Opiskelu + matkustelu

Tavis duunari

Miten opiskelijoilla on varaa matkustella ulkomailla montakin kertaa vuodessa? Ja sitten ne on kuitenkin "köyhiä"! Ja lisäksi niillä on varaa juoda ja bilettää mutta silti "joutuvat" syömään kaurapuuroa, outoa...
Kertokaa miten se on mahdollista? Minäkin taidan vaihtaa opiskelijaksi.

20

1769

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Totisinta totta.

      Opiskelijathan ovat varakkaita päätellen koulualueiden ja -ympäristöjen ajoneuvo- ja tupakantumppimääristä.

    • Pian valmis

      Itse oli barceloonassa ja kuukauden Thaimaassa opintolainan ja omien säästöjen turvin, enimmäkseen jälkimmäisestä oli apua.

    • 21+3

      Riippuu kaiketi siitäkin miten priorisoi. Asun puolisoni kanssa opiskelija-asunnossa, vuokraan menee noin 230e/kk/hlö (hinta sis. sähkö, vesi, netti). Tämän lisäksi molemmilla vähän käytetyt kännykkäliittymät, joten kuukausittaiset menot vähäiset. Syömme opiskelijaravintoloissa kerran päivässä hintaan 2,60e (lämmin ruoka, juomat, leivät, salaatit), tämän lisäksi rahaa menee ruokaan lähinnä aamu- ja iltapalaan. Emme kumpikaan tupakoi tai juo alkoholia, joten niihin ei mene ylimääräistä. Harrastamme molemmat liikuntaa ja yliopiston kuntosalin/ohjatun liikunnan yms. vuosikortin olemme hankkineet kesätyörahoilla (à 90e/vuosi). Minulla bussikorttiin menee noin 150e/lukukausi ja myös tämän maksan kesätyörahoistani. Kun molemmat käymme kesäisin suhteellisen hyväpalkkaisissa töissä (n. 4kk/vuosi) ja sniiduilemme muun vuoden opintotuilla, jää siinä ihan hyvin rahaa pariinkin ulkomaanmatkaan per vuosi (riippuen toki kohteesta). Kun meillä sitten on sitä lomaa vuodessa yhteensä n. 3 viikkoa (joululoma ja pääsiäinen), niin kyllä silloin lähdemme tuulettumaan ulkomaille. Emme tietenkään sielläkään vedä takki auki, vaan esim. lennot ja hostellit tms. majoitus ovat halvimmasta päästä. Rahaa jää siis vielä sukan varteenkin.

      • ghwiohg

        Pelkkä vuokra ja kouluruoka tekee lähes 300 euroa kuussa. Mikä on todella halpaa, kyllä. Mutta siitä huolimatta kyllä todella hyväpalkkainen työ saakin olla, jos siitä maksaa kaiken muun: siis ulkomaanmatkahan sinänsä ei maksa kun esim. 300-400 mutta vähintään puolisentoista tonni menee pelkkiin matkoihin, kun laskee että jollain te sinne menette, ette te siellä mitään ostamatta ole, ja halvinkin hostelli maksaa jo 20 euroa yö mikä tekee viideltä yöltä 100 euroa. Ja lasku jo itse matkasta ja hostelista onkin 500. Etenkin jos lennätte loma-aikaan, milloin ei edes saa halpalentoja.
        Kun jakaa sen 4 kuukauden palkan muulle ajalle, niin aika äkkiä tulee mieleen että unohdat mainita, että myös äiti ja/tai isä auttaa teitä aika paljon. Koska jo kahvi maksaa 2 euroa, jos koskaan missään käytte, vaikka ette alkoholia joisikaan. Jos ette ikinä syö muuta kuin aamupuuron ja iltapalan, niin joo, mutta kun takuulla syötte. Vaatteita ei edes kirppikseltä saa niin halvalla etteikö niihin menisi rahaa. Op.as ei kai kotivakuutus ole pakollinen, mutta siis... ruoka, vaatteet, kahvit tms., ylimääräiset, missään käymiset, onko pesukonetta tms. astioita, verhoja, mitään huonekaluja? Kaikki ne maksaa ja sitä rataa. Onko tietokonetta, maksoiko se mitään vai saiko senkin ilmaiseksi? Onko levyjä, muistikkua, kirjoja, paperia, mitään mistä tulee kustannuksia? Ne on pieniä mutta iso virta vuoden mittaan. Jos teillä on noin 3tonnin kuukausipalkka nettoa (mitä teillä ei ole), niin se olisi 12tonnia vuodessa, eli tonni per kuukausi, sitten noilla menoilla jäisi jo ulkomaanmatkaankin, mutta muuten: teille on maksettu muutakin kuin opintotuet. Etenkin jos ei ole lainaa. Ja joudutte maksamaan tukia takaisin.
        Todella halvat kuntosalikortit, matkat ja vuokrat teillä kyllä on, harvassa paikassa on noin halpaa, mutta silti, tietäen Suomen hintatason ja sen mitä pienillä tuloilla saa, ja että korekakouluopiskelijan netto on 475 ilman lainaa, niin hiljaista pitelee.
        Jos vielä rahaa jää sukan varteenkin, että kiitoksia voi laittaa porukoille/avustuksille, koska niitä teillä on.


    • potkittu opiskelija

      "Miten opiskelijoilla on varaa matkustella ulkomailla montakin kertaa vuodessa? Ja sitten ne on kuitenkin "köyhiä"! Ja lisäksi niillä on varaa juoda ja bilettää mutta silti "joutuvat" syömään kaurapuuroa, outoa...
      Kertokaa miten se on mahdollista? Minäkin taidan vaihtaa opiskelijaksi. "

      Opiskelijavihaa. Itsehän sain kaksi ensimmäistä opiskeluvuotta 20 euroa kelalta. Näin jalomielistä.
      Kolmantena vuonna nousi jopa 221 euroon, jolla ei juhlita varsinkaan kun en virallisesti asu opiskelupaikkakunnalla. Perhe ja sukulaiset ovat 150 ja 300 kilometrin päässä ja kaikki rahat menee siihen jos pari kertaa käy kotona ja ostaa oikeasti halpaa(lue ei niin terveellistä) ruokaa..
      Ei oo juhlintaa asuntolassa kun asun niin rehtori on täysi kus*pää, samoin kuin talkkari -täällä on ihan tarpeeksi lämmin ulkona ei ole enää pakkasta joten mulle on ihan sama palellutko. Joudun nukkumaan kerrastot paksut vaatteet 2 peittoa ettei aivan palellu...

      Tästä pääsinkin itse aiheeseen, mihin pitää ottaa yhteyttä jos koulunhenkilökuntaa ei kiinnosta opiskelija/opiskelun eikä asuntolankaan toimivuus ? Opiskelijoille vittuillaan, oikeasti yritetään tehdä elämästä helvettiä. Jos yksi mokaa kaikille kostetaan.
      JOS OIKEASTI KOKO KOULU KUSEE MINNE PITÄÄ VALITTAA että menee henkilökunta vaihtoon tai aletaan tarkkailemaan koulua jotta koulun toiminta paranee. Koulu se keksii vain koko ajan uusia linjoja vaikkei ole tiloja, ei osaavia opettajia, ei yhteisöhenkeä jonka vuoksi opettajat vaihtavat toiselle paikkakunnalle opettamaan jopa puolen jakson tai puolen vuoden jälkeen... Meidän ala ei ole vieläkään valmis ja oppilaat kärsii. Istutaan 8 h/d koulussa läsnäolopakon takia, ilman mitään tekemistä.

      2/3 osaa jätti luokan kesken. Lisäksi koulutus muuttui ensimmäisen vuoden jälkeen. Mikään mitä luvataan ei pidä. Haluaisin tiedottaa kaikille ettei kukaan tule tähän nimenomaiseen kouluun varta vasten tai edes tietää mitä on odotettavissa.. Pelkään vain oman nimeni opiskelujeni lokaantumista jos mainitsen nimiä..

      • Oink oink!! lol!

        No mut tuossahan puhutaa jostain maatalousoppilaitoksesta, kun aloittaja varmaan tarkoitti yliopistoja ja muita korkea-asteen opintoja.


    • potkittu opiskelija

      Ammattioppilaitos :)

      Ja kysymys: minne pitää valittaa kun koulu ei osaa hommiaan.

    • Aikuinenjaylpeäsiitä

      Oink oink lol.. Pikkasen asiatonta ? Taitaa olla maatalouskoulun kesken jättänyt!
      "No mut" ei kuulosta kauhean vakuuttavalta jos mietitään henkilön ikää tai koulusta.

      Mutta en osaa vastata minne pitäisi ottaa yhteyttä, koulun rehtorille tai muille kouluhallituksen tärkeille elimille ei siis auta sanoa ? Olisiko vaihtoehto ottaa yhteys kuntaan ja jos siellä ei reagoida, niin aina vain korkeammalle taholle ?
      Iltalehdetkin pian saisivat lööpin aikaiseksi jos saat äänesi kuulumaan.Siis jos on oikeasti ongelmia ja viitsit ajaa asiaa eteenpäin.

      • Academica lingya

        Ota se talikko perseestäs ja opettele lukemaan rivien välistä huumoria. Ja jos rupeet aukomaan toisten oikeinkirjoituksesta, niin katso omaasi. Kuinka sivistymätön henkilö pitää olla, että laittaa lauseen päätteeksi välin ja sitten vasta kysymysmerkin? Ja jos tämän maan kirjoitustason anti on moistasi aikuisilla, niin eipä taida kovin hyvin tällä maalla mennä. Ympäripyöreää paskaa!

        Hiihtoväline emättimeen eli suksi vittuun.


      • Potkittu opiskelija

        Niinpä kai.. Kun voisi anonyymisti toimia niin olisi aika hieno homma. Tiedä mitä lokaa niskaan sataa jälkikäteen jos oma naama ja nimi julkaistaan.
        Rehtorihan ja hänen poikansa ovat molemmat tunnetusti kusipäitä, muutamaan muun opettajan ohella, joten ansaisisivat näpäytyksen ylypeille hienostoperseilleen. Oppisivat olemaan ihmisiksi.
        Käytöstapoja kaivataan näköjään myös tähän tekstiin vastanneista.
        Oikeasti minulle ja muille tämän alan opiskelijoille -nykyisille ja tuleville- tärkeä asia.


    • Lolzzzzzzzzzzzzzzz

      Jos ihmiset joutuisi kirjoittamaan omilla nimillä ni joha olisi V*ttu parempaa käyttäytymistä. Siellä taas yksi maatalon hihhuli kirjoitti ko oli saanu netin sinne kaukaisimpaan kolkkaan! :D

    • Aikuinenjaylpeäsiitä

      OINK OINK LOL = Academica lingya

      Ota se talikko perseestäs Ympäripyöreää ******!
      Hiihtoväline emättimeen eli suksi *******.

      Aikuinen immeinen olet sitten sinäkin! OsaAT KäYttÄÄ VOIMASANOJA NÄTISTI TEkSTIssÄ.
      Ihme Lehmä. :D

      Se oli muuten huumoria ^^

      Käytöksestäsi paistaa, että perseesi on hoonattu jo useampaan otteeseen, ja näissä yhden illan jutuissa olet saanut jo taudin jos toisenkin. :)
      Pliis lopeta niiden levittäminen. Ei ole mukavaa.
      Taitaa vain harmittaa kun ei ole vielä pikkulauantai. Vai pitäisikö ilmaista Academican jakelukeskivikko. :) TOIMII VARMEMMIN KUIN ITELLA! TOOSAA TULEE AINA!

    • No tuota...

      No joko teet töitä, käytät säästöjä tai saat rahaa vanhemmilta.

      Vaihda ihmeessä, opintotuki täydellä asumislisällä on 460 kuussa, jos ei ota lainaa, ja tämä niiltä kuukausilta kon on koulua, eli itselläni 9 kk vuodesta, jos opiskelee 45op:n edestä vuodessa. Vuosituloraja tällöin on 11 850 euroa. Eli koko vuodelle 987 euroa kuussa, ja osalta kuukausista opintotuki päälle. Aika matala palkkaisela alalla saat olla, ettei tämä ylity.

      Siinähän ei taas mitään järkeä olisi, jos työ suoraan söisi pois saadun tuen, silloin töitä ei olisi mitään järkeä tehdä vähää, jolloin kaikki työ ei olisi kannattavaa.

      Eli en oikein ymmärrä, duunarina varmasti tienaat paremmin kuin opiskelija?

    • nuinikkää

      Vastaus alun kysymykseen:
      - opiskelija voi matkustaa halpaan aikaan
      - matkustavia opiskelijoita on vain pieni murto-osa kaikista
      - usein matkustava on yliopisto- yms. opiskelija, joka käy lomat ja viikonloput töissä
      - opiskelija on matkallakin vähään tyytyvä, mm. yhteiset vessat hotlassa tulevat halvaksi
      - jos yleistän, että ne työssäkäyvät aina matkustavat, sekin pitää paikkansa. Moni työssä käyvä matkustaa.
      - jotkut hopialusikka suussa syntyneet saavat lentoliput lahjaksi suvulta, kun ovat olleet kilttejä ja ahkeria

    • Vaihtovuodestaunelmoiva

      Jos oikeesti haluu matkustaa, ni ei se oikeesti o vaan rahast kiinni, vaan just siitä priorisoinnista. On monia tapoja matkustaa. Ainaki nuorille opiskelijoille on monii mahollisuuksii miten heitä tuetaan, esim. rotaryn nuorisovaihto, erasmus-projektit ym. Muihinki esim vaihto-tai vaik kielimatka-juttuihin voi usein hakee stipendii tai muuta tukea. Ja jos ei riitä töitä ni yrittäjyys esim. marjanpoiminta, vanhustenhoito, baby- tai dogsittaus. Iha oma lukunsa on sit kans kaikki liftaus ja coachsurfing, joihin ei varsinaisesti kulu rahaa. Myös vapaaehtoistyöhön, au pairiksi tai työharjoitteluun voi päästä ulkomaille. Esim. Australiaan saa myös working holiday- viisumin, jolla voi sitte työskennellä down under. Maailma on auki, omat jalat vaan syvällä loskassa.

      • 444u4uu

        Australiaan voi saada viisumin, mutta ensinnäkin sielläkin on kokemukseni mukaan elettävä, eikä se ole ilmaista. Lennot sinne maksaa pitkälti toista tonnia. Samoin kaikkialle muualle. Päästä voi, mutta jo pelkkä meno maksaa, lisäksi se on rahasta kiinni, jos täällä ei ole porukoitten varastoa mihin kamansa laittaa: ellei aio myydä niitä. Kämppä on oltava ja se on oltava joko varaa maksaa tai hankkia aina uudelleen.
        Stipendeja ei kaikille riitä eikä myönnetä ja harvoin ne kattavat koko matkaa. Vaihto-ohjelmissa on usein lukukausimaksu ja rotaryt ja muut on pienelle osalle, sekä usein kattaa vain osan kustannuksista.

        Eli siis olet oikeassa siinä, että vaihtoehtoja on, ja monille onkin, mutta ilmaisia on harvoille. Lisäksi useimpia auttaa vanhemmat, joko matkoissa, järjestelyissä tai kaikissa, myös siinä että on jotain mihin tulla takaisin. Todella harvat lähtevät ilman backuppia. Kannattaa siis unelmoida mutta ei ulkomailla ilmaiseksi eletä. Sinne maksaa päästä, siellä maksaa ruoka, asuminen, vaatteet, matkat ja kaikki muu eläminen ihan niin kuin täälläkin - ja niitä ei kata mikään stipendi. Töitä ei myöskään joka paikassa ole, monissa paikoissa on, mutta ei niin aina kun unelmoidaan.
        Maailma on tietenkin aina auki, ainakin jollain tavalla ja kannustankin kaikkia vaan kokeilemaan, mutta realisti pitää olla. Ja se on myös rahasta kiinni, koska raha on se vaihdon väline mitä täällä tehdään. Mistään koiranvahdinnasta kukaan ei maksa niin paljon että saat sille edes risteilyä ruotsiin. On helpompi päästä minnekään kun tajuaa mitä se maksa ja paljonko siihen oikeasti pitää saada kasattua.
        Liftaamalla saa vain matkan, ei majoitusta tai ruokaa. Työharjoitteluissakin pitää ne maksaa, matkoja myöten usein. Opiskelijat saavat toki tukea opintoihinsa ulkomaillakaan, mutta ne harvoin riittää yksistään.

        Ei se aina ole pririsoinnista kiinni tässä elämässä. En sano tätä lannistaakseni ketään vaan siksi, että tulee niin hirveän paljon pettymyksiä, kun elämä onkin niin paljon realistisempaa. Tai siksikin, että jos joku ei pääse, ei ole syytä katkeruuteen: elämä on. Kaikki kenellä se on helppoa, mainostaa sitä helpoksi. Muut joutuu ponnistelemaan huomattavan määrän ja kannattaa oppia pitkäjänteiseksi jo alusta saakka. Tai sitten sen oppii kantapään kautta. Unelmiaankin on hyvä toteuttaa jalat maassa, edes vähän. Täysillä eteenpäin, mutta sen verran että malttaa pukea kypärän päähän. Lisäksi jos on kaikki mahdollisuudet, niistä pitäisi osata olla kiitollinen ja niitä pitää osata sitten myös arvostaa, eikä pitää minään itsestään selvyytenä ja oikeutena, kun ne on etuoikeus. Silloin sitä tajuaa nauttiakin asioista. Ulkomaillakin (seikkaillessakin) pärjää parhaiten ne, jotka osaavat myös olla realistisia jos tarve vaatii.


    • huhahuu

      Hanki rikkaat vanhemmat tai rikas puoliso. Siten se on mahdollista.
      Muuten se on taloudellinen tappio ja elämäsi suurin taloudellinen alamäki. Jos ei ole säästöjä ja on muitakin kuluja kuten velkaa ja oikea asunto (eikä opiskelijakämppää), ja elät itsenäisesti, et matkustele etkä syö aina edes sitä kaurapuuroa.

      Joten jos lähdet opiskelemaan, lähde koska saavutat sillä jotain mikä on sen uhrauksen arvoinen: sinä et selkeästikään kuulu niihin joille maksetaan asunto, ruoka, vaatteet, puhelin, tietokone, netti, sähköt, vedet, lainanlyhennykset, auto/liikkuminen, polkupyörä, vakuutukset, tarvikkeet/kirjat, niitä opiskelijabileitä tai edes kahvilakahveja, harrastusvälineet-vaatteet-maksut, huonekaluja/astioita/mitään kodintarvikkeita, tai mitään muutakaan kuluvaa siivousvölineistä pesuaineisiin, shampoista vessapaperiin... Koska niihin opintotuki ei riitä, jos ei käy koko ajan myös töissä ja ota lainaa, säästä joka asiasta jne. joten älä suotta kadehdi, kyllä opiskelijoissa niitä vähävaraisiakin on, tosin koko ajan vähemmän kun hallitus pitää huolen nytkin entistä tiukemmin siitä, että varmasti opiskelu ei kannata eikä siitä edes selviä. Tulorajat pitävät sinut varmasti köyhänä, jos mikään muu ei pidä.

    • enymmärrämäkään

      Tätä itsekin ihmettelen ja olen siis itse opiskelija. Nostan kyllä opintolainaakin, mutta ei siitä mitään ylimääräistä jää, kyllä se kaikki menee ruokaan laskuihin junamatkat kotikaupunkiin n. kerran kuussa, ja joskus jos tarvii esim. jotain vaatetta ostaa. En osaa kuvitellakaan että opiskelijana matkustaisin Suomen ulkopuolelle yhtään mihinkään. En käsitä miten kurssikaverit ravaa ulkomailla jatkuvasti. Ehkä ne sitten osaa vaan käyttää rahansa sitten muuten jotenkin fiksummin. Myönnän että itse en osta aina esim. halvinta ruokaa vaan panostan sitten laadukkaisiin ja monipuolisiin ruokiin, sen sijaan että bilettäisin tai reissailisin ulkomailla.

      • Onpavaikeaaohhoh

        Oletko koskaan kuullut, että opiskelun ohessa voi tehdä töitä???
        ->Opintolaina opintotuki asumislisä suurin sallittu bruttoeuromäärä per kk töitä. Kyllä siitä jää monta sataa euroa ylimääräistä joka kk ja lisäksi kun syö mahdollisimman halvasti. Paljon enemmän jää kuin työttömälle tai pienituloiselle työssäkäyvälle.


    • jaaahass

      Töitä en ole kahteen vuoteen tehnyt, sillä niitä ei ole. Lainoja en onneksi ole ottanut 2 korkeakoulututkintoon enkä opintotukeakaan saa. Tuloloukussa ollaan ja säästöillä eletään. Eli ei paljoa matkustella, kun sossustakaan ei mitään saa. Kyllä Suomessa työkkärityypit elelee paljon leveemmin kuin me opiskelijat. Ainoa hyvä hyöty opiskelemisessa on tosiaan tuo kouluruoka. Nyt, kun vr:kin pienensi opiskelija-alen vain -30%.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2013
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      55
      1731
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1634
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1535
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe