Naiset

Tyttö ja mummeli

Olen karttanut suuria yksijumalaisia uskontoja, koska niissä selvästi pidetään naista huonompana kuin miestä. Tämä lienee selvää jokaiselle, joka on rehellinen itselleen.
Yllätys oli, että buddhalaisuudessa naisella on huonompi karma kuin miehellä. Selitys on, että nainen on kehnonmpi, kaunaisempi, mustasukkaisempi jne.
Nämä mielipiteet lausui eräs buddhalaisnunna eräässä dokumenttiohjelmassa. Ihan hymyillen ja kuin totena ikään.
Olen nainen.Olen kai kaikille jumalillenne vähemmän otollinenkuin Y-kromosomilla varustetut (entäs rajatapaukset?). Uskonnot kaikesta päätellen halveksivat minua.
Ovatko kaikki johonkin yliluonnolliseen uskovat siis ainakin vähän naisvihaajia?
Mikä ihmisen saa hurahtamaan uskontoihin? Luuletteko, että jokin ihanuus odottaa, kun henki lähtee? Naisia tietysti vähän pienempi ihanuus kuin ukkoja. Ehkä uusi käsilaukku.

8

194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .....

      Ystävä hyvä, kaikki uskonnot, nykybuddhalaisuus mukaanlukien, eivät halvenna ainoastaan naiseutta, vaan pitävät orjantappuroissa koko ihmisyyttä yleensäkin. Nämä hullut, itsensä buddhalaiseksi tituleeraavat eivät sitä vain hahmota. Älä kuuntele mitään mitä buddhan, jeesuksen jne. nimissä sanotaan. Älä millään auktoriteetilla. Auktoriteetit on pahimpia harhaan viejiä, buddhan oppien seuraajillekin. Haistata paskat kaikille perimyslinjoille, kuten itse buddha kalama suttassa kehoitti. Buddhan omista sanoista voi yks jos toinenkin löytää apua, oman psyykeensä haldaamiseen, mutta älä ikinä vaan usko siihen, mitä nämä buddhistit buddhalaisuudeksi väittävät. Totuus löytyy meistä jokaisesta itsestään, eikä mistään muualta. Se, oletko ihmisenä kehnonmpi, kaunaisempi ja mustasukkaisempi, koska olet nainen, on luonnollisesti vain ja ainoastaan itsestäsi kiinni.

    • kam0

      Otahan nyt huomioon, että buddhalaisuus ei ole yksi yhtenäinen uskonto, vaan siihen kuuluu useita erilaisia suuntauksia. Joidenkin suuntausten mukaan mies on ylempi olento, toisten suuntausten mukaan mies ja nainen ovat yhtä arvokkaita. On ihan jokaisen buddhalaisen oma asia, minkä suuntauksen ja näkemyksen hän valitsee.

    • Uskovainen ateisti

      Avaus vaikuttaa ihan tyypilliseltä ateismi-palstan vakkarilta. Erään nunnan mielipide eräässä dokkarissa riittää vakuuttamaan että uskonnot ovat pahoja. Eräs tiedemies oli muuten tuosta eri mieltä eräässä kirjassa.

    • SittingStuntman

      "Esi-isät ovat sanoneet opetuksissaan: 'Kun on kyse Buddhan Dharman oivaltamisesta, ei ole mitään väliä sillä, onko mies tai nainen, rikas tai köyhä.'"
      - Dogen

      Itse Buddha Gautama taas neuvoi ihmisiä ajattelemaan omilla aivoillaan, kokemaan asiat itse, ja viittaamaan kintaalla kaikille turhanpäiväisille uskomuksille.

      Jos joku "viisas" opettaa jotain, pitää ihmisen itse kuitenkin miettiä asia. Ja jos opetuksessa tuntuu olevan järkeä, niin sitten on yleensä hyvä seurata opetusta. Jos siinä taas ei ole järkeä, niin se on parasta vain unohtaa. Se, että joku kutsuu itseään buddhalaiseksi, ei vielä todista mitään. Eipä tainnut Gautamakaan olla buddhalainen, eikä Jeesus ollut kristitty.

    • Ketunhäntä.

      "Mikä ihmisen saa hurahtamaan uskontoihin?"

      Uskonto on eräs tapa paeta ja täyttää sisäistä tyhjyyttä.

      • Outoja käsityksiä

        Onko uskonnottomuus siis tapa tavoitella sisäistä tyhjyyttä?


      • ...
        Outoja käsityksiä kirjoitti:

        Onko uskonnottomuus siis tapa tavoitella sisäistä tyhjyyttä?

        Uskonnottomuus on tapa hyväksyä se.


    • whomever

      Hyvä kysymys. Kaikki uskonnolliset kirjat ovat miesten kirjaamia aikana, jolloin miesten ja naisten roolit perheessä ja yhteiskunnassa olivat hyvin erilaisia kuin nykypäivinä. Naisten läsnäolo henkisissä tilaisuuksissa oli varmasti vaikeasti perusteltavaa, koska he häiritsivät miesten keskittymistä ja vaikeuttivat pysymistä selibaatissa, joka yleensä oli käytäntö henkisissä harjoituksissa ja joutuivat huolehtimaan kotona lapsista, kun miehet istuivat pohtimassa filosofiaa. Naimattomien naisten taas ei sopinut istuksia miesporukoissa. Buddhakin kuulemma kielsi sisartaan seuraamasta itseään, mutta perui kiellon myöhemmin..Jeesuksella sentään oli Maria Magdalena varmasti tärkeänä muusana ja usein läsnä, mutta hänen moraalinsa olikin kyseenalainen. Harvat naiset osasivat kirjoittaa ja harvoilla oli julkista valtaa tai filosofista perinnettä. Ehkäpä naisten uskonnot ja filosofiat ovat vielä kirjoittamatta. Kaikki maailmassahan hakee tasapainoa. Mielenkiintoinen ajatus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3963
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2328
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2046
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      94
      1713
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1252
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe