdale, Miami, Washington D.C., Maryland ja New York.

Eniten mietityttää, että onkohan kesäkuussa jo aivan liian kuuma, mutta ei voi mitään jos on.

Meitä on 2 aikuista ja 14- ja 15-vuotiaat lapset. Meillä kaikilla on passit voimassa, mutta ne eivät ole uudenaikaisia, joissa on sormenjäljet. Tarvitsisiko hakea uudenlaiset passit?
Sisäisiä lentoja varten N.Y. - Florida - N.Y. ilmoitin nämä nykyiset passin numerot. Pitääkö lentoyhtiölle ilmoittaa uudet passinumerot, jos hommaamme uudet, vaikka kyseessä on U.S.n sisäiset lennot?

Vuokraamme myös auton Hertziltä Flordassa ja Sixtiltä Washington D.C.:ssä. Tarvitseeko kuskin hommata kansainvälinen ajokortti?

Entä toimiiko Suomesta ostettu Tom Tom jenkkilän vuokra-autoissa, jos ostan niiihin karttapäivitykset?

Olisiko jollain hyviä vinkkejä reissuamme varten?

Kiitos jo etukäteen.

10

231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • davidnorland
    • Vinkkivitonen

      Ei tarvita uusia passeja, jos passit ovat voimassa sen 3 kk matkan jälkeen. Täältä löydät oikein hyvät ohjeet asiasta: http://formin.finland.fi/public/default.aspx?contentid=63866&nodeid=15735&contentlan=1&culture=fi-FI#Passi

      Toimii se TomTom, mutta huomaathan, että joudut ostamaan kartat useampaan osavaltioon? Saattaa olla halvempaa vuokrata sen vuokra-auton mukana. Kannattaa ainakin tsekata hinnat etukäteen.

      Tästä on täällä aiemminkin tietoa, mutta Florida vaatii kv-ajokortin: http://www.autoliitto.fi/?x20043=6935443

      Kannattaa katsoa vaikka Wikipediasta noista kohteistanne, niissä on yleensä myös kerrottu keskimääräiset lämpötilat. Ilmasto tosin hyvin erilainen NY ja Florida, joten kattavaa vastausta on vaikea antaa. Kesäkuu ei niin kuuma kuin heinä- tai elokuu.

      • simo49

        ei tarvita kv-ajokorttia ja myö ladattiin puhelimeen kartat katsotaan kesäkuun alussa kuis sitten pelaa,ainakin kertovat että sillä selviää ketkä ovat näin tehneet


    • Sari M.

      Kiitos todella paljon vastauksista! Matkakuumetta alkaa jo pukkaa.

    • Floridaan mieli haik

      Muutama vuosi sitten käytiin: Kesäkuussa oli meistä kivan lämmintä,mutta kosteaa eli vaatteet piti levitellä laukuista, kun vaihdettiin usein hotellia. Vettä pitää juoda riittävästi, jos vähänkin liikkuu.

      Tuolloin ainakin kelpasivat vanhat passit. Ajokortista lueskelin , että kumosivat lain kansainvälsisestä ajokortista. Meillä oli käytössä Garmin jenkkikarttoineen, ja toimi moiteettomasti. Vuokraamot ovat tarkkoja kolhuista eli kannattaa ottaa vakuutukset. (Hotellin parkkipaikalla tuli 3 cm valk. viiva naapuriautosta vuokra-auton kylkeen -> Saimme 7 dollarin laskun Suomeen 2 kk kotiinpaluun jälkeen.)

      Länsirannikko oli paras; rakastuin Fort Myersin seutuun. Kävimme Edisonin museossa ja paikallisessa museossa katsomassa manaatteja. Clearwater Beachille asti kannattaa ajaa, ja käydä uimassa Honeymoon Islandilla, Nuorisovaatteet halvempia eli kannattaa lähteä kevyin laukuin.
      Kohteliasta väkeä joka paikassa. Tosin vältimme pimeässä liikkumista, ja myös kävellen liikkumista kehotettin useassa paikassa välttämään.

    • Sari M.

      Tarvitseeko hommata biometriset passit, vaikka nykyiset vanhanmalliset passit ovat voimassa vielä tämän vuoden?
      Nettisivuilla lukee, että jos on hommannut passin ennen vuotta 2006, kuten meidän tapauksessa, pitää olla biometrinen passi.
      Mutta Helsingin Poliisilaitos sanoo, että ei tarvitse.
      Kumpaa uskoa?

      • hthtthtthth

        Riittää kun passi on koneellisesti luettavissa, mitä kaikki voimassa olevat passit ovat.
        Eli passeja teidän ei tarvitse uusia.


    • Passista

      Niin, siis biometriset tunnisteet on otettu käyttöön v. 2006, ja ne vaaditaan sitä uudemmilta passeilta. Vanhemmissa passeissa juurikin tuo koneellisesti luettavuus vaaditaan. Kaikki Suomen passit täyttää kriteerit, jos matkan jälkeen voimassa vielä sen 3 kk.

      Todellakin se pikkuisen lisähintaa tuova vastuuvakuutus vuokra-autoon saattaa säästää useita tonneja. Ei kannata pihistellä ja ottaa vain sen pakollisesti vaadittava minimivakuutus.

    • Mitä tarkoittaa;

      "Tosin vältimme pimeässä liikkumista, ja myös kävellen liikkumista kehotettin useassa paikassa välttämään."

      Kaikki vinkit ovat tarpeellisia, nuo asiat juuri askarruttavat, ensi kesän matkaa ajatellen; NY, LA, Miami.

      • Floridaan tekee mieli ..

        Pysyteltiin hotellin lähellä ym. turvallisemman oloisissa ruokapaikoissa, minigolfeissa ym. pimeän tultua. Katsottiin nuortemme perään isoissa kauppakeskuksissa tarkemmin kuin Suomessa. Ollaan totuttu liikkumaan kävellen esim. Kauppoihin, jotka on aika lähellä, mutta hotellin väki varoitti ryöstelijöistä eli siksi aina autolla. Ei kannata stressata kuitenkaan..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2307
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1447
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1419
    8. 52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      64
      1226
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe