Galgo

Koiralle kaveri

Haluaisin adotoptoida galgon Espanjasta kaveriksi irlanninsetterilleni. Asumme kerrostalokolmiossa (hissi on), joten sopisiko tällainen koira meidän perheeseen? Lapsia meillä ei ole. Kokemuksia haluaisin teiltä, jotka olette tällaisen koiran adoptoineet. Haluaisimme uroskoiran. Mikä galgon elinikä on noin suurinpiirtein?

8

4005

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Liikuntaa, liikuntaa

      Galgo on metsästys ja vinttikoirien tapaan viettiä omaava eli voi lähteä riistan perään ja tarvitsee liikuntaa mielellään päivittäin vauhdikas juoksulenkki tai pitkä kävelylenkki. Kesällä pyörä toimii apuna hyvin myös.

      Galgot on jaloja ja ihmisystävällisiä koiria mutta jos adoptoit ole valmistautunut arkuuteen ja pitkään kotiutamiseen koska espanjanjalaiset eivät ole niitä hellä kourasimpia koiriansa kohtaan.

      Kannattaa lukea suomalainen rotuesittely: http://fi.wikipedia.org/wiki/Espanjanvinttikoira
      http://www.kennelliitto.fi/NR/rdonlyres/26A50C98-8B24-45E7-8AA8-0035BB986750/0/espanjanvinttikoira615.pdf

    • gahagatatta

      Tuulenkoirat foorumilla on paljon keskustelua galgoista. Kannattaa kysellä myös tarkemmin noilta yhdistyksiltä ketkä ovat galgoja tuoneet Suomeen. Espanjan Koirat yhdistyksellä näyttää olevan myös Suomessa kotia etsiviä galgoja.

      Muuten samat sanat kuin yllä....

    • Miulla on espanjasta adoptoitu galgo. On todella kultainen ja nöyrä otus ihmistä kohtaan, ja alun arkuudesta päästyään mitä mainioin kaveri :)
      Galgot on espanjassa tottunu elämään laumassa, joten yksineläjiksi on aika harvasta galgosta. Koirien suhteen galgot on sosiaalisia (toki poikkeuksiakin on) mut ei mitään tossuja.
      galgon kohdalla kannattaa varautua siihen, että se ei ole koskaan elänyt perheenjäsenenä. Eli jo sisälle meneminen, kerrostalon raput, äänet, kodinkoneet jne on sille kaikki ihan vierasta. Ja sisäsiisteys ei aikuiselle galgolle välttämättä tule hetkessä. Oman galgon kanssa opeteltiin todella kauan, eikä olisi vieläkään sisäsiisti jos en olisi tehnyt koiraluukkua.
      Kaiken kaikkiaan Brava on ollu todella helppo koira :)
      Liikuntaa ja hellyyttä kun vaan saa tarpeeksi :)

      Tuulenkoirien foorumiin kannattaa tosiaan tutustua :)

    • Kyseinen rotu

      EI sovellu suomeen. Eikä varsinkaan tuolla tavalla otettuna. Ota kotimainen koditon koira. Älä tue tuommoista koira bisnestä.

    • juuuup3

      itelläni oli podenco ja galgo espanjasta, kummatki jouduin antaa eteenpäin, ei sopinu meille, ku ei mitkää muutkaaa metsästysrodut, auttakaa suomalaisia koiria!!!!

    • Sopii sopii

      Kyllä soveltuu! Minulla on sekä galgo että podenco Espanjasta ja kumpikin on sopeutunut aivan mainiosti. Metsästysviettiä toki on eikä irti voi pitää kuin aidatuilla alueilla, ja galgolla täytyy muistaa laittaa koppa päähän puistossa koska saattaa napsia muita.

      Kumpikin oli sisäsiisti heti tullessaan, mitään ongelmia ei muutenkaan ole ollut, ei eroahdistusten tai minkään kanssa. Remmissä galgo hieman tempoo jos nyt pakko on jotain negaa keksiä. Podenco joskus haukkuu.... Galgo haluaa varastaa ruokaa pöydältä ja podenco kerjää. Siinäpä ne ongelmat.

      En tosiaan tajua tuollaista yleistystä että "ei sovellu Suomeen". Jos perehtyy esim aiheeseen hieman paremmin ja lukee vaikka just tuolta tuulenkoirista omistajien kokemuksia niin kyllä ne suurimmalta osin on positiivisia. Tottakai saattaa ongelmaa olla, mutta ei mistään koirasta voi antaa yleistystä että "ei sovi".

      Ja se varmaan ei ole koiran vika jos metsästysrotuiset ei jollekkin sovi....

      • Anonyymi

        Hyvä samaa mieltä!!


    • Siiseliina

      Hei! Meillä asuu galgo kerrostalokolmiossa kahden pikkukoiran ja kissan kaverina, mahtava otus. Galgoja on monenlaisia, meidän tyttö on maailman kiltein, ihana otus, sisällä sohvaperuna joka innostuu välillä leikkimään leluilla, lenkillä hidas löntystäjä, mutta puistoon päästettynä sinkoaa kuin raketti! Galgo pärjää helposti ihan normaalilla lenkkeilyllä kunhan pääsee vapaana juoksemaan edes pari kertaa viikossa aidatulla alueelle, esim koirapuistoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4449
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1744
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe