Hindulainen lasten kasvatus

mietinvaan

Hei!
Olen kiinnostunut, että miten hindut kasvattavat lapsiaan? Esimerkiksi miten kurinpito? Kuka lasta kasvattaa, äiti, isä, molemmat? Ovatko lapset tärkeitä, arvostetaanko heitä? Mikä on tärkeintä mitä lapselle opetetaan? Miten päivähoidossa, täytyykö tietää jotain erityistä? Miten ruoka, saako syödä mitä vain vai onko se jotenkin rajoitettua? Saa kertoa myös kaikkea mitä tulee mieleen! Kiitos jo etukäteen!

7

1855

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiinnostava kysymys

      Minuakin kiinnostaa...
      Onko sinulla muuten hindumies, ja aikomuksia kasvattaa lapsenne hinduksi?
      Tuskin ainakaan pyhää eläintä lehmää syödään...monijumalainen uskonto...suostuisitko siihen?

    • Pikkuhindujen äiti

      No täältä tulisi jonkinlainen vastaus. Olen naimisissa hindun kanssa, meillä on kolme lasta ja appivanhemmatkin asuvat saman katon alla, joten olen saanut perinteisestä "hindulaisesta" lasten kasvatuksesta melko hyvän kuvan. Täytyy tosin todeta, että lastenkasvatus vaihtelee suuresti kastin mukaan - ylemmillä kasteilla kaikki on tarkempaa ja alemmilla kasteilla löysempää.

      Ensin vastauksia kysymyksiisi:

      1. Kurinpito: Kurin suhteen ollaan todella tarkkoja ja lasten kaikkiin tekemisiin ja sanomisiin puututaan välittömästi. Mielestäni se menee välillä jo vähän liiallisuuksiin, koska tietyt käytösmallit kuuluvat lasten ikävaiheisiin ja häviävät itsekseen ilman hössötystä. Ruumiillista kuritusta ei meillä harrasteta, mutta esim. anopin äiti piti kuulemma aikoinaan kuria sihauttamalla tottelemattomia lapsia kuumalla kauhalla käsivarteen. Palvelijoilta olen kuullut, että erään tupakoinnista kiinni jäänyt poika sai äidiltään selkäsaunan luudalla.

      Äiti/isä kasvattajana: Suurimmassa osassa perheistä äiti kasvattaa lapset isoäitien tuella. Isä ei osallistu juuri mihinkään.

      Lasten tärkeys: Kyllä, lapset ovat erittäin tärkeitä ja naisille on kunnia-asia hoitaa lapsensa huolellisesti ja pikkutarkasti. Toisaalta äidit eivät välttämättä kauheasti leiki/lue/puuhaa lastensa kanssa, kun kaikki huomio menee syöttämiseen, pesemiseen, pukemiseen ja kampaamiseen.

      Tärkeintä, mitä lapselle opetetaan: Siisteys ja hygienia (ainakin ylemmillä kasteilla). Auta armias, jos suunpieleen on jäänyt vähän riisiä tai päiväkotiin mennessä lapsen paitaan ei ole kiinnitetty hakaneulalla nenäliinaa. Ja värikynäpaketistahan ei sitten saa missään nimessä ottaa kuin yhden kynän kerrallaan ettei vain mene koko paketti sotkuun! Äärimmäisintä, mihin olen törmännyt on se, että ihmiset pyyhkivät pienellä nenäliinalla imeväisikäisen vauvan kielen, ettei se vain maidon juomisen jälkeen olisi valkoinen!

      Ruoka: Rajoitukset riippuvat kastista. Meillä ei syödä lihaa, jotkut perheet välttelevät myös kananmunia ja jopa juureksia. Alemmat kastit taas syövät ilolla myös lihaa. Toisaalta ruoka on erittäin tärkeä osa elämää ja joka aterialla on 2-3 erilaista kasvisruokalajia.

      Tämän verran tältä erää, kyselkää toki lisää, jos vielä joku asia kiinnostaa. :)

    • Pikkuhindujen äiti

      Uskonnosta vielä - riippuu taas perheestä ja kastista, miten paljon uskonto näkyy päivittäisessä elämässä. Jotkut suorittavat puja-rituaaleja (jumalille sytytetään suitsukkeita, laitetaan kumkumaa, uhrataan kukkia, banaaneja, kookospähkinöitä ym.) joka päivä ja noudattavat lukuisia muita uskonnollisia säädöksiä, joihin kuuluvat myös erilaiset "suotuisat" ja "epäsuotuisat" ajankohdat tiettyjen asioiden tekemiselle. Esim. tiistaisin ei saa leikata tukkaa eikä kynsiä ja auringon- tai kuunpimennyksen aikana ei saa syödä eikä mennä ulos. Siis suomalaisesta näkökulmasta aika järjetöntä touhua. Itse en varsinaisesti lasten edessä ota kantaa tähän hindulaiseen uskonnon harjoittamiseen, mutta yritän antaa heille tässä sivussa vähän tukevampaa evästä elämään ihan vanhan kunnon luterilaisen elämänkatsomuksen kautta. Ne kaikki hienot hindulaisen filosofian opit kun eivät harmi kyllä oikein näy tässä päivittäisessä rituaalikeskeisessä uskonnonharjoituksessa. Valitettavasti varsin usein ajattelutapa on "uhrataanpa tämä kookos (tms) jumalalle tai toistetaan jumalan nimeä 10 000 kertaa, niin jumala antaa sitten meille kaiken mitä haluamme".

    • Kiinnostava kysymys

      Tyhmä kysymys:
      Mitä tehdään jumalille uhratuille hedelmille yms ruoille myöhemmin? Syödäänkö ne vai laitetaan biojätteisiin? Vaikkapa Intiassa on paljon köyhiä, eikö ruokia anneta mieluummin heille, ja miksi ei?
      Onko sinulle vaikeaa kun lapsesi kasvavat hinduiksi? Oletko itse syvästi kristitty?
      Oletteko miehen kanssa sopineet, että lapset saavat vain hindulaisen kasvatuksen? Mieskö intialainen?
      Joku väitti, että hindu ei saisi olla naimisissa muiden kuin hindujen kanssa - ei taida pitää paikkaansa?
      Järjestetäänkö koulussa hinduille uskonnonopetusta? Onko tarpeeksi hinduja?
      Tunnetko muita pikkuhinduja (suomalaisia)?
      Itse meinasin kerran mennä intialaisen kanssa naimisiin, ja välillä mietin, millaista elämäni olisi sitten ollut, jos niin olisi käynyt...tosin emme kauaa tunteneet, mutta olimme täysin hullaantuneita toisiimme...
      asutteko pk-seudulla?
      Toivottavasti en ollut liian utelias, mutta rohkaistuin kysymään, kun kirjoitit, että kysyä saa :)

    • Pikkuhindujen äiti

      No tässäpä sinulle vastauksia, jos käyt vielä lukemassa.

      -Jumalille uhrattu ruoka syödään yleensä itse ja jaetaan lähipiirille sekä talon työntekijöille, mutta ollaan me kyllä joskus käyty temppelin edustalla jakamassa köyhillekin. Hedelmät ovat yleisimpiä uhreja, mutta hyvin usein jumalille myös laitetaan erilaisia ruokia, joista kyseisen jumalan kerrotaan erityisesti pitävän.

      Miehen kanssa ei olla sovittu, että lapsista tulisi pelkästään jonkun tietyn uskontokunnan edustajia. Mutta kun kuitenkin asumme täällä Intiassa miehen suvun piirissä, niin nämä hindulaiset vaikutteet kyllä tulevat vahvasti esiin. Mies itse ei kylläkään harrasta mitään rituaaleja tai temppelivierailuja ja minä yritän myös parhaani mukaan tarjota lapsille vaihtoehtoista maailmankuvaa ja kristillisiä arvoja. Minusta on tullut täällä Intiassa paljon uskonnollisempi kuin Suomessa, koska täällä olen nähnyt, mitä tapahtuu, kun anteeksiannon ja rakkauden sijaan yhteiskunta ja jopa uskonto suosivat syyllistämistä ja ankaruutta (koko ajan on kauhea paine tehdä rituaalit ja muut toimet sillä ainoalla oikealla tavalla ja oikeaan aikaan ja kuulemma mm. vaurauden jumala halveksuu taloja, joissa käytetään reikäisiä vaatteitta).

      Hindut voivat kyllä mennä naimisiin ei-hindujen kanssa ihan hindulaisin seremonioin, mutta eihän se kovin suotavaa ole, koska ei-hindu on lähtökohtaisesti kastiton eikä tunne niitä hindulaisia perinteitä ja tapoja. Kastien ja jopa saman kastin alaryhmien väliset avioliitotkin ovat aika vaikeita, kun niistä "oikeista" tavoista on kaikilla omat käsityksensä.

      Suomen hindujen tilanteesta (uskonnon opetus ym.) en osaa sanoa mitään, koska asumme tosiaan Intiassa. Olen kotoisin pk-seudulta.

      Heh, vai meinasti mennä intialaisen kanssa naimisiin. :) Luulen kyllä, että jos olisitte asuneet Suomessa, et olisi juurikaan joutunut tekemisiin näiden hindulaisuuden erikoisten piirteiden kanssa ja olisitte voineet viettää melko tavallista länsimaista elämää. Intiassakin useimmat tuntemani eurooppa-intia-parit tuntuvat kallistuvan enemmän länsimaiselle puolelle (lukuun ottamatta yhtä tapausta, jossa anoppi painosti miniää päivittäiseen rituaalien harjoittamiseen, mutta miniä ei suostunut). Meillä appivanhempien läsnäolo vaikuttaa vahvasti intialaiseen suuntaan, mutta toisaalta onhan niistä paljon iloa ja apuakin ja anoppiani en vaihtaisi pois mistään hinnasta. Lähes viiden vuoden kokemuksella melkein suosittelisin, että Suomessakin pitäisi opetella uudestaan elämään suurperheissä. :)

    • Kiinnostava kysymys

      Kiitos ihanasta vastauksesta! Onko sinulla välillä siellä yksinäistä? Intialaisia kyllä varmaan riittää, mutta entäpä suomalaiset? Haluaisitko kenties kirjoitella välillä vaikka FB:n tai sähköpostin välityksellä suomeksi?
      Muistan itse, kun olin vain reilun kuukauden pois Suomesta, enkä päässyt suomeksi rupattelemaan, alkoi olla jo aika kova ikävä...
      Mun osoite on [email protected]. Tunnen itseni jotenkin läheiseksi kanssasi kun ajattelen, että tilanteeni voisi olla samanlainen kuin sinulla nyt...muutenkin vaikutat tosi mukavalta! Olen aina tykännyt Intiasta ja olisi ihana kuulla enemmänkin Intiankuulumisia välillä :)
      Käyttekö välillä Suomessa? Olette ilmeisesti aikeissa sinne jäädä kokonaan? Miten jaksat?
      Haleja ja voimia sinulle, tosi kiva jos kirjoitat minulle!

    • Pikkuhindujen äiti

      Laitoin sähköpostia, toivottavasti on tullut perille eikä päätynyt roskapostiin. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      435
      3141
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      109
      2549
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      379
      2439
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2045
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1877
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1287
    7. 168
      1280
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1186
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1121
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      977
    Aihe