Spekulaatiot Red Bull'ille siirtymisestä 2014

Lotus -> Red Bull ?

Vaikka nyt lupaavan kiinnostavaksi kuluva kausi onkin vasta alullaan, niin en pitäisi lainkaan mahdottomana kuviona Kimin Red Bulille siirtmistä ensi kautena.

Pieni kysymysmerkki olisi se miten Vettelin kaveruuden kanssa kävisi, sillä Vettel on näyttänyt liki keinoja kaihtamattoman puolensa ja Kimi taas on kova, mutta puhdas kilpailija.

Vettelin on paljon vaikeampi niellä altavastaajaksi joutumista (mikäli niin kävisi) ja riskeraa turhautuessaan sortua osin kyseenalaisiin metodeihin.

Tokihan he jo ovat radalla mittaa ottaneet ja aivan reilun kilpailullisen kovalla taktiikalla.

Mutta olisihan se kiinnostava asetelma jos kummallakin olisi yhtä kilpailukykyinen auto viilattuna itselleen sopivaksi, ei tyyliin jonkin ykköskuskin toveiden mukainen perussetti josta toisen tulisi koettaa viilata itselleen sopiva.

"F1-selostaja uskoo Räikkösen Red Bull -siirtoon"

- http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/2013/04/1735971/f1-selostaja-uskoo-raikkosen-red-bull--siirtoon

"On tietysti imartelevaa, mitä Red Bull on sanonut, mutta mitään ei ole paperilla, Kimi Räikkönen sanoi Shanghain GP:n jälkeen saksalaiselle Bild am Sonntag-lehdelle"

- http://www.iltalehti.fi/formulat/2013041416900277_fo.shtml

Sitten jälleen vaihteeksi kysymyksissään idiotismiin sortunut lehdistö sai aiheellisesti laidallisen palautetta à la Kimi ;-)

- http://www.iltalehti.fi/formulat/2013041416900339_fo.shtml

12

292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nico ja peres

      Eihän kenenkään joka voittaa F1 mestaruuden tarvitse enää ajaa vain sen vuoksi että saisi rahaa. Sitä on jo riittävästi.

      Lotukselle siirtyminen ei edes välttämättä tarkoittanut sitä että saisi kovin rahaa. Rahaa on tullut sen vuoksi että sopimuksessa on optio menestykseen. Nyt palkka on niin suuri että Lotuksella vaikeuksia sitä maksaa.

      Olisi voinut käydä myös niin, että sijoitukset olisivat olleet vaatimattomia. Palkkana olisi ollut vain häpeää ja historiankirjoituksissa epäonnistunut paluu formuloihin.

    • eperef

      Jos Lotuksen taso romahtaa niin sitten voi olla aiheellista miettiä siirtoa vahvempaan talliin. Ei muuten. Kimin asema nykytallissa on erittäin hyvä.

    • Kimmoräikkonen

      Red Bullille ei Kimin kannata siirtyä. Jos ajatellaan formula-tallin kehityskaarta niin ko. talli on ns. laskevan auringon talleja, kuten ferrari silloin kun Kimi meni sinne. Nyt nousevia on mersu ja vuoden kahden sisällä mclaren. Myös Lotuksen huippukausi olisi kahden vuoden sisällä jos vain kehitystyötä tapahtuu.

      • Kimifani

        Mersulle ei kannata ainakaan mennä kenenkään niin kauan kuin siellä on Hamilton. Nico Rosberg jopa tiputettiin jo toisessa aika-ajo osiossa pois että varmistettiin Hamiltonin sijoittuminen parempaan lähtöruutuun.


      • Lotus -> Red Bull ?

        Ensi vuotta ajatellen on vaikea sanoa / ennustaa auringonlaskun talleja uusien moottorien ja siihen liittyvien uusien sääntöjen tullessa. Haastavempi homma tallipaikkaa harkitessa.

        Ferrarinkin olisi voinut olettaa olevan tänä vuonna aivan kärki-iskussa, mutta jälleen se on RedBull. Kautta on vielä runsaasti jäljellä ja ei olisi ensimmäinen kerta kun jokin hieman jäljessä oleva talli saisi toisella puoliskolla nousevan iskukuvyn. Peli on vielä auki.

        Kova ja samalla varsin herkkä laji F1 jossa pienet yksityiskohdat ja niiden kombinaatio voi tuottaa hienon kisan tai sitten puutteellisten sellaisten vuoksi jää viimeisin mehu puristamatta. Siihen vielä erilaiset kisatilanteet, sekä perestyppiset yli-yrittämiset toisten vahingoksi. Tokihan virheitä voi sattua kenelle vain, joskin parhaille harvemmin.

        Kiinnostava muuten nähdä RB:n kuskien sijoitukset. Weber ei suinkaan ole huono kuski, mutta hänen on ollut vaikea vastata Vettelin tasaisen vahvoihin aika-ajoihin ja kisoihin, vaikka onkin muutamia hyviä-lupaavia kisoja ajanutkin. Vaikuttaa myös kuin hänen kohdalleen olisi pudonnut enemmän huonoa tuuriakin.

        Olisihan se eri kiintoisa asetelma jos ensi kaudella RB:llä olisi tapansa mukainen iskukykyinen ja luotettavaksi osoittautuva auto, sekä Kimi ja Vettel kuskeina, sekä molemmilla toisiaan vastaavat autot.

        Kuitenkin Vettel on ollut pitkään RB:llä joten herää kysymys olisiko auto enempi hänen ympärilleen ja tyylilleen jo aluan alkaen suunniteltu ja poikkeaako Kimin ja hänen ajotyyli paljon toisistaan auton asetuksien suhteen.

        "Olisi luonnollisesti paljon helpompi päättää, jos säännöt eivät muuttuisi niin paljon. Joku kolmesta moottorinvalmistajasta saattaa onnistua erittäin hyvin ja kaksi muuta taas eivät. Siksi on ihan mahdoton sanoa, kuka tulee onnistumaan muita paremmin. Sen näkee vasta kun uudet moottorit otetaan käyttöön, Räikkönen kertoi."

        - http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/2013/07/1784634/raikkosen-tallivalinta-viipyy-yha---pr-tyo-ei-ratkaise


    • Rediceman

      Mistähän johtuu, että Kimi ohitti tänään nykyisen tallikaverinsa, mutta ei tulevaa tallikaveriaan?

      Haluaako Kimi jatkaa lajia kilpailukykysimmässä vai parhaiten maksavassa tallissa? Ei siksi, että saisi rahaa vaan siksi, että saisi enemmän kuin muut.

    • Lotus -> Red Bull ?

      Huut Kiminen Ferrarille menosta ja Alonson RedBilille menosta..

      Olisi todella yllätynyt jos Kimi menisi Ferrarille vaikka hänellä onkin talliin hyvät välit. Viimeiset kolme vuotta Ferrari ei ole onnistunut, joskin ensi vuodesta ja uusista moottoreista & säännöistä on vaikea sanoa mikä talli / talit saavat parhaan paketin aikaan

      Sitten taasen samassa tallissa Alonso vs. Vettel riskaaraisi toistaa Alonso vs. Hamilton-kuvion ja en usko RedBulin olevan valmis sellaiseen riskiin.

      RB on kokorostanut kokonaispaketin ja tallin edun olevan tärkein uutta kuskia valitessa, jonka on osattava toimia tiiminä.

      Alonso sai juuri julkista sapiskaa tallinsa johdolta esitettyään julkista kritiikkiä auton kehityksestä.

      Kimi puolestaan aikanaan pysyi lojaalina kehnohkoa Ferraria kritisoimatta ja puristi siitä maksimin irti.

      - http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/2013/08/1786911/red-bullilla-on-alonsoa-parempi-vaihtoehto---kimi

      - http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/2013/08/1786940/f1-spekulointi-kierroksilla---jos-niin-kay-raikkonen-on-mestari

    • Lotus -> Red Bull ?

      Niin, pieni lisäys. Mikäli Kimi siirtyy RB:lle, niin silloinkin ilmapiiri riskeeraa kiristyä (mahdollisesti varsin vaikeaksikin) mikäli hän on tallikaveriaan nopeampi.

      Siitä nähtiin väläys viimekisassa Unkarissa jossa Vettel ei päässy Kimistä ohitse ja osoitti mieltään oitis, sekä oitis valitti tiimille radiossa ettei Kimi olisi antanut riittävästi tilaa.

      Kimi vain piti ajolinjansa ja nauroi renosti jälkeenpäin Vettelin kiukuttelulle. Jos taasen Kimi häviää, niin hän pitää pokkansa pysyen ammattimaisena kilpa-ajana ja koettaa rutistaa edelle seuraavassa kisasa.

      Vettel on ollut hymyssä suin reilun kaverin elkein Kimiin nähden podiumilla silloin kun on ollut paremmalla sijoituksella. Kun hän häviää niin oitis nähdään toisenlaiset elkeet.

      Veikkaan ensi kaudesta tulevan varsin haastava ja vaikea tallin sisällä jos Kimi menee RB:lle ja on tallikaveriaan nopeampi, sillä silloin nähdään se Vettelin toinen puoli.

      Kuten sanotaan niin voittajan on helppo hymyillä. Ammattikuski ei kiukuttele hävitessään reilua kamppailua.

    • Lotus -> Red Bull ?

      Harmi Lotukselle nuo talousongelmat, sillä se on kuitenkin kokonaisuudessaan oiken hyvässä vireessä.

      Samalla se riskeeraa laittaa punnuksia Kimin toisaalle siirtymiselle ja se puolestaan saatta vain lisätä Lotuksen rahoitusvaikeuksia, sillä tallin tulisi olla houkutteleva ja dynaaminen rahoittajien kannalta katsottuna. Mutta monta asiaa ehti vielä tapahtua.

      Ps. En ole perillä ensi kauden moottoreiden jatko-kehityskustannuksien tasosta vs. nykyiset koneet. Riskeeraa tallien budjetit pysyä korkeina voidakseen saada hyvän paketin kasaan.

      "F1-talli Lotuksen rahaongelmat ovat jopa aiemmin kerrottuja vakavampia, kertoo saksalainen Motorsport-Total-verkkosivusto."

      - http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/2013/08/1788452/sivusto-lotuksen-rahaongelmat-luultua-vakavampia

    • Lotus -> Red Bull ?

      Äkikseen edelleenkin olisi hieman yllättävää jos siirtyminen Ferrarille toteutuisi, mutta kyllä asianosainen itse tietää mitä tekee.

      "Formula ykkösten Red Bull -talli on valinnut Daniel Ricciardon ensi kauden kilpakuljettajakseen, uutisoi saksalaislehti Sport Bild."

      "F1-sarjan kesätauon aikana Räikkösen Red Bull -huhut ovat muutenkin vaimenneet ja suomalaisen uskotaan palaavan ensi kaudella Ferrari-tallin kuljettajaksi."

      - http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/2013/08/1792937/lehti-raikkonen-ei-red-bullille---talli-valitsi-ricciardon

    • Lotus -> Red Bull ?

      Entten tentten teelika mentten....huhupiiri pieni pyörii.... ;-)

      Itse edelleen pitäisin jotekin melko mahdollisena RB-kuviota, mutta aika näytää ajohaalarin värit vuodelle 2014. Hieman unohdettu Lootuskin on vielä toistaiseksi listalla.

      Ensi vuoden _uusien moottoreiden_ ja sääntöjen vuoksi itse asianosaisellekin valinnan teko ja siihen liittyvä ennakointi on vaikeampaa kuin menneisyydessä. Vaikea sanoa mikä valmistaja tuo kilpailukykyisemmän moottorin ja muun paketin sen ympärillä.

      "Red Bullilta vielä viimeinen yritys Räikkösen saamiseksi?
      Red Bullilta vielä viimeinen yritys Räikkösen saamiseksi?"

      - http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/2013/08/1794051/red-bullilta-viela-viimeinen-yritys-raikkosen-saamiseksi

      "Red Bullin tekninen neuvonantaja Helmut Marko torppaa tiedot siitä, että talli kertoisi ensi kauden kuljettajavalinnoistaan jo viikonlopun Belgian GP:ssä"

      - http://www.iltalehti.fi/formulat/2013082117393130_fo.shtml

      "BBC:n F1-asiantuntija Eddie Jordan väittää, että Kimi Räikkönen haluaa siirtyä Ferrarille. ....Ferrari on kuitenkin sanonut, etteivät huhut Räikkösen siirtymisestä talliin pidä paikkaansa."

      - http://www.iltalehti.fi/formulat/2013082017387276_fo.shtml

      Sitten hieman lattarihuhuja, ettei homma menisi liian yksipuoliseksi ;-)

      "Espanjassa uskotaan, että Kimi Räikkönen saatetaan nähdä ensi kaudella McLarenin ratissa. "

      - http://www.iltasanomat.fi/formula1/art-1288591716563.html

    • Amisviikset heiluu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1776
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      15
      1480
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1163
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1151
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1116
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1111
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1084
    Aihe