Kiukutteleva ompelukone

puk

Kävipä tuossa eräänä iltana mainio tuuri ja löysin roskiksesta täysin ehjän ja toimivan ompelukoneen. Ompelin tyytyväisenä yli puolet takista, kunnes ilmeisesti puolatessani onnistuin sössimään jonkin asetuksen koneesta.
Kyseessä on Alice Super Automatic 2-merkkinen vanha vehje ja tietenkään roskiksesta ei käyttöohjetta löytynyt. Nyt vehje ei tee muuta kuin sotkua, vaikka olen kokeillut mielestäni kaikki mahdolliset asetukset läpi noista muutamasta säätimestä jotka koneesta löytyy. Alkaa kiukuttamaan jo toden teolla.

Kellään hyviä vinkkejä mitä vielä kannattais kokeilla ennenkuin hermo palaa lopullisesti ja viskaan koneen takaisin sinne mistä sen löysinkin. Ja tosiaan - koneessa ei voi vika olla kun olen jo takin puolessa välissä ja hyvin se siihen asti ompeli.
Jos jollakulla sattuu olemaan vastaavanlainen kone kotona mitkä pitäis olla alalangan kireys yms noin käytännössä numeroina ihan peruskankaiden ompeluun?
Tai onko jollain ideoita mihin tota kannattais lähteä näyttämään, jotta joku asiantuntija kertois mulle mitä teen sille. Sijainti siis Hki.

5

2856

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ammattilainen

      Tekstistäsi ei selviä, että sottaako alalanka vain ylä lanka. Mutta tässä kuitenkin jotakin vinkkejä mitä voit kokeilla.

      1. takista,että ylalanka on pujotettu oikein.
      2. tarkista,että langassa ei ole mitään klumppuja.
      3. tarkista ylälangan kireys. Langan tulee kulkea kiristimistä löyhästi( kun vedät, se luistaa helposti ilman tökkimistä./sama pätee alalankaa)
      4. tarkista,että alalanka on pujotettu oikein ja menee puolan kiristin kielen alta.

      JOS NÄMÄ TOIMENPITEET EIVÄT AUTA KOKEILE SEURAAVIA:
      1. irroita pistolevy ja putsaa kone. samalla voit irroittaa koneen pään ja putsata pölyt pois.
      2. laita rasvaa alapuolan pidikkeeseen. (kun rasvaat niin sen jälkeen kannattaa tikata tilkkuja jonkin aikaa,että ylimääräinen rasva jää siihen eikä takkiin)

      Voit kysellä myös ohjeita eri ompelukoneliikkeistä, niissä on yleensä tietoa koneiden tyyppivioista ja niiden korjaamisvinkkejä. Kysyminenhän on ilmaista! Et varmaankaan halua sijoittaa hirveästi korjaukseen rahaa.

      • puk

        Kiitokset vinkeistä, mutta kaikkea tuota jo amatöörin taidoillanikin kokeilin tuloksetta. :|
        Sen verran on vaatteita tullut kuiten ommeltua, etten usko vian olevan langan pujotuksessa tai muussakaan. Putsauksenkin rasvausta lukuunottamatta suoritin. Taitaa olla aika visiteerata jossakin liikkeessä kyselemässä lisää. On vaan niin pirun typerä olo kun oikeastaan _tietää_ ettei vika ole koneessa, vaan käyttäjässä eikä vaan keksi, että missä siinä.


      • ammattilainen
        puk kirjoitti:

        Kiitokset vinkeistä, mutta kaikkea tuota jo amatöörin taidoillanikin kokeilin tuloksetta. :|
        Sen verran on vaatteita tullut kuiten ommeltua, etten usko vian olevan langan pujotuksessa tai muussakaan. Putsauksenkin rasvausta lukuunottamatta suoritin. Taitaa olla aika visiteerata jossakin liikkeessä kyselemässä lisää. On vaan niin pirun typerä olo kun oikeastaan _tietää_ ettei vika ole koneessa, vaan käyttäjässä eikä vaan keksi, että missä siinä.

        Oletko tarkistanut neulan? jos se on vaikka liian pitkä tai lyhyt koneeseen.Tai Tod. näk. sitten se sottaaminen johtuu joko liian löysästä puolauksesta tai siitä kuinka ylälanka nappaa alalangan mukaan muodostaessaan tikkiä.


    • Exmanselainen

      Ostettiin joskus 70-luvulla Tampereelta Aavelan koneliikkeestä Alice-merkkinen silloista jousto-ommelta tehnyt ompelukone, jota silloin pieni poikamme pääsi harjoittelemaan kaasuttelun alkeita! Aika nopeasti kone ei enää tehnyt minkäänlaista olleita eikä silloinen Aavelan saanut sitä kuntoon(koko Aavelan ei enää ole ole ollut vuosikymmeniin olemassakaan, joten sieltä ei apua liene millään konstilla liene enää saatavissa. Enkä minäkään osaa asiassa antaa minkäänlaista helpotusta. Muuten, Alice oli edistyksellinen kone aikoinaan ja sillä korjattiin lukuisat vaatteet(lisäksi tyttäremme oppivat käyttämään konetta oikeaan hyötytarkoituseen!)

    • Riituska1

      Itselläni on ollut n36v samanlainen kone ja hyvin olen pärjännyt. Kahden pojan vaatteet ommellut päälihaalareita myöden ja sisä vaatteet. Parasta koneessa on yliluottelu jousto-ommel sopii trikoo ym.joustaviin kankaihin. Nyt ostin toisen samanlaisen koneen mökille. Ohjekirjakin löytyy jos jollain on tarvetta,voin kopioita lähettää. Toinen kone on Anna super automatic 2 ja toinen Alice automatic 2. Sama kone mutta eri nimi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2217
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1738
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      40
      1553
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1469
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1440
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1371
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe