Mikä suoritin kannattaa hankkia?

burning bridges

Elikkäs mulla on tälläne 2010-2011 vuoden vaihteessa ostettu HP pakettikone, johon uusittu virtalähde, emolevy ja näytönohjain (nvidia geforce gtx 550 ti). Nykyinen suoritin, eli alkuperäinen, on AMD Athlon II X2 220 (2.80 GHz). Elikkäs, mulla ei oo minkäänlaista tietämystä mitä prosessorit tekee, mutta ilmesesti tarvisin uuden, koska toi on alkuperäinen ja kone crashailee peleissä. Ajattelin että olisi kun näytönohjain ylikuumenee, mutta nyt oon hankkinu vaikka mitä tuuletus jutskia ja silti crashaa. Eli veikkaisin että on prossusta kii.

Mietin vain, että minkälaisia kannattais ostaa, jotka ois samaa tasoa kun toi mun näytönohjain, ja että mikä edes sopisi tähän ilman että kone sekoaa tai pitää asentaa uusiksi. Lisäksi pitäisikö hankkia prossun ylle joku tuuletin? Nykynen on alkuperäinen eli varmaankin aika huono.

Vinkkejä?

12

369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • burning bridges

      emolevy on asus M5A 78L-M LX V2

    • * * * * *

      Tossa on listattuna emosi tukemat prosessorit: http://www.asus.com/Motherboards/M5A78LM_LX/#support_CPU
      En kyllä tiedä noista AMD:n värkeistä mitään, joten en ota niihin myös millään tavalla kantaa. Tuolta voit silti katella mille annetaan minkäkinlaiset pisteet: http://www.cpubenchmark.net/
      En kuitenkaan usko että kaatuilu johtuu hitaasta prossusta, hidas korkeintaan tahmailee.

      Et ilmoittanut ollenkaan millaiset lämpötilat koneessasi on, joten on aika mahdotonta sanoa onko ne liian korkeat vaiko ei.
      Noista valkkaat kunnon jäähyn prossullesi: http://murobbs.plaza.fi/jaahdytys/647037-suositeltavien-prosessori-ja-naytonohjainjaahdyttimien-lista-03-12-2012-a.html
      Sitten huolehdit että ilma vaihtuu kunnolla kotelossa (eli kunnon tuulettimet siihenkin). Noista toimenpiteistä ei ole ainakaan haittaa.

      Entäs mikä virtalähde on kyseessä? Alimitoitettu ei ehkä anna riittävästi virtaa. Vaikka tuskis tuossa nyt siitäkään on kyse.




      btw, eipä tuota nyt enää pakettikoneeksi voi sanoa kun kaikki oleelliset osat olet jo vaihtanut :)

    • burning bridges

      Terve! Sori pitkä vastausaika. Alkuun kiitokset, että oot vastannu.

      Elikkäs, toi ylikuumentumis esiintyy silleen, että esim oon pelissä pelannut 15 min sitten koko kone sammuu ja käynnistyy uusiksi. Tähän oon kuitenkin saanu ratkasun näin, että pistän nvidia controlpanelissa näytönohjaimen tuulettimen täysille. Tosin se auttaa vain joihinkin peliin, kun pelaan pelejä jotka vaatii enemmän, edes se ei auta. Joka kerta kun avaa koneen uusiksi, pitää erikseen laittaa tuuletin täysille.

      Mutta lämpötilat:

      Nvidia tuuletin pois päältä: http://puu.sh/2JF7r.png
      Nvidia tuuletin päällä: http://puu.sh/2JF06.png

      Erot ei välttämättä näytä isoille, mutta estää näytönohjaimen kaatumisen useissa peleissä. Joskus oon kokeillu pöytätuulettimen pistämistä näytönohjaimeenpäin, sekin autto jonkun verran.

      Virtalähteen wattimääriä en muista, mutta pitäisi olla tarpeeksi näytönohjaimeen nähden.

      Kiitoksia avusta!

    • skoi1

      Laita GPU-z ja seuraa sieltä lämpöjä sensors välilehdeltä ja pistä kuva siitä. Oletko koittanut puhdistaa näyttiksen jäähyä. Imurilla voi koittaa, itse käytän paineilmapulloa ja imuria.

    • skoi1

      Niin siis laita kuva siten, että näkyy max lämpö mihin on noussut pelatessa. GPU-Z päälle, sensors välilehti auki ja sieltä klikkailee lämpölukeman kohdalla niin kauan, että lukee max. Tärkeitä ova gpu lämmön lisäksi alhaalta löytyvät VRM lämmöt (virransyöttö). Sitten vain pelaamaan hetkeksi. Saat ohjelman tallentamaan logiakin tekstitiedostoon, jos kaatuu ennen kuin saat kuvan.

      • No tuota...

        Toinen hyvä ohjelma on Hardware monitor. Saman tekijän ohjelma kuin GPU-Z, mutta näyttää kaikki lämmöt, ja tosiaan näkyy tuo Max joka on tärkein tietää, kuinka korkealla lämpötila käy pelatessa...

        http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

        Tuo pelin kaatuilu, ei vielä tarkoita, että prossu on liian hidas. Yleensä liika hitaus vain näkyy sillä tavalla, että tökkii. Mikä peli kaatuilee?


    • burning bridges

      Juu, tarkistan kaikki neuvot kun aikaa. Kiitos näistä!

      Peli, joka toimii tuulettimen ollessa täysillä (pelaan paljon): League of Legends (täydet graffat, 60-80fps, en haluis pitää pienempii graffoi ku kuitenki toimii tuulettimel)

      Peli, joka ei meinaa millää toimii ku pelaa kauan: GTA IV. Oon kokeillu reducaa graffoja ja kaikkee muuta. Enne toimi iha jees. Mutta joo.. tarkistan noi tänää tai huomen.

      Tuhannet kiitokset tähän asti!

    • psu merkki

      kerro nyt oikeasti se virtalähteen tarkka malli.

      • psu merkki

        toi pakettikoneen kotelo voi olla jäähdytykseltään heikko, sen vaihtamistakin voi harkita, voi lämmöt tippua huimastikin. asenna myös tuoreimmat näytönohjaimen ajuritkin, jossain nvidian ajurissa oli lämpenemistä aiheuttava vika.


    • burning bridges

      kiitoksia kaikille. uusi prossu tilattu ja katsotaan miten lämmöt laskee. Todennäköisesti oon ollu oikeessa: prossun lämpötilat on paljon korkeemmat kun näytönohjaimen. Sitten toi tuuletin on ollu iha pölyssä, ja hopeatahna lopussa. Uus prossu on 3 kertaa parempi ku nykynen, ja lisäks tilasin uuden tuulettimen ja hopeatahnat. Hyvää kesää kaikille.

    • nyt auttakaa

      Mistä tilasit ton prosessorin, ite oon ettiny amd athlon ii x2 265 jo pitkää mut mistää ei tunnu saava tilattuu ees eu alueelle, help joku

      • pcmuseo

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3118
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1952
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1801
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1508
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1365
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1355
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1079
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      96
      991
    9. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    10. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      824
    Aihe