100 kysymystä about ripari :D

menen riparille

Joka ihana ihminen kertoo KAIKEN! Kiitos

28

8968

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • isonen.

      1. riippuu, mutta vapaa-ajalla saa käyttää
      2. riippuu, ei ainakaan pakollista ja tuskin painostetaankaan
      3. riippuu, usein käytävässä ihan ok
      4. riippuu, hiljaisuus n. klo 23 ja vapaa-aikaa riittävästi
      5. ehdottomasti puututaan
      6. riippuu, n. klo 8
      7. tutustumisleikkejä, ryhmätöitä, nimikierroksia...
      8. 4
      9. kyllä
      10. riippuu, mutta 2-6 ja samaa sukupuolta huoneessa
      11. ei
      12. riippuu, sanomista, puhuttelua tms
      13. riippuu
      14. riippuu ilmasta, molempia, kuitenkin oppitunnit usein sisällä samoin kuin iltaohjelma joten enemmän sisällä
      15. ei, parempaa!

      Ja Espoosta olen

    • Aloddaja

      Kiitti, kyllä toi nyt vähän autto :)

    • hilu4

      1. Miten saa käyttää puhelinta?
      Eipä meillä ainakaan rajattu mitenkään, kunhan ei oppitunneila tai jumiksessa soitellu tai tekstannut

      2. Onko sauna tai uinti pakollista tai painostetaanko siihen?
      Ei pakkoa tai painostusta, sauna oli meillä ainakin vähän sellanen ylimääränen juttu joka järjestettiin parina iltana "jos joku haluaa saunoa"

      3. minkälaiset suihkut ;c
      Leirikeskuksissa on yleensä vessan/inva-wcn ehteydessä, lämmintä vettä tarpeeksi, ei valittamista

      4. nukkumaanmenoajat ja vapaa-ajan määrä?
      Hiljaisuus yleensä noin 23:00 ellei ollut pitkittynyttä iltaohjelmaa, "vapaa-aikaa" ei sinänsä ole paljoa koska jotkut tuuppaavat vain lukittautumaan huoneeseensa musaa kuuntelemaan. Yleensä vastikkeena jotain ei-niin-pakollista ohjattua toimintaa tai "isoskivaa"

      5. jos sorretaan niin puututaanko siihen?
      Varmasti puututaan. Leirihenki on yleensä hyvä, ja sellaisena seurakunta tykkääkin pitää sen joten epäkohtiin ja kiusaamiseen puututaan lähes heti huomatessa.

      6. milloin pitää herätä?
      8:00 on virallinen aamuherätys, aikaisemmin jos haluaa suihkuun aamulla.

      7. millaista toimintaa, esim. miten tutustutaan yms.
      Leikkejä, leikkejä, leikkejä. Isoset järjestävät ohjelman ulkopuolellakin kaikenlaista puuhaa jos haluaa paremmin tutustua porukkaan.

      8. kuinka hauskaa oli asteikolla 1-5?
      Noin 3,5 En lähtiessä tuntenut ketään leiriltä, ja olin siis vähän syrjäytynyt aluksi. Vapaa-aika menikin siis huoneessa musaa kuunnellen. Viimeisen parin illan aikana alkoi kuitenkin tajuta sitä yhteishenkeä ja laulaminenkin oli kivaa vaikkei ääntä löydy nimeksikään.

      9. onko totta ettää siel on paljon kaikkii ryhmätehtäviä?
      Isosilla on omat noin viiden hengen ryhmät ja oppitunneilla jaetaan yleensä ryhmiin kun tehdään jotain. Ei kannata pelätä, se on huomattavasti helpompaa kuin sellasten tehtävien itse tekeminen

      10. tää nyt varmaa vaihtelee, mut monta ihmistä yhessä huoneessa ja saako olla tyttö ja poika samas?
      Meillä oli 3-4 henkeä per huone ja pojilla sekä tytöillä erikseen käytävät, varmaan vaihtelee ihan leirikeskuksen mukaan.

      11. jos ei laula mukana niitä virsiä yms. nii tuleeko sanomista?
      Ei nyt suoranaisesti, mutta meilläkin isoset kannustivat kaikkia mukaan ja valittelivat siitä miten hirveää on kun kuulostavat itse ainoina laulajina niin huonoilta. Kannattaa laulaa mukana, viimeistään parin viimeisen illan aikana tajuaa miten hauskaa sekin on. (Punainen laulukirja, ei virret)

      12. jos hölmöilee, niin miten siellä toimitaan?
      Seurauksethan määräytyy hölmöilyn mukaan. Kovaäänisyydestä voi saada huomautteluja ja ilkeilystä sun muusta ehkä joutua puhutteluun. Tupakanpoltto tai muu kovempi sääntörikkomus johtaa leiriltä poistamiseen yöksi ja jatkuvat rikkeet kokonaan poistamiseen.

      13. Miten siellä puhutaan seksistä?
      Tytöt ja pojat erikseen, en osaa siis sanoa mitä tytöt kävi läpi. Meillä leirinohjaajan ja poikaisosten kesken juteltiin tunteista, tytöistä ja sellasesta. Ei oikeastaan seksistä puhuttu.

      14. enemmän ulkotoimintaa vai sisätoimintaa?
      Vaihtelee sään mukaan, mutta varmaan sisätoimintaa kun on joka ilta iltaohjelma jne. mutta voidaanhan sekin järjestää nuotiolla.

      15. onko se ruoka samaa kun koulussa?
      Sanoisin kyllä että ehdottomasti parempaa :D

      Muuta:
      Sitten kun tajuat jälkeenpäin miten kivaa se oli tai että miten paljon ärsyttää kun se ei ollutkaan niin kivaa/jokin meni sivu suun niin lähde ihmeessä isoskoulutukseen. Isosleiri vastaa rippileiriä, paitsi että on lyhyempi, hauskempaa seuraa ja toimintaa eikä nukkumaanmenoaika tai yövartiointi ylipäätänsä ole niin tarkkaa.

      -97 Turusta

    • jansqw

      Näin vanhana isosena voisin sanoa, että meihin voi luottaa ja aina jos on kysyttävää eikä sitä uskalla aikuiselta suoraan kysyä niin kerro ihmeessä isosellesi :)))

    • Ota ilo irti

      Ensimmäistä kertaa koskaan törmäsin avaukseen, joka ei vaikuta säälittävältä trollilta. Asiallinen avaus! ;)

      Kesällä mitä todennäköisimmin kolmatta kesää ripari-isoseksi lähtevänä vastaan pariin kohtaan. Aikani ei riitä useampaan, koska tunti alkaa parin minuutin päästä. Saatan tosin tulla jatkamaan viestiäni.

      1. Miten saa käyttää puhelinta?
      - Et oikeasti tarvitse sitä. Yritä edes vähentää sen käyttöä leirin ajaksi, koska se leiri tapahtuu siellä livenä paikan päällä. Kaverisi tietävät kyllä, että olet leirillä, joten eivät pahastu, jos pidät hauskaa siellä, etkä ole läsnä vain leirin ulkopuolisille. Tietenkään ei ole kiellettyä purkaa fiiliksiään jollekin kaverille illalla puhelulla tjv.

      2. Onko sauna tai uinti pakollista tai painostetaanko siihen?
      - Kysymyksestä oletan, että olet tyttö. Jos nimittäin olet poika, niin ei ole mitään syytä olla menemättä saunaan. Leirin parasta aikaa, todistetusti. Yksi riparin henkilökohtaisista tavoitteista on opettaa (olen siis itse poika, tai mies; miten vain täysi-ikäistä tahtoo kutsua) aina kaikki saunalaulut, ja ohjata sulosointuista mieskuoroa niin, että saunailtojen jälkeen ei seuraavana aamuna ääni kulje :D. Tyttöjen saunakulttuurista en tiedä, anteeksi.

      7. millaista toimintaa, esim. miten tutustutaan yms.
      - Kaikenlaista: lauluja, leikkejä, erinäisiä kisailuja mitä hienoimmissa lajeissa yms. Tutustuminen tapahtuu yleensä alussa leikkien muodossa ja läpi leirin aktiviteettien ohessa. Ohjelma on juuri niin hauska, kuin mitä sen haluaa olla. Jos murjottaa kädet puuskassa aina hieman hupsun tai "lapsellisen" leikin ajan, ei varmasti nauti leiristä erityisemmin. Kannattaa rohkeasti lähteä mukaan kaikkeen vähintään avoimin mielin. Eikä se haittaa, vaikka jokin leikki menisi ihan pipariksi, tai jossain kohtaa tulisi vahingossa mokattua - siitä se yhteishenki vain nousee.

      Time out!

    • aloddaja

      Kiitti taas :) ja oon poika kyl :D enkä tykkää saunasta oon homo et oikeestaan vastannu kysymyksee :D Toivottavasti oon edelleenkin se asiallisen aiheen tekijä vaikka tiiätte nyt et oon homo. Ja toivottavasti jatkat.

    • nostalgia iski...

      1. Ei siitä kukaan oikein välittänyt.

      2. Ei meillä ainakaan

      3. Meillä ihan normi suihkut

      4. No, nukkumaan mentiin joskus 23. Vapaa-aikaa oli iltaisin varsinkin muutama tunti, ja päivällä joissain väleissä. Ja oli ne leikit ja vastaavatkin todella kivoja

      5. Riippuu tietysti ohjaajista ja isosista.

      6. Klo 8 meillä

      7. Alussa molemmilla, vklp- ja viikkoriparilla, musiikin soidessa käteltiin ja vastaavaa ihmisiä päärakennuksessa kaikkien kesken :D

      8. Vittu 5/5! Paras viikko elämässä, ja tämän kirjoittamisessa tuli jo hirveä kaipuu...

      9. Tottakai, parasta siellä juuri oli se yhteisöllisyys.

      10. Meillä oli mökit, pienempiä ja isompia, isoihin 5 isonen ja pieniin 3 isonen. Ja meillä ei ainakaan pojat ja tytöt olleet samassa.

      11. Ei, mutta kyllä se on parasta laulaa, kysehän on once-in-a-lifetime asiasta, turha on ujostella

      12. Riippuu hölmöilystä, jos juopottelee ja riehuu, niin sitten varmaan joutuu lähtemään. Pienemmistä voi tulla sanomista ja vastaavaa. Meillä loppukoe oli vaikeampi kun vikana yönä pidettiin "bileet".

      13. Vähän samalla tavalla kuin koulussa, tosin enemmän raamatun näkökulmasta.

      14. Ulkotoimintaa tietysti, sehän on parasta!

      15. Paljon parempaa, ainakin meillä. Kebabia, pitsaa, makaroonilaatikkoa, ja monipuolisesti kaikkea.


      Ja muista, älä ujostele. Minulle ainakin ripari oli elämän paras viikko, vielä melkein vuoden jälkeenkin mieleeni palailee riparin mahtavat muistot. Kyllä olisi kaduttanut jos olisin ollut ujo. Onneksi en ole. Se tuntui tavallaan lapsuuden lopulta, vikalta asialta missä vielä leikittiin ja oltiin lapsia. Kesän ja ysin aikana kaverit alkoivat kunnolla juopottelemaan, harrastelemaan seksiä, tytöt menettämään neitsyyksiään ja vastaavaa... Antaisin mitä vain jos pääsisin takaisin riparille...

    • aloddaja

      Kiitti taas :) Ja kyl laulaisinki jos ei olis tätä vit*n äänemurrosta... -,-

    • iidia

      kokemus omalta riparilta, jokasella riparillahan tilanne on vähän eri :)

      1. puhelinta ei sais käyttää mutta jokanenhan tekee sitä koko ajan... mieluiten ei kuitenkaan sillon käyttäis kun on oppitunteja tai muita yhteisiä juttuja, kyllä niitä työntekijöitä ja isosia pitää vähän kunnioittaa :)
      2. sauna ja uinti ei oo pakollista!! tietenki riparilaiset saattaa painostaa hyppäämään laiturilta mutta ei sun tartte jos et ite halua :)
      3. suihkuista en osaa sanoa, meiän leirillä oli 2 suihkua tytöille ja 2 pojille... joissain paikoissa saattaa olla joka huoneessa omat suihkut.
      4. meillä nukkumaanmeno alko 11 illalla ja aamulla herätys klo 8. vapaa-aikaa oli jonkin verran, ehkä pari tuntia päivässä :-D
      5. jos sorretaan niin kyl mä uskon että siihen jotenkin puututaan. yhteistä tekemistä on niin paljon että kyl siellä huomaa jos joku jää yksin, yleensä isoset pitää heistä huolen :-)
      6. 8 aamulla oli meiän riparilla
      7. meiän ripariryhmällä oli tapaamisia ennen riparileiriä, ja siinä pääs vähän tutustumaan ihmisiin :) ja tietenki riparilla on paaljon paljon just kaikkii nimileikkejä ja paljon tekemistä yhessä, ryhmiin jakautumisia ja kaikkee :)
      8. kyllä sanoisin että 5 :)
      9. kyllä on paljon ryhmätekemisiä!
      10. tytöt ja pojat ei saa nukkuu samassa huoneessa :-D
      11. ei tuu sanomisia jos ei laula mukana, mutta olishan se kohteliasta edes liikuttaa suuta muiden mukana :)
      12. hölmöilystä huomautetaan ja vähän pahemmasta hölmöilystä soitto kotiiinn
      13. ei meillä seksistä puhuttu mitään, ehkä enemmän siitä että riparilla pääsee tutustuun vastakkaiseen sukupuoleen jne.
      14. sisätoimintaa on paljon. Vapaa-ajalla pääsee ulkoileen ja kaikkee mutta iltaohjelmat, hartaudet ja oppitunnit on yleensä sisällä.
      15. ruoka on ihan tajuttoman monipuolista ja riparilla syödään varmaan viidesti päivässä.... parempaa se on kun koulun ruoka, riparilla tehään ruoka ite :)

      Riparista tosiaan kannattaa ottaa ilo irti, ja niinkun toi mua edeltävä sanoi, ripari tuntu lapsuuden lopulta, valitettavasti... :/

    • lolol

      1. Miten saa käyttää puhelinta?
      meillä sai olla ainaki koko ajan mukana, tunneillaki yms, :D kuhan ei tuntejen aikana käytetty.
      2. Onko sauna tai uinti pakollista tai painostetaanko siihen?
      ei ollu pakollista eikä painostettu :D
      3. minkälaiset suihkut ;c
      meillä oli omat huoneet (2 hengen) eli hyvät suihkut
      4. nukkumaanmenoajat ja vapaa-ajan määrä?
      tosi paljon vapaa-aikaa oli, vaikka olin lasketteluriparilla. hiljaisuus oli 11 aikaan mut ei kukaan vahtinu milon mentiin nukkumaan :D
      5. jos sorretaan niin puututaanko siihen?
      varmaan joo, meillä ei tullu tämmöst tilannetta onneks
      6. milloin pitää herätä?
      yhdeksältä alko aamupala, siinä millon halus, jos halus meikata ja käydä suihkussa niin kasin aikaan
      7. millaista toimintaa, esim. miten tutustutaan yms.
      kauheesti erinlaisia leikkejä, nimileikkejä, ponileikkii, pienryhmii yms :)
      8. kuinka hauskaa oli asteikolla 1-5?
      4 :)
      9. onko totta ettää siel on paljon kaikkii ryhmätehtäviä?
      no joo, aika paljon oli
      10. tää nyt varmaa vaihtelee, mut monta ihmistä yhessä huoneessa ja saako olla tyttö ja poika samas?
      meillä oli 2-3 samas, ja ei tyttöi ja poikii samoissa
      11. jos ei laula mukana niitä virsiä yms. nii tuleeko sanomista?
      12. jos hölmöilee, niin miten siellä toimitaan?
      meillä oli tosi rentoja ohjaajia, pari semmost 'hölmöily' tilannetta oli mut niistä selvittiin varotuksel
      13. Miten siellä puhutaan seksistä?
      ei meille puhuttu mitää :D
      14. enemmän ulkotoimintaa vai sisätoimintaa?
      olin talviriparilla, eli kumpaakin aika lailla yhtä paljon :)
      15. onko se ruoka samaa kun koulussa?
      parempaa :D

    • Riparinkäynyt

      1. Miten saa käyttää puhelinta? Kaikkialla, paitsi "tunneilla".
      2. Onko sauna tai uinti pakollista tai painostetaanko siihen? Ei, ollut.
      3. minkälaiset suihkut. Papinniemessä oli ainakin hyvät.
      4. nukkumaanmenoajat ja vapaa-ajan määrä? Vapaa- aikaa oli paljon ja nukkumaan mentiin joskus lähempänä 11.
      5. jos sorretaan niin puututaanko siihen? Kyllä.
      6. milloin pitää herätä?Jos kus 7-8 aikaan.
      7. millaista toimintaa, esim. miten tutustutaan yms. Tutustutaan ennen leiriä, toiminta on ihan mahtavaa! Ei painostetaan ja ei "leikitä" lapsien juttuja jne.
      8. kuinka hauskaa oli asteikolla 1-5? 5, ehdottomasti.
      9. onko totta ettää siel on paljon kaikkii ryhmätehtäviä? Oli, joo, mutta oli kivaa.
      10. tää nyt varmaa vaihtelee, mut monta ihmistä yhessä huoneessa ja saako olla tyttö ja poika samas? meillä oli väh. 2 ja max. 4. Pojat ja tytöt erikseen.
      11. jos ei laula mukana niitä virsiä yms. nii tuleeko sanomista? Ei mutta, "hakataan" tyynyllä.
      12. jos hölmöilee, niin miten siellä toimitaan? Puhuttelu.
      13. Miten siellä puhutaan seksistä? Voi kauheeta. Meillä pastori piti kunnon seksi valistus tunnin...
      14. enemmän ulkotoimintaa vai sisätoimintaa? Kumpaakin oli ihan mukavasti.
      15. onko se ruoka samaa kun koulussa?

    • 13+20=33

      1. Vapaa-ajalla.
      2. Kyllä, siihen painostetaan voimakkaasti vielä riparin jälkeenkin.
      3. Riippuu leiristä.
      4. Vapaa-aika käytetään rukoilemiseen.
      5. Ei ikinä puututa.'
      6. Kun aurinko nousee.
      7. Tutustutaan piirileikkien avulla.
      8. 10
      9. Ryhmätehtäviä on LOPUTTOMASTI.
      10. Tyttö ja poika nukkuvat AINA samassa sängyssä.
      11. Saat selkääsi.
      12. Saat selkääsi.
      13. Kerrotaan asennoista yksityiskohtaisesti.
      14. Molempia yhtäaikaa.
      15. Siellä syödään vain leipää ja viiniä.

    • Minä_vaan

      Hei mul olis yks kysymys; miten ne porukat sinne huoneisiin jaetaan? Jotenkin arpomalla vai vapaavalintaisesti? Taitaa riippua kyl seurakunnasta...

      • Riparillatänäkesänä

        Me ainaki saatiin ihan ite päättää:D


      • Anonyymi

        Pikkusen myöhään vastaan mutta ite en ainakaan menis koko leirille jos joutuu randomien kansssa??


    • Riparillatänäkesänä

      1. Miten saa käyttää puhelinta? Noo vapaa-ajalla niin kuin tykkää
      2. Onko sauna tai uinti pakollista tai painostetaanko siihen? Ei painosteta mutta ainakaan siellä missä olin niin ei ollut suihkua niin oli se ihan jees päästä uimaan ja saunaan
      3. minkälaiset suihkut ;c ei suihkua
      4. nukkumaanmenoajat ja vapaa-ajan määrä? Klo 23 ja vapaa aikaa 1 1/2 h aamupäivällä ja illalla saunojen yms aikaan reilut 2 tuntia
      5. jos sorretaan niin puututaanko siihen? Joo tottakai
      6. milloin pitää herätä? Klo 8
      7. millaista toimintaa, esim. miten tutustutaan yms. Paljon ryhmissä toimitaan, leikkejä
      8. kuinka hauskaa oli asteikolla 1-5? 5
      9. onko totta ettää siel on paljon kaikkii ryhmätehtäviä? Joo
      10. tää nyt varmaa vaihtelee, mut monta ihmistä yhessä huoneessa ja saako olla tyttö ja poika samas? Meitä oli 6 pikkusta 2 isosta
      11. jos ei laula mukana niitä virsiä yms. nii tuleeko sanomista? Ei
      12. jos hölmöilee, niin miten siellä toimitaan? Puututaan siihen ja katsotaan miten toimitaan
      13. Miten siellä puhutaan seksistä? Meillä oli semmone päivä millon iltaohjelma ja pari oppituntia liitty seurusteluun ja seksiin
      14. enemmän ulkotoimintaa vai sisätoimintaa? Ulko
      15. onko se ruoka samaa kun koulussa? Ei, paljon parempaa

      Vastailin ihan oman kokemuksen pohjalta ja olin tänä kesänä riparilla

    • hiiiiiiiiiiiii

      Nää siis on vaan miten meiän riparilla oli, vaihtelee tietysti ohjaajista yms.

      1. Miten saa käyttää puhelinta?
      - Meillä sai käyttää aika vapaasti, mut jos jäi kiinni että oppitunnilla oli puhelin nii se takavarikoitiin. Ei tosin keltään otettu puhelinta ku ei ne huomannu..
      2. Onko sauna tai uinti pakollista tai painostetaanko siihen?
      - Meillä uinti oli kielletty, koska siinä joessa oli niin kova virtaus. Saunat oli joka toinen päivä, ei pakotettu, jos ei menny nii oli vapaa-aikaa.
      3. minkälaiset suihkut ;c
      - Normisuihkut..?
      4. nukkumaanmenoajat ja vapaa-ajan määrä?
      - Hiljasuus oli 23.00 ja vapaa-aika riippu päivästä.
      5. jos sorretaan niin puututaanko siihen?
      - En oikein osaa sanoa, ei mua ainakaan sorrettu :D
      6. milloin pitää herätä?
      - 7.30 isoset tuli herättämään, kaheksalta oli aamupala
      7. millaista toimintaa, esim. miten tutustutaan yms.
      - No perus läpsy, erilaisia ryhmätehtäviä ja -leikkejä
      8. kuinka hauskaa oli asteikolla 1-5?
      - 5!!
      9. onko totta ettää siel on paljon kaikkii ryhmätehtäviä?
      - Jeep. Isosryhmissä luettiin joka päivä joku kohta raamatusta ja tehtiin siihen liittyviä tehtäviä yhessä, esim. valmisteltiin näytelmä iltaohjelmaan, piirrettiin jotain yms.
      10. tää nyt varmaa vaihtelee, mut monta ihmistä yhessä huoneessa ja saako olla tyttö ja poika samas?
      - Meillä oli neljän hengen solut, ja joka solussa oli kaks huonetta missä kaks sänkyä. Ei saanu, tytöillä ja pojilla oli omat puolet.
      11. jos ei laula mukana niitä virsiä yms. nii tuleeko sanomista?
      - Ei tuu. Jotku isoset saattaa kattoa vähän, mut ei ne voi pakottaa laulamaan. Eikä me paljon ees laulettu virsiä.
      12. jos hölmöilee, niin miten siellä toimitaan?
      - Nuoriso-ohjaajan puhuttelu..?
      13. Miten siellä puhutaan seksistä?
      - Me ei käyty sitä ees läpi oikeestaan, saatiin monisteet joissa luki jotain.
      14. enemmän ulkotoimintaa vai sisätoimintaa?
      - Aika tasasesti oli kumpaaki.
      15. onko se ruoka samaa kun koulussa?
      - Paljo parempaa oli!

    • thejumppapöksy

      1. Miten saa käyttää puhelinta? Kunhan ei ohjelmassa käyttäny

      2. Onko sauna tai uinti pakollista tai painostetaanko siihen? Ei, ollut.

      3. minkälaiset suihkut. Tytöille ja pojille omat kerrokset, joissa kaksi suihkutilaa joissa 4 suihkua. Meillä oli kaksi Riparia samaan aikaan.

      4. nukkumaanmenoajat ja vapaa-ajan määrä? 11 hiljaisuus ja meillä ei ollut vapaa aikaa niin paljon kun oli erityisripari, jossa tuolle erityisohjelmalle oli varattu aikaa.

      5. jos sorretaan niin puututaanko siihen? Kyllä.

      6. milloin pitää herätä?Joskus 8

      8. kuinka hauskaa oli asteikolla 1-5? 4,5 :)

      9. onko totta ettää siel on paljon kaikkii ryhmätehtäviä? Jep

      10. tää nyt varmaa vaihtelee, mut monta ihmistä yhessä huoneessa ja saako olla tyttö ja poika samas? 2-3 Isonen

      11. jos ei laula mukana niitä virsiä yms. nii tuleeko sanomista? Ei .

      12. jos hölmöilee, niin miten siellä toimitaan? Puhuttelu tai esim.jotkut lähti kauppaan niin ne sai tiskivuoron ja sanottiin, että seuraava poistetaan leiriltä.

      13. Miten siellä puhutaan seksistä? Meillä oli ns. Seurustelupäivä, jolloin opetus liittyi seurusteluun yms. Ja leikit oli myös aiheeseen sopivia hyvällä maulla.

      14. enemmän ulkotoimintaa vai sisätoimintaa? Kumpaaki.

      15. onko se ruoka samaa kun koulussa?
      Ruoka oli aika pahaa, mutta oman seurakunnan leirikeskuksessa se on taivaallista :)

      Tiedän vanha keskustelu, mutta joku tuleva pikkunen panikoi tulevaa leirinään ja lukee kaiken mahdollisen. Ryttylässä siis itse käyny. Jos haluut kysyä kuin: iisku_89

      • thejumppapöksy

        Kik siis on tuo :P autocorrect


    • isonen

      1. Miten saa käyttää puhelinta?
      sai olla aina mukana, tunneilla ei saanut käyttää ja en tuntenut siihen tarvettakaan :D

      2. Onko sauna tai uinti pakollista tai painostetaanko siihen?
      ei ollu mitään pakkoa mihinkään, meilläkin esim kaikki isostytöt jätti saunan välistä

      3. minkälaiset suihkut ;c
      meillä oli tyttöjen talossa ylä- ja alakerrassa suihkut, ei ihan priimat mut kyllähän niissä ittensä pesi joka ilta :)

      4. nukkumaanmenoajat ja vapaa-ajan määrä?
      hiljasuus klo 23, valvotaan aika tarkasti. Vapaa-aikaa oli iltapäivisin aika pitkään, mutta isoset järjesti aina futis- ja lentispeliä, uimaankin pääsi :)

      5. jos sorretaan niin puututaanko siihen?
      ihan varmasti, siitä ei epäilystäkään!

      6. milloin pitää herätä?
      herätys menee meillä klo 8, aamupala liukuvasti 8-9

      7. millaista toimintaa, esim. miten tutustutaan yms.
      jäätä murretaan kisoilla, leikeillä jne ! kannattaa mennä mukaan kaikkeen täysillä, niin saa parhaat muistot :)

      8. kuinka hauskaa oli asteikolla 1-5?
      5 ehdottomasti! :)

      9. onko totta ettää siel on paljon kaikkii ryhmätehtäviä?
      joo, raamisryhmissä tehtiin paljon hommia yhdessä, se oli kivaa ja pääs tutustumaan hyvin kaikkiin kun oli ns pakko tehdä yhdessä ja siitä kaveruus lähti

      10. tää nyt varmaa vaihtelee, mut monta ihmistä yhessä huoneessa ja saako olla tyttö ja poika samas?
      meillä oli tytöt ja pojat kokonaan erirakennuksissa ja ei saanu olla yhessä. meillä oli tyttöjen talolla 4 samassa huoneessa, pojat tais olla 5 ja 3 yhessä, isosista en oo varma

      11. jos ei laula mukana niitä virsiä yms. nii tuleeko sanomista?
      ei tullu, isoset vaan kannusti osallistumaan :)

      12. jos hölmöilee, niin miten siellä toimitaan?
      tupakkaan ja päihteisiin oli meillä tiukat säännöt, mun mielestä lähetettiin kotiin jos niitä olisi hallusta löytynyt. muuten tosi rennot ja mukavat ohjaajat, yhet vähän yökarkaili ja siitä joutuivat paikan isännältä pyytämään anteeksi, ei muuten

      13. Miten siellä puhutaan seksistä?
      ei silleen puhuttu seksistä, mutta parisuhdetta jne käytiin läpi rennosti nurmikolla istuen ja hippaa leikkien (älkää kysykö XD)

      14. enemmän ulkotoimintaa vai sisätoimintaa?
      me oltiin iltaohjelmat ja messut hartaudet sisällä. myös oppitunnit yhtä lukuunottamatta sisällä. raamikset oli ulkona ja muutenkin hengailtiin paljon ulkona ku ei sisällä ollut oikeen tekemistä :D

      15. onko se ruoka samaa kun koulussa?
      ei todellakaan, meillä oli ihan superhyvää ruokaa! :)

    • kjhgfdsewq

      Uskontunnustuksen jäkeen et ole ihminen vaan Jumalasta, ihmisyydestas, järjestäs ja ymmärryksestäsi luopunut rikollisuuden ikuinen rikollinen uskovainen:

      uskontunnustuksesta ja sen kaltaisuudesta...
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Meillä ei ole järkeä'

      Ymmärtämättömyydenne:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Meillä ei ole ymmärrystä'

      Ihmisyydestänne luopuminen:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Me emme kykene täyttämään käskyihin sisältyvää uskon ja ehdottoman rakkauden vaatimusta.'
      'Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia.'
      'Olemme syntisiä'

      Jumalasta ja Jumalan Valtakunnan kaltaisuudesta luopumisenne:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Järkemme ei voi käsittää Jumalaa'

      ero JUMALASTA; herra saatanasta uusi jumala:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/15.html
      'Synti erottaa meidät elämän lähteestä, Jumalasta.'

      Jeesuksen seuraajat ovatkin kristillisiä eikä rikollisia kristittyjä:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
      'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'

    • Tyhämripari

      1. Miten saa käyttää puhelinta?
      Aina vapaa-ajalla

      2. Onko sauna tai uinti pakollista tai painostetaanko siihen?
      Täysin vapaa-ehtoista, ei painosteta

      3. minkälaiset suihkut.
      Tytöille ja pojille omat, 2 lukollista suihkua


      4. nukkumaanmenoajat ja vapaa-ajan määrä?
      Klo 23.00 hiljaisuus, 8.30 virallinen herätys, suihkuun yms. aikaisintaan klo 8
      Vapaa-aikaa n.15-30 min aina oppituntien ym jälkeen

      5. jos sorretaan niin puututaanko siihen?
      Meillä ei käynyt ilm. kertaakaan, mutta heti huomattaessa

      6. milloin pitää herätä?
      Kuten jo mainitsin, aikaisintaan klo 8, virallinen herätys 8.30

      8. kuinka hauskaa oli asteikolla 1-5?
      2 :)

      9. onko totta että siel on paljon kaikkii ryhmätehtäviä?
      No en tiedä lasketaanko leikit ym ryhmätehtäviksi

      10. tää nyt varmaa vaihtelee, mut monta ihmistä yhessä huoneessa ja saako olla tyttö ja poika samas?
      4 sänkyä per huone, meillä oli 5 samassa ahtauden vuoksi


      11. jos ei laula mukana niitä virsiä yms. nii tuleeko sanomista?
      Ei, mutta siihen kehotetaan joka välissä :D

      12. jos hölmöilee, niin miten siellä toimitaan?
      Meillä 2 huonekaveria juoksi käytävillä kolmen aikaan yöstä vielä, kukaan ei hyomannut, mutta jos huomataan silloin sanotaan

      13. Miten siellä puhutaan seksistä?
      Meillä ei puhuttu

      14. enemmän ulkotoimintaa vai sisätoimintaa?
      Meillä satoi, oli kylmää ja märkää lähes koko ajan, joten sisällä

      15. onko se ruoka samaa kun koulussa?
      Ei, parempaa ja monipuolisempaa, esim. meillä oli ekana päivänä kananugetteja, lohkoperunoita, riisiä, salaatteja, pehmeää leipää, kovaa leipää, salaatinkastikkeita, runsaasti mausteita, mehua, erilaisia maitoja, piimää, kahvia ja jälkiruokaa... :D

    • Kauheeripari

      1. Miten saa käyttää puhelinta?
      No ei siit huomautettu jos käytti, esim ohjelmas

      2. Onko sauna tai uinti pakollista tai painostetaanko siihen?
      Kaikilt kysyttii eriksee haluuko mennä, kaikkien oli pakko käydä suihkus

      3. minkälaiset suihkut.
      Yhteis suihkut tytöille ja pojille saunan pesutuvassa, kylmää vettä eikä yksityisyyttä :( en käyny ku kerran yöllä kun kukaa muu ei ollu

      4. nukkumaanmenoajat ja vapaa-ajan määrä?
      Yhelttoista (23.00) oli joku et ei saa riehuu mut kaikki silti riehu eikä siihen puututtu, vapaa-aikaa 15 minuuttia (oikeesti 10 min) kahen tunnin jälkeen

      5. jos sorretaan niin puututaanko siihen?
      Ei

      6. milloin pitää herätä?
      No aamiaisel joka alko puol 8 ja kesti puol 9 ja kukaa ei tullu herättää

      8. kuinka hauskaa oli asteikolla 1-5?
      0,2 ootin ku kuuta nousevaa et pääsee kotii nukkuu olin kokoaja yksin

      9. onko totta ettää siel on paljon kaikkii ryhmätehtäviä?
      No ei hirveesti mut jos oli ni jotai ihan kauheit :|

      10. tää nyt varmaa vaihtelee, mut monta ihmistä yhessä huoneessa ja saako olla tyttö ja poika samas?
      Ei saa olla mut meil ne oli samois huoneis päiväl ja meil oli 6 samas ku kaikki meni toistes sänkyihi :D

      11. jos ei laula mukana niitä virsiä yms. nii tuleeko sanomista?
      No meil tyylii pakotettii laulaa sanottii et ei haittaa jos ei osaa ite en laulanu liikutin suuta

      12. jos hölmöilee, niin miten siellä toimitaan?
      Ei puututtu ollenkaan kaikki riehus, joi kaljaa huoneis ja riehus yöl ei saanu nukuttuu ku joskus neljält

      13. Miten siellä puhutaan seksistä?
      Sanottii vaa jotai et ei saa harrastaa huoneis

      14. enemmän ulkotoimintaa vai sisätoimintaa?
      Sisäl istuntaa ja jotai pihapelei

      15. onko se ruoka samaa kun koulussa?
      Meillä oli jotai homehtunei leipii iltapalal ja pelkkii vesikeittoi ja lämmint maitoo, ruokalaki iha sotkus ja ne keittäjät ei ees tullu vaihtaa heti niit ruoka astioi jos ruuat loppus..:/

    • fldlelelewlwl

      KERTOKAA kun järkiinnytte ymmärtämään, että tuleva uskontunnustus on aika suuri voitto herra saatanalle!

      Oletteko järjettömäksi aivopestyjä luterilaisia, tai uskovaisia jo ennen rippikoulua???
      HUOM;!!!
      Mieleltään sairaiksi manipuloitujen/aivopestyjen uskovaisten olis hyvä tietää pappien vastaukset moniin kysymyksiin...

      MIKSI ON SYNTIÄ OLLA JÄRKEVÄ?
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Meillä ei ole järkeä'

      MIKSI ON SYNTIÄ OLLA YMMÄRTÄVÄINEN?
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Meillä ei ole ymmärrystä'

      MIKSI ON SYNTIÄ OLLA SYNNITÖN ja IHMINEN?
      MIKSI PITÄÄ OLLA RIKOLLISUUDEN PERISYNTINEN?
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Me emme kykene täyttämään käskyihin sisältyvää uskon ja ehdottoman rakkauden vaatimusta.'
      'Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia.'
      'Olemme syntisiä'

      MIKSI LAPSET JA NUORET EIVÄT SAA OLLA JUMALAN VALTAKUNNAN KALTAISIA NIILLÄ OMINAISUUKSILLAAN JOTKA SYNTYISSÄÄN SAIVAT?
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Järkemme ei voi käsittää Jumalaa'

      MIKSI KRISTITYN PITÄÄ EROTA JUMALASTA?
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/15.html
      'Synti erottaa meidät elämän lähteestä, Jumalasta.'

      MIKSI KRISTITYN PITÄÄ OLLA IKUISESTI KRISTITTYJEN RIKOLLISUUDEN PERISYNTINEN VAIKKA ITSE EI OLIS SYNTIÄ TEHNYT?
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
      'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'

      KERTOKAA SITTEN uskontunnustuksen JÄLKEEN KUN SAATANALLE ON ITSENSÄ ANTANUT IDIOOTTI.
      TOSIN
      JÄRJETTÖMYYDESTÄ ON SE ETU, ETTEI YMMÄRRÄ KUIN JÄRJETÖN ON!

      Lapsista, nuorista ja IHMISISTÄ yleensä, on väärän todistuksen antaminen RIKOS!
      JOTEN
      KUN PERISYNTI OPPIA OPETATTE, NIIN KERTOKAA REHELLISESTI ETTEI SE OLE JUMALASTA JA JEESUKSESTA VAAN SAATANAA JUMALANAAN PALVELEVIEN OPPIA JOLLA PAPISTO
      AIVOPESEE
      IHMISIÄ
      USKOMAAN
      ETTÄ "KAIKKI OVAT SYNTISIÄ"
      VAIKKA TODELLISUUDESSA VAIN RIKOLLISUUDEN ITSE AIVOPESTYT OVAT EKSYTETTYJÄ USKOMAAN ITSEÄÄN JA TOISIA SELLAISIKSI!

      Aikuistuttaan osoitatte järjettömyydenne ja koulutatte lapsia kaltaiseksenne.
      Sellainen toiminta, on rikollisuuden perisyntisyyden yksi muoto.
      Joten kun uskontunnustuksessan on Jumalasta luopunut niin on luopunut myös Jeesuksesta ja Hänen suomasta sovituksesta ihmisille...

      =================
      kolminaisuus oppinne on saatanallisuuden oppia!

      FAKTAA:
      Jeesuksen evankeliumia Johanneksen mukaan:
      10:30 "Minä ja Isä olemme yhtä."
      Ilman Pyhää Isää ja ilman Pyhää Poikaa ei ole Pyhää Henkeä!

      Luopumalla Heistä "YHDESTÄ" loupuu "HEISTÄ"
      Pilkkaamalla Heistä YHTÄ, pilkaa HEITÄ.

      Jeesuksen evankeliumia Markuksen mukaan:
      3:28 Totisesti minä sanon teille: kaikki synnit annetaan ihmisten lapsille anteeksi, pilkkaamisetkin, kuinka paljon pilkannevatkin;
      3:29 mutta joka pilkkaa Pyhää Henkeä, se ei saa ikinä anteeksi, vaan on vikapää iankaikkiseen syntiin."
      =================

    • Pumeranki

      1. Miten saa käyttää puhelinta?
      - Meille ainakin annettiin käyttää vapaa-ajalla ja sai kantaa niitä koko ajan mukana.
      2. Onko sauna tai uinti pakollista tai painostetaanko siihen?
      - Kumpikaan ei ole pakollista eikä ainakaan meillä painostettu. Ne meni ketkä halusivat.
      3. Minkälaiset suihkut?
      - Normaalit, tytöille ja pojille erikseen. Riippuu leirikeskuksesta ihan onko ne suihkut huoneissa vai jossakin yhteisessä pesutilassa tms.
      4. Nukkumaanmenoajat ja vapaa-ajan määrä?
      - Hiljaisuus 23.00 ja herääminen 8.00, perus aikataulut ja jos halusi meikata tai käydä suihkussa niin aamupala oli siinä 8-9.00 aikoina. Vapaa-aikaa kolme/kaksi tuntia per päivä.
      5. Jos sorretaan niin puututaanko siihen?
      - Mmm kyllä.
      6. Milloin pitää herätä?
      - Kuten jo sanoin, 8-9.00 aikoina oli aamiainen, joten ennen sitä oli hyvä herätä jos halusi edes jotenkin laittautua. Joskus tultiin herättelemään, mutta joskus leiriläiset oli hyvinkin oma-aloitteisia.
      8. Kuinka hauskaa oli asteikolla 1-5?
      - 3.
      9. Onko totta, että siel on paljon kaikkii ryhmätehtäviä?
      - Ryhmätehtävistä se melkein kokonaan perustui, että ensimmäiset päivät oli tutustumista ja myöhemmin järjestettiin "yhteistä kivaa" pelien ja leikkien merkeissä. Yksin joutui hyvin harvoin mitään tekemään.
      10. Tää nyt varmaa vaihtelee, mut monta ihmistä yhessä huoneessa ja saako olla tyttö ja poika samas?
      - Tytöt ja pojat eri huoneissa. Meillä yhessä huoneessa oli 4 ihmistä.
      11. Jos ei laula mukana niitä virsiä yms. nii tuleeko sanomista?
      - Ainahan olisi hyvä laulaa, joten kannustettiin jos huomattiin suun pysyvän kiinni. Jos laulaa ei tykkää niin liikuttaa sitten huulia.
      12. Jos hölmöilee, niin miten siellä toimitaan?
      - Ihan normaalisti miten kouluissakin, pyritään huomaamaan mahdollinen esim. päihteiden käyttö ja lähetetään kotiin jos se on jatkuvaa sekä sääntöjen vastaista.
      13. Miten siellä puhutaan seksistä?
      - Ei ainakaan meillä mitään puhuttu, riippuu.
      14. Enemmän ulkotoimintaa vai sisätoimintaa?
      - Ulkotoimintaan pohjautui kaikki leikit ja jos oli hieman huonompi sää, niin sitten jonnekin sisälle yritettiin ahtautua.
      15. Onko se ruoka samaa kun koulussa?
      - Jos kouluruokaan pitäisi verrata, niin ehdottomasti parempaa.

      • hbgvvttcerxce

        Niin ihanaa...
        ja
        lopuksia sai luopua Jumalasta, ihmisyydestä, järjestä ja ymmärryksestä
        sekä
        tehdä Jeesuksesta kusta ja paskaa!

        Varmaan mahtava tunne oli mennä WC:n oikein koulutettuna ikuisena rikollisena ja ääliönä!

        Uskontunnustuksen kaltainen papisto kouluttaa (Lue: aivopesee) kaltaisekseen.
        uskontunnustuksesta ja sen kaltaisuudesta...
        koskien myös pappislupauksen antaneita pappeja...

        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
        'Meillä ei ole järkeä'

        Ymmärtämättömyydenne:
        'Meillä ei ole ymmärrystä'

        Ihmisyydestänne luopuminen:
        'Me emme kykene täyttämään käskyihin sisältyvää uskon ja ehdottoman rakkauden vaatimusta.'
        'Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia.'
        'Olemme syntisiä'

        Jumalasta ja Jumalan Valtakunnan kaltaisuudesta luopumisenne:
        'Järkemme ei voi käsittää Jumalaa'

        ero JUMALASTA; herra saatanasta uusi jumala:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/15.html
        'Synti erottaa meidät elämän lähteestä, Jumalasta.'

        Kristitty ei ole Jumalaa ja Jeesusta palveleva kristillinen.
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
        'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'

        Kouluttajana/kouluttajina olis varmaan aivopesu ammattilainen/ammattilaisia:
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Pappi
        Pappislupaus
        Kirkkojärjestyksen mukaan Pappislupaus menee näin:
        "Minä N. N. lupaan kaikkitietävän Jumalan edessä, että toimittaessani pappisvirkaa, jonka olen valmis ottamaan vastaan, tahdon pysyä Jumalan pyhässä sanassa ja siihen perustuvassa evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksessa. En julkisesti julista tai levitä enkä salaisesti edistä tai suosi sitä vastaan sotivia oppeja. Tahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaa ja jakaa pyhiä sakramentteja Kristuksen asetuksen mukaan. Tahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaaTahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaa. Kaikkea tätä tahdon noudattaa niin, että voin vastata siitä Jumalan ja ihmisten edessä. Tähän Jumala minua auttakoon."
        HUOM!!!
        Jumalan palvelemisen tahto on täysin kumottu pappislupauksen tässä lauseessa: "siihen perustuvassa evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksessa"

        ev.l. herra Luder/Lutherin katekismus; epäjumalan ensimmäinen käsky:
        "Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia."

        kristitty luterilainen ei saa palvella jumalana muita kuin luder/lutheria; ei Jumalaa ja Jeesustakaan. Kysymys on siitä, onko aivopesu oppi uskovapautta koskevan Lain vastainen.
        Joten pappikin 'pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'
        USKONTUNNUSTUKSEN KALTAINEN PAPPIKIN,
        Jeesuksen evankeliumia Markuksen mukaan:
        12:38 Ja opettaessaan hän sanoi: "Varokaa kirjanoppineita, jotka mielellään käyskelevät pitkissä vaipoissa ja haluavat tervehdyksiä toreilla
        12:39 ja etumaisia istuimia synagoogissa ja ensimmäisiä sijoja pidoissa,
        12:40 noita, jotka syövät leskien huoneet ja näön vuoksi pitävät pitkiä rukouksia; he saavat sitä kovemman tuomion."

        Jeesuksen pilkkaajille....
        Jeesuksen evankeliumia Matteuksen mukaan:
        15:15 Niin Pietari vastasi ja sanoi hänelle: "Selitä meille tämä vertaus."
        Ja voitte olla varmoja, että Jeesuksen antama vastaus on edelleen sama:
        15:16 Mutta Jeesus sanoi: "Vieläkö tekin olette ymmärtämättömiä?
        15:17 Ettekö käsitä, että kaikki, mikä käy suusta sisään, menee vatsaan ja ulostuu?

        Järkiintykää, jos teistä on edes siihen!


    • Tulihan.sekin.käytyä

      1. Miten saa käyttää puhelinta?
      Kännykät otettiin pois jo heti portilla. Palautettiin kun lähdettiin pois.

      2. Onko sauna tai uinti pakollista tai painostetaanko siihen?
      Kyllä se lähes pakkoa oli. Ankara painostus.

      3. minkälaiset suihkut ;c
      Sininen Pajamaja

      4. nukkumaanmenoajat ja vapaa-ajan määrä?
      Hiljaisuus yleensä noin 21:00. Vapaa-aikaa ei sinänsä ollut paljoa.

      5. jos sorretaan niin puututaanko siihen?
      Ehkä ja ehkä ei. Riippuu tapauksesta.

      6. milloin pitää herätä?
      7:00 on virallinen aamuherätys. Jos haluat peseytyä niin aikaisemmin. 7:00 jälkeen ei enää kerennyt pesulle.

      7. millaista toimintaa, esim. miten tutustutaan yms.
      Yhteistä raamatun lukua ja ulkoa opettelua. Siinä oppii tuntemaan hyvin toisensa.

      8. kuinka hauskaa oli asteikolla 1-5?
      En nyt sanoisi sitä hauskaksi. Normaalia uskonnon tuputtamista. Ok, annetaan 1

      9. onko totta ettää siel on paljon kaikkii ryhmätehtäviä?
      On, yhdessä päntätään raamattua.

      10. tää nyt varmaa vaihtelee, mut monta ihmistä yhessä huoneessa ja saako olla tyttö ja poika samas?
      Meillä oli 10-15 henkeä samassa huoneessa, varmaan vaihtelee ihan leirikeskuksen mukaan.

      11. jos ei laula mukana niitä virsiä yms. nii tuleeko sanomista?
      Tulee, kannattaa laulaa mukana.

      12. jos hölmöilee, niin miten siellä toimitaan?
      Seurauksethan määräytyy hölmöilyn mukaan. Metelöinnistä voi saada huomautuksen ja ilkeilystä puhutteluun.

      13. Miten siellä puhutaan seksistä?
      Täysin kielletty aihe.

      14. enemmän ulkotoimintaa vai sisätoimintaa?
      Sisätoimintaa, koska on paljon opiskeltavaa.

      15. onko se ruoka samaa kun koulussa?
      Ei kovin hääppöistä ollu.

      Muuta:
      En menis toiste, enkä voi suositella kenellekään.

    • Anonyymi

      voisinko panna pappia halvalla'

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 166
      4616
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      118
      4207
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2770
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1615
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe