Muori menossa matkalle

rollaattori

Tämä muori tahtoo jatkaa kesää ja lähtee pappansa kanssa Hurghadaan lokakuussa. Hotellimme on Grand Resort.

Valitsin ko hotellin siksi, että se vaikuttaa liikuntarajoitteiselle sopivalta, ei rappuja, hissi on, ostoskatu on heti oven takana jne. Nyt kuitenkin tahtoisin paikalla käyneiltä kommentteja. Siksikin, että Hurghadasta ei ole saatavilla kunnon karttoja, joista voisi jotenkin hahmottaa etäisyyksiä.

Olemme menossa lähinnä aurinkoa ja lepoa hakemaan, reissut moskeijoihin ja sfinkseille ja pyramideille saa unohtaa. Valitettavasti. Tuliaisia lapsenlapsille tekisi kuitenkin mieli hankkia, joten sen verran pitää päästä hotellista ulos.

Siis:
-onko Hard Rock Cafe Hurghada kaukana Grand Resortista? T-paitoja pitäisi löytää 9 kpl, mitähän mahtavat maksaa?

-nimikorut pitäisi löytää, 9 kpl. Siis ne kaulaketjut. Jostain luin, että riippuu nimen pituudesta, näistä suurin osa on 4-kirjaimisia, yksi 6-kirjaiminen nimi. Mikä liike olisi lähellä, ja paljonko tapana maksaa? Hopea?Kulta?

-hajuvettä ehdottomasti? Keneltä? Samoin jos löytyisi 3 kpl papyrustauluja?

Sitten tekisi mieli saunaan ja hierontaan. Onko siellä eri osastot miehille ja naisille, vai voiko puolison kaa saunoa ja hierottaa? Pappa kun on huonomuistinen eikä puhu kuin tätä suomea, niin olisi vähän tulkkina ja peräänkatsojana.

Ja jos jotain kerrottavaa jollakin, niin kiitosta jo etukäteen. Sitä kun ei pääse kuin pikku matkan kerrallaan liikkeelle, niin ei ole puhtia etsiä ja edestakaisin kulkea, siinäkin jo tekemistä vaikka olisi selvät sävelet.

27

599

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sähköposti kyselijä

      Hei, Muori!

      Laitahan samat kysymykset sähköpostilla matkatoimistolle, jos olette lähdössä pakettimatkalle. Matkatoimistot välittävät kysymykset oppaille Hurghadaan ja näin saat parhaat tiedot mm. hotellin palveluista ja välimatkoista. Oppailla on myös paljon tietoa ostospaikoista ja hinnoista.

      Mukavaa matkan odottelua!

      • Afrikassa asuja

        Oppailla on varmasti tietoa, mutta luuletko sinä, ettei heillä ole muuta ajankulua kuin omana aikanaan vastailla matkustajien kysymyksiin?
        Kyllä luulisi, että täällä joku Hurghadassa ollut voi selittää kysytyt asiat, vaikka joku asia voi jäädä selvittämättäkin. Mutta sehan on matkustamisen iloa, että saa hankkia kokemuksia vieraista maista.


      • rollaattori
        Afrikassa asuja kirjoitti:

        Oppailla on varmasti tietoa, mutta luuletko sinä, ettei heillä ole muuta ajankulua kuin omana aikanaan vastailla matkustajien kysymyksiin?
        Kyllä luulisi, että täällä joku Hurghadassa ollut voi selittää kysytyt asiat, vaikka joku asia voi jäädä selvittämättäkin. Mutta sehan on matkustamisen iloa, että saa hankkia kokemuksia vieraista maista.

        Jopas joku otti kantaa. Minä jo syynäsin pari päivää, että ei. Peukkuja vaan tulee mutta kukaan ei puhu eikä pukaha! Joo, kyllä minä vielä ennen lokakuuta kuulustelen oppaat ja matka- ja tietotoimistot noista jutuista, mutta olisinpa kaivannut jonkun paikan päällä käyneen näkemystä asiaan. Eikös se ole muotia se vertaistuen hakeminen?

        Minä olen kyllä kuuklettanut kaiken mitä netistä ikinä löytyy ja lukenut matkakertomuksia ja blogeja kaikenmoisia. Hard Rock Cafessakin moni on kehunut käyneensä, mutta paikan sijainti on jäänyt hämäräksi. Vaikka kuin Hurghada on pikkuinen kalastajakylän paikalle rakennettu, minulle se on liian laaja. Hotellin osoitteeksikaan en ole löytänyt muuta kuin Hurghada, Red Sea! Siinä sitä on perikunnalla hakeminen, jos minä ja pappa hukkaan joudutaan ja osoitteena on Punainen Meri!

        Ja minusta kun tuntuu, että jo paikalla käyneillä olisi vähän erilainen tuntuma siihen arabialaiseen pisneksentekokulttuuriin kuin matkatoimistolla ja -oppailla. Niillä kun tahtoo olla ne omat suosikkinsa, mistä saavat sitten provikkansa tai mitä saanevatkaan.

        Kyllä minä sinne rokkibaariinkin löydän, kun otan taksin, mutta nolo se olisi sataa metriä pirssillä ajella. Kyllä kai ne siinä tapauksessa muutaman kiekan jo ajavat kylää ympäri jos niin tyhmä tulee kyytiin. Eihän nyt muutamalla metrillä kerkiä mitään tienata, vaikka taitaa ne osata hinnoitella kyydin. Ja kun täällä on varoiteltu että ei saa näyttää ensikertalaiselta. Se on sama miten kokeneelta näyttää, jos ei toenperrään osaa mihinkään. Ja minulla kun ei suuntavaisto toimi ollenkaan.

        Niin että jos olette sielun- ja ruumiinvoimissa sieltä tällä vuosikymmenellä palanneet, niin pistäkää peukun lisäksi muutama sanakin tulemaan.

        Toivoo muori


    • meijou

      HRC-paidat maksaa yleensä 25 e tai enemmän. Sori, muilta osin en o´saa auttaa. Mukavaa reissua teille!

      • EgyptFun

        Juu - varmaan muissa maissa, mutta ei tuollaisia hintoja Egyptissä!
        HRC on Grand Hotellista n 2-300m. Siinä sisäpuolella on HRC-kauppa, jossa aitoa HRC-kamaa.....
        Ps. Kantapaikka ollut koko talven taas tiist tai perj iltaisin klo 24-04


    • muumimummu

      Hei,
      Vaikka olen 3 kertaa Hurghadassa käynyt, en tiedä Grand Resortia, ja Hard Rock Cafeeseen tutustuin vasta viime matkallani. Kirjoituksesi oli kuitenkin niin sykähdyttävä että googletin sitä ja sain vastauksen, että käänny oikealle kun tulet ulos hotellista, ja Hard Rock Cafe on seuraavassa korttelissa 2 minuutin kävelymatkan päässä.
      Olen sitä mieltä, että teille jos kenelle olisi Mohamedin apu paikallaan, mutta tämän kun sanon, niin saan varmaan 674 miinusta :D Elikäs siellä uudella puolella Hurghadaa, johon olette menossa, on pikkuruinen kauppa nimeltä Iso Karhu, ja siellä sujuvasti suomea puhuva nuorimies lempinimeltään Muha, joka varmaan auttaisi teitä kaikissa käytännön asioissa mielellään. Suosittelen lämpimästi!

    • EgyptFun

      Tästä ...Hurghada Map
      Esim Hotels: Grand Resort. Kun löytyy, niin sitten vaan suurentamaan karttaa ja jo löytyy, mitä lähialueella. Tässä on katuosoitteeksi Village Road, mutta me lähes "paikalliset" kutsumme sitä Esplanadaksi, 25m leveä kävelykatu 1-suuntainen pohj->etelä suuntainen ajoväylä..., jota kulkee myös nykyaikaisen Senzo Mall-ostoskeskuksen "oma" bussi. Edestakainen matka maksaa 5 Puntaa/hlö = 60c
      http://www.hurghada-information.com/map/FullScreenMap-2.html

      Grand Hotellista etelään kävellen löytyy kuulema rahanvaihtoautomaatti kadulta, josta saa hyvän vaihtokurssin, joka on tällä hetkellä n 100€ = 900 Puntaa!

    • rollaattori

      No jopas löytyi jotakin! Tuota karttaa kävin jo vilkaisemassa, latautui aika hitaasti. Pitää ottaa ja tarkastella kunnolla.

      Tuo punnan kurssi vaihtelee aika lailla, jossain valuuttalaskurissa oli jotain 100 eurolla vajaat seitsemänsataa puntaa. 200 on aika paljon eroksi. Olen kyllä aikonutkin tehdä niin, että vaihdetaan jonkin verran lähtiessä ja sitten paikan päällä tarpeen mukaan.

      Katsoin tänä aamuna lehdestä maailman lämpötiloja ja alkoi tehdä mieli lähteä vaikka heti. Hurghadassa kellitään 34 asteen lämmössä, kun täällä pohjoisessa on niukin naukin nollan päälle ja pohjoistuuli. Eilen pudotteli räntääkin. Olisikohan esimerkiksi Hurghadan seudun ihmisistä mukava olla Suomessa vaikkapa juuri nyt? Talvella sen ymmärtää, kun on lunta ja jäätä ja huurteiset puut, että eksoottistahan se. Ja kun on kunnon talvivarustus päällä. Mutta kun toukokuu jo menossa ja pitäis tarjeta nailoneissa retongissa ja kaikkialla on harmaanruskeaa ja palelee. Kai se olisi eksoottista palellakin, samalla tapaa kuin itse pyyhkii hikeä otsalta lokakuussa siellä.

      Mohammedista olen lukenut ja aion käydä ainakin katsastamassa Ison Karhun. Jos kemiat passaa yksiin ja lompakotkin vielä, niin tiedä vaikka ajelisi Mohamedin pirssillä laajemmaltikin. Meillä oli tässä pari vuotta sitten Phuketissa sikäläinen Mohamed elikkä Jokke, jonka kanssa kuljimme monenlaisissa paikoissa, joita ei muuten olisi meikäeukon kunnolla ja ilman Jokkea tavoittanut. Hän puhui muutaman sanan suomea ja tyydyttävää englantia, joten oli mukava saada henkilökohtainen opas. Toki Jokenkin lompakon kanssa piti omaansa passuuttaa, mutta ei niin että olisi tuntenut itsensä nyljetyksi. Jopa ystävystyimme ja kävimme hänen kotonaankin vieraisilla. Nykyisin hän on jossain päin Old Phuketia hoidellen omaa firmaa, joten kai hän ansaitsikin taksillaan ja tuktukillaan kohtuullisesti. Vaihtelemme sähköpostia yhäkin, mutta lentomatka on niin pitkä sinne, että ne reissut saa unohtaa. Hurghada on yhtä lämmin ja puolta lyhyempi lentomatka, niin että jos siellä on lysti olla, niin sinne saattaa mennä vastakin, ja isommalla porukalla.

      Kaikenlaista vihjettä ja tietoa saa tähän ketjuun laitella, ja vaikka ihan arkipäiväisistä asioista siellä, kuten ilmat ja paikalliset tavat ja naisten vaatetus siellä, siis paikallisten, ja mitä koruja he käyttävät, ja mitä ruokaa pitää ehdottomasti maistaa ja mihin ei kannata koskea, ja... ja...onhan tuota. Sitä on näin suunnitteluvaiheessa mukava kuulla kaikenlaista, että tietää vähän itsekin katsella asioita sillä silmällä.

      Ja muori selvisi vapusta kahdella munkilla ja kahvilla, ja papalle oli samat antimet. Sitä kun on pilleridosetti pöydällä kummallakin, ja toinen vielä liimaa laastareita ja toinen pistää piikkiä, niin jämäkkä kahvi ja parit vauhdit pihakeinussa tuottaa saman tuloksen kuin ennen vanhaan muunlaiset antimet.

      • Suomeen 10 pv sitten

        Tosi hauskasti kirjoitat teidän elämästä ja suunnitelmista. Ihan lukea. Kiva oli vappunnekin. Tulin oikein hyvälle tuulelle kun luin juttua.

        Uskon että Teillä on tosi hauskaa Mohamedin kanssa ja taatusti kemianne sopii yhteen. Tuosta kirjoituksesta sen jo huomaan. Hän on niin humoristinen ja mukava, luotettava kaveri. Tuollaisia hauskoja ihmisiä hän mielellään neuvoo ja opastaa.
        Voin kertoa , että ette pety käyntiinne.
        Rahaa voi hyvällä kurssilla sielläkin vaihtaa, joten euroja mukaan. Paikalliset rahat ovat tosi likaisia ja vanhoja. Ne vatsasairaudet tulevat usein niistä. Käsienpesu ja käsidesi ovat nyt kova sana !

        Hurghada on turistikaupunki. Ihmiset pukeutuvat monella tavalla. Paikalliset ovat pääosin muslimeja ja se säätelee pukeutumista.
        Kaikki ruoka on loistavan hyvää. Paljon leivonnaisia ja hyvää leipää on tarjolla.
        Hedelmiä monenmoisia- Jos pidätte kalasta ja ravuista Mohamed osaa neuvoa todella hyviän ravintolan.

        Kerron lisää myöhemmin- milloin lähdette ?


    • rollaattori

      Lokakuun seitsemäs on startti! Silloin kun täällä alkaa olla pimeää ja märkää. Viime syksy oli niin ankean musta, että nyt pitää olla jotakin mukavaa tiedossa. Puoli vuotta tässä nyt menee ihan kepoisasti, kun kesä tulee ja sitten syksyllä matka. Ja sen jälkeen sitten jälkipuinti kuten jääkiekkomatsin jälkeen. Sitähän voisi hommata fläppitaulun ja sitten loppusyksy piirtää papan kanssa asemia ja kiistellä, miltä laidalta olisi pitänyt kultakauppaan hyökätä! Se menee meillä tavallisesti niin, että pappa on paitsiossa jatkuvasti. Kun se on kintuistaan nopeampi kuin minä, mutta minulla se on pikkumusta elikkä kukkaro hallussa. Ei ole mitään mieltä rahattoman miehen hyökätä etunenässä maalille elikkäs kauppaan.

      Siinä pukeutumisasiassa minä ajattelinkin niitä muslimimaan tapoja. Että näkyykö siellä lainkaan paikallisia naisia ja jos näkyy, niin minkä verran niistä on näkyvissä? Se kun näin muorinakin kiinnostaa, miten muun maan muorit itsensä vaatettavat. Turistien pukeutuminen riippuu itse kenenkin mausta, ja on kai siellä totuttu monenlaiseen, kerta siellä laumoittain käydään muilta mailta. Jossakin sanottiin, että olisi kohteliasta pukeutua löysiin vaatteisiin. Ei se kova vaatimus ole näin tämän ikäiselle, kun ei ole oikein mitään näytettävääkään. Tai onhan sitä liiankin kanssa, mutta se ei ole mitenkään somaa nähtävää. Luonnostaan sitä pahimmat kolhut verhoaa ihimisten ilimoilla. Aurinkoa ottaessa toki ottaa sitä niin laajalle alueelle kuin suinkin saapi.

      Kuulostaa hyvälle tuo ruokapuoli. Voi olla että reissun kälkeen saa katsella kotonakin väljiä vaatteita, kun entiset ei mahdu. Minä kun arkielämässä koetan tulla toimeen niin vähillä hiilareilla kuin suinkin, niin sitten kun uppoaa noiden leipien ja kakkujen maailmaan, sitä äkkiä pullistuu kuin ilmapallo puhallettaessa. Kilon ja kaksikin saa hyvin nopeasti, mutta onneksi se ei oikeaa pläskiä ole, vaan nesteitä. Saa ne jouluksi pois, jolloin sitten alkaa kotimaisten kiusausten välttely. Sitä se on tämä elämä, kiusauksia täynnä.

      Sitä kun olisikin hyvässä fyysisessä kunnossa, niin jo olisi mukava matkustaa muuallekin kuin turistikohteisiin. Sitä kun ei ollut rahaa matkustaa asti silloin kun oli muuten matkakunnossa. Eikä aikaa. Lapset ja työ ne oli ensi sijalla. Nyt kun ollaan papan kanssa Ilmarisen ja Varman palkkalistoilla, niin aikaa kyllä olisi. Rahan kanssa on yhäkin nuukana oltava, vaikka meillä on vakuutusyhtiöiden kanssa toistaiseksi voimassa olevat välikirjat. Vakipaikat. Kun nuukana muuten ollaan, niin joka toinen vuosi sitten käydään jossakin avartumassa.

      Kerrohan Suomeen vastatullut kokemuksistasi, kunhan ehdit henkäistä. Kaikenlaisista kokemuksista. Minäkin ajattelin, että sitten kun olen matkan tehnyt, niin kirjoittelen, mitä siellä näkyi. Että jos joku toinenkin muori aikoo lähteä, niin saattaa saada siitä vinkkejä.

      Hyvää kiekkoiltaa porukoille. Toivottavasti Ortio luutii Suomen maalilla yhtä tolokusti kuin Raanta lauantaina.

      • Vasta tullut

        Hei Muori
        En ole ehtinyt vielä sulle kirjoittaa. Pitänee lukeakkin mitä kaikkea halusitkaan tietää- "Vasta tullut" kun piipahtaa uudelleen elokuussa niin voin paremmin silloin keskittyä niihin kysymyksiin joista muori ja pappa
        ovat ennentoten kiinnostuneita. Ehdin tehdä kaiken tuon, kun olen palannut kohteeesta taas työn syrjään.

        Jännitetään taas sittä kiekkoa maanantaina..."ei vettä Raantaa rakkaanpaa...


    • rollaattori

      Hei vastatullut. Tosiaanni jos elokuussa käyt niin teehän tunnusteluja siinä Grand resortin kulmilla. Sitä kultaa tai hopeaa nimiketjuissa ja se rokkibaarin sijainti. Ja jos sulla on jotakin muutakin vinkkiä. Täällä netissä tulee näinä päivinä harvemmin käydyksi, kun ulkona alkaa 20 astetta mennä rikki kotomaassakin ja sitähän pitää paistattaa silloin kun paistaa. Jalat ja kainaloista ylöspäin alkaa olla jo värilliset, siinä välillä puolen metrin pötkylä vitivalkoista. Kunhan tuuli tyyntyy, pitää nostaa helmaa ja laskea kaulustaa. Sillä konstin se valkoisuus vähenee.

      Pappa pitelee sohvaa selässään. Sille tuli flunssa, kun muori istuu vähissä vaatteissa pihalla. Sitä se pitkä liitto tekee. Kaikki se kärsii toisenkin puolesta. Nyt pitää sitten paistatuksen lomassa pitää peukkujakin loppuviikko, jos hyvin onnistaa. Vajaan tunnin kuluttua rupejaa näkymään, pelaako Suomi mitaleista. Ja kun alkuun mahtailtiin ettei tällä porukalla MM-kisoihin. Kunnon pelureitahan nuo.

      • Vastatullut

        Hei- hienoa. Nyt jännitetään taas lätkää ja Euroviisu-Kristaa.
        Kaikki kysymykset selvitän ja vastaan elokuun lopussa. Niitä vaan valmiiksi tänne-
        Apua kysymyksiin haetaan sieltä suomalaiselta kaverilta- Ei huolta !

        Kohta voit nostella lisää helmaa ja toivottavasti pappakin paranee...

        Hyvää kesänalkua


      • Vastatullut

        OLEN SE " VASTATULLUT"
        Olen siis parin viikon kuluttua lähdössä Hurghadaan viikoksi. No kertoa voin lisää sen jälkeen.
        MUTTA - huomasin juuri että jos matkaatte 7.10 niin olen silloin matkalla samaan kohteeseen uudelleen henkilökohtaisten asioiden vuoksi tapaamaan tuttavaani eli olemme samassa koneessa. !!! Mielenkiintoista-

        Voin antaa hyviä vinkkejä. Laita jokin tuntomerkki, kuinka tunnistan MUORIN ja PAPAN

        Jään odottamaan !!!!


      • vastatullut
        Vastatullut kirjoitti:

        Hei- hienoa. Nyt jännitetään taas lätkää ja Euroviisu-Kristaa.
        Kaikki kysymykset selvitän ja vastaan elokuun lopussa. Niitä vaan valmiiksi tänne-
        Apua kysymyksiin haetaan sieltä suomalaiselta kaverilta- Ei huolta !

        Kohta voit nostella lisää helmaa ja toivottavasti pappakin paranee...

        Hyvää kesänalkua

        VASTAUS ROLLAATTORI-MUMMOLLE JA PAPALLE

        Teitä ihan odottaa tuo suomalainen nuorimies. Hän oli lukenut ihania hauskoja viestejäsi.
        Kerroin, hänelle että olette tulossa ja on valmis auttamaan ja ohjaamaan ja vastaamaan kysymyksiin ihan kuinka vaan.

        Voin laittaa elokuussa sähköpostiosoitteita ja vaikka puhelinnumeroita ja mehän tapaammekin lennolla.

        Tästä tulee hauska matka meille kaikille - odotetaan syksyä ja minä yhteystietoja


    • EGYPTI2

      Heippa muori! Olemme egypti-suomalainen pari syksyllä olemme tulossa lomalle kyseiseen paikkaan.Jos olemme siellä silloin voimme autta teitä.(ei maksa mitään) Meillä on aikaa,olemme auttaneet paljon suomalaisia siellä ollessamme,voin kertoa epyptiläisten elmämstä,kulttuurista ym..mitään kaunistelematta, mitä moni siellä harrastaa.Naisten asemasta ym..asioista.

      Hyvää kesää

      • rollaattori

        Pitäkööt tunkkisa!

        No ei hullumpaa kun rupesivat tappelemaan tosissaan. Kuka hullu sinne nyt enää lähtee, kun pitkin piippua jo kattelevat toisiaankin.

        Papan kanssa koko kesä jännitetty, että lopettaako ne sen kohkaamisen siihen mennessä kun täältä pitäisi siiville nousta. Mutta ei muuta kuin parantavat tahtia ja nyt se sitten matkustuskielto rysähti. Niin että ei auta kuin alkaa katsella Kanarian saarilta lämmittelypaikka, jos ne espanjalaiset nyt pysyisivät nahoissaan. Onhan sitä niilläkin semmoista joutavata, kuten se härkäjuoksu. Ei sen ilmanaikusempaa hommaa ole kuin pistellä henkensä edestä vihaisten sonnien edessä, ja että lystin lopuksi sonnit lahtiin.

        Kesä tässä on kallistunut loppuaan kohti, ja ihan on hyvä kesä ollutkin. Lämmintä on riittänyt ja ruohonleikkuuta, se kun heinä tänä kesänä silmissä kasvaa. Että sen suhteen ei ole valittamista. Ja väriä on pintaan saatu, että ei suomalaiseksi uskoisi. Tietysti sitä tällä iällä pitää sen verran siveä olla, että kolmasosa ainakin kropasta jää värittä, elikkä väli kainaloista reilu puoli metriä etelään.

        Mutta saipa täältä joitain vinkkejä ja tietoa Hurghadan reissaajilta, siitä kiitos. Ja jos ne nyt saavat sen sotansa sodittua ja muori saa pidettyä pappansa ja itsensä matkakelpoisina, ei ole hiijen vissi vaikka yritettäs uudestaan sinne menoa. Ei kai ne nyt maan tasalle mahda sitä panna, vai mitä?


    • er asia

      Ei ole matkustuskieltoa, termit kohdilleen. Suositellaan välttämään tarpeetonta matkailua!

      • rollaattori

        No miten sen nyt ottaa minkäkin termin. Jos tuonkin ottaisi aivan tosissaan, niin mikä se sen tarpeellisempaa olisi kuin muorin ja papan päästä syksyn tullen lämpimään vähäksi aikaa. Vaan kun minä luulen, että ei vakuutusyhtiö hyvällä silmällä katso, jos tuolla faktalla sinne yrittäisin luotien sekaan tuppaantua. Eikä muut veronmaksajat, jos siellä sattuisi jokin harhaluto lentämään ja pitäisi alkaa vinkua, että hakekaa pois, verta tullee. Ja mitästä turhaa, että sinne meidät lennättäisivät, kun siellä olevatkin kotiutetaan maanantaihin mennessä.

        Niin että olipa se nyt kohillaan tai ei, niin tuota tuokemmaksi jää Egyptin reissu. Näkyvät sen verran ammuskelevan ja kiviä nakkelevan, että laakin kai sitä semmosessa hutakassa saisi. Antaahan poikien rauhottua, niin katotaan uudelleen.


    • henähattu

      Kyllä me ainakin aiotaan mennä sinne,kunhan vähän rauhottuvat ja matkoja taas tehdään! :) Onhan noita mellakoita ja levottomuuksia ennenkin ollut ja lopulta rauhottuneet,ei ne vuos tolkulla jaksa temmeltää ;) Kiivasta kansaa verrattuna meihin,siihen on vaan totuttava,että välillä kiehahtaa! :D

    • 28x...

      Viimeinen kommentoija on aito ja oikea heinähattutäti! Ei tunnista selviä realiteetteja.
      Nyt siellä syttyy väistämättä sisällissota jota joku voi myös uskonsodaksi sanoa.
      Nyt katsotaan voittaako muslimit vai ihmismäinen ja vapaa elämäntapa.
      Veri tulee roiskumaan ja raatoja tulee tuhansittain.

      Muslimit tulevat jatkossa käyttämään kaikkia sodan keinoja; mm tulevat räjäyttelemään turisteja. Se on oiva peloite karkoittaa turistit jotka nyt rahoittavat sotilashallitusta.

      Pysykää helvetin kaukana Egyptistä nyt sillä kohta tapahtuu!

      • heinähattu

        Hui,sulla taitaa olla ihan sisäpiiritietoa....Hui,räjäyttelevät turisteja!!!? Mitenhän se tapahtuu...Hyvä,kun kerroit niin nyt muutan suunnitelmia.En halua,että raatoja lentelee mun tielle. Realiteteetit tuli selväks sun ansiosta,kiitos!


      • Tuhotaan vaan kaikki
        heinähattu kirjoitti:

        Hui,sulla taitaa olla ihan sisäpiiritietoa....Hui,räjäyttelevät turisteja!!!? Mitenhän se tapahtuu...Hyvä,kun kerroit niin nyt muutan suunnitelmia.En halua,että raatoja lentelee mun tielle. Realiteteetit tuli selväks sun ansiosta,kiitos!

        Tervetuloa Siinain bussiretkelle! Siinain niemimaalla ainakin pari vuotta sitten oli tarkastuspisteitä tiheässä, kun oli arabimaiden kokous menossa. Nyt tuhottiin pari pikkubussia ja 24 poliisia meni kerralla. Mikä takaa, ettei seuraava tuhottu bussi ole turistien käytössä?

        Lainaus suurlähetystön tiedotteesta 19.8.2013:
        "Etelä-Siinailla tulee välttää pimeään aikaan liikkumista lomakeskusten välisillä teillä ja lentoasemalle johtavalla tiellä, mikä on hyvä huomioida esim. lentokenttäkuljetusten järjestämisessä. Pohjois-Siinailla on tällä hetkellä menossa Egyptin asevoimien terrorisminvastainen operaatio. 19.8.2013 Pohjois-Siinailla tapahtui aseellinen isku poliisivoimia kohtaan. Matkustustiedotteen mukaisesti kehotamme edelleen välttämään matkustamista Siinain niemimaalla."


      • 20.8.2013 Hurghada

        Muorille ja muillekkin !

        Täällä Hurghadassa on tänään 20.8.2012 ja koko ajan ollut levollista.
        Kun Kairossa on ollut yhteydenottoja, niin täällä se ei äy mitenkään katukuvassa.
        (Tosin Kairokin jo rauhoittunut)

        Itse juuri kaupungilta asunnolle palanneena voin vakuuttaa, että varmasti täällä on rauhaisaa lomaa viettää.
        Palvelu pelaa ja kaikki hyvin.

        Olette tervetulleita muorit , papat ja muut ystäväni joita saapuukin 7.9 useanpiakin !


    • Hurghada myöskin

      Samoin! Juuri palasin kotiin kauppareissulta ja kadut ovat aivan yhtä rauhallisia kuin aina ovat olleetkin.

      Mikäs täälä on asuessa, aurinko paistaa eikä syksyn merkkejä ole nähtävissä!

      Eli toivottelen myös omasta puolestani kaikki tervetulleeksi Ihanaan Hurghadaan

      • jänskättää

        Tietäiskö joku mikä tilanne Sharmissa? Meillä kun loma varattuna sinne, tosin vasta talvella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3003
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2344
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2082
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1923
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1787
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    7. 158
      1224
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe