Harkkoportaiden päällystys, millä?

Niimi13

Millä ootte päällystäneet itse muuratut harkkoportaat? Talomyyjä sanoi, että ne laitetaan yleensä laminaatilla, mutta en voi uskoa, että siitä tulee tarpeeksi hieno.

Itse haluaisin maalata portaat valkoiseksi, mutta tämä ei ole saanut kannatusta mistään suunnasta. Kuvia haluaisin myös nähdä valmiista portaista.

Meillä on alakertaan tulossa valkoiseksi maalattu betoni ja yläkertaan laminaatti. Seinät vaalean harmaalla ja kaiteet valkoista puuta/ lasia.

9

488

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • silleen voi tehdä

      Kolme vaihtoehtoa: Tasoite ja sama maali kuin alakerran lattiassa. Tasoittajan täytyy olla ammattilainen. Tai sama päällyste kuin yläkerrassa, vaihda kuitenkin parkettiin! Se kiinnitetään portaisiin rakennusliimalla, mutta kuivuessaan ottaa kostetutta liimasta ja käpertyy ja irtoaa päädyistä jos et ole kiinnittänyt väliaikaisesti seinään vaikka puupalikoilla. Kolmas vaihtoehto valkoinen laatta. Jos löydät etureunaan ns jarrulistaa samasta lattamallista, tulee hieno.
      Puportaat ovat jalalle miellyttävän lämpimät, se niissä on hyvää. Listatöitä taas on kyllä aika paljon.

    • Vv.

      Liimapuulevy parkettiliimalla kiinni

    • Niimi13

      Kiitos teille jo vastanneille!

      Paras ratkaisu olis, jos postaat voisi vaan maalata. Alakerran lattian tasoitukset ja maalauksen tulee tekemään ammattilainen. Pitääpä siltä vielä kysyä onnistuisiko tuo.

      Toinen vaihtoehto vois olla tuo liimapuulevy. Sen laittais askelman päälle ja maalais valkoiseksi. Muut portaiden osat vaaleanharmaalla.

      Vaikeita juttuja, että lopputuloksesta tulisi mahdollisimman tyylikäs eikä yhtään sekava. Listottamaan en kyllä halua, koska silloin en usko saavani mahdollisimman simppeliä lopputulosta.

      • Hhbvvb. M

        Mitä harkkoa ne portaat on? Kevytbetoni- ja kevytsora eivät kestä pelkällä maalilla. Ajanmyötä alkaa reunat pyöristymään yms.

        Meillä on siporex (kevytbetoni) porraselementeistä tehdyt portaat kellarista asuinkerrokseen ja ovat kyllä hyvät, helppo muurata ja ei notku eikä natise. Päälystetty puulevyllä jotka liimattu askelmiin. Jos nyt tekisin uudelleen niin laittaisin muuten samanlaiset mutta pintaan ehkä laatan.


    • Uöäkxg

      Kivitaloon en laittaisi mistää laudoista askelmia. Liukkaatkin kuin mitkä.

      Kannattaa etsiä mattapintainen iso lattialaatta, harjattu rosteri l-lista laatan päätyyn. Ideana siis että yhdestä laatasta saa yhden askelman, eli ei saumoja. Nurkkiin ja otsan yhtymäkohtaan laatanvärinen silikoni, ei listoitusta. Ja siis otsa tietysti myös samasta laatasta. Myös valmiita porraslaattoja on. Meillä 45x90 laatta josta sai juuri leikattua yhdestä laatasta askelman ja loppuosasta sai otsan. Rosterilistat tietysti maksaa sellainen 40e kanki.

      • Munkin

        Hyvä idea tuo isot laatat, pitää munkin harkita.

        Sellainen tarkennus johonkin aiempaan viestiin, että portaat suositellaan laitettavaksi selvästi eri värillä kuin lattiapinnat. Ehkäisee ihan huomaamatta sen, ettei ajatuksissaan kukaan vieras koskaan kävele portaisiin huomaamattaan.


      • gfgdfg
        Munkin kirjoitti:

        Hyvä idea tuo isot laatat, pitää munkin harkita.

        Sellainen tarkennus johonkin aiempaan viestiin, että portaat suositellaan laitettavaksi selvästi eri värillä kuin lattiapinnat. Ehkäisee ihan huomaamatta sen, ettei ajatuksissaan kukaan vieras koskaan kävele portaisiin huomaamattaan.

        En tiedä kuinka kamoissa teidän vieraat pyörii mutta jos joku on niin sekaisin että ei erota mistä portaat alkaa askelman värin takia niin saa mun puolesta kaatuakin sinne.

        Meillä on samaa laattaa yläkerran lattia kuin portaat. Ainoa erotus on että lattian laatta on kiiltävää ja portaat mattaa. Alakerrassa jatkuu suurinpiirtein samanvärinen lattia myös (tosin ei laattaa).


      • Estepi
        gfgdfg kirjoitti:

        En tiedä kuinka kamoissa teidän vieraat pyörii mutta jos joku on niin sekaisin että ei erota mistä portaat alkaa askelman värin takia niin saa mun puolesta kaatuakin sinne.

        Meillä on samaa laattaa yläkerran lattia kuin portaat. Ainoa erotus on että lattian laatta on kiiltävää ja portaat mattaa. Alakerrassa jatkuu suurinpiirtein samanvärinen lattia myös (tosin ei laattaa).

        Kannattaa lukea vähän esteettömästä rakentamisesta tms. Siellä sanotaan ihan selvästi että portaat pitäisi erottua ympäristöstään selvästi. Samoin kuin sanotaan että suoraan kävelemällä ei saisi törmätä alaspäin meneviin portaisiin, yms.
        Vaikka portaat ovatkin niin yksinkertainen asia, että jokainen kuvittelee ne tajuavansa, niin kyllä niistä on ihan oikeita ohjeitakin - ja jos joku sulle niitä vielä kertoo, niin outo on tapasi vastata.


    • Wowlemw

      Puhutaan nyt kuitenkin kiviomakotitaloista.. Ei mistään palvelutaloista tai ylipäänsä julkisista rakennuksista. Noita portaita meillä kävelee perheen lisäksi muutama tyyppi vuodessa.

      Ja miten ihmeessä rakennetaan portaat joihin "suoraan kävelemällä ei törmää"? Tehdään joku ihme koppi/shikaani siihen portaiden eteen? Kyllä on taas niin älyvapaita juttuja ettei mitään rajaa.

      Ihan tarpeeksi saa kärsiä tästä "esteettömästä" rakentamisesta monikin, esim 90cm ovi saunaan pitää laittaa että pyörätuolilla pääsee sisään, mutta ketään ei kiinnosta se että miten siitä pyörituolilta pääsee 1200mm korkeudella oleville lauteille? Puhumattakaan siitä että sauna sijaitsee alakerrassa jonne on 17 askelmaa. Joutuu siis joka tapauksessa tekemään mittavia muutostöitä että talo saadaan oikeasti toimivaksi, jolloin oviaukon suurentaminen olisi kyllä pienimpiä vaivoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1925
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      51
      1853
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1383
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe