Naapuri vainoa

Muka häirikkö

Naapuri vainoaa minua ja koiraani. Väittää että koirani haukkuu päivät pitkät.
Esimerkkinä eräänä päivänä olin sairauden takia kotona. Koira oli hiljaa koko päivän kanssani. Illalla naapuri käveli oveni taakse ja väitti että koira on taas haukkunut koko päivän. Kysyin että voitko todistaa asian olevan näin. Jolloin täti lähti huutaen että kyllä minä sinulle vielä häädön saan hankittua. Hän on jo tehnyt ties kuinka monta ilmoitusta taloyhtiön hallitukseen ja isännöitsijälle.
En tiedä loppuuko oma huumorintajuni ja muutan muualle. Sitähän tämä vainoajani toivoo. Miksi ihmisistä on tullut niin suvaitsemattomia? En minäkään valita pienten lasten parkumisesta tai mopopoikien päristelystä vaikka ne päähän ottavatkin.
Jos on valinnut asuinmuodoksi kerros - tai rivitalon voisi kuvitella että ymmärtäisi että meteliä saattaa kuulua ajoittain.

Koirastani ei ole valittanut kukaan muu taloyhtiöstä. Olen jopa kysellyt multa taloyhtiön asukkailta onko koirasta ollut häiriötä ja melkein kaikilta olen saanut vastauksen etteivät ole kuulleet mitään häiriötä.

Pitäisikö minun tämän perusteella kävellä Poliisin puheille ja tehdä rikosilmoitus häirinnästä? Lähestymiskieltoko on ainoa vaihtoehto?

Olen ymmärtänyt että tämä alkaa olla aika yleistä ympäri Suomen. Ihmiset purkavat pahaa oloaan ja mielenterveysongelmiaan naapureihin.

Mikä siis neuvoksi?

17

633

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokeiles

      poliisille vaan selittää tilanne, tuskin poliisi sen kummempaa tekee ku joko soittaa naiselle tai menee käymää ovella ja sanoo asiasta... sellanen yleensä auttaa . ja älä sinä muuta mihkää, tollaset valittavat tyhjän päiväsestä saa lähteä. olisit sanonu sille että olin kotona kipeänä ja koirani oli hiljaa!
      mulla kanssa kokemusta kys asiasta, sanoin ämmälle, että lopetappa noi tarinoiden keksimiset tai meen poliisin pakeille... siihen loppu marmatus :D

    • Hankalaaa

      Ehkä kannattaisi ottaa asia taloyhtiön kokouksessa avoimesti käsittelyyn ja ilmoittaa että koet valitusten olleen asiattomia. Kertoa myös siitä että olet ollut koiran kanssa kotona sairastamassa ja koira on ollut tällöin varmasti hiljaa, mutta naapuri on silti illalla väittänyt koiran haukkuvan.

      Kannattaa puhua asiasta avoimesti ja asiallisesti. Valittajat yleensä sortuvat ylilyönteihin ja siten heidän huijauksiltaan usein katoaa pohja.

      Kannattaa myös keskustella asiasta muiden naapureiden kanssa, niin kuin olet jo tehnytkin. Yksi valittaja ei onneksi riittää vielä häätöön. Mutta olisi tärkeää saada muut näkemään ettei hänen valituksensa ole edes aiheellisia.

      Meidan taloyhtiössä on yksi eristynyt vanhus joka suuttuu jopa puissa kävelevistä oravista ja hakkaa ikkunaan, jotta ne lähtisivät pois. Onneksi muut ovat hänen kiukkunsa tajunneet, eikä hänen sanansa enää paina.

    • Pikkujekku

      Helpoin tapa on huijata naapuria pikkaisen.

      Mene käymään hänen luonaan ja kerro, että voit hankkia koirallesi haukunestopannan ja kysy, että sopiiko menettely hänelle. Lupaa tulla kysymään kuulumisia muutaman päivän kuluttua (tee rouvashenkilöstä tärkeä ja tee selväksi, että hän on saanut jotain aikaiseksi!).

      Rakentele riittävän vakuuttavannäköinen kapistus itse. Jos laiskottaa, niin osta jokin halpa vekotin kaupsta. Käy tarvittaessa esittelemässä viritelmä arvon rouvashenkilölle (esittele sen toimintaa, kehu hinta-laatu suhdetta ja vakuuta, että nyt ongelmat loppuvat kuin seinään!).

      Käy muutaman päivän kuluttua kysymässä, haukkuuko koira. Todennäköisesti koira on "maagisesti" lopettanut haukkumisensa. Kirkkaanvärinen vyönpätkä, josta roikkuu laturin muovikotelo, on hoitanut tehtävänsä.

      Jatka elämääsi normaalisti.

      • jep ja jep

        Kiitos päivän piristyksestä.

        Täällä myös naapurin perusteettoman valituksen kohde ja asia stressaa. Väitti mm. täällä huudettavan yöllä ja että kolinoita kuuluu, tyrmäsin täysin koska täällä tosiaan nukutaan öisin eikä mulla ole ketään kenen kanssa huutaa edes. Aivan uskomatonta.

        Iso talo tämä, että täällä kyllä kolinoita kuuluu eri paikoista, aika katteetonta lähteä pistämään muiden ääniä meidän syyksi (ilmeisesti koiraviha taustalla muutamasta sanomastaan päätellen), aivan uskomatonta. Ollaan niin rauhallisia naapureita että ei edes illanistujaisia ole meillä tai musisointeja.

        Mielenterveysasiat tulevat mieleen tai sopeutumaton luonne (esim. asunut aiemmin omakotitalossa eikä muuton jälkeen käsitä, että kerrostalo on eri asia kuin omakotitalo, elämiseen kuuluvia ääniä voi kuulua isosta talosta, remonttejakin.)


    • Pidän tuosta Pikkujekun hauskasta ehdotuksesta. Varmaan kokeilisin sitä ensimmäisenä jos minä olisin samassa tilanteessa kuin sinä.

      Ellei toimi, niin onko sinulla ketään luotettavaa tuttua jonka luokse voisit viedä koirasi hoitoon pariksi päiväksi ihan vaivihkaa tai jonka kanssa voisit vaihtaa kämpää hetkeksi? Kokeile huviksesi, tuleeko sitten vielä valituksia. Jos tulee, voit sanoa, että sehän nyt kumma koira on kun ääni kuuluu silloinkin kun se ei ole edes kotona.

      Ikäviä tuollaiset naapurit! Toivottavasti saat asiat selvitettyä.

      • Naapuri Tulppu

        Eipä siihen naapurien valitukseen kerros- tai rivitaloa tarvita. Olemme asuneet omakotitalossamme vajaan vuoden ja viime kesän aikana tien toisella puolella asuva naapuri ehti jo kolmesti valittamaan koiristamme. Ensimmäisellä kerralla olimme viettämässä pentutapaamista ja ulkona neljän kuukauden ikäiset pennut leikkivät ja tietenkin haukkuivat. Pitivät kuulemma sellaista meteliä ettei heidän lapsensa pystynyt nukkumaan päiväunia. Toisella kerralla yksi pennunostajista oli viettämässä iltaa ja kaksi meidän koiraa sekä tämä pentu leikkivät ulkona. Jälleen tuli muistutus ettei täällä pysty nukkumaan, kello oli iltakahdeksan paikkeilla. Viimeisen kerran meillä oli ystävien hoitokoiria ja jälleen sama naapuri paikalle huutelemaan. Hän käski "tee sille haukkumiselle jotain", tarkempaa ohjetta hän ei osannut antaa kun sitä kysyin. Totesin hänelle vain että hänen lastensa sekä heidän ystäviensä on syytä pitää pienempää ääntä leikkiessään trampoliinilla joka on aivan tontin reunalla. Siihen ei sitten enää kommenttia tullut.

        Omat koiramme eivät hauku ja matkaa naapurin taloonkin tontiltamme on useita metrejä. Olen päättänyt jatkossa olla huomioimatta hänen kommenttejaan sekä istutamme rajalle havukasveja, jotka toimivat näkösuojana sekä osittain äänisuojana heidän suuntaansa.

        Ainahan näitä naapureita riittää. Ilmeisesti heidän elämässään ei ole tarpeeksi elettävää, niin täytyy puuttua muiden elämään keinolla millä tahansa.


    • Naapurit on ihania

      Älä välitä naapuristasi. Hän ei varmaankaan pidä koirista yleensäkään tai jokin naamassasi ärsyttää, voi olla jopa että koirasi on "väärän näköinen".
      Jos hän on asunut talossa pitemmän aikaa, hän on varmasti valittanut muistakin ihmisistä sinun lisäksesi, joten isännöitsijälle hän on todennäköisesti tuttu tapaus eikä hänen valituksillaan varmasti ole juurikaan painoarvoa.
      Ja muutenkin, ei ketään häädetä vain sen takia että naapurin kyylämummo keksii valittamisen aihetta, kyllä siihen vaaditaan useamman ihmisen valitus sekä useampi varoitus sinulle että häätö voi tulla. Jos asia menee niin pitkälle ttä varoitus tulee, otat yhteyttä isännöitsijään ja selität hänelle tilanteen, ihmisiä he sielläkin ovat ja varmasti ymmärtävät. Sinulla on oikeus puolustautua.

      Kun naapurisi tulee valittamaan sinulle, älä hätäänny vaan pyydät häntä jäämään keskustelemaan asiasta asiallisesti. Selität että koirasi ei hauku, tiedät koska olet puhunut muille naapureille ja pyydät häntä asiallisesti jättämään asian tähän. Jos hän kiihtyy ja korottaa ääntä, pyydät häntä rauhoittumaan ja keskustelemaan asiasta kuin aikuinen. YLEENSÄ vanhemmalle ihmiselle on aika kova kolaus että nuorempi henkilö ojentaa häntä käyttäytymisasioissa ja asiallisuudessa, joten veikkaisin että hän hiljenee aika nopeasti eikä sinun tarvitse kuunnella valitusta enää.

      Oma tarinani: Naapurini (vanhempi mieshenkilö) valitti minulle ensin siitä että pentukoiramme tekee tarpeensa pihallemme, selitin että koska kyseessä on pentu, se ei jaksa pidätellä pissaa niin pitkään että pääsisimme pihapiiristä eikä pissoja voi kerätä. Sanoin, että pennun pihalle pissailua emme hyväksy joten koiran kasvaessa ongelma häviää. Suosittelin suuntaamaan valitukset niille naapureille, jotka edelleen antavat aikuisten koiriensa pissiä pihalle. Ok. Asia käsitelty. Sitten hän alkoi kivenkovaa väittämään että koiramme haukkuu päivät pitkät asunnossamme ja vielä yötä myöten ja että hän ei ymmärrä miksi koiria edes hankitaan kerrostaloihin, jossa ne ovat vain häiriöksi. Tähän sanoin suoraan: Älä kehtaa aikuinen mies valehdella. Meistä on jompi kumpi aina kotona, koira on kerran viikossa ehkä 3h yksin kotona, joten aika hiljaista haukkuminen on jos me emme sitä kuule. Ja jos naapureiden elämä häiritsee niin pirun paljon niin ehkä herran itse pitäisi muuttaa sinne metsän keskelle asumaan.
      Nykyään tervehdimme toisiamme käytävällä eikä hän ole ikinä enää sanonut mitään koirastamme.

    • jep ja jep

      No onpa huojentavaa lukea muiltakin samankaltaista kokemusta, ihan samoin väitti tämäkin mies minulle - samoin sanankääntein ettei kerrostaloon koiria ja haukuntaa öisin ja päivisin EIKÄ näin voi olla kun olen kotona ollut melkein koko ajan etäopiskelun takia.

      Olen aiemmin vain kuullut muilta ihmisiltä näitä naapuritarinoita, mutta nyt omakohtaisesti koettuna sitten ja onhan se ahdistavaa.

      Jotenkin helpottaa kun voi jakaa kokemuksia. Olen ystäviltä kuullut myös kokemuksiaan, aika yleistä tuntuisi olevan ns. häirikkönaapurit oli häiriköinti sitten meluhäiriköintiä asiallisin perustein (kuten tauotonta musisointia ja rellestystä) tai kyttäyshäiriköintiä.

      Nykyään on myös nuorilla paljon mielenterveysasioita, että ns. kerrostalomummon sijaan on ahdistuneita skitsoilijoita ja suorastaan persoonahäiriöisiä. Juristiystävä kertoi että on todella yleistä ja että esim. valittamisen saralla on ihan tietynlainen ihmistyyppi usein kyseessä. Tuuria sitten asuuko naapurissa normaaleja ihmisiä.

      • tämmöistä täällä

        No meille tuli valituksia aikoinaan kaksosvauvojen itkusta, joo heräsivät yöllä nälkäänsä, tunnin välein kun eri paria oli syöttäajat. Paras oli kun naapurissa tapeltiin yöllä ja hajotettiin paikkoja, tuli meille isännöitsijältä lappu kun vauvat itkee. Onneksi nyt asutaan koiran kanssa paikassa jossa ei kukaan valita, edes siitä että joskus päivällä haukahtelee ohi kulkeville koirille, tuossa pihalla.


    • ojalaanne

      Hei!Olen huomannut saman asian!Johtuu siitä tämä käyttäytyminen kun hänellä ei ole omaa elämää,siksi,hän yrittää tehdä toisten elämän hankalaksi ja ehkä mielenterveys ongelmia!Tee ihmeessä rikosilmoitus häirinnästä,muuten sinultakin menee hermot!Ei kaikenlaista kohtelua tarvitse sietää!Hyvää jatkoa sinulle ja toivottavasti saat asian ratkaistua!

    • Sannnnnni

      Jos satutte olemaan ihan poikkeuksellisen hyviä ihmisiä, niin se valittava naapuri kannattaa kutsua kahville. Itselläni oli myöskin samankaltainen tilanne (naapurin mummo valitti musiikista, menin sitten kysymään muilta naapureilta josko tosiaan olin häiriöksi -kävi ilmi että sama mummo oli käynyt kaikilla muillakin valittamassa, eivätkä naapurit olleet kuulleet mitään melua mistään, kuten en itsekään). Kävi ilmi että mummon mies oli kuollut, eikä hän kehdannut mennä minnekään soittamaan ovikelloa asialla "en ole puhunut kellekään kahteen viikkoon" vaan joku selostamisen syy piti keksiä.

      • mummun ex-naapuri

        Mulla on lapsuuden kokemus samanlaisesta mummosta. Jos kyseessä on samanlainen "hullu" mummu, niin siinä ei paljon mikään auta. Tämä mummeli haukkui meidän perheen ympäri kylää: isännöitsijää ja poliisia myöden vähintään kerran viikossa, joskus päivittäin. Pienessä kylässä kyllä kaikki tiesivät, miten hirveitä me ollaan ja miten hän kärsi meistä ("raukka"). Tuon sortin mummot saavat koirat haukkumaan, vaikka ne eivät ensin haukkuisikaan. Tämä "minun mummoni" ärsytti koiraamme ikkunoiden takana hyppimällä, koputtelemalla, heitteli koiraa kivillä ja kerran repi sitä korvista. Ihme, ettei yrittänyt myrkyttää sitä. Pystyimme pitämään koiraa 2 vuotta kunnes annoimme sen sukulaisellemme. Tällä mummulla oli niin suuri vaikutusvalta ja osasi esittää asiat eteenpäin nätisti hymyillen ja kauniisti puhuen. Haki sympatiaa muilta mummu-roolillaan, mutta kaikki jotka oppivat tuntemaan hänet lähemmin näkivät sen toisenkin puolen. Kaikki meni hyvin niin kauan, kun hän pääsi meidän kyydillä kaupoille jne, mutta kun vanhempani eivät ehtineet häntä kuskailemaan, niin koirien ja lasten vainoaminen alkoi. Ei siis valittanut pelkästä koirasta vaan myös lasten juoksemisesta ja äänistä. Joskus oikeasti pelkäsin tätä mummelia, koska sen silmissä oli "hullun kiilto". Jos nätti puhe ei sinun mummoosi tehoa, niin suosittelen pysymään kaukana ja muuttamaan, jos se vain on mahdollista. Tuon mummu-kokemuksen jälkeen koiramme muuten vihasi vanhempia naisia loppu ikänsä.....enkä ihmettele. Minä taas olen saanut pelkkiä hyvä naapureita, koska siihen hulluun verrattuna kaikki muut ovat normaaleja :), ja olen niistä ollut aina kiitollinen.


      • "valoa kohti"
        mummun ex-naapuri kirjoitti:

        Mulla on lapsuuden kokemus samanlaisesta mummosta. Jos kyseessä on samanlainen "hullu" mummu, niin siinä ei paljon mikään auta. Tämä mummeli haukkui meidän perheen ympäri kylää: isännöitsijää ja poliisia myöden vähintään kerran viikossa, joskus päivittäin. Pienessä kylässä kyllä kaikki tiesivät, miten hirveitä me ollaan ja miten hän kärsi meistä ("raukka"). Tuon sortin mummot saavat koirat haukkumaan, vaikka ne eivät ensin haukkuisikaan. Tämä "minun mummoni" ärsytti koiraamme ikkunoiden takana hyppimällä, koputtelemalla, heitteli koiraa kivillä ja kerran repi sitä korvista. Ihme, ettei yrittänyt myrkyttää sitä. Pystyimme pitämään koiraa 2 vuotta kunnes annoimme sen sukulaisellemme. Tällä mummulla oli niin suuri vaikutusvalta ja osasi esittää asiat eteenpäin nätisti hymyillen ja kauniisti puhuen. Haki sympatiaa muilta mummu-roolillaan, mutta kaikki jotka oppivat tuntemaan hänet lähemmin näkivät sen toisenkin puolen. Kaikki meni hyvin niin kauan, kun hän pääsi meidän kyydillä kaupoille jne, mutta kun vanhempani eivät ehtineet häntä kuskailemaan, niin koirien ja lasten vainoaminen alkoi. Ei siis valittanut pelkästä koirasta vaan myös lasten juoksemisesta ja äänistä. Joskus oikeasti pelkäsin tätä mummelia, koska sen silmissä oli "hullun kiilto". Jos nätti puhe ei sinun mummoosi tehoa, niin suosittelen pysymään kaukana ja muuttamaan, jos se vain on mahdollista. Tuon mummu-kokemuksen jälkeen koiramme muuten vihasi vanhempia naisia loppu ikänsä.....enkä ihmettele. Minä taas olen saanut pelkkiä hyvä naapureita, koska siihen hulluun verrattuna kaikki muut ovat normaaleja :), ja olen niistä ollut aina kiitollinen.

        Miten tämä on mahdollista: "heitteli koiraa kivillä ja kerran repi sitä korvista"
        MISSÄ TE OLITTE?

        Itselläni olisi mummon rollaattori saanut sellaiset ilmaiskyydit ettei olisi hetkeen näkynyt !


      • mummun ex-naapuri
        "valoa kohti" kirjoitti:

        Miten tämä on mahdollista: "heitteli koiraa kivillä ja kerran repi sitä korvista"
        MISSÄ TE OLITTE?

        Itselläni olisi mummon rollaattori saanut sellaiset ilmaiskyydit ettei olisi hetkeen näkynyt !

        Tämä yhtiö oli rivitalo, joten meillä oli siinä omaa pihaa. Oli kesä ja koira oli meidän pihalla (ovi oli auki), mummeli oli tullut sinne pihalle. Kun meteliä kuului niin mentiin katsomaan. Koiralla oli naarmuja korvissa, joten siitä pääteltiin, että niitä oli revitty.


      • Valo onkin juna
        mummun ex-naapuri kirjoitti:

        Tämä yhtiö oli rivitalo, joten meillä oli siinä omaa pihaa. Oli kesä ja koira oli meidän pihalla (ovi oli auki), mummeli oli tullut sinne pihalle. Kun meteliä kuului niin mentiin katsomaan. Koiralla oli naarmuja korvissa, joten siitä pääteltiin, että niitä oli revitty.

        Eli teidän koiranne on ollut vapaana rivitalon pihassa ilman valvontaa, ilman aitausta? Selvisikö teille millä stiletillä se mummeli oli niitä naarmuja tehnyt. Siis ihan oikeesti, te päättelette tapahtumat näkemättä ja siitä että koiralla on naarmuja korvissa.

        Tämän täytyy olla vitsi.


    • 3971

      Asutko kenties mun entisessä kämpässä? Mun alakerran naapuri valitti, et mun koirat louskuttaa öisin ja pitkin päivää. Mä myös hänen mukaansa rääkkäsin eläimiä, en huolehtinut perustarpeita ja lenkkeiltiin liian vähän. Todellisuudessa koirat saattivat päivän aikana haukahtaa pari kertaa, öisin nukuttiin ja harrastetaan kaikenlaista, joten liikunnasta ja tekemisestäkään ei ole puutetta ;) Koita kestää tai muuta pois? Ei tohon mikään auta.

    • Anonyymi

      Ilmeisesti tämä on ongelma-alue ympäri maata. Koiranomistajat eivät ole paikalla päivisin ivätkä öisin kun koirat haukkuvat ja ulisevat tuntikaupalla. Kun omistaja on paikalla eihän se silloin ulise. Naapurien syyttäminen mielenterveyden heikkenmisestä on eräs vakiovastaus kun näistä taloyhtiö hallituksia ja isännöitsijää vaivataan. Olisi paras ottaa piski ja muuttaa pois. Tai sitten käyttää koira eläinlääkärillä ja mennä itse mukaan. Myöskin koiran lopettaminen on hyvä ratkaisu ulinapulmaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      178
      9404
    2. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      69
      7228
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      60
      3645
    4. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      105
      1428
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      58
      1332
    6. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1293
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      21
      1199
    8. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      228
      1188
    9. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      1003
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      931
    Aihe