TOSCANAN MATKALLA 22-25.4.2013

Transparent 1

Olimme MedPharman niinsanotulla ilmaisella Toscanan matkalla nyt huhtikuussa. Olipa kokemus ! En koskaan, missään ole nähnyt niin törkeätä ja tökeröä asiakkaiden rahastusta kuin tällä Universal Tuors Scandinavian hoitamalla matkalla.

Tulevat retket veloitettiin heti - pikatahtia ettei asiakkaille jäsi miettimisaikaa - hotellille saapumisen jälkeen könttäsummana eli kahdelta hengeltä ruhtinaalliset 558 euroa ! Retkien hintoja ei tietenkään eritelty. Oikea kokonaishinta olisi kahdelta hengeltä ollut ehkä 180-200 euroa. Meiltä yritettiin kaiken lisäksi huijata ylimääräinen 90 euron erä illallisesta "Toscana-talossa", mutta olimme onneksi ajan tasalla, ja kieltäydyimme maksamasta älyttömän kallista illallista.

Saapumispäivänä tulimme hotellille väsyneinä ja nälkäisinä. Opas Maarit ilmoitti vievänsä meidät "syömään aivan lähelle kukkulan taakse". Syöntimatka suuntautuikin kuitenkin kauas Luccaan, jossa saimme ala-arvoisen Pizza-tarjoilun kello 21:n jälkeen . Opas meni itse syömään johonkin muualle. Senjälkeen lähdimme massana laahustamaan pitkin Luccan katuja. Joukko oli rättiväsynyt, mutta opas julisti vain Pucchinin ja menneiden luccalaisten erinomaisuutta eikä ottanut huomioon kommentteja touhun järjettömyydestä. Oppaan käytös oli ylimielistä ja piittaamatonta. Palasimme hotellille puolenyön aikaan ja seuraavan aamuna oli aikainen herätys: piti lähteä Firenzeen.

No, Firenzessäkin bussi jäi kaupungin ulkopuolelle ja laahustimme melkoisen matkan kaupungin keskustorille Piazza Signorinalle, jossa opas jätti meidät viettämään "omaa aikaa". Mihinkään tärkeään turistipaikkan - kuten Uffizin galleriaan - ei kuitenkaan voinut mennä, koska jonot olivat tuntien mittaisia. Aika kului itse kustantaman lounaan merkeissä.

Kolmen tunnin jälkeen laahustus takaisin bussille ja eteenpäin oppaan mielettömästi ihannoimaan erakkolustariin, jonka taidekalleudet ylittäisivät kirkkaasti mm. Louvren ja Ufficin taidegalleriat. Tuskin koskaan ole kuullut niin suurta valhetta. Olen käynyt em. paikoissa ja erakkoluostarin "aarteet" olivat aivan mitättömät. Tarkoitus olikin vain saada meidät luostarin myyntiosastolle ostamaan alueen ihania yrttilikööreitä ym. rihkamaa. Jouduimme maksamaan myös luostarille ylimääräistä tukirahaa, koska siellä oleilee vain 4 munkkia ja tukirahaa ei saada juuri mistään.

Seuraava retki epäilyttikin sitten etukäteen jo kovasti, se oli Pisaan. Taas sama kuvio, bussi kauas ja laahustimme kuumuudessa vain yhteen paikkaan, Ihmeiden aukiolle. Paikka on hieno, ei siinä mitään. Etenkin kirkko teki vaikutuksen. Opas häipyi taas ja kokoonnuimme parin tunnin päästä ja laahustimme takaisin bussille.

Kaupunki-kiertoajeluja ei tietenkään tehty, ei Firenzessä eikä Pisassa, joten näimme vain vähän näistä kuuluisista kaupungeista.

Pisasta lähdimme ikivanhaan Volterraan, johon opas oli "menettänyt sydämensä". Vanha olikin kaupunki. Tarkoitus oli kuitenkin saada meidät katsomaan alabasterin valmistusta ja siellä tietenkin oli tehtaanmyymälä. Monet erehtyivät ostamaan. Kun palasimme keskustaan, huomasimme, että hinnat sen myymälöissä olivat noin kolmasosa tehtaalla maksetuista. Miksi opas ei kertonut siitä etukäteen ? Olipa meitä taas jymäytetty. Omaa aikaa oli pari tuntia, jossa olimme kirkossa, mutta muu jäi oleiluksi.

Toscanan maaseutumaisemat tällä retkellä olivat todella upeat ja se jäikin tältä Toscanan matkalta parhaaksi muistoksi. Ymmärrämme miksi Toscanaa on kehuttu.

Retkien aikana piti koko ajan pitää huolta omalla kustannuksella syömisistään ja juomisistaan niin ettei olisi tullut katkoa ja etenkin vanhemmille henkilöille terveydelle ongelmallisia vaiheita. Jotkut siirtyivät taxin käyttöön sairauskohtausten pelossa. Oppaat ajattelivat vain tulojen maksimointia ja kulujen minimointia.

Viimeinen Illallinen oli hotellilla ja asiakkaiden puolesta eräs herra lopuksi ylisti retkiä ja oppaita. Tuli väkisinkin mieleen Neuvostoliiton ja suomettumisen aika, jolloin puhuttiin aivan muuta kuin ajateltiin. Minä en olisi pystynyt moiseen takinkääntöön, minkä tämä herra suoritti. Ilmeistä politiikkoainesta.

Palatessa joukon tulviessa lentoterminaaliin, ei siellä ollut ainoatakaan opasta ohjaamassa, mihin suuntaan mennään. Myöhemmin opas ilmestyi, kun porukka oli sekoillut aikansa check in:iä etsimässä. Kommentit eivät olleet ylistäviä.

Jälkeenpäin on tullut ajatelleeksi, onko tällainen matka- ja retkiohjelman läpivienti todella mahdollista vain pitäisikö retkistä vaatia kunnon takaisinmaksuja. Kun asiakkaiden rahastaminen on pääasia, se johti tässä tapauksessa huonoihin päiväohjelmiin, harhaanjohtamisiin, vääristelyihin, järjettömyyksiin ja asiakkaiden jymäytyksiin. Jo ensimmäisen päivän jälkeen asiakkaat kokivat syvän luottamuspulan oppaita kohtaan. Kuitenkin he jatkoivat liioittelujaan ja aiheuttivat järjettömillä ratkaisuillaan antipatian koko systeemiä kohtaan.

8

884

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MedHarmi

      Hurjaa luettavaa. En nyt enää ota kantaa siihen aikaisemmin käytyyn keskusteluun, ovatko ko. ilmaismatkat hyvä vai epäillyttävä asia, mutta ihan kohdallaan kaikki ei taida olla. Kun näille matkoille enimmäkseen valikoituu vähän matkustaneita, joita sana "ilmainen" sokaisee, on entistä enemmän syytä kavahtaa moista ilmaistarjousta. Jos haluaa matkustaa johonkin, on kai vähimmäisvaatimus tietää mihin matkustaa, koska matkustaa, paljonko maksaa ja mitä rahallaan saa. Tässä tapauksessa kaikki nämä kysymykset tuntuvat olevan rempallaan.

      • kokenut matkailija

        "Jos haluaa matkustaa johonkin, on kai vähimmäisvaatimus tietää mihin matkustaa, koska matkustaa, paljonko maksaa ja mitä rahallaan saa. Tässä tapauksessa kaikki nämä kysymykset tuntuvat olevan rempallaan."

        Aivan niin. Vaikkapa Toscana on laaja alue. Sitäkään ei silti kerrota, missä hotelli sijaitsee, vaan annetaan ymmärtää, että se olisi Pisassa, minne lentokin on. Oli ainakin minun matkallani. Silti hotelli on kymmenien kilometrien päässä. Ja hotellin saa tietää vasta pari päivää ennen matkaa erikseen kysymällä.

        Lentoyhtiö on joku hämäräperäinen halpafirma, en vieläkään tiedä edes, minkämaalainen se oli. Joka tapauksessa paluumatkalla parin rouvan matkalaukut katosivat. Lentoterminaalissa kerrottiin, etteivät ollenkaan hoida ko lentoyhtiön asioita, vaan on otettava yhteyttä matkanjärjestäjään. Toinen rouva itki. Ei olisi halunnut olla monien ongelmien jälkeen enää missään tekemisissä matkanjärjestäjän kanssa.

        Siinä vähän tosiasiaa näistä matkoista. Paljon enemmänkin voisin kertoa yhden matkan perusteella. Jotakin on vialla.

        Joillakin on silti hyviä kokemuksia. Ymmärrän, jos ilmaiseksi pääsee, kaikki käy ja onni on myötä.


    • reisssuLIIsa

      Aivan on totta edellinen paitsi että itse erehdyin ottamaan sen Toscanalaisen illallisen enpä ole moisesta sapuskasta sellaista hintaa ennen pulittanut! Se mun mielestä oli niin naurettavaa kun kaikki oppaat olivat ihmeellisellä tavalla LöYTÄNEET sen salaisen paikan ja saaneet peräti avaimen sinne,ei herranen aika,mutta uskoo ken tahtoo eihän järjen käyttö ole kiellettyä. Vähän kyllä häpesin oppaiden käytöstä ja paskapuhetta,mutta omalta kohdaltani retki oli tosi ihana koska mukanani oli tottunut matkaaja jonka mukana pääsin junalipunhinnalla kaikkialle minne halusinkin.Halpakin jos en olisi erehtynyt kyseiseen illalliseen!

    • kokemus tämäkin

      Kylläpä tuli aloittajalta osuva kuvaus "ilmaisesta" matkasta. Itsekin olen sellaisella ollut ja vielä enemmän maksoin.

      Puoli-ilmaisia nämä matkat ovat ainoastaan matkan järjestäjälle. Mutta maksavia asiakkaita on oltava, muutenhan matkat olisivat sula mahdottomuus. Minä tein elämäni kalleimman matkan sisältöön ja laatuun nähden. Koskaan en enää moisille matkoille lähde.

      Sanottakoon vielä, että olen matkustellut elämäni aikana todella paljon ja monella tavalla, joten vertailukohtaa löytyy.

    • ksdtu

      Kyllä vaan aika vedätystä. Italiassa on helppo matkustaa junalla paikasta toiseen. Junat ovat aikataulussa. Toskaanan pikkukaupunkien välillä on myös linja-autoliikennettä, joskus tosin vuoroja on harvassa, mutta netistä ja pysäkeiltä voi tutkia aikatauluja.

    • Olly

      Onnistuneen reissun avaimena pidän sitä, että mitään matkatoimistoa ei käytetä. Lennot halvalla riittävän lähelle, junalla perille, valmiiksi vuokrattu asunto. Mukaan matkaoppaita, netistä, työpaikan printterillä tulostettuina.
      Kaikki yhteydenpito palveluntarjoajan kanssa, halpaa, hyvää ja helpompaa kuin matkatoimiston kanssa pelleily.

    • ho visitato

      Ollyn kanssa ehdottomasti samaa mieltä! Juuri Italiaan on tarjolla koko ajan hyvinkin edullisia suoria lentoja useampaankin kohteeseen, julkinen liikenne toimii yleensä ottaen erittäin hyvin ja autonkaan vuokraus ei maksa maltaita, jos siihen vaihtoehtoon päätyy. Huvilan, huoneiston, B&B-paikan, mitä kukin haluaa, saa ajoissa varaamalla kohtuuhintaan ja valikoima on todella laaja. Opaskirjoista tai netin avulla on helppo suunnitella itseään kiinnostava ohjelma sekä reitti ja kulkea omia latujaan juuri sinne minne itseä huvittaa. Ja ainoa mitä voi jälkeenpäin moittia on matkan suunnittelija, sen löytää kun katsoo peiliin ;)

      Meillä on ollut jo reilut kymmenen toinen toistaan onnistuneempaa parin kolmen viikon reissua milloin mihinkin Italian kolkkaan, ja aina vain sinne halajaa uudelleen! Viime kesä meni Napolinlahden tienoilla kulttuurista nauttien, tänä kesänä suunnataan pohjoisen järville ja vuorille nauttimaan jälleen upeista maisemista, tällä kertaa patikkakengätkin matkassa. Ja ehkä seuraavana kesänä suunnataan jälleen Marcheen ja Umbriaan, jotka vähemmän turistisia, mutta vähintääkin yhtä ihania kuin Toscana. Mukavaa Italian lomaa kaikille!

    • juuso1111

      Hei, kiitos erinomaisesta raportista. Olen jo varannut tuon "ilmaismatkan" ja kysyisin että onko noille retkille pakko osallistua? Minkälainen teidän hotelli oli?
      Jos jäis vain sinne oleskelemaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4135
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1620
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1416
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1140
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe