Nettikiusaaminen!

M13_69

Tästä aiheesta ei taida olla keskustelua täällä: onko täällä sellaisia, joita on kiusattu netissä (Facessa, IRC-galleriassa, foorumeilla...)?

Minua kiusattiin koko peruskouluaika. Yläasteella minusta tehtiin IRC-galleriaan yhteisö, jonka nimi oli klassisesti ".... on ruma huora". Tämä oli aika säälittävä veto siltä yhteisön perustaneelta jätkältä, hän oli sen ainoa jäsen (ryhmä poistettiin muutamassa tunnissa). Hän kirjoitteli myös profiiliini ja kuviini törkeitä kommentteja, mm. leuassani olevasta kolosta: "hyi vittu kuinka kenelläkään voi olla hiirenpillu leuassa" "läski horo, kuole!" "hullu hikipinko" Usein hän myös floodasi näitä kommentteja.

Tämä loppui onneksi aika pian kun poika pääsi yläasteelta vuotta ennen minua. Mitä olen kuullut hänestä, niin hän on nyt, kaksvitosena, täysin syrjäytynyt yhteiskunnasta.

Ysiluokalla minusta ja parhaimmasta ystävästäni leviteltiin galleriassa ja eri foorumeilla "tietoa", että myymme seksiä aikuisille miehille. Tämähän levisi pienellä paikkakunnalla kuin kulovalkea. Ystäväni oli eräänä perjantai-iltana kylämme nuorison kantapaikassa, jolloin eräs poika tuli naureskellen esittämään tämän väitteen hänelle. Tämä poika, joka sittemmin paljastui juorun keksijäksi, saikin kaveriltani luunelosta, mikä ei tietenkään ollut oikein mutta ymmärrän täysin turhautumisen. Ihmettelimme vain, miksei kukaan muista ystävistämme kertonut asiasta meille, hekin väittivät meille etteivät uskoneet tätä juorua.

Kasi ja ysiluokalla muutamat tytöt kirjoittelivat myös ilkeitä kommentteja gallerian ja ii2:sen profiiliini. Olin "säälittävä autistinen paskaämmä" ja minun ystävälleni kirjoitettiin, että tämä ansaitsisi paremman kaverin kuin minä.


Tämmöinen on minun tarinani, aikana ennen Facebookia. Joskus ajattelen, että jos olisin nyt nuori ja kiusattu, joutuisin kokemaan helvetillistä tuskaa. Tuntuu, että kynnys kiusata netissä ja omalla nimellä, on madaltunut. Ennen vanhaan tuollaista olisi pidetty hulluna, nikkien takaa oli helppo huudella. Nykyään omalla nimellään kiusaava on pahis ja korkealla teinien arvohierarkiassa. Mutta kiusaa ne aikuisetkin varsinkin Facessa, mutta pelissä on politiikkaa, nais- ja miesvihaa, rotukysymyksiä, seksuaaliasioita.

Saa nähdä mitä tämä nettimaailma on viiden-kymmenen vuoden päästä...

13

1354

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mc tale

      irc galleriassa tuli juuri tänää mulle negatiivista palautetta Skrillex aiheisen sivun kommenteissa :/

      ja youtubehan on näitä idiootteja täynnä jotka tulevat ilman järkevää syytä esim. kirjoitin kommentin : ''like if you read decepticon '' ,jolloin videossa luki ''deception
      ja joku vastasi: ''no we didnt, we are not english illiterated and retarted like you''

      asialle pitäs kyllä jotain tehdä

    • mc tale

      ja ikävä kuulla kokemuksistasi :( otan osaa

      ala-asteella kaverit oli 5. luokkaan asti ihan jees, mutta sitte kutosella tapahtui jotain ja niistä tuli ihan paskapäitä, mutta onneks muutettiin ja sain monta hyvää kaveria

      enkä ymmärrä miksei kiusaajat voi itse ikinä miettiä miltä tuntuisi jos tällainen kiusaaminen osuisi omalle kohdalleen.

      ja vaikka olenkin vain 13v. poika, ymmärrän että on aivan typerää mennä tekemään kiusaa toiselle seksuaalisuuteen liittyvillä asioilla

    • gkdpåkckxdosåmzlf

      Nettikiusaaminen on harmillisen yleistä ja usein se onkin juuri ulkonäön haukkumistaja muita loukkaaavia herjauksia. Kerran selvästi joku feikkityyppi pyys kaveriks. Sitte tyhmyyttäni hyväksyin pyynnön ja kappas vaan, sen jälkeen oliki kuvat täynnä kommentteja esim. Vitun huora, ruma jne. Tyyppi myös lähetti chattiin kaikkea paskaa. Oikeesti vittu hankkikaa elämä nettikiusaajat, toi on ssäälittävintä paskaa mitä on ikinä nähty!!!!

    • smiler1995

      moi:) joo on mua kiusattu facessa ja irc:issä musta on tehty kans irc galleriaan yhteisöjä en viitti tässä niitä sanoa mutta kyllä ne vielä siellä on D:: ja facessa mun kuvia tullaa haukkumaan ja mun tiloihi kirjotellaa välil kaikkee p*skaa.. mut oon onneks poistanu joitaki kavereista mut onhan niitä aukojia viel mun listal D:: ja mua on kiusattu 3-9lk ja itseasias vieläkin D: ja ircis mua välil tultii haukkuu rumaks jne :(( mut sellast se on D: kestän sen kyllä vaik se on välil vaikeeta :(( ja hyvin oon tähän asti pärjäilly ku iskä on mun tukena ja joitaki tuttui/kavereit on mun puolel

    • tunteemu

      HEI MC TALE muutitko marjalaan jos muutit niin HEI TEEMU-joka-pelehti-aleksin-kanssa :DD juotko vielä paljon ES

    • Hevosenkyrpä

      Mua kiusataan whatsapissa

      • 123df

        Onko kokemuksia että videoitu luvatta ja laitettu se youtubeen? Tietosuojavalitus tehty, mutta vielä ei ainakaan sitä ole poistettu.


    • predator66675

      lopettakaahan jo se kiusaaminen netissä! ja yotubessa, skypessä, facebookissa ym...

    • Anonyymi

      Osa medioista tukee kiusaamista!
      Otavamedia kannattaa asioista päättävien tahojen osalta heidän nettialustallaan tapahtuvaa nettikiusaamista. Sivuston jäsenenä olevat nettitrollit saavat tuoda ikäviin viestiketjuihin yksityisten henkilöiden nimiä anonyymien nimimerkkien turvin. Anonyymeillä nimimerkeillä on oikeus tulla unohdetuksi palstalla ja nimimerkki voidaan vaihtaa toiseksi. Nettitrollien julki tuomilla yksityishenkilöillä sen sijaan ei ole oikeutta poistattaa omaa nimeään. Mielestäni se on suoraa nettikiusaamista, koska heidän omat sääntönsä jo sanovat ettei anonyymien nimimerkkien takana olevia oikeita henkilöitä ja heidän nimiään saa missään nimessä paljastaa. Miten nettitrolleilla voi olla enemmän oikeuksia kuin yksityisellä henkilöllä, joka ei ole osallistunut keskusteluun, eikä halua olla osa keskustelua, mutta on pakotettu siihen, koska joku on hänen nimensä julkaissut kyseisessä viestiketjussa ja Otavamedian johto eikä vastaava päätoimittaja nimeä suostu lukuisista pyynnöistä huolimatta poistamaan.
      Edellä mainitut ovat kiusaajia. Muusta siinä ei ole kyse.

    • Anonyymi

      Aika järkyttävää kuulla, että jo peruskoulussa tuollaista kiusaamista ollut netissä jo vuosia sitten. Itsekin muistan yläasteella irc-galleriaa joskus käyttäneeni mutta ei siellä kiusattu tai vainottu.
      Mua ei kiusattu pahemmin koulussa, mutta nyt aikuisiällä on vainottu ja solvattu netissä ja muuallakin siihen pisteeseen asti, että oon sairastunut ja menettäny läheisiä. Oon käyny psykiatrilla masennuksen takia. Netissä niitä kiusaajia ei edes aina voi tietää tai tuntea ketkä on kyseessä.

      • Anonyymi

        Vanha viestiketju. Älä ota stressiä kiusaamisesta, toki se ei tunnu hyvältä mutta muista että joskus se loppuu. Pysy vahvana sillä olet jo vahvempi kuin kiusaajasi.
        Aloittajalle voin sanoa että itseänikin kiusattiin koulussa kun olin ujo mutta nyt aikuisena ihmettelen miksi kaikki, lähes kaikki muut ovat mielestäni ujoja mutta minä en. Olen hyvin avoin vieraita kun ihmisiä kohtaan, uskallan aloittaa keskustelun. Olen jo kauan ihmetellyt kuinka ujoja ovat Suomalaiset ylipäätään, eivät tervehdi vaikka kaksistaan jäisivät hissiin.


    • Anonyymi

      Jeesus rakastaa sua joka luet tätä ja haluu olla aina kanssasi.
      Katso www. tuleuskoon. fi (ilman välejä).

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe