"Oikeaoppinen", vanhanaikainen tms. häämekko

Neitsytmorsian

Olen jostain saanut päähäni, että "oikeaoppinen" häämekko peittää olkapäät, en nyt muista mistä sen olisin lukenut. Eli nämä nykyisin enemmän käytettävät paljastavammat häämekot olisivat viralliselta nimitykseltään jotain muuta. Onko näin? Nauraako ihmiset jos haluan olkapäät peittävän mekon enkä mitään tissintyrkytyskolttua?

8

374

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luulen ma.

      Oikeaoppinen pukeutuminen kirkkoon on jotain muuta, kuin olkapäät paljaana. Eli jos menet vaikka Etelä-Euroopassa (katolisessa maassa) käymään kirkossa, niin pitää laittaa esim. huivi harteille eikä siellä katsota suopeasti minihametta / minisortsejakaan.

      Tällähän ei ole mitään tekemistä "oikeaoppisen hääpuvun kanssa" vaan oikeaoppisen kirkkopukeutumisen kanssa.

      Kirkkovihkimisen ajaksi useimmiten laitetaan hääpuvun kanssa jakku tai bolero tai huivi tai muu tällainen, jonka voi sitten vihkimisen jälkeen ottaa pois.

    • oppeliini1

      Olkapäät peittävät ja koko povea paljastamattomat mekot, oli ne sitten hää- tai muut juhlamekot ovat AINA muodissa ja arvostettuja!

      Aivan vain pikku vihjeeksi: kaikista fiksuimmat naiset EI paljasta kehoaan koko maailmalle. Heillä on tarpeeksi älyä pukeutua aistikkaasti joka on jotain aivan muuta kuin mitä KAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAIKKi mainokset ja muotilehdet edustavat.

    • Lotta lastenohjaaja

      En sanoisi, että olkaimeton puku on automaattisesti tissintyrkytyskolttu. Uskon, että asia riippuu morsiamen kropasta/tissien koosta hyvinkin paljon... kukin tyylillään!
      Ja kyllähän eri uskontokunnista riippuen häämekon täytyy täyttää eri kriteerejä. Muistaakseni esim. ortodoksijuutalaisilla tulee olla pitkähihainen ja dekolteen peittävä puku.
      Maallistuneessa Suomessa tärkeintä on mielestäni noudattaa omalle tyylille sopivaa linjaa: jos pukeutuu arkenakin mieluiten poolokauluksiseen paitaan, sopii se varmaan parhaiten alttarillekin. Toki poolon ja olkaimettoman mekon välillä on huikea määrä eri vaihtoehtoja. Miten oli "holkkihihainen" eli pienillä, olkapään peittävillä hihoilla varustettu mekko?

    • 2+8

      Eikö nämä valkoiset häämekot tulleet Suomeen vasta 40-luvulla? Sitä ennen häämekko oli mikä tahansa mekko, tietysti paras mitä kaapista löytyi.

      • Juhlava kuitenkin

        Pula-aikaan varmasti haamekko oli "mikä tahansa", mutta ennen valkoisia luomuksia entisaikain haavaate oli naisellakin musta, yksinkertainen, suora ja koristelematon mekko. Olettaisin, että se oli myös villakankainen aika useasti.


    • Pikku Midinetti

      Käytöksen Kultaisen Kirjan ohje on, että kirkkoon ei mennä olkapäät paljaina. Nykyään kuitenkin mennään hyvin paljon eikä tiukkaa tapakulttuuria noudateta tarkasti, juurikaan, lainkaan.

      Em. kirjasta löytyy paljon muitakin ohjeita, jos tahtoo ja halajaa hyvistä tavoista jotakin tietää. Sehän ei tarkoita, että kirjaimellisesti pitäisi noudattaa kaikkea, vaan soveltamista omiin tarpeisiinsa. Tapatietous helpottaa elämistä ja olemista, toisaalta oikein kovien tapafriikkien kohdalla tekee mieli panna ranttaliksi.

      Tuohon ihmisten nauramisen pelkoon tekee mieli sanoa; jos joku on niin typerä, niin naura takaisin. Sen verran pitää olla kanttia, että tietää itse parhaiten, mitä ja miten tahtoo, sitä ei tarvitse kysellä ainakaan naureskelijoilta, jotka osoittavat vain oman tasonsa nauramalla asioille, joihon heillä ei ole osaa eikä arpaa.

    • valtra3

      Vaikka olenkin mies, niin kyllä minä olen sitä mieltä että nuorten naisten kirkkopukeutuminen on mennyt aivan mahdottomiin, olin kirkossa missä rippikoululaiset pääsi ripille, ja näin tytöillä liian paljastavat mekot , niin ajattelin että eikö noilla tytöillä ole käytöstapoja pukeutumisen suhteen, kun puolet rinnoista näkyy ja hames oli melkein vesirajaan asti

      • 710

        Juu, minä olin ottamassa rippiryhmästä kuvaa. Jotkut tytöt olisivat aivan välttämättä halunneet istua edessä penkillä ja suutahtivat kun määräsin heidän taaempaan riviin seisomaan. Olisihan se tyrmistys tietenkin ollut ihan huvittavaa, kun pikkupöksyt olisivat paistaneet, mutta minullehan ne valitukset olisivat tulleet.

        Tilannetaju tuntuu olevan monelta nykyään hukassa, kuvitellaan että aina pitäisi näyttää musiikkivideoiden seksipommilta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      252
      18515
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3175
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2171
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1860
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1735
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      272
      1426
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1282
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      83
      1101
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe