Budapest huhtikuu 2013

Budapest13/04

Omia matkakokemuksia nopeasti kirjattuna. En jaksanut hakea linkkejä paikkoihin, koska kaikki pystyvät ne itse hakemaan. Virheitä voi olla,.. Meidän kokemuksia muille avuksi/haitaksi… ;-).

Kulkemisesta keskustaan lentoasemalta olin hieman googlettanut vaihtoehtoja ja löysin jonkinnäköisen bussi juna yhdistelmän..

Saavuttuamme Budapestin lentoasemalle hyppäsimme lentoaseman ulkopuolelta samoin tein lähdössä olevaan 200E bussiin ja ostimme kuljettajalta liput keskustaan juna-asemalle(en tiedä ymmärsikö kuski..( saimme SINGLE TICKET 450Ft/kpl, bussista ostettuna, 350Ft ennakkoon). Ihan ei oltu kartalla, joten hyppäsimme pois bussista muiden lentolaukkuja raahaavien matkustajien kanssa Kóbánya-Kispest –metroasemalla(sininen linja). Lipuntarkastajat olivat vastassa ennen metroon menoa ja ohjeistivat meitä, etteivät liput enää kelpaa metroon ja ohjasivat meidät laiturin toisessa päässä sijaitsevalle lipunmyyntitiskille. Olisi siis pitänyt ostaa tuohon 200E bussiin TRASFER TICKET 530Ft ( hinta etukäteen ostettuna automaatista / lippukioskista ), jolla voi matkustaa kahdella ei kulkuneuvolla. Jos käytät ratikkaa, metroa ja bussia samaan matkaan niin tarvitse yhden TRANSFER TICKETIN ja yhden SINGLE TICKETIN.

Ostimme Kóbánya-Kispest asemalta sitten 72h travel ticket 4150 Ft, eikä lipuista tarvinnut enää huolehtia koko matkan aikana. SUOSITTELEN!!!

Lentoasemalta 200E bussilla menee noin 20 min tuonne Kóbánya-Kispest –metroasemalle, josta 10min keskustaan ( tietysti riippuu minne menee ), ja halpa..

Kóbánya-Kispest –metroasemalta menimme M3 sininen linja metrolla keskustaan Nyugatin asemalle, josta ratikalla 4 tai 6 hotellillemme, joka sijaitsi Dob utca –sivukadulla Queen's Court Hotel & Residence, ratikkalinjojen 4 ja 6 reitin varrella.

Queen's Court Hotel & Residence, Erinomainen hotelli, hyvä sijainti ja kulkuyhteydet, hyvä hinta-laatu –suhde, huoneessa pieni keittiö(meidän huoneessa, en tiedä onko kaikissa), joten ostimme aamiaistarpeet huoneeseen.

YLEISTÄ LIIKKUMISESTA:
- kannattaa ostaa koko loman ajaksi matkalippu.
- helppo kulkea yleisillä kun hieman tutustuu linjoihin.( paljon linjoja löytyy turistikartasta )
- lipuntarkastajia IHAN JOKA PAIKASSA!!! ÄLÄ MATKUSTA PUMMILLA!!!
- helppoa, halpaa, kätevää
- on kolme metrolinjaa, joen molemmilla puolilla menevät ratikät, 4 ja 6 ratikat laajalla säteellä ja poikittaisbussilinjat -> vaihtoehtoja löytyy
- kannattaa käyttää yleisiä, koska kuitenkin tulee käveltyä paljon..

NÄHTÄVYYDET
- niitä riittää ja on omasta mausta kiinni. Googlettamalla löytyy mieleiset paikat.
- Itse tykkäsimme Linnavuoresta, iltaristeilystä Tonavalla, Margarethin saaresta, eläintarhasta, Széchenyin kylpylästä.

RUOKAPAIKAT
- kävimme yhtenä iltana Sir Lancelot –ravintolassa syömässä. Hyvää ruokaa, kivaa ohjelmaa ja hieman erilaisempi paikka. HUOM! Annokset ovat TOSI ISOJA!!! Otimme kaksi annosta, Sir Lancelot feast( jossa oli alkuruokaa, pääruokaa ja jälkiruokaa(minkä vaihdoimme jäätelöön) ) ja Roasted duck, ja aivan liian paljon tuli syötävää! Olisi riittänyt ensimmäinen ateria kahdelle. Lisäksi otimme pullon viiniä ja oluen. Lasku taisi olla tippeineen joku 15 00 Ft.
- Planet sushi -> nam
- Castro Bistro -> hyvää paikallista ruokaa, edullista, keitot hyviä, pääruuoat myös(ei pasta).
- joku buffetpaikka, mitä kehuttiin netissä, mutta me ei käyty siellä

KYLPYLÄ
- Széchenyin kylpylä: ostettiin hotellilta liput ennakkoon, Daily ticket with cabin, maksoi 4600Ft. Olisi riittänyt yksi tuollainen kun jätettiin kamat yhteen koppiin, toinen lippu ois voinu olla tavallinen… Hieno paikka ja todellakin vierailemisen arvoinen paikka!

OLUT
- paikalliset lager-olut oikein hyviä. Hintahaitari vaihteli 390 – 1000 Ft.

PALVELUMAKSU / TIPIT
- osassa paikoissa sisältyy laskun hintaa ja osassa taas ei. Tarkista laskusta miten on. Me annoimme 10-15 % tippiä riippuen miten pyöristy tasalukuun. Kun pyöristää seuraavaan tasatonniin niin siitä tulee joku 200-400 Ft lisää, mikä on 0,7-2 € lisää. Annoimme hyvissä paikoissa enemmän ja jos otimme pelkät oluet niin tasan 10%.

YLEISTÄ
- kannattaa tutustua kaupungin karttaan, nähtävyyksiin ja kulkemiseen etukäteen. Tällä tavoin hahmottaa kaupungin aivan eri tavalla ja liikkuminen helpottuu huomattavasti.
- vaihdettiin 100€ rahaa Suomessa ja loput rahat paikan päällä. Ei käytetty Western Unionia eikä oranssikylttistä rahanvaihtopistettä, mistä oli netissä varoteltu. Vaihdettiin rahaa hotellin lähellä ja kurssi parempi kuin suomessa ja vaihtopalkkio oli 0.22%.
- kahdestaan meillä meni 2x200€, ti-pe aikana, joista ostimme kaikki matka-/sisäänpääsyliput, ruuat/juomat tippeineen, ruokakauppaostokset hotellihuoneeseen(aamiaiset, snäkit, juomat ym.), omat henk.koht.ostokset erikseen.

Tässä muutama rivi reissusta, toivottavasti on apua jollekin.

16

811

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vappu Budabestissä

      Vapuksi ollaan menossa,kiitoksia hyvistä vinkeistä.

    • Tonavalle

      Olipa paljon tietoa, vinkkejä, ISO KIITOS! Olitte Tonavan risteilyllä, siitä jos saisi enemmän tietoa, mistä ostitte, onko eri laivoja joista valita,kauanko kesti ja olikos ruokaa tarjolla?

    • matkailija1

      Me menemme toukokuun 13. päivä viideksi päiväksi Budapestiin, kiitos siis näistä vinkeistä! Kuulostaa ihanalta paikalta tuo Budapest :)

    • ei palannut

      Aika halvalla söit ,kun kirjoitat 15,00 HUF . ei taida mäkissäkään onnistua.
      Ratikka 47 ajaa myös Tonavan yli kauppahallin edestä

      Rahavaihtopistettä Wester Union kannattaa todella välttää. Eilen kurssi 2.35 ,kun muuaa vaihtopisteissä oli 2,95
      On suuriero ,kannattaa välttää ,myös lentoaseman rahanvaitopistettä

      • Matkakokemuksia

        Näppishäiriö ja yhden nollan poisjäänti näköjään oli tullut tuonne viestiin.. Eli 15 000 Ft maksoi ruuat...

        Jokilaivaristeily kesti tunnin, eikä sisältänyt muuta kuin tervetuliaisjuoman(halpaa kuohuvaa) sekä englanninkielisen selostuksen sellaisilla korvalappustereo-tyyppisillä laitteilla. Ovh hinta oli 3000Ft mutta me löysimme hotellilta Minicard:seja, joilla sai hinnasta puolet pois. Eli 1500Ft per lärvi. Kohtuuhinta mielestäni. Lähdimme illalla klo 21.00 lähtevällä laivalla ja oli hienonnäköistä kun kaupunki loisti valaistuksessaan.

        Botski lähti Vigado Tér nimiseltä laiturilta ja laivasta lisää www.mahartpassnave.hu.

        Tuo tunnin mittainen risteily oli meidän mielestä sopivan pituinen sekä hintainen ja syömässä voi käydä rauhassa ennen tai jälkeen.


    • sasili

      Hei, me olemme kohta lähdössä Budapestiin. Uskaltaako siellä kävellä esim. klo 10 illalla turvallisesti? Jos esim. Tonavan risteilyltä kävelee hotellille. Tai toimiiko siellä tuo julkinen niin hyvin, että pääsee "mihin vain, milloin vain"?

      • Turvallista on

        Miksei uskaltaisi ? Julkinen toimii erittäin hyvin. Missä päin sinun hotellisi on ?


      • jakke20
        Turvallista on kirjoitti:

        Miksei uskaltaisi ? Julkinen toimii erittäin hyvin. Missä päin sinun hotellisi on ?

        Hei viisaammat! Miten liikkuminen ja oleminen Budapestissä sujuu lasten kanssa? Onko turvallista? Unkarissahan on lehtikirjoitusten mukaan vahva ulkomaalaisvastainen poliittinen toiminta yleistä? Vaikuttaako jotenkin turistin elämään?


      • Budapest on kiva
        jakke20 kirjoitti:

        Hei viisaammat! Miten liikkuminen ja oleminen Budapestissä sujuu lasten kanssa? Onko turvallista? Unkarissahan on lehtikirjoitusten mukaan vahva ulkomaalaisvastainen poliittinen toiminta yleistä? Vaikuttaako jotenkin turistin elämään?

        Hyvin sujuu lastenkin kanssa. Voi liikkua missä vain milloin vain. Järkeä pitää käyttää, kuten kaikissa suurkaupungeissa. Lapsille on paljon omia juttuja, suosittelen mm. "lasten junaa" Budan vuorilla, eläintarhaa, kaupungin puiston Lintsiä, yms., yms.


    • Kamalaa touhua

      Juu ,älä mene sinne . Mukuloita ryöstetään ja aikuisia hakataan. ja vangitaan .
      Varmaan olet lukenut lehdistä juttuja sieltä

    • buzi1

      Olen täällä asunut syyskuusta asti, ja voin sanoa että tuntuu turvallisemmalta kuin Helsinki. Silmät auki vaan, niinkuin missä tahansa muuallakin. Itseltä ei ole koskaan missään mitään pöllitty ehkä juuri tästä syystä. Siis Suomessakaan.
      Parhaat rahanvaihtopaikat on http://www.goldchange.hu/, yksi Astorian ja toinen Blaha Lujza térin metroaseman lähellä.
      Yliopistojen ruokaloissa saa halvalla massunsa täyteen, 2,5 € about ateria/naama. Esim. http://www.aulaetterem.hu/

      Jos on suomalainen opiskelijakortti voimassa, tulee kuukausilippu julkisiin halvemmaksi kuin viikkolippu aikuisille! Opiskelijakortti täytyy esittää lipun kanssa yhdessä aina kysyttäessä (esim. metroon mennessä), ja sen numero pitää kirjottaa lippuun sille varattuun kohtaan.

      Váci utca kannattaa unohtaa kokonaan, pelkkää turistien riistoa. Vörösmarty térillä on pari rytkykauppaa jos haluaa ostoksille, esim. Pull and Bear, Stradivarius, Bershka, Zara ja New Yorker.

      Jánoshegyn näkötornia ja tuolihissiä suosittelen myös.

      • Yök!

        Vasta kävelin pitkästä aikaa Vácsi utcalla ja totesin tuon saman, vastenmielinen turistihössötys paikka. Matkailija saa ihan väärän (huonon) kuvan kaupungista jos asustaa tuolla alueella! Yök!
        Muuten Budapest on ihana kaupunki monine mahdollisuuksineen.


      • jtaul

        Miten tuonne Jánoshegyyn päästään maisemia ihailemaan?


      • jaajaajaa...
        Yök! kirjoitti:

        Vasta kävelin pitkästä aikaa Vácsi utcalla ja totesin tuon saman, vastenmielinen turistihössötys paikka. Matkailija saa ihan väärän (huonon) kuvan kaupungista jos asustaa tuolla alueella! Yök!
        Muuten Budapest on ihana kaupunki monine mahdollisuuksineen.

        "jos asustaa tuolla alueella"

        No pakkoko sitä siellä on kaiket päivät pysyä missä asustaa. Ikkunasta katsellenko ajattelit joidenkin kaupunkiin tutustuvan. Ei se käsitys mistään kaupungista siitä ole riippuvainen, missä hotelli sijaitsee.


    • Janos hegylle pääset esim. Bussilla 291 Siitä ostat lipun tuolihissiin ja nouset ylös.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4552
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2239
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe