Allergia ja rottweiler

laaksors

Moikka!

Sellasta kyselisin, kun poikaystäväni on allerginen koirille, sekä hänellä on myös astma. Olen aina haaveillut koirasta ja nimenomaan rotikasta. Lähteekö rotikasta paljon karvaa, hilsettä jne..? Eli toisinsanoen pystynkö koskaan saamaan rotikkaa poikaystäväni allergian takia..? Kellään kokemusta?

16

3067

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rusettirinta

      Kannattaisi mennä johonkin näyttelyyn ja testa allergisuus. Lievän allergian voi siedätyksellä ehkä hoitaa. Jos taas allergia on niin paha, että saa astmakohtauksen, ei kannata ottaa kuin karvaton koira.

      Karvanlähtö on kaksi kertaa vuodessa ja kestää yleensä kaksi kuukautta. Karvaa lähtee, koska turkki vaihtuu. On olemassa myös suihkeita, jotka pitävät irtokarvaa osittain turkissa, mutta harjata täytyy usein. Hilseily on yksilöllistä, mutta turkin pesu auttaa osittain.

      Mulla on kaikki lapset allergisia koiran karvoille, mutta meillä on aina ollut koira. Ei ole sen kummemmin haitannut, paitsi siitepölyn aikana yhdellä nenätukkoisuutta.

    • mää vaan

      mulla astma eikä ole mitenkään haitannut eläinten pitoa.lääkkeitä otettava joka päivä joka tapauksessa.
      allergiakin voi pahentua vuosien mittaan.
      jotkut ihmiset sietävät eri koiria eri tavalla.

    • Jookylläon

      Rotikka allergisoi samanlailla kun muutkin koirat. Joten kannattaa testata kuinka allerginen hän on. Ja rotikka on vaativa rotu enkä kyllä suosittele ensimmäiseksi koiraksi.

    • laaksors

      Kiitos vinkeistä ja tiedosta! Allergia ja astma pitääkin siis selvittää perin pohjin, ennen kuin haaveilen edes koirasta. Onko koirarotu vinkkejä ensimmäiselle koiran hankkijalle?

      • mietivielä

        No,joku trimmattava rotu,siin olis etu et ei karvaa lähde.väitetään et allergisoi vähemmän.Mut ota selkoa ensin ,ettet joudu luopumaan vähän ajan päästä ;(


    • Useinhan on niin, että se koirankarva ei aiheuta lainkaan allergiaa, vaan allergian ja oireet aiheuttaa se hilse. Näin ollen edes karvaton koira ei ole ns. allergisoimaton rotu, koska ne allergiaoireet usimmiten liittyvät nimenomaan koiran hilseeseen ja jokainen koira tuottaa sitä hilsettä.

      Rottweiler on koira ja kyllä, siitä lähtee niin karvaa kuin hilsettäkin, eikä ole mitään tapaa estää niitä.

      Ilmeisesti poikaystäväsi on käynytkin jo allergiatesteissä? Kuinka pahana koira-allergia niissä näyttäytyi? Kannattaa kyläillä perheissä joissa on koiria ja mahdollisesti ottaa hoitoon koiria (ml. rotikoita) jos se on mahdollista. Siitä selviää millaisia ne oireet sitten ovat. Kannattaa keskustella allergialääkärin kanssa asiasta, millaisia ohjeita lääkäri antaa. On toki myös lääkitystä (mm. erilaiset antihistamiinit), mutta olisiko poikaystäväsi suostuvainen syömään joka päivä lääkettä, jos oireet sillä pysyisivät kurissa? Kaikissa lääkeissä on kuitenkin aina myös haitta- ja sivuvaikutuksensa. Kukaan ei myöskään voi luvata, että lääkitys auttaa aina ja ikuisesti.

      On mahdollista, että et voi koskaan ottaa rotikkaa tai mitään muutakaan koiraa. Kannattaa ehdottomasti selvittää tuo allergian ja astman taso, mahdollinen lääkitys ja pohtia asiaa tarkoin.

    • elli7

      no mun äidille ei tullu mitään allergiaa vaikka sillä on koira allergia,en tiedä onko lyhyt karva sit hyvä

    • nuhanenä_

      Olen kuullut lääkäreiden suosittelevan koiran ottoa siedätyksen takia ihmisille, joilla on koira-allergia. Tämä tietysti vaatii halua koiraan ja valmiutta uhrautumisille. Näissä tapauksissa on kuitenkin henkilöillä ollut mahdollisuus pitää koiraa ulkokoirana tarpeen vaatiessa.

      Kannattaa siis selvittää jo etukäteen onko teillä mahdollisuutta antaa koiralle hyvä koti, mikäli päätätte koiran hankkia ja allergiset oireet pääsevät sietämättömiksi.

      Kannattaa koittaa miten poikaystäväsi reagoi koiriin. Käymällä vaikka säännöllisesti jollain koiran omistajalla kylässä ja siten siedättämällä itseään koiran karvoille, hilseelle yms.

      En tiedä eroaako koirien allerginen vaikutus roduttain vai yksilöittäin, mutta tuskin se karvan pituudesta kiinni on.

      Ja mikäli allergisoivia oireita esiintyy lievinä, uskon että niitä saa vielä entisestään lievennettyä säännöllisellä siivouksella esimerkiksi imurointi ja koiran harjaus ainakin 2kertaa viikossa. ja makuuhuoneen koirilta eristämiseltä.

    • Hoida

      Älä ota koiraa jos et ole varma, että sen pystyt hoitamaan ja pitämään ...

    • Ennen rottiksia

      Koirien aiheuttamista allergioista on tehty tutkimuksiakin ja
      eniten allergiaa aiheuttavat rodut ovat:

      1) labradorinnoutaja
      2) rottweiler
      3) saksanpaimenkoira

      Tärkein tekijä on tosiaan koirasta irtoava hilse, mutta myös turkin ja ihon luontainen rasvaisuus. Ikävä kyllä, rottweiler on rotuna voimakkaasti allergisoiva, koska sillä on rasvainen iho ja karvapeite - ja sitä myöten hilsekin on samanmoista. Rottiksessa on aika voimakas ominaishajukin.

      Minulla oli kolme rottista, kun aloin seurustella mieheni kanssa. Selkeästi huomasi, että silloin, kun rottweilereita oli talossa, oli miehen allergiaoireet keväisin voimakkaammat. Kun saimme lapsen, on huushollissa olevien koirien rodun oltava sellainen, ettei niin voimakkaasti allergisoi. Olisi kamalaa luopua koirasta, jos lapselle puhkeaisi sitä kohtaan allergia.

      (Koirista ei luovuttu, vaan saivat olla niin pitkään kuin elivät. Vanhin rottis oli vielä, kun lapsi tuli taloon, meni vähän myöhemmin syöpään. Enää emme rottiksia ota. Miehen allergian oireetkin olleet selvästi vähäisemmät, kun rottiksia ei enää ole.)

      Voihan allergian oireita yrittää vähentää eri konstein:

      * ei laske koiraa makuuhuoneeseen ollenkaan ja
      pitää yöllä makuuhuoneessa ilmanpuhdistinta.

      *pesee koiran muutaman viikon välein. En tosin tiedä miten hyväksi tällainen on rottikselle, kun se iho oikeasti on luontaisesti aika rasvainen, niin tulee ongelmia kuivan ihon kanssa...
      Ehkä hilseen irtoilua vähentää, jos koiran turkin vaikka pyyhkii kostealla pyyhkeellä muutaman päivän välein?
      (meillä kokeiltiin kumpaakin, vähensi oireita, ei poistanut. Omille koirilleni ei jatkuva peseminen sopinut.)

      *hoitaa koiran turkinharjauksen ulkona ja silloinkin kostuttaa turkin vaikka suihkepullolla, jolloin turkkiin ei niin jää irtonaisia karvoja, vaan karvat jää paremmin harjaan.

      *jos allergian oireita kuitenkin on, saa niihin lääkkeitä. Eri asia sitten miten järkevää on jatkuva lääkitys ja riski sairastua astmaan?

      * valitsee vähemmin allergisoivan rodun; esim. trimmattavat rodut, villakoirat jne

    • Vielä vinkkejä

      Kannattaa myös hankkia imuri, joka on suunniteltu allergisille.
      Sellainen missä on kunnon suodattimet ym.

      Kannattaa se allerginen henkilö laittaa vaikka ulos touhuamaan jotain siivouksen ajaksi ja varsinkin, jos on imuroinut, niin tuulettaa kunnolla ennen kuin hän tulee sisälle.

      Meillä imuroidaan harvoin, vaikka imuri onkin hankittu allergiat huomioiden.
      Moppaan märällä mopilla lattiat usein, jolloin pölyt jää moppiin, eikä niin nouse huoneilmaan kuten imuroinnin jäljiltä. (Sellaista imuria ei olekaan, joka ei ilmaan _mitään_ pölyjä nostaisi.)

      Kannattaa käydä katsomassa allergia- ja astmaliiton sivuilta mitä toimenpiteitä kotona kannattaa allergisen hyväksi tehdä. Ei nimittäin pelkästään se eläimen hilse vaikuta, vaan kaikkien pölyjen yhteiskuormitus. ;)

    • terveppä

      Mun 2v pojalla menee henki ahtaalle rotikasta, monesta muusta koirasta ei..

      • 34567890678

        Voi olla ettei pojallasikaan mene kaikista rotikoista, koirissa on eroja.Jotkut allerkisoi herkemmin, kuin toiset.Trimmattavista yleensä sanotaan, ettei allerkisoi niin paljon.Mutta eihän pelkkä karva, sen laatu, ja hilseily vaikuta miten allerkisoi.Myös koiran nuolaisu, voi aiheuttaa joillekkin nokkosrokkomaista punaista näppylää, koko nuolaisu kohtaan.Yleensä jos nuolaisusta tulee näppyjä, myös nenä alkaa vuotaa samaisen koiran lähellä olosta, nuo kyllä kertoo, että sille yksilölle on allerkinen.
        Nykyään mainostetaan villakoira ja spanieli sekoituksia (cocapoo) sekä villakoira ja labradorinnoutaja sekoituksia(labradoodle), että ne sopivat allerkisellekkin.Niistä pyydetään huikeita summia suomessakin, ja harhaisesti uskotaan, että ovat jotenkin speciaaleja.Mutta, kyllä niillekkin ollaan samalla lailla allerkisia kuin muillekkin koirille, noissa yhdistelmissähän villakoira on se, joka vähentää allerkia oireita.Joten se villakoira olisi järkevämpi hankinta, kuin että maksaa jostain mixelistä huikeasti.
        Ihmiset uskovat myyntipuheisiin, ja maksavat sitten niistä sekotuksista vaikka kuinka paljon.Tyhmä ei ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa .
        Noiden risteymien kasvatus onkin osoittautunut nykyään kannattavaksi puuhasteluksi, ja koirien laadukkuus voikin olla mitä luokkaa tahansa .Ostajilla yleensä ei ole koiratietoutta, niin ei myyjältäkään paljoa vaadita XD


    • villakoiratkauniita

      Toiset koirat allergisoi enemmän kuin toiset, ihan rodun sisälläkin on vaihtelua.Eli ei voi etukäteen arvella, onko allerginen pahasti juuri jollekkin yksilölle.
      Lisäksi, allergiaa ei aiheuta vain hilse, ja karvat.Vaan myös koiran kuola, allergisoi.Eli jos on pennulleen allerkinen, ei imurointi auta mitään, pahinta voi olla, jos pentu nuolee käsiä, tai näykkii niitä.Jos itse olisin allerkinen, menisin villakoiran kasvattajan luo, ja kokeilisin, tuleeko niistä oireita.Joltain kasvattajalta vois saada koiran myös lainaksi , jotta näkee tuleeko oireita, kannattaa testata myös sillä kuolalla.Villakoirasta ei lähde karvoja, niin kuin muista.Joten sellaisen ottaisin , niillehän saa tehtyä vaikka minkä laisia leikkauksia, niin ulkonäkö voi olla kovinkin erillainen, ja siten muunneltavissa.Villakoirat on myös fiksuja, niille voi opettaa vaikka mitä :)

    • allerkiaaia

      Siis ihmiset ei ole allergisia koiran karvoille, vaan ihon karvojen ja muun eritteen proteiiinille.

      Ei siinä karvattomuus auta. Osa allergisia pysytyy ottamaan koiran. Osa siedättyy pikkuhiljaa.

      Siihen ei auta kuin testaaminen, ja jos on luovuttava, niin on.

    • Anonyymi

      Onko rottweilereillä hilsettä kun sitä ihmettelen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1438
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      972
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      34
      692
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      687
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      110
      644
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      641
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      624
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      598
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      587
    Aihe