Vuokrahyvitys

Kylmä lattia

Terve,

Ajattelin kysäistä neuvoa seuraavaa asiaa koskien. Muutimme vastavalmistuneeseen Aso-asuntoon 7kk sitten. Muuttopäivästä lähtien kylpyhuoneemme lattia on ollut n. 21-22 asteinen vaikka siinä kiertää vesikiertoinen lattialämmitys (jakotukista lähtee 32 asteista vettä kylpyhuoneen lattiaan, mutta se ei sinne asti jostain syystä kulje). 4 kuukautta kestäneen sähköpostimaratonin jälkeen Isännöitsijä totesi, että olivat käyneet asian tarkastamassa ja että asiasta on reklamoitu rakennusfirmaa(lattilämmitysputkista oli kuulemma tullut jotain mönjää veden sijaan). Koko tämän ajan olemme siis maksaneet täyttä vuokraa, joka sisältää myös lämmityskulut. Vuokranantaja tuskin hyvittää mitään siitä v******sesta, joka on aiheutunut epämiellyttävistä suihkuista(jokaisen suihkun jälkeen saa palella) sekä lattian ja pyykkien hitaasta kuivumisesta.

Oletteko törmänneet vastaavaan, ja olisiko teidän mielestänne oikeutettua vaatia hyvitystä vuokraan sisältyvistä lämmityskustannuksista kylpyhuoneen osalta?

9

472

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olen törmännyt

      Ei mitään mahdollisuutta hyvitykseen.

      1. rittäävä lämpö on ollut kuitenkin
      2. harmistumisesta ei korvata mitään
      3. olette valinneet asumismuodon, jossa on vain velvollisuuksia ei oikeuksia
      4. aina voi vaatia, mitään ette kuitenkaan tule saamaan

      Siirtykää omistavaan luokkaan, silloin maksatte itse, mutta asiat hoituvat heti.
      Vuokralla asossa maksatte pikkuhiljaa koko asunnon, mutta määräysvalta on isännällä. Hänen tehtävä ei ole pitää teistä ja asunnosta huolta, vaan lihottaa omaa lompakkoaan ilman mitään omatunnontuskia härskisti vaan. Remontit ja huollot maksavat, eivätkä ne sovi omistajan osinkotavoitteisiin.

      • helposti onnistuu...

        Sinä voisit siirtyä tänne Espanjaan. Onnistuuko?


      • öööörrrrppps?
        helposti onnistuu... kirjoitti:

        Sinä voisit siirtyä tänne Espanjaan. Onnistuuko?

        Onnistuu. Siirryn aina välillä Espanjaan, mutta sinusta poiketen palasin takaisin Suomeen. Espanjassa on nyt niin paljon työttömyyttä, syrjäytymistä ja joutilaita siirtotyöläisiä, että ryöstöt sun muu väkivalta ja asuntomurrot ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti, ettei aina huvita siirtyä.

        Välillä siirryn Aasian ja Amerikan mantereille. Olen kerran siirtynyt Australiaan, jonne taidan myös seuraavaksi siirtyä.


    • pertsa1

      Kysyisin olisiko oikeus vuokrahyvitykseen, kun vuokranantaja ei ole tehnyt luvattuja korjauksia asuntoon. Meille on luvattu uusi sähköliesi muuton yhteydessä, sekä paneloitava seinä lämpötilan nostamiseksi asunnossa. Mutta kumpaakaan ei ole tehty. Nyt vuokranantaja on tuonut tänne jostakin kirpputorilta ostetun vanhan uunin, jonka kunto epäilyttää ja asentaminen on jätetty meidän kontolle. Jos hänelle mainitsee näistä epäkohdista, hän alkaa uhkailla ja haukkua asumisestamme, mutta uunin asennusta vaan ei ole tapahtunut. Ei kai uunin asentaminen kuulu vuokralaisen kustannettavaksi? Vastatkaa jos jollakin on tietoa miten toimia? Kiitos!

    • hellat on

      Muuta äkkiä pois. Seuraavaksi saatat saada isännän kiinni siitä että käy omilla avaimillaan asunnossasi poissaollessasi. MInä sain kiinni tällaisen kun oli mennyt siirtelemään postit sivullamme.








































































































      Onko kyse asumisoikeusasunnosta, tämä kun on asumisoikeusasuntoja koskeva keskustelu. Uhkailu ja haukkuminen ei kyllä kuulu asiaan. Jos sopimuksessanne lukee että vuokralainen asentaa uunin niin siinä tapauksessa kuuluu, normaalisti ei missään nimessä. Niitä on sellaisiakin isäntiä jotka antavat luvan käydä valitsemassa itselle mieluisan uunin ja ostavat sitten sellaisen ja asennuttavat sen myös. Tämä on tietysti toinen ääripää näissä isännissä. Itselläni on kokemus siitä kun isäntä tulee omilla avaimillaan tarkastuskäynnille.

      • xxx2

        Uunin asentaminen on sähkömiehen hommia.


    • "Hyvää h-hallintoa"?

      Et varmaankaan ole Hason asukas, harmi - kas kun saimme erääseen vielä uudis- kohteeksi luettavaan talon asukkaille vuoden alusta kuukauden käyttövastikkeen eli vuokrahyvityksen ihan yllättäen "joululahja- tietona" ikään kuin!

      Epäselväksi vaan jäi mistä moinen "hyvitys" eli kuukauden vuokran maksun ohitus mahtaa johtua?

      On kysytty, ei vastauksia! Onko väärinperityn edellisen kauden maksujen hyvitystä vai mitä!
      Tietenkin asia on myönteinen ja otetaan ilolla vastaan.
      Mutta miksi asioita ei voi kertoa ja tiedottaa, jos vaikka ylilyöntejäkin ja virheitäkin tapahtuu!
      Sellaiseen ei kai olla totuttu ko. hallinnossa, "asukkaat ovat tyhmiä" eikä asioita hoitavien toimet kuulu muille, ymmärrämme voisi olettaa on syy vaikenemiseen joka tavalla? laskuperusteitahan ja kuluja yms. voidaan tasoittaakin, se on selvää mutta jos korotuksia perustellaan kuitenkin useimmiten hyvässä hallinnossa, niin miksei myös palautuksia?

    • piällysmies.

      Vastaus: vuokra on peritty oikein, joten ette ole oikeutettu raha hyvitykseen.
      Lämpimän veden osalta voisi harkita hyvityksenä esim. 35litraa kiehuvaa vetttä
      kotio kuljetettuna. Edellyttäen oikein täytettyä reklamaatiota kahtena kapaleena.

    • Anonyymi

      Tää on jo vanha ketju mutta vastaan silti. Noi asumisoikeushommat ovat muutenkin pelkkää ryöstämistä. Jos tohon huijaukseen menet mukaan niin asut käytännössä täysin samalla tavalla vuokralla kuin ihan normi vuokra-asunnossakin paitsi että sun pitää maksaa siitä vielä joku aloitusmaksu.

      Voit olla aivan varma että jollain konstilla asunnon sulle myöntänyt firma onnistuu keplottelemaan asiat niin että kaikki taloyhtiön rempat ym. vähennetään tosta sun maksamasta asumisoikeusmaksusta eli saat siitä lopulta vaan murto-osan takasin. Vuokranantajasäätiöillä ja ihan kunnallakin kyllä ihan keinot tohon. Jos itse vetoat jossain asiassa esim. asumisterveyteen niin kunnan terveysvalvonta komppaa käytännössä vuokranantajaa- mikäli valitat mistään asiasta, varmistat vain täten ettei asia ainakaan tule koskaan korjatuksi. Mikäli taas sulta halutaan keplotella jotain pois niin SIIHEN löytyy aina konstit.

      Ja nythän hallitus on kai koittamassa vetää läpi( onko saanut jo?) lakia joka rajoittaisi asunnon saajan oikeuksia eli asuntoon ei olisikaan enää täyttä asumisoikeutta. Tää on tätä samaa keplottelua, asunnottomat ei saa työtä koska ei ole asuntoa. Asuntoa ei saa häädön takia koska Kela on töpännyt tukien kanssa ja pitää venata pitkä tovi enne kun saa asunnon. Myös he joilla ei ole aiemmin ollut kunnan asuntoa, ovat nihkeämmässä asemassa kuin he jotka ovat esim vaihtamassa... Rahaa pitää olla asuntoon ja osoittaa että mistä esim. tuet asuntoa varten tulevat. Tässä vaiheessa KELA ja työkkäri vetävät ässät hihastaan ja eväävät sulta tuet työvoimapoliittisesta syystä vaikka olisitkin ihan ohjeiden mukaan esittänyt kaikki diagnoosit ym....

      Suomi on hyvinvointivaltio niille jotka ovat valmiiksi rikkaita, osaavat kusettaa systeemiä sekä keplotella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4856
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3066
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1777
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1591
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1461
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1218
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1203
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1167
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1167
    Aihe