Jotain vähän erilaista Sisiliassa?

mondoisti

Moi te sisiliatietäjät!

Suunnataan kesäkuun alussa kahdeksi viikoksi Giardini-Naxokseen. Tiedetään, turistikylä, mutta siellä hotellien hinta-laatusuhde vaikutti paremmalta.

Olisiko teillä kerrottavana joitakin upeita pikkukaupunkeja tai paikkoja, jonne kuka tahansa turisti ei äkkää mennä? Tottakai käydään läpi Etnat, Palermot, Messinat ja Cataniat, mutta entäs joku vuoren päältä löytyvä pikkukylä, paratiisimainen puisto tai luonnonsuojelualue tai upea palatsi keskellä ei mitään? Tai joku piilossa oleva salaisuus Taorminan kulmakujilla? Tai ihan paikallisten suosima ravintola?

Kahdessa viikossa meillä on aikaa käydä läpi jonkin verran paikkoja, mutta jos vaan jaksatte, niin olisin iloinen, jos jakaisitte kaiken tietonne tähän! Kiitos!

5

552

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 45476756754

      Dello Zingaron luonnonpuisto on upea paikka.

      Samoin tykkäsin kovasti Trapanista, Ericestä ja lähisaarista.

      Palermo ei kyllä syttänyt lainkaan. Eloisa ja räjäinen suurkaupunki, eipä juuri muuta.

      • masiki2

        Zingaro io voglio vivere come te! Ecco!


    • masiki2

      Ciao! Madre mia! Hyvä kohde teikäläisillä. Tutustuu paikallisiin, kyllä ne neuvoo. Onneksi sicilia ja Italia on sellaista seutua, että saa opetella rauhassa kieltä. Jopa niin hyvin , että 80-luvulla olisi ollut työpaikka ja asunto valmiina. En mennyt, lälly unolin jas m-alkavaa sanaa pelkään. Arrivederla ;o)

    • motourist

      Savocan kylä vähän Taorminasta pohjoiseen. Täällä on kuvattu kummisetä-elokuvan baarikohtaus ja sinnehän tietysti innokkaimmat turistitkin löytävät, mutta hankalat (ei kovin) kulkuyhteydet rajoittavat tietysti massoja. Kylässä ei sinänsä ole paljon muuta kuin tuo em. Bar Vitello (hyvää sitruunagranitaa!), paitsi luostari, jonka kellarissa on kolmisenkymmentä hyvin (?) säilynyttä entisten kaupunkilaisten muumiota... Muuten oikein tunnelmallinen aito kylä. Omalla autolla helpostikin, muuten junalla Santa Teresa di Rivaan (bussi kiemurtelee Taorminan kautta) ja sieltä bussilla tai taksilla Savocaan (n. 4 km ylämäkeä jos kävely kiinnostaa).
      Oletteko urheilullisia? Alcantaran laaksossa voi harrastaa koskenlaskua ilman venettä eli märkäpuvussa persluikua vuorijoessa! Huonompikuntoiset voivat muuten vaan tallustella ja kahlailla. Pistä youtubeen hauksi Alcantara gorge.
      Taorminan yläpuolella oleva Castelmolan kylä on bussimatkan väärtti, Naxoksesta voi ostaa bussilipun suoraankin (vaihto Taorminassa). Siellä Bar Turrisi, arveluttava sisustus ;-) ja hyvää manteliviiniä.

    • Räpylätäti

      Auto alle vaan ja menoksi. Cefalùn (ihana paikka sekin) yläpuolella vuoristossa mukavia pikkukyliä.
      Siellä teidän lähellä itärannikolla Syrakusa on aivan upea kaupunki. Messinan ja Catanian jättäisin väliin, aika normi kaupunkeja.
      Jos luontoelämyksiä hakee ja tykkää patikoida, niin tuo Lo Zingaro on juuri teitä varten: Pikkuruisia rantapoukamia ja upeita maisemia. Uikkarit ja paljon eväitä mukaan! Aika pitkä on vaan ajomatka Naxoksesta sinne.
      Minä tykkäsin kyllä Palermostakin. Ihanaa rappioromantiikkaa ja mahti shoppailu mahikset. Mentiin onneksi julkisilla, parkkipaikkaa aika vaikea löytää ja muutenkin haasteellinen liikennekulttuuri. Muuten Sisiliassa pärjää autolla ihan ok. Kolikoita taskuun moottoritiemaksuja varten.
      Hauskaa reissua! Ja hei, turistikylissähän ei ole mitään vikaa, ne ovat meitä turisteja varten ;-)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe