Galgo

Koiralle kaveri

Haluaisin adotoptoida galgon Espanjasta kaveriksi irlanninsetterilleni. Asumme kerrostalokolmiossa (hissi on), joten sopisiko tällainen koira meidän perheeseen? Lapsia meillä ei ole. Kokemuksia haluaisin teiltä, jotka olette tällaisen koiran adoptoineet. Haluaisimme uroskoiran. Mikä galgon elinikä on noin suurinpiirtein?

8

545

Vastaukset

 • Galgo on metsästys ja vinttikoirien tapaan viettiä omaava eli voi lähteä riistan perään ja tarvitsee liikuntaa mielellään päivittäin vauhdikas juoksulenkki tai pitkä kävelylenkki. Kesällä pyörä toimii apuna hyvin myös.

  Galgot on jaloja ja ihmisystävällisiä koiria mutta jos adoptoit ole valmistautunut arkuuteen ja pitkään kotiutamiseen koska espanjanjalaiset eivät ole niitä hellä kourasimpia koiriansa kohtaan.

  Kannattaa lukea suomalainen rotuesittely: http://fi.wikipedia.org/wiki/Espanjanvinttikoira
  http://www.kennelliitto.fi/NR/rdonlyres/26A50C98-8B24-45E7-8AA8-0035BB986750/0/espanjanvinttikoira615.pdf

 • Tuulenkoirat foorumilla on paljon keskustelua galgoista. Kannattaa kysellä myös tarkemmin noilta yhdistyksiltä ketkä ovat galgoja tuoneet Suomeen. Espanjan Koirat yhdistyksellä näyttää olevan myös Suomessa kotia etsiviä galgoja.

  Muuten samat sanat kuin yllä....

 • Miulla on espanjasta adoptoitu galgo. On todella kultainen ja nöyrä otus ihmistä kohtaan, ja alun arkuudesta päästyään mitä mainioin kaveri :)
  Galgot on espanjassa tottunu elämään laumassa, joten yksineläjiksi on aika harvasta galgosta. Koirien suhteen galgot on sosiaalisia (toki poikkeuksiakin on) mut ei mitään tossuja.
  galgon kohdalla kannattaa varautua siihen, että se ei ole koskaan elänyt perheenjäsenenä. Eli jo sisälle meneminen, kerrostalon raput, äänet, kodinkoneet jne on sille kaikki ihan vierasta. Ja sisäsiisteys ei aikuiselle galgolle välttämättä tule hetkessä. Oman galgon kanssa opeteltiin todella kauan, eikä olisi vieläkään sisäsiisti jos en olisi tehnyt koiraluukkua.
  Kaiken kaikkiaan Brava on ollu todella helppo koira :)
  Liikuntaa ja hellyyttä kun vaan saa tarpeeksi :)

  Tuulenkoirien foorumiin kannattaa tosiaan tutustua :)

 • EI sovellu suomeen. Eikä varsinkaan tuolla tavalla otettuna. Ota kotimainen koditon koira. Älä tue tuommoista koira bisnestä.

 • itelläni oli podenco ja galgo espanjasta, kummatki jouduin antaa eteenpäin, ei sopinu meille, ku ei mitkää muutkaaa metsästysrodut, auttakaa suomalaisia koiria!!!!

 • Kyllä soveltuu! Minulla on sekä galgo että podenco Espanjasta ja kumpikin on sopeutunut aivan mainiosti. Metsästysviettiä toki on eikä irti voi pitää kuin aidatuilla alueilla, ja galgolla täytyy muistaa laittaa koppa päähän puistossa koska saattaa napsia muita.

  Kumpikin oli sisäsiisti heti tullessaan, mitään ongelmia ei muutenkaan ole ollut, ei eroahdistusten tai minkään kanssa. Remmissä galgo hieman tempoo jos nyt pakko on jotain negaa keksiä. Podenco joskus haukkuu.... Galgo haluaa varastaa ruokaa pöydältä ja podenco kerjää. Siinäpä ne ongelmat.

  En tosiaan tajua tuollaista yleistystä että "ei sovellu Suomeen". Jos perehtyy esim aiheeseen hieman paremmin ja lukee vaikka just tuolta tuulenkoirista omistajien kokemuksia niin kyllä ne suurimmalta osin on positiivisia. Tottakai saattaa ongelmaa olla, mutta ei mistään koirasta voi antaa yleistystä että "ei sovi".

  Ja se varmaan ei ole koiran vika jos metsästysrotuiset ei jollekkin sovi....

  • Hyvä samaa mieltä!!


 • Hei! Meillä asuu galgo kerrostalokolmiossa kahden pikkukoiran ja kissan kaverina, mahtava otus. Galgoja on monenlaisia, meidän tyttö on maailman kiltein, ihana otus, sisällä sohvaperuna joka innostuu välillä leikkimään leluilla, lenkillä hidas löntystäjä, mutta puistoon päästettynä sinkoaa kuin raketti! Galgo pärjää helposti ihan normaalilla lenkkeilyllä kunhan pääsee vapaana juoksemaan edes pari kertaa viikossa aidatulla alueelle, esim koirapuistoon.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.