Onko oikein,että äiti jättää mut lapsenvahiksi ja hakkaa mua?

tota noin....

niin, äiti ja isäpuoli lähti käymää yöl baaris, ja lupauduin niille hoitamaan mun siskopuoli-vauvaa yöksi, kun saan palkkaa.mutta sitte ku ne tuli joskus 04:00 yöllä, nii olin iha väsyny ja attelin et pääsisin nukkuu, mutta ei se käyny äitille.se sano et mun pitäs vahtia vauvaa pitkään aamuun saakka, et se saa ITE nukuttua, kun ei ole nukkunut kokoyönä?!mutta sitte vauva nukahtiki äiti vieree, ja sain nukkuu ehkä n.tunnin-puolitoista tuntia.sitten ku kello oli jotai 06:00-07:30, nii vauva heräs ja halus ruokaa ja se rupes huutaa äiti vieres.äiti vaa kanto vauvan samantien mulle, ja sano et mun kuuluu vahtia sitä.no, olin tosi väsyny ja oisin halunu nukkuu, ni sanoin et "en rupee nyt aamul enää hoitaa sitä"!sitte se rupes haukkuu mua vaikka miskä, joita en sano.se vaan jätti huutavan vauvan siihe mun sänkyy, ja lähti pois.mulla vaa jostai syystä tuli itku siinä, ku olin valvonu melkee 24 h, ja vielä haukutaa!!sitte ehkä vähän hermostuin vauvalle kun se inis ja aloin huutaa ku oisin vaa halunnu nukkuu!sitte äiti tuli takas ja sano etten saa mitää rahaa palkaks, ja hakkas mua päähä&veti hiuksista.sitten se hoki et en osaa hoitaa lapsia, ja lapset pelkää mua ku oon tälläne.se jatkuvasti haukku mua, en tiiä oliks se tosissaa, vaa vain kännissä...
sen jälkee menin vessaa itkee ainaki tunniks,
mitä mielt ootte tollasesta?

7

332

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bidheififdifbd

      Oli tämä sitte provoa tai ei niin sinun tehtäväsi EI OLE HOITAA VAUVAA JOS ÄITISI JA ISÄPUOLESI ON RYYPPÄÄMÄSSÄ! Et kertonut ikääsi mutta on vastuutonta jättää pieni vauva toiselle lapselle. Ja tuosta lyömisestä ...se on laitonta ja julmaa ja kenenkään lapsen ei tarvitse kestää tuolaista. Suosittelen puhumaan terkkarillesi koulussa ja jos sinulla on huonot olot kotona niin se että joku aikuinen puuttuu asiaan , saadaan aikaiseksi se että turvataan sinun olosi. Sinun ei tarvitse olla lojaali äidillesi jos hän käy käsiksi ja haukkuu joska se ei ole normaalia. Pyydä apua oikeasti ... se ei tarkoita sitä että sinut huostaanotettaisi vaan väkivaltaan puututaan ja asia otetaan esille kotonasi ja teitä autetaan. Voisin kuvitella puolustamatta mitenkään äitisi tekoja mutta tuskin kukaan äiti ( normaali) nauttisi siitä että kohtelee lastaan noin ... taustalla voi olla muuta ja sinä olet sijaiskärsiä... Mutta liikaa näitä lapsille tapahtuu ja jokainen on liikaa joten HAE APUA ITSESI TAKIA!
      Halauksin yksi äiti :)

    • merenalo

      Luin viestisi “surullinen” ja haluan todella todeta, että olet tehnyt rohkean teon kertoessasi täällä tilanteestasi sillä se ei tosiaan aina ole helppoa. Sinua ei ole kohdeltu oikein. Väkivalta ei ole koskaan oikeutettua eikä sitä voi mitenkään rinnastaa kasvattamiseen. Hyvä kuulla, että olet kertonut asiasta myös äidillesi ja voitte käydä aiheen tiimoilta perheneuvolassa. Toivon todella, että sinun sekä perheesi asiat kääntyvät parhain päin.

      Kokemuksiasi ei voi verrata kenenkään muun kokemuksiin sillä kaikki me koemme elämän ala-ja ylämäet eritavoin. On hyvä, että saat nyt jo apua tilanteeseesi ja pystyt alkamaan parantua vaikeasta kokemuksestasi. Jos haluat mahdollisesti puhua tilanteestasi luottamuksellisesti lisää niin voit tulla keskustelemaan chattiin Nettiturvakotiin osoitteessa https://www.turvakoti.net/site/?lan=1&page_id=9 .

      Chatissa keskustelevat verkkoauttajat ovat väkivaltatyön asiantuntijoita, joilla on paljon kokemusta nuorten auttamisesta. Huhtikuussa Nettiturvakodissa järjestetään myös kaksi ryhmächattia väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille lapsille ja nuorille. Ajat löydät Nettiturvakodin etusivulta.
      Ajan kanssa kaikki kääntyy vielä aurinkoiseksi. Sinusta välitetään kyllä.

      Jade, Nettiturvakodin vapaaehtoinen


      Tällänen vastaus löytyi sivustolta joten eiköhän täältä löytyis sullekin apua....

    • tsemppisemppisemppi

      Ei ole oikein ja ei ole oikein mitä tekivät sulle! Se vauvan hoito on heidän työtään, itse ovat sen tehneet ja kun on vauva niin valitettavasti jos ei ole kunnon paikkaa minne se voidaan viedä hoitoon niin ulos menot pitää jättää.
      Sinä et ole valmis tälläseen eikä ole sinun hommasi. Eri asia olisi jos äidilläsi olisi joku sairaskohtaus tai vastaava niin olisin ehkä eri mieltä mutta turhat ryyppy reissut....ne pitää jättää vauva-aikana. Ei pitäs tehä lapsia jos ei halua niistä pitää huolta.
      Toivon sulle paljon tsemppiä ja toivon että tämä ei tapahdu enää ikinä. Olisko sulla mahdollisuutta puhua jonkun luotettavan aikuisen kanssa tästä asiasta, sukulainen tai koulussa joku. Ei tästä tule kenellekkään vaikeuksia mutta asiat voi parantua.

    • ope jämkää

      Ei nyt huono juttu ole jos joskus katsot muutaman tunnin vauvaa että vanhemmat saa omaa aikaa ja käväistä jossain, mutta miksikään baaribabysitteriki ei alaikäistä lasta tai nuorta saa laittaa. Jos sallit tämän jatkua niin mopo lähtee pian äidilläs käsistä. Tee nyt selväksi, että äiti saa itse hoitaa vauvansa. Jos hän ei ymmärräei niin sitten voit ottaa yhteyttä lastensuojeluun.

    • Ei oo oikein todellakaan

      Ei oo sun huoles hoitaa jonkun toisen lapsia! Olisivat miettineet asiaa pidemmälle kun tekivät lapsen! Ei oo sun murhees huolehtii toisten vahinkolapsista!

    • Keissa

      Vaikka lapsi oliskin ns "vahinkolapsi" niin me useimmat olemme, lapsi on kuitenkin kirjoittajalle rakas pikkusisko ja yhtä arvokas ihminen kuin me kaikki. Kuitenkin tuosta vauasta ei ole alaikäinen teini vastuussa vaan vanhemmat ja aikuiset ihmiset.

    • 10v

      Mua itsekin hakataan joka päivä kos olin myöhäs kouluu kun mun pitäis mennä sinne 9:00 sit ne herättää mua jotai 8:40 NI aina lyönnitteni et johonki sattuu ja meen siiten jotai 6:00 ulos kouluun päi mut se ei ikinä toimi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1840
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1489
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1265
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1262
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1180
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      979
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      942
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      895
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      101
      836
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      684
    Aihe